Hydrauliskt filter för brazier: vad är det?

Brazier, som ligger inomhus, kompletteras vanligtvis med ett speciellt skorstenssystem. Den består av en skorsten och ett lock. Dessutom är en av komponenterna i ett sådant system ett hydrauliskt filter.

Särskilda funktioner

Särskilda hydraulfilter installeras vanligtvis i brazierna på restauranger, kaféer eller barer. Det är i sådana anläggningar att kött ofta kokas på kol, och ett filter är nödvändigt för god ventilation. Ett sådant system är också användbart för andra rum, där till exempel grillen förbereds på helgerna.

Huvuduppgiften för vattenfilter är rening av luft från:

 • gnistor;
 • fett;
 • Produkter som bildar en fast form av ej helt brännbart bränsle.
 • de minsta dispergerade partiklarna.

  Gnistor och fett är de mest skadliga elementen till skorstenen.

  Högkvalitativt hydrofilter ger:

  • fullständig eliminering av sot;
  • eliminering av fett med 90%
  • sänka kolmonoxidens temperatur till 40º;
  • full inlösen av gnistor.

  Hydrofiltrar tillverkas av specialiserade produktionsverkstäder som har vissa certifikat. Ett viktigt villkor är garantin för brandsäkerhet, som bör ge ett hydrauliskt filter vid anläggningen. Nästan alla tillverkare försöker producera högeffektiva enheter, men tyvärr lyckas inte alla företag i detta. Du kan göra en sådan enhet med egna händer, men du kan bara installera ett hemgjordt vattenfilter med de behöriga myndigheternas samtycke.

  utformning

  Vattenfilter för brazier kan ha olika element placerade inuti väskan. Listan över komponenter beror på tillverkaren. Och ändå har de flesta modellerna samma struktur.

  Vanligtvis består utformningen av hydrauliska filter av:

  • svetsad geometrisk kropp tillverkad av flambeständig rostfri metall;
  • vattensprutningssystem;
  • mesh gnistfilter;
  • labyrintfettfiltrering (vanligtvis är dessa produkter gjorda av rostfria metaller,vilket gör det möjligt att öka driftstiden och göra filterarbetet av högsta kvalitet);
  • System för att separera rök från vätska;
  • ventil som levererar vanligt vatten
  • trycksensorer;
  • kopplingar avsedda att dränera förorenad vätska.

  Integrerat system med hydrofilter kan installeras på skorstenen själv, medan den senare kan vara av något tvärsnitt (rund eller kvadratisk). Tillverkare försöker ta hand om den bekväma anslutningen av hydraulfiltret till skorstenen. Ofta kan denna typ av vård manifesteras i form av att utrusta enheten med speciella flänsfogar, vilka är gjorda av rostfritt stål. För källmaterialet tas ett 3 mm tjockt hörn under tiden.

  Eldriven är speciellt inrättad så att den börjar arbeta tillsammans med ventilationsfläkten. Samtidigt öppnar ventilen, som levererar vatten.

  Det finns två huvudtyper av enheter:

  • labyrint;
  • net.

  Vidskilja även hydrofiltrar:

  • vertikal;
  • horisontell;
  • Z-format;
  • U-formad;
  • L-formad;

  Mask-typ gnistskyddare kännetecknas av små dimensioner.Denna nyans är en viktig fördel framför labyrintfiltret. Följaktligen särskiljas de senare med de största dimensionerna, vilket anses vara en negativ kvalitet för denna typ av anordning.

  Princip för verksamheten

  Hydrofiltrar får vanligen luft uppvärmd till 90-180º. I början ackumuleras luftmassan i skorstenskåpan, medan en del av den börjar passera genom skorstenen. När rök går in börjar olika processer.

  Inledningsvis riktas den uppvärmda luftmassan genom blandningskammaren. Under tryck på 2 bar börjar vatten att flöda. Därefter börjar vattnet strömma genom munstyckstypen med hela konen. Så här sprutas vatten genom blandningskammaren. Som ett resultat börjar det heta luftflödet, bevattnat, att fukta och blir svalare.

  Det är också nödvändigt att nämna att tryckmätaren "ser efter" trycket på det medföljande vattnet. Dessutom finns en växellåda som börjar påverka trycket i enlighet med situationen.

  Då kommer luften in i sektionen, som är fylld med ett gnistningsfilter. Avlägsnandet av fettpartiklar sker genom passage av fuktig rök genom kammaren, vilken är fylld med ett fett-labyrintfilter.

  Processen innebär då en sektion av ånga med kalk för att undertrycka rök. I fuktseparatorns sektion börjar rörelsen att inträffa. Separat vätska som har absorberat föroreningar utmatas direkt genom ventilen. Avlopp sker i avloppssystemet. Renat från förorenade komponenter avkyld luft passerar vidare längs skorstenen själv eller genom ventilation.

  installation

  Hydrauliska filter installeras vanligtvis horisontellt. Enheten placeras på väggen, på golvet eller under taket självt. För montering på väggen är specialiserade fästbeslag. Om du behöver installera ett hydrauliskt filter under taket, kan du behöva monteringsskenor och specialpinnar. I detta fall fixeras lamellerna horisontellt. Sedan sätter de själva det hydrauliska filtret.

  När det gäller golvinstallationen är det i detta fall nödvändigt att använda en strömram. En röjningsanordning installeras på denna ram. Det är bättre att inte installera vattenfilter direkt på golvet.

  Ett viktigt inslag i vattenfiltrets funktion är att minska tryckkraften, det vill säga skapa motstånd för fläkten.Detta motstånd är vanligtvis lika med 300 Pa. Följaktligen är det nödvändigt att uppmärksamma utbudet av rum med kraftfulla fläktar när man installerar vattenfilter.

  Hur man väljer

  Om du väljer ett hydrauliskt filter borde du fokusera på den budget som du är redo att fördela för inköpet, liksom arbetsvillkoren för köksutrustning. Det är nödvändigt att bestämma vilka funktioner den enhet du behöver.

  Kostnaden för filtret beror på dess funktionalitet. Vissa modeller ger full processautomatisering. Start ger luftflöde, förorenat vatten från filtret i sig dräneras vid slutet av arbetet eller efter en viss tid. Vattenfiltret fylls också automatiskt när nivågivaren ger en signal. Det är möjligt att observera vattenfiltrets funktion med det installerade ljudet eller ljusindikatorn.

  Enhetskontrollerna:

  • temperaturen för inkommande och utgående luftflöden;
  • temperatur och vatten nivå;
  • drift av pumpen och ventilerna för avlopp och fyllning med vatten.

  Dessutom kan hydraulikfiltret, avgasparaplyen eller inloppsventilen stängas av manuellt. För ekonomisk drift av systemet, justera luftflödet smidigt.

  utnyttjande

  Från korrekt användning av filtret beror på kvaliteten på arbetet och hållbarheten hos enheten.

  Det finns en lista över nödvändiga underhållsförhållanden:

  • Vattenutbyte och läckageinspektion bör utföras en gång om dagen.
  • Spolning av filtret själv (såväl som spolning av nivågivaren) ska utföras eftersom det är förorenat, men minst en gång i månaden.

  Endast vid utförandet av ovanstående åtgärder kommer alla hydrauliska filterenheter att fungera länge och effektivt. Det är värt att komma ihåg att underhåll och tvätt endast utförs efter att strömmen slås av.

  Sammanfattningsvis bör det sägas att vattenfiltret är en mycket användbar anordning. Förutom att säkerställa brandsäkerhet, kommer det att upprätthålla ren luft i rummet. Ren och frisk luft kommer i sin tur att skapa en bekväm atmosfär för avkopplande och trevlig måltid.

  Test hydrofilter, se följande video.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum