Elite soffor

De dyra och högkvalitativa reparationerna som gjorts av underkonstruktionen av designers kräver lämpliga möbler. Lyx soffa kan vara en av de viktigaste objekten i hela interiören.

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Soffan anses vara elit, om den är gjord av kvalitetsmaterial, har en unik design, produceras av ett känt varumärke. Ofta är dessa möbler väldigt dyra och till en kostnad kan det inte vara sämre än de nyligen gjorda reparationerna.

Elite betalar för nackdelen i samband med priset, eftersom det antas att soffan från den framstående tillverkaren - kvalitet. Det är hållbart, kommer att vara mer än ett dussin år tack vare en pålitlig ram, stoppning kommer inte att förlora färg, kommer inte att raderas. För stora pengar blir köparen hållbar möbler, och ibland utformad på ett enskilt projekt.

Valet av även en soffa i premiumhytten bör tas ansvarsfullt. En dyr möbel tas för att inte ändra den om fem år, så han borde inte bli besviken. Denna soffa kan vara en värdig påfyllning, vilket inte är synd att spendera stora pengar.

I katalogerna över elitmöbler finns det många modeller som kan slå ut med ovanlig design eller ett intressant mönster på klädseln.

arter

En av klassificeringarna påverkar antalet platser. Det finns både kompakta dubbla och trebäddsoffor, samt ganska skrymmande strukturer för fem eller fler personer.

En annan klassificering gäller möjligheten att byta möbler. Således kan vi skilja mellan två kategorier: klassiska soffor, soffor och vikningsmodeller. Den första är en enda struktur, delar av vilka inte flyttas från varandra. Den andra kategorin är mer omfattande och är i sin tur uppdelad enligt transformationsmekanismerna.

Totalt finns tre olika typer:

  • Cabriolet. Dessa inkluderar typen "click-klyak", "book".Mekanismen i dessa soffor är ganska enkel - en del måste höjas till de karakteristiska klicken, varefter delar av konstruktionen ska jämställas. Sådana möbler är kompakta i sammansatt form, men när du installerar bör du ta hänsyn till reservdelsavståndet som behövs för att utgå från andra föremål och väggen.
  • Låda. En sådan syn innebär att rulla tillbaka sätet och sänka ryggstödet till det lediga stolen. Ett annat alternativ är att rulla ut en lyftplattform. Denna kategori omfattar "Eurobook", "Dolphin", "Pantograph", "Puma", "Konrad" mekanismer. Bland deras fördelar är den resulterande stora sängen. Men när man placerar soffan bör man ta hänsyn till en ganska bred utdragbar del, för vilken det inte borde finnas någonting att stå på.
  • Fälla. Dessa är så kallade sofforfällbara sängar. Vanliga sittplatser sitter som en rullning, och i deras plats finns en hopfällbar säng med madrass. De franska och amerikanska modellerna är de enklaste. Mer komplicerat och dyrt - italienska.

Dessutom kan soffor delas in i olika typer beroende på klädseln - mjuk eller hård, och ytterligare funktionalitet.Så vissa modeller inkluderar underkläder lådor och fack. Det finns modeller med kuddar eller utan, utan armstöd helt rakt med dem.

Klassificering enligt syfte

Det finns inga specifika regler som skulle tillämpa dessa eller andra soffor på specifika kategorier. Valet av modell beror på ägarens smak och de mål de ställer på den framtida soffan. Du bör bestämma nödvändiga funktioner och egenskaper. Så, samma soffa kan bli en del av plantskolan och köket.

För hemmet bör du välja bekväm, mjuk och passa in i designen av soffor. De utför en viktig funktion - vila under dagen, och ibland sova natt, därför är kriteriet om komfort mycket viktigt. I det här fallet kan utformningen och mekanismerna vara olika, och deras val beror på lägenhetsägarnas preferenser eller rummets egenskaper.

Soffor för gatan och verandaen, ofta enkla i design. De vika inte ut och är en plats att sitta. Deras utformning är mestadels förenklad, utformad i naturliga nyanser för att passa in i miljön. Man bör komma ihåg att möblerna på gatan utsätts för många tester - temperatur- och fuktighetsfall, exponering för solljus, nära insekter, vilket inte alla material tål.

Soffan i vardagsrummet kan antingen vikas eller ej. Det beror helt på hur ofta gästerna stannar över natten och om storleken på rummet tillåter dem att rymma möblerna i en demonterad form.

Först och främst är transformerande modeller lämpliga för daglig sömn, eftersom de väsentligt ökar sängens storlek. Men vissa dimensionella soffor och monterade passar perfekt för att sova på dem varje dag.

Köks soffor bör vara resistenta mot absorption av lukt och fetter. Båda vikningsmodellerna och inte är tillåtna. Ofta i köket välj vinkelalternativen för att spara utrymme.

Möbler för barnkammaren ska vara bekväma, säkra och lätta att rengöra. Gynnsamma lösningar är soffor med inbyggda lådor där du kan lagra sängkläder eller leksaker.

material

Elite soffor skiljer sig från andra i det faktum att i sin produktion används huvudsakligen naturmaterial och klädsel. Ramverk är gjorda av massivt trä, behandlas på ett speciellt sätt för att öka deras livslängd. Som klädsel finns olika tyger, deras val beror på smak och design av rummet.

Lädersoffor, tack vare ett spektakulärt utseende, lämplig för både kontor och hem. För elit soffor används oftast naturmaterial, men artificiella, högkvalitativa motsvarigheter är också möjliga. Materialet behandlas med olika tekniker, får en matt, lackerad, rynkad, präglad, åldrig konsistens. I grunden tolererar detta material inte konkurrens med textilier, så de kombineras inte med filtar och täcker. Som inredning är endast kuddar möjliga.

Suede - även läder, men behandlas på ett speciellt sätt för att få en flätig mjuk yta. Det är mer krävande och kräver vård med hjälp av specialverktyg.

Speciellt lyxig look sammet och velour. Dessa är fleece material på vilka stämplingar och ritningar kan appliceras. Siden används huvudsakligen endast för elit soffor. Det har ett anständigt pris, men också höga estetiska och praktiska egenskaper - det är ett smidigt, bekvämt, allergivänligt material vid vilken temperatur som helst.

Tapestry används för barockstolar i Empire-stil.. Dess särdrag ligger i ett vävt mönster, som består av mönster och målningar.

Jacquard i produktion av soffor används överallt. Elite-segmentet har också berört detta material, eftersom det är slitstarkt och slitstarkt, det utsätts för olika bearbetning, tillämpning av färg, mönster.

dimensioner

Det finns ingen ensam accepterad standard för storlekar, i allmänhet beror det bara på soffans design och tillverkarens avsikt. Valet bör bero på vilket syfte möblerna köps för. För att sova på soffan bör längden på sina egna eller vikande delar vara 150-190 cm beroende på personens höjd. För komfort nog bredd på 140 cm.

Vinkelmodeller är de mest skrymmande och stora, eftersom de har en icke-vikande del - en ottoman. Detta bör beaktas och se till att möblerna inte blockerar åtkomst till skåp eller dörr. Hörnsofforens totala längd kan vara 150 cm, till exempel i plantskolan eller i köket, upp till 210 cm och sällan, ännu mer.

För raka soffor är ett medelvärde på ca 150-170 cm oftast relevant. Det finns också produkter som är små i längden - 120-130 cm, men samtidigt som kan utökas i bredd till 200 cm. På sådana soffor behöver du sova vinkelrätt mot ryggen. Det finns enkla, kompakta modeller för en person - soffor och ottomaner.

form

Följande former är möjliga med soffor: rak, vinkel, rund och halvcirkelformad.

Raka soffor är de vanligaste, eftersom de är enklare att komma in i resten av alla interiörer. En liknande modell kan placeras både nära väggen och i mitten av rummet och dela den i zoner.

Hörnsoffor passar perfekt in i ett rum av liten storlek, eftersom de sparar utrymme avsevärt. Det är inte nödvändigt att placera dem direkt i hörnet.

Runda soffor - inte det mest populära, men snygga alternativet. De är ganska svåra att komma in i redan färdiga inredningen, men när man skapar den från början, kan sådana möbler dras till mitten av kompositionen.

Halvcirkelformade soffor är tillräckligt stora så att den form de bildar är märkbar. Oftast är det modeller som endast är avsedda för sittande, det vill säga de förstår inte.

Tips för att välja

Tillverkning av lyxmöbler i fabriker i många länder. Särskilt kända är soffor från Italien, Tyskland, Spanien. I Ryssland och CIS-länderna finns det också företag som handlar om dyra, designmöbler.

När du väljer en soffa måste du ta hänsyn till inredningens egenskaper.Så, läder kommer att vara lämpligt i en minimalistisk modern stil, men för raffinerad klassiker eller fransk lyx är mer lämplig, till exempel, tapeter.

Kvalitetssoffor, till exempel italienska, bör sökas i salonger, stora möbelcenter, officiella och beprövade butiker eller i kataloger av varumärken eller designers. Förfalskningar är inte lika vanliga som i modebranschen, men många informella butiker har ungefär underjordisk produktion och kopior snarare än originalet.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum