Osmanska med lyftmekanism

Om din lägenhet inte är av enorm storlek och du behöver funktionella och bekväma möbler, är en ottoman med en lyftmekanism den bästa passformen för dessa kriterier. I allmänhet är en ottoman en låg och kompakt hybrid mellan en säng och en soffa, och det kom till oss från östliga länder.

Fördelar och nackdelar

Fördelen med sådana möbler bör kallas dess komfort och liten storlek. Tack vare lyftsystemet kan du lagra sängkläder eller andra saker i sin rymliga låda. Dessutom, när du köper, kommer du spara på köp av en madrass.

En annan fördel är kombinationen av två funktioner i den: under dagen är det en soffa för gästerna, på natten blir det en full dubbelsäng.

Denna typ av möbler låter dig alltid snabbt och enkelt göra städningen under den.Också en dubbel ottoman är ett utmärkt ersättare för en liknande säng, och det kostar mindre.

För det mesta används i sådana möbler en ortopedisk madrass, kunna ta form av kroppen, vilket är en användbar helande egenskap. Det bör sägas att en sådan madrass svarar mot omgivande temperatur och ger en bekväm sömn. Å ena sidan är sådana madrasser ganska höga i kostnaden, men denna nackdel lönar sig med deras tillförlitlighet och hållbarhet.

Kanske är den enda signifikanta nackdelen att om fjädrar används i en ottoman kommer de till slut att slita ut och lossna, och de måste bytas ut. Och även madrassen i sådana möbler kan inte bytas ut när den bärs.

Osmanska soffan

En av dessa variationer är den klassiska modellen. Det utmärks av en traditionell design, och tyg eller läder används som en stoppning. Det borde sägas att den traditionella ottoman är utrustad med en mjuk rygg. Och det finns en produkt på små ben.

Corner alternativet är mest relevant för ett litet område och kommer att frigöra den centrala delen av rummet.Ryggstödet skyddar dig från den kalla ytan på väggen medan du sover och det är bekvämt att luta på det medan du sitter på soffan.

Det borde sägas att den osmanska är en typ av ottoman. I stället för baksidan används mjuka kuddar och rullar på sidorna.

Funktioner av lyftmekanismer

Sådana mekanismer skiljer följande: manuell, på spolfjädrar och på gasstötdämpare. Den manuella mekanismen i form av slingor används oftast i enkla soffor, vilka används för att utvecklas sällan. När allt är om möblerna är tunga är det inte alltid lätt för en äldre att lyfta en sådan ottoman. Mekanismen på gasstötdämpare är den dyraste, men från fördelarna är det nödvändigt att skilja mellan användarvänlighet och hållbarhet.

De vanligaste systemen är fjäder- och gasstötdämpare. Nackdelarna med fjädersystemet kan kallas låg lastkapacitet, i motsats till gasstötdämpare.

Du bör också uppmärksamma kvaliteten och materialet på ramen och ramen. Tjockleken på trädelarna i dina möbler måste vara minst 60 mm av styrka.

Mekanismerna för omvandling i ottomanen varierar. Här är några av dem: vykatnaya, clamshell, "book", etc.En av de enklaste och mest bekväma är det uttagbara systemet. Det är viktigt att sådana möbler var enkla för dig i daglig analys.

Också, genom formen av lyftmekanismer är vertikala och horisontella. I den dubbla ottomanen används alltid vertikal lyft.

dimensioner

De vanliga dimensionerna är följande: längd upp till 200 centimeter, men bredden är 80-180 centimeter. Därför är ottomanen indelad i en singel (med en bredd av 80-90 cm), en och en halv (med en bredd av 100-150 cm) och en dubbel (med en bredd av 160-180 cm)

I allmänhet finns följande standardstorlekar för en ottoman soffa med en lyftmekanism: 90x200, 140x200, 120x200 och 160x200, i centimeter och 1200x2000 i millimeter.

Standardstorlekar för en enda ottoman är: 80x190, 90x190, 80x200 och slutligen 90x200, i centimeter. Fördelen med en sådan modell är dess olika lyftmöjligheter, både horisontella och vertikala. Mest lämplig för barn och tonåringar.

De karakteristiska dimensionerna för sesquitoe är 140x190, 140x200 och 120x200 cm.

Och det ska givetvis läggas till att du alltid kan beställa någon modell i enlighet med dina individuella storlekar för din smak och dina krav.

Klädsel och fyllmedel

Det måste noteras att sådana faktorer som ottomanens hållbarhet och naturligtvis ett vackert utseende beror på valet av klädsel.Det är bättre att välja ett material som är lätt att rengöra och lockar inte damm, speciellt om möblerna är ljusa.

Du bör vara uppmärksam på följande nyanser. Avslutande leder bör inte visa några oegentligheter. Klädselväv bör inte utsättas för solljus. Det är bättre att välja ett tätt och minst töjbart material.

Fjäderblocket eller skumgummi kan fungera som fyllmedel. Till exempel placeras skikt av burlap och batting ovanpå fjäderblocket. På en sådan ottoman kan du koppla av så bekvämt som möjligt. Men den ökande populariteten är att få konstgjord filler - skum. För tillverkning är komponenter levererade från Europa.

Hur man väljer?

För närvarande finns det många modeller på denna utsökta typ av möbler, eftersom antalet variationer inte kan jämföras med någon annan. Låt oss försöka lista ut hur du väljer rätt.

För det första är det nödvändigt att bestämma för vilket rum i ditt hem en ottoman krävs: för en plantskola, sovrum eller vardagsrum. Till exempel, för en liten studio, skulle en ottoman vara en av de perfekta alternativen. För det andra måste du vara medveten om den stil där inredningen passar den.Nästa måste du bestämma vilken storlek du behöver.

Storleken på lagringsnischen beror på benens höjd. För att maximera detta utrymme bör benen vara så låga som möjligt.

När du väljer, bör du vara uppmärksam på sådana faktorer som att fixera osmanen på högsta punkten. Om dina möbler har denna funktion är det väldigt bekvämt att söka efter eller sätta saker i lådan.

Till exempel skulle en kompakt vikningsmodell vara ett bra val för ett vardagsrum. Den kan dekorera med sig både en inredning i modern stil och i klassisk.

Med det direkta köpet måste du helt kontrollera möblerna för kvalitet och bekvämlighet vid analysering. Se även vikningsmekanismen i aktion. Observera att betalt materialet ska betraktas. Det är bättre att det är lätt att underhålla.

Det bör noteras att prisklassen för sådana möbler också beror på tillverkningsmaterialet. Använd som sådant trä eller läder, konstgjorda material eller till exempel spånskiva.

Idéer i inredningen

Här visas en hörn soffa i inredningen. Färgen är ljusgrå och mattan är tillverkad av textilier.Förutom den interna nischen för kläder och kläder finns hyllor inbyggda i armstödet. Kuddar ingår också i uppsättningen ottomaner, och i hörnet finns en hylla till exempel för klockor. I allmänhet är allt vackert och funktionellt.

Här är en enkelsäng för sovrummet. Den är tillverkad av mörkt brunt trä. Nedan finns två lådor för att lagra alla föremål. I allmänhet kan stilen kallas en klassiker.

I nästa version görs allt i ljusa färger. Det finns en rygg. Benen är små och kromade.

Hur man samlar en soffa-ottoman, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum