Soffor med transformationsmekanismen "Dolphin"

 Soffor med transformationsmekanism Dolphin

Klädda möbler är en oumbärlig egenskap för en modern inredning. Utan det är det omöjligt att föreställa sig en bostad, det dekorerar ofta kontorsdesign, under vissa förutsättningar är det en del av utformningen av en loggia, förutom att arrangera ett sommarboende. Bland det stora utbudet av modeller är soffor med "Dolphin" -mekanismen i stor efterfrågan bland köpare.

Funktioner och fördelar med mekanismen

Designen av mekanismen "Dolphin" avser glidning, för vissa tillverkare har det andra namnet "Kangaroo".En sådan transformationsmekanism har ursprungligen uppfunnits för hörnmodeller, men på grund av hög efterfrågan började varumärkena producera linjära (raka) versioner med rullar.

Omformningen av mekanismen sker genom att dra den nedre enheten, gömd inuti (med hjälp av en hemlig slinga, placerad under sätet). För att expandera soffan måste du dra i slingan, tryck blocket hela vägen: då kommer den att stiga till önskad höjd och ta rätt position. I detta fall förblir sätet och ryggen (om den inte är utrustad med speciella kuddeblock) på plats och rör inte sig. Faktum är att ett extra block läggs till soffan, vilket ökar sängens yta.

Enheten är gömd i en låda, har rullar, rullar lätt ut. För att sätta soffan i sängen tar det några sekunder. Designen är ganska enkel och bekväm - det förklarar populariteten hos sådana soffor. Foldning representerar det omvända förfarandet: För det första, lyfta enheten, ta den genom loopen och lägg sedan ner den och rulla den i underlåda under sätet.

Designfunktionen är en stor belastning på soffans kropp, vilket skapar en transformationsmekanism.Det betyder att du bara behöver välja en modell på en metallram med ett träd, annars kommer bussen inte att vara jämn i flera år.

Sådana produkter ingår i raden av de mest populära modellerna av hopfällbara soffor. Det är lätt att montera och omforma, behöver inte en ryggstödslift, som i "bok" -systemet eller omvändning av block, som ett dragspel. Denna mekanism är den viktigaste delen av soffans design, det påverkar omformningens bekvämlighet.

Det finns många fördelar med soffan med delfinmekanismen:

 • Denna modell är bekväm, den passar lätt i något, även små rum, kräver inte ett stort utrymme för utfällning;
 • soffan passar in i det inre av vilket rum som helst, om det är ett sovrum, vardagsrum, kök eller till och med en hall (en universell version av inredningen i en lägenhet, ett sommarhus, en studio);
 • blocken är gjorda av samma material, vilket innebär en komplett och jämn sovbädd av två eller flera delar;
 • Delfinmodellerna varierar (från lakonisk, minimalism, snygg och lyxig, med extra kuddar);
 • Ett sådant softtransformationssystem är pålitligt och lämpligt som en sängbyte (de flesta modellerhar en optimalt stel bas, vilket bidrar till den mest bekväma sömn och rätt kroppsställning).

Med alla fördelar har den här viknings soffan en liten minus. Om det finns en matta på golvet kan detta skapa svårigheter för att flytta rullarna. Helst bör det inte finnas något på golvet, då fungerar mekanismen ordentligt utan extra belastning på ramen.

arter

Det finns tre typer soffor med mekanismen "delfin":

 • direkt;
 • vinkel;
 • Modular.

Vart och ett av dem har sina egna skillnader, men de är alla universella och inte grymma när de väljer en plats: du kan sätta någon av dem både i närheten av väggen och i hörnet och till och med i mitten av rummet och därigenom avgränsa rummet i zoner (till exempel ett spelrum , lunch).

Direkta modeller med "Dolphin" -systemet är inte utrustade med inbyggda fack för kläder, som vanligtvis lagrar pasteller. Istället finns det ett sängblock i själva lådan.

Sådana soffor anses klassiker, de är både kompakta och stora. Ett kännetecken av direkta soffor av denna typ är närvaron av ytterligare funktioner och möjligheten att lägga armstöd till designen.

Vinkelformen av glidmodell är relevant för rum där bokstavligen varje centimeter av användbar area är viktig.. Dessa soffor involverar mycket effektivt utrymme, så mycket som möjligt, vilket ordnar ett hörn av rummet. Ofta tillhandahåller tillverkare vinkeländringen, som förenklar permutationen och möjliggör systematisk omvandling av modellen på egen bekostnad. I den här designen finns en linneskrin, som ligger längst ner i den vinklade vinkeln.

Moduler - en ovanlig version av soffan med systemet "delfin". Med hjälp kan du skapa en variant av stoppade möbler med olika funktioner beroende på antal komponenter. I det här fallet tillåts olika kombinationer, men principen för mekanismen förblir densamma.

Alla modeller är tillförlitliga, så ett av urvalsreglerna kommer att vara syftet med soffan med hänsyn till dess egenskaper och ledigt utrymme. I det här fallet måste du ta hänsyn till själva modellen och kraven för den (med en lådan för linne, utan armstöd eller med dem, med en osmansk, mjuk eller ortopedisk soffa).

Typ av konstruktion

Soffor med mekanismen "delfin" producerar två typer: med fjädrar och fjäderfri enhet. Samtidigt är vikningsstrukturerna i den utfällda formen inte sämre än en fullfjädrad säng med en stor kaj.

De mattorna är ansvariga för soffans styvhet. Beroende på valet av fyllmedel kan soffan vara:

 • mjuk (inte avsedd för barn och personer med större vikt);
 • medelhårdhet (det optimala valet av huvuddelarna av köpare, beräknat på genomsnittet av två personer);
 • tuff (En speciell typ av mat som görs på principen om en kombination av skikt, lämplig för personer med muskuloskeletala sjukdomar).

Varje typ av block är gjord av olika material, därför är den konstruerad för en viss vikt, det utmärks av elasticitet och en grad av hållbarhet.

Vid framställning av mjuk ryggstöd och sittmattor använd ett mjukt fyllmedel. Produkter med ett styvt fjäderblock utmärker sig av en mer komplex struktur som säkerställer ryggradens rätt position både i sittande och liggande läge (oavsett antalet personer som sitter i soffan).

Populära modeller och varumärken

Innan du köper önskad modell med "Dolphin" -systemet är det viktigt att få en uppfattning om dess design, egenskaper, dimensioner och stil. För att underlätta urvalet kan du titta på produkterna från företag som är markerade med en massa positiva återkopplingar från kunderna:

 • Berlin - soffor på metallram och fast tall. En fjäderorm och tätt polyuretanskum används som grund för konstruktionen. Modellerna har en enkel transformationsmekanism som underlättar snabb montering och demontering av soffan. Vissa soffor är utrustade med linneskåp och dekorativa kuddar;
 • Atlanta - Universella hörnmodeller med linne nisch, ottoman, som kombinerar funktionerna i en soffa och en säng samt ett soffbord. Olika i ganska rymlig kaj och elegant lakonisk design. Utgångspunkten för konstruktionen är mattor av oberoende fjädrar och elastiskt polyuretanskum;
 • Philadelphia - Versioner av universella storlekar med gjutet polyuretanskum, bestruket i läder, textilier och miljöläder. De har kuddar och armstöd, ramverket av strukturen är formad av barrved. Modellen har en bekväm linnen låda för att lagra sängkläder;
 • månen - soffor, ersättning av sängen, avsedd för daglig användning och omvandling.Deras mekanism är konstruerad för regelbunden last och tung vikt. Modellerna kännetecknas av en oklanderlig jämn och bekväm sovplats, vilket ger en komplett vila under sömnen.
 • Venedig - förstklassiga modeller utvecklade av kreativa designers. Designen med elastiskt polyuretanskum möjliggör långvarig drift av mattan utan böjning och rullande. Modellerna har en elegant look och en behaglig böjd form på armstöden.
 • Chesterfield - Ett brett sortiment av direkta och vinklade modeller med armstöd och utan dem, med skummaterial och ett block med ortopedisk effekt. De kännetecknas av armstödets form, som ibland liknar kaffebord och ryggstöd (det kan vara styvt med ytterligare modulära kuddar eller låg och mjuk);
 • Produkter från fabriken "8 mars" - Snygga och bekväma stoppade möbler hos den inhemska tillverkaren, avsedda för rymliga typer av lokaler. Modellerna är ganska dimensionella, ser snygga och dyra ut och passar in i alla interiörer, eftersom de har en lyxig elegant klädsel och en unik design.
7 foto

dimensioner

Mått på soffor med delfinsystemet är olika för varje företag.Varje tillverkare sätter sina egna standarder. Generellt beror storlekarna på typen av modell (rak, vinkel) och form. Soffan kan vara liten och till och med mini, medelstor eller stor (dubbel och rymlig).

Den mest eftertraktade designen är en modell med en sängdimensioner på 160x200 cm och 180x200 cm. Ett sådant utrymme är lämpligt för både en och två personer. Dessa är medelstora modeller, som ofta köps som gästalternativ. Deras djup är 105 cm, höjden är ca 85-90 cm, armstödets bredd är ca 60 cm och höjden på sovbädden är 44 cm. När de monteras tar de inte mycket utrymme och verkar inte vara massiva.

Stora dubbelmodeller är lite rymligare: deras parametrar är 190x200 cm. Små alternativ ligger nära en sängstorlek på 90x150 cm. Dessa soffor är inte utformade för två, men de är ett utmärkt alternativ till en rymlig säng för en plats.

material

Vid tillverkning av soffor med "Dolphin" -systemet används metall och trä till ramen, matfyllnadsmaterial och klädsel för att ge ett vackert utseende.

Metallkonstruktion bidrar till lång livslängd, träbattar (lameller som utgör gitterbasen) lägger elasticitet i basen och utesluta nedsänkning av mattan under belastningen. Produktionen av soffor är inte komplett utan fyllmedel, vilket ger volymen till mattorna, gör möblerna mjuka och tillsammans med andra komponenter ansvarar för soffans livstid.

fyllmedel

Soffaddacker är av flera typer. Det kan vara av naturligt eller syntetiskt ursprung. Dessutom är blockets struktur också annorlunda: den är av vår och vårlös typ.

Som fyllmedel för soffor med "Dolphin" -systemet använder tillverkare oftare två typer av skumgummi och ett fjäderblock. Dessutom, beroende på modell, kan ett skikt av filt, kokosfibrer, vadderande polyester och mindre ofta (för extra mjuka kuddar) sintepukh och holofiber läggas till designen.

Fjäderlösa enhet

Denna typ av konstruktion är bekväm, det utmärks av ett relativt måttligt pris, och det finns två typer: med standardtyp T-skumgummi och HR-skum. Det första alternativet är mindre praktiskt och inte avsett för daglig användning, det andra är ett alternativ till vårenheten.

fjädrar

Fjäderblocket är mer tillförlitligt, det är hållbart, fjädrande och tillverkas med hjälp av beroende och oberoende typfjädrar.De kan placeras horisontellt och vertikalt, liknar en metallbas eller ett komplett nät med vertikala fjädrar.

Den oberoende typen av fjädrar är annorlunda genom att var och en av dem fungerar av sig själv och förbinder inte med närliggande. Kvarteret består av fjädrar packade i textilöverdrag förbundna.

Polstret material

Vid tillverkning av soffor med mekanismen "delfin" använder de samma material som för hela linjen av stoppade möbler. Äkta läder sticker ut från lyxiga material.. Möbler med sådan klädsel är väldigt dyra, men mer praktiska (det är lätt att rengöra det från smuts, damm och fukt).

Förutom läderklädsel använder tillverkare ekologläder och läder. Sådana möbler är vackra, men mindre praktiska och mer utsatta för nötning.

Huvudlinjen är gjord med hjälp av textilier. Den här serien omfattar möbelgods, flock, jacquardtyg. Textilklädsel är väldigt färgstark och låter dig variera vilken stil som helst i rummet. Det har emellertid också nackdelar: det är mer mottagligt för nötning, kortlivat och opraktiskt. När du köper en soffa med textilklädsel kan du därför inte klara av skyddande lock eller kepsar.

Hur man monterar och demonterar egna händer?

Soffor med Dolphin-systemet är också praktiska eftersom de kan repareras. Så snart ett misslyckande av mekanismen är märkt, måste ett omslag bytas ut eller flera fjädrar har blivit oanvändbara, modellen måste återanpassas. Du kan göra det själv, hemma. Och om du inte försummar uppdelningen kommer du att kunna spara soffan från större reparationer eller köpa en ny.

Demonteringsanvisningarna är enkla och kräver inte komplicerade manipuleringar, eftersom själva mekanismen är ganska enkel. Först, ta bort kuddarna (om några) och täcker, tryck sedan in möblerna i mitten av rummet, lyft sätet. Ta sedan bort sidelementen, separera delarna, bestämma graden av skada.

Om det bara handlar om att ersätta blocket, är det gjort så här:

 • Ta bort fästena som fixar klädseln.
 • ta bort skyddskåpan;
 • byt ut enheten om den inte är reparerad (klipp ut en ny eller beställ den färdig enligt nödvändiga mätningar);
 • Om problemet befinner sig i fjädrarna, skruvas de försiktigt med hjälp av tänger, så nya som köps i en specialaffär sätts på plats.
 • Ett lock läggs på blocket, sedan monteras de i omvänd ordning för demontering.

Om problemet med rullarna ersätts de med nya. En trasig mekanism måste helt ersättas. För att göra det kan du kontakta en specialist eller ersätta det själv. Det tar inte mycket tid om du tar hand om det nödvändiga systemet i förväg genom att köpa det i en butik.

Reparation görs enligt följande:

 • skruva loss den gamla trasiga mekanismen som förbinder sitsen och baksidan av soffan;
 • I sin plats sätts en ny in, som sätter fast strukturen i samma hål.

Det är nödvändigt att försöka att ryggen och sätet ligger i samma plan, annars kommer sängens yta inte att vara jämn.

För att inte misstas med mekanismens korrekta läge är det värt att använda kamerans kamera, efter att ha tagit plats för systemet innan demontering. Detta hjälper till att eliminera fel och bygga strukturen korrekt. För att inte leta efter små detaljer är det värt att förbereda behållare för dem i förväg.

På hur du ändrar guiden kan du i följande video:

Hur bryr du sig om systemet?

Oavsett hur noggrann och noggrann funktionen av möblerna är, är det viktigt att förstå att du inte kan göra utan omsorg. Det här rengör inte bara klädsel, avlägsnande från smuts, damm och fukt. Det är nödvändigt att ta hand om själva soffans mekanism, annars kan livslängden förkortas, systemet blir snabbt loss eller sylt.

För att undvika detta är det värt att överväga några enkla rekommendationer:

 • mekanismen måste rengöras av smuts och fukt för att eliminera bildandet av rost och hinder i arbetet med transformationsmekanismen;
 • Löpväxeln bör smörjas från tid till annan.annars kan de agera på varandra, förvränga hela systemet;
 • Det borde inte finnas några främmande föremål under soffan - de kan störa transformationsmekanismens arbete.
 • Om systemet plötsligt började fungera med misslyckande, är det omöjligt att sätta press på det, gör allt som krävs - detta kommer att leda till en uppdelning av mekanismen. Det är bättre att trycka på soffan och försök igen att expandera den;
 • Om det finns en matta på golvet är det värt att regelbundet rengöra stapeln från rullarnaAnnars kommer de snabbt att bli oanvändbara, vilket leder till behovet av att reparera mekanismen.

Dessutom kan du få snygga kepsar som håller klädseln och ger färska färger till interiörstilen. I det här fallet är det också viktigt att du inte glömmer om transformationssystemet. När du monterar och vecklar upp soffan måste de tas bort så att materialet inte kommer in i systemets detaljer och stör inte deras arbete.

recensioner

Soffor med mekanismen "delfin" är ganska populära.Detta framgår av de många recensioner som lämnats på Internet. Köparna väljer sådana modeller på grund av deras tillförlitlighet, användbarhet och komfort. Kommentarerna säger att det är bekvämt att sitta på dessa soffor, sitta på TV-skärmen, de hjälper till när gästerna plötsligt kommer och ofta ersätter dubbelsängar.

Köparna noterar den utmärkta kvaliteten och relativt låga kostnader för modeller, en bra montering av soffor, vacker design, enkel förvandling, samt rymliga linneskåp, som kan vikas pastelltillbehör. Gilla köpare och starka sidoväggar som inte lossnar med tiden och inte knäcka.

Några kommentatorer säger att du, trots standarddimensionerna, måste välja en modell med hänsyn till köparens höjd, annars kan längden på sovbädden inte räcka till, vilket gör det svårare att slappna av och sova.

Idéer i inredningen

Vi erbjuder dig flera intressanta alternativ för att placera soffan med mekanismen "Dolphin":

 • En rak soffa med smala armstöd upprätthåller rummets stil i beige toner. För att återuppliva inredningen måste du välja en modell med blommönster och komplettera den med en soffkudde.En metallstativ med en lampa, en bild med ett marint tema, flera böcker och en matta med kontrasterande färg hjälper till att slutföra inredningen.
 • Hörnmodellen för den kombinerade färgen på vit och mörk choklad ser väldigt elegant och lyxigt ut i det ljusa vardagsrummet. Basen kan ta en soffa med en mörkbrun botten, mjuka armstöd, en liten rygg och en ljus topp som består av moduler;
 • För att fylla rummet med luft och skapa en känsla av utrymme är det tillräckligt med interiör i hörnet av möblerna: en abstrakt målning och en blomma med palmblad. Till stilen verkade inte helt enkelt, du måste dekorera soffan med kontrastfärgade kuddar med olika texturer och färger.
 • Älskare av asiatisk stil kan inte göra utan en mörk och jämn svart rakformad soffa med lockiga armstöd och en koncis rektangulär rygg. Lädermodellen med imitation av stora stygn ser dyrt ut och vackert, det kommer perfekt att slutföra stilen på beige rummet, som redan har en ljus matta, ett par små målningar och gröna växter. Så att soffan inte bryter mot rummets harmoni, kan du lägga till en puff av samma färg i inredningen eller upprepa skuggan i färgen på målningarna.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum