Halvcirkelformade soffor

 Halvcirkelformade soffor

Många av invånarna, som försöker diversifiera interiören i deras hem, tänker ofta på hur man gör det unikt, annorlunda än de vanliga formerna. Den klassiska form av möbler är förstås mer bekant, men idag erbjuder många designers ägarna en oväntad lösning - halvcirkelformade eller radiebänkar. Deras böjda form kommer inte att lämna likgiltig skönhet av skönhet.

Funktioner av halvcirkelformade soffor

Möbler av oregelbunden form, halvcirkelformad, mjuk, strömlinjeformad och elegant, uppträdde i XIX-talet, och sedan dess har efterfrågan på det inte sjunkit alls. Tvärtom, många mods försöker lägga till zest och respektability för inredningen med så smidiga former.

Sådana modeller är mycket populära bland kreativa människor, eftersom möbler av ovanlig form är inte bara en bekvämlighet, utan också ett objekt av konst. Den ovanliga formen gör det möjligt för sin ägare att ställa in för att vila, glömma vardagliga problem.

Om du väljer att experimentera med valet av möbler är den halvcirkelformade idealen idealisk: snygg, bekväm, det finns inga skarpa hörn och det finns möjlighet att utmärka sig. Hur man väljer och lägger en soffa i vardagsrummet i en halvcirkel, stora modeller i bukfönstret för att sova eller radiera möbler i vardagsrummet?

Varianter av egna soffor

Idag kan vi alla välja tre typer av radie-soffor: monolitiska, modulära och transformatorer.

Den böjda formen på soffan hindrar honom inte från att vara fast, monolitisk, för att passa perfekt in i interiören. Denna modell har en storstorlek med fast storlek.

Modulära möbler består av sektorer - moduler. Det här är väldigt bekvämt om rummets "fullhet" inte passar dig - du kan ta bort eller tvärtom lägga till en "kub" för att uppnå önskat resultat. Formen på sådana soffor kan vara konvex eller konkav.

Det tredje alternativet är den så kallade transformatorn, i vilket du kan få resultatet "två i ett": på eftermiddagen kommer din soffa att glädja gästerna på rundbordet och på kvällen blir det en mysig säng för att sova för dem. Detta uppnås genom tre typer av mekanism:

  • utrullningsmekanism - en av de mest praktiska. Du kan helt enkelt rulla ut soffans botten under sin stationära del utan att lägga ut mycket fysisk ansträngning.
  • halv mekanism - förmågan att ansluta mobilhalvor för att få en säng;
  • vikningsmekanism - tack vare den fällbara ryggstöd är sovplatsen den mest bekväma, lederna är nästan omärkliga.

Om du köper, om det behövs, olika tilläggsmoduler, såsom ottomans, armstöd, kan du visuellt ändra alla möbler i rummet.

Välja ett fyllmedel och klädsel

Särskilt tema: Vad görs halvcirkelformade soffor. För att se kvaliteten på ramen för modellen, metall eller trä, är det svårt att köpa tid. Det är under huden. Därför rekommenderas att överväga de utskjutande delarna av soffan och benen.

Vanligtvis är ramverket för sådana möbler gjorda av trä, plywood och metallprofiler.Det optimala och högkvalitativa alternativet - stålmetallram. Det är högkvalitativt och hållbart.

Nästa steg är fyllmedlet. I dagens möbelmarknad erbjuds polyuretanskum, sintepon, holiber, fjädrar.

  • Svampliknande polyuretanskum - en av de mest populära. Den är hållbar, pålitlig, samlar inte damm och orsakar inte allergier.
  • Den syntetiska winterizer är det billigaste fyllmedlet, fuktbeständigt, men kan klumpa upp.
  • Holofiber är hållbart, flexibelt, orsakar inte allergier, absorberar inte lukt och rullar inte.
  • Springs - en av de mest hållbara fyllmedel. Tåla tunga belastningar, skapa inte stötar på ytan. Enligt läkares recensioner är detta alternativ mycket användbart för hälsan.

Idag kan varje köpare ge sina fantasier fri om klädseln av radiusmöbler. Du kan välja textilier, läder och läder av alla färger och texturer. Men i alla fall är det nödvändigt att beräkna alla detaljer.

Om din halvcirkelformade soffan ligger i köksområdet är det bättre att välja klädsel av flockduk - dess speciella impregnering sparar dina möbler från fläckar. För husdjursägare är detta ett idealiskt alternativ, eftersom fläckigt tyg tillhör kategorin anti-vandalväv.Det finns ett alternativ och Teflon-impregnering: oavsiktligt spilld vätska på en sådan soffa dränerar helt enkelt från möblerna och kommer inte inuti.

Äkta läder som klädsel är ett dyrt alternativ som betonar en viss status hos ägaren av möblerna. Läderens halvcirkelformade soffa blir den ljusaste platsen vid vilken design som helst.

Om en modell med läder inte passar dig, kan du ersätta den med ett läderbyte. Fördelen är idag att tillverkarna erbjuder utmärkta alternativ som är praktiskt taget oskiljbara visuellt från naturligt läder i helt unika färger: ljusgrön, orange och blå.

Välj storlek

När du väljer en halvcirkelformad soffa måste du ta hänsyn till alla parametrar i ditt hem och antalet personer som kommer att vara där. Antalet moduler i dina möbler beror på dessa siffror. Om rummet där den radiella soffan kommer att ligga är mindre än 25 kvadratmeter, är det bättre att inte köpa dimensionella möbler. I ett litet rum ser det tungt ut och hindrar rörelsefriheten.

När det gäller beslutet att köpa en stor elegant halvcirkelformad soffa måste du förstå att det blir huvudfokus för ett rymligt vardagsrum eller ett annat ganska stort rum. Antalet platser i detta fall ska vara minst 5 - 6.Soffan ska inte blockera tillgången till skåp eller passera till ett annat rum, för att inte skapa effekten av rodnad.

Det perfekta alternativet för soffans plats i en halvcirkel är rum med ett karmfönster eller med en utskjutande del av byggnaden. Fönsterutrymmet i fackfönstret expanderar visuellt rummet där radien möbler passar perfekt. Det spelar ingen roll, vardagsrummet, sovrummet eller köket.

Om du väljer en halvcirkelformad soffa i fönstret kan du inte oroa dig för att möblerna kommer att rota det. Tvärtom, betongad i läder eller dyrt textilmaterial, med ovanliga kuddar som en extra design, kommer en övergripande soffa på mer än 3 meter att understryka syftet med detta rum. Modeller - Transformatorer av stor storlek kommer att kunna reinkarnera i ett exklusivt sovrum, om det behövs.

Små soffor i bulkflottan är icke-funktionella och är osannolikt att fullt ut betona dess funktioner. Är det att storleken på den utskjutande delen av rummet är liten. Därefter, om så önskas, öka antalet platser, kan du använda modulerna ottomans eller "kuber".

Vissa köpare troratt det inte är lätt att välja en soffa med en exakt tillfälle för radialiteten under det halvcirkelformiga fönstret, men med dagens designmöjligheter och tekniker för produktion av möbler beror allt på dina önskemål.

Boende nyanser

Sällan, köpare som valde en halvcirkelformad modell möter utmaningen att harmoniskt "passa" den in i hemmet. Det är uppenbart att den ovanliga formen av en radiell soffa kräver en icke-standardiserad inställning till dess placering. Erfarna designers ger i detta fall några rekommendationer som det är nödvändigt att lyssna på.

För att en halvcirkelformad soffa ska passa harmoniskt i den allmänna bakgrunden är det önskvärt att dess släta form upprepas i det omgivande interiören: exempelvis kommer det ovala sträcktaket att fullständigt fullborda planen. Ett lämpligt alternativ skulle vara inkludering i inredningen av olika tillbehör med avrundade former. Ljuskronor eller ovalformade lampor underlättar bara den elegans du väljer.

Bredvid den här soffan kan du sätta ett soffbord och upprepa en halvcirkelform. Den halvcirkelformade spegeln eller samma golvmattan kommer också att rädda situationen. Lyckligtvis är deras val enorma på marknaden nu.Tyvärr, i en enkel torglägenhet, kan en halvcirkelformad soffa helt enkelt vara visuellt "förlorad", men i den här situationen kommer en skicklig formgivare att rädda dig.

En intressant lösning skulle vara att dela dina lokaler i vissa zoner. Det kan vara ett rekreationsområde av samma form - två exklusiva halvcirkelformade soffor motsatt varandra, som ligger vid kaminen eller bredvid den stora bilden. Med hjälp av snygga soffor kan du enkelt skilja köket från vardagsrummet.

Ovalformade möbler som är anordnade i en halvcirkel ser mycket harmoniskt ut i köket, i det stora barnrummet, i en liten lägenhet - studion och även på kontoret - det beror helt på vilken version av ovanstående du väljer.

Sammanfattningsvis bör det noteras att genom att välja en halvcirkelformad soffa kommer du att uppnå din huvuddröm genom att bli ägare av snygga och mysiga möbler som kommer att förvåna alla och kommer att vittna om din ursprungliga smak.

Vackra bilder av soffan i inredningen

Dessa bilder kan enkelt beundra utan kommentar.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum