Velour soffor

 Velour soffor

Välja en soffa, det är mycket viktigt att först och främst vara uppmärksam på sitt stopp. Bra och högkvalitativa material betonar inte bara ägarens smak, men också inredningen av rummets inredning.

Tillsammans med läder och textilier, har velour en speciell plats bland stoppmaterial. Vad är så bra velour soffor och hur man sköter dem ordentligt?

Funktioner, fördelar och nackdelar

Velour - ett tyg med en lång tupplur, tydligen nästan oskiljbar från sammet. Att röra på är det ganska trevligt, det kommer att vara mysigt och bekvämt att sitta på en soffa.Velour är känt för sin förmåga att skimma i olika färger. Modern teknik gör att tyget kan bearbetas på olika sätt, vilket ger olika mönster och längd på stapeln. Och på grund av materialets speciella färg kan det se ut som djurpäls.

Bland fördelarna med velourklädsel kan man notera ett attraktivt estetiskt utseende. Materialet är praktiskt nog, eftersom mindre ackumulerar damm och djurhår. Dessutom är sådan klädsel hypoallergen, miljövänlig och säker för hälsan. Ett intressant faktum är att ju mer komplexa soffans form, desto vackrare blir färgerna.

Tillsammans med alla fördelar har velour flera signifikanta nackdelar. Klädsel är ganska lustfull i vården, särskilt om fläckar uppträdde på soffan. Om stoftet fortfarande är möjligt att rengöra med en dammsugare, kan fläckarna från en söt gas eller te orsaka stor skada på materialet. Därför borde du inte köpa en sådan soffa i plantskolan.

En annan nackdel - bräckligheten av velour, detta material är mycket benägen för utseendet av scuffs.

Ju bättre chenille velour, matta och flock?

Alla dessa tyger skiljer sig väsentligt. Självklart vinner velour i alla avseenden - andra material har inte så ett fantastiskt spel av ljus och skugga. Velvety møbel är mycket trevligare att ta på, det är inte lika grovt som en matta. Det raffinerade utseendet på velour gör att du kan dekorera och förädla varje rum, medan mattan eller flocken ser ganska vanligt ut. Dessutom är det möjligt att applicera en anti-vandal beläggning på materialet, vilket skyddar husdjur från klorna.

Även om velour inte är för hållbart, är det också värt att välja eftersom det inte absorberar lukt alls. Således blir det det perfekta alternativet för köket. Till skillnad från chenille absorberar materialet inte fukt, vilket ger ytterligare fördelar.

Typer av soffa

I allmänhet kan alla typer av soffor delas in i tre typer - rakt, hörn och ö.

Rak soffor - de mest vanliga och gemensamma underarterna, bekant för alla. Det här alternativet passar bäst för ett klassiskt neutralt interiör.

Men hörnmodellerna passar väl ihop med den moderna atmosfären. De sparar mycket utrymme, och de kan antingen vikas eller inte.Ofta i en demonterad position kan sådana möbler ha en extrasäng.

Island soffor ser fantastiskt vackert ut. Detta är en bra lösning för rymliga rum, eftersom du kan placera dem i mitten av rummet.

Modeller med ett fyrsidigt fästelement är ganska populära på senare tid. Detta namn kom från kungen av kungar, vilket betyder att den ser rik och värdig ut. Samtidigt knyts möblerna samman och bildar ett diamantformat mönster.

Transformationsmekanismer

En av de mest populära typerna av design - "bok". Alla är bekanta med denna mekanism, eftersom den härrörde från Sovjetunionen. Vikar en soffa genom att höja sätet tills den klickar. Den enda nackdelen är att du måste ständigt röra möblerna tillbaka och flytta den upp mot väggen, eftersom ett litet gap uppträder när du unfolds. En mer tillförlitlig mekanism är "eurobook", som du bara behöver dra på dig själv.

En förbättrad typ av "bok" är mekanismen för "click-klyak". Det skiljer sig i att förutom att sitta och ligga finns det också ett slappläge när man kan halva sittande. Den har en enkel mekanism och en soffordragspel. Den har en rymlig låda för sänglinne och en bred sovyta.En soffa av denna typ drivs lätt framåt och är lämplig för små utrymmen.

Upholstery tyg färg och variationer

När det gäller färgerna på velourklädsel kan en gråskala vara ett utmärkt val. Silver med överfyllningsfärg väl komplement nästan varje interiör. En lila nyans följer med det - den lugna mystiska tonen kommer att ge atmosfären ett mystiskt och magiskt rum. Varm brun tonen ser inte mindre intressant ut - det kan betonas med gult, grått och orange gamma i inredningen.

Ljusblå färg har länge etablerat sig som en av de vackraste. Velour i olika nyanser av blått blandar perfekt med de blå, gula, vita, röda färgerna i entourage av rummet. Alla regnbågens färger kommer att sparkla och burgunderfärg, du kan komplettera den med blå, blå, rosa tillbehör och trim. Men det rekommenderas inte att köpa svart velour - det ser för dyster ut.

Det finns flera typer av velour, huvudsakligen drape-velour och sammet-velour. I vissa länder kan sammet, sammet och jämn hud sorter också kallas velour.Separat är det värt att notera mikrovev - ett elegant tygmaterial med resistans mot blekning. Tyg för klädsel "Socker" har vunnit stor popularitet - ett stort antal färger gjorde det möjligt för kollektionen att ha många fans.

Var att sätta och vad kombineras i rummet?

Mycket bra velour soffa ser ut i vardagsrummet. Du kan kombinera den med olika interiörer. Sofforna i ljus nyanser passar den neutrala atmosfären med ett överflöd av pastellbas toner. Den perfekta lösningen är att plocka upp ett par stolar för det. Om du vill återuppliva situationen, följ nuvarande trender - sätt ljusa stolar. Till exempel fungerar en röd eller blå modell bra för en beige soffa.

Grå soffor måste kompletteras med nyanser av naturligt trä eller sten. Orange tillbehör är också ett utmärkt val. Var noga med att ta hand om gardinerna - tunga gardiner med ljusa färger kommer bara att vara på plats. Att sätta en soffa i sovrummet kan du ytterligare förnya inställningen med silverramar för foton, golvvaser, ljusa växter, målningar.

Velour soffa är den perfekta lösningen för en glamorös inredning. Om modellen är stor, sätt den i vardagsrummet, eftersom det kommer att vara bekvämt att rymma många gäster. Tillsammans med soffan måste du köpa stora puffar av liknande ton. Snygg belysning, silver och kristalltillbehör, fjädrar, päls, djurtryck och rhinestones hjälper till att harmoniskt avsluta designen.

Hur bryr du dig?

Först och främst, låt inte din soffa bli smutsig. Damm och smuts kan enkelt avlägsnas med en dammsugare eller en mjuk bröstvårtor. Om det finns djur med långt hår i huset, måste du ta hand om soffan även flera gånger i veckan. Använd detta dammsugare och en fuktig trasa. Men med rullar för att samla ullen är det bättre att inte bli avundsjuk - deras klibbiga yta kommer så småningom att förstöra mönstret.

Applicera eventuella rengöringsmedel, applicera dem först på ett inkonsekvent sätt och vänta. Om tyget kvarstår i samma skick kan tvättmedel användas. Vid starka fläckar, applicera produkten i några minuter och torka av den med en fuktig svamp.

Du kan ta bort fläckar och använda tvålslamor, men var noga med att torka klädseln med en handduk eller torrservetter. Försök inte att skrapa fläcken, ta bort det med lösningsmedel eller blekmedel.

recensioner

Idag på Internet hittar du en mängd recensioner om velourklädsel.I grund och botten är de flesta positiva. Kunderna älskar det utsökta utseendet på velour soffan, det intryck det gör på gästerna. Utmärkt återkoppling lämnas även om materialets förmåga att färga överflöd, som effektivt kan användas i olika belysningar. Dessutom har ganska mycket sagt om mjukheten i tyget, avsaknaden av sträckning och bekvämt sittande på soffan.

Tillsammans med detta finns ett antal negativa recensioner. De handlar om soffans ständiga omsorg, särskilt hos människor med djur. De vägrar velour och familjer med barn, eftersom fläckar från sötsaker och läsk är otroligt svåra att ta bort.

Bland de negativa åsikterna kan man också bestämma förmågan hos velour att "bli skallig". Många ägare är missnöjda med det faktum att klädseln med tiden slösas bort och dess livslängd är inte så stor.

Idéer i inredningen

Velour soffor av ljus eller bruna färger är perfekta för en neutral och klassisk inredning. Den överflöd av nyanser av naturligt trä, vackra vadderade pallar, mattor är välkomna. Ett soffbord med glasyta ser också bra ut. Lush blommor kommer också att bidra till att omgivningen blir ljus och livlig.

Ljus turkos eller marinblå soffa går bra med vit. Det moderna interiören kommer att kompletteras med en blå matta, mönstrade kuddar, fotoramar, färska blommor. Men den mörkblå soffan kan slås upp och intressantare, kombinera den med en mur i form av stenarbeten. Skakvit och blått golv, ovanliga målningar, kuddar med gyllene element gör unionen unik.

Rika stilar, nära den glamorösa, kan inte heller utan en velour-soffa. Vacker rak modell med blå färg kommer att betona överflöd av vackra kuddar i svarta nyanser. Ovanliga tabeller, tredimensionella bilder och färska blommor kommer att harmonisera ett sådant interiör.

Grå velour soffor ser bra ut i minimalism stil bredvid vita nyanser. I denna stil behövs nästan ingen ljusa tillbehör, förutom kanske en eller två. Men det perfekta valet skulle vara stora fönster, kuddar, en stol i tonen och ett soffbord med en speglad yta.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum