Rack tak Albes

 Rack tak Albes

Racklofter är lätta att installera och estetiska utseende. Idag föredrar många konsumenter Albes-produkter.

Denna artikel diskuterar fördelarna med sådana strukturer och funktioner i installationsarbetet.

Särskilda funktioner

Huvudverksamheten hos företaget Albes är skapandet av ytbehandling av stål och aluminium. De föreslagna mönstren används i byggnader och strukturer där mycket höga krav ställs på sådana produkter.

Produktionen överför alla nödvändiga kontroller, det rekommenderas att använda det i idrott, pedagogik, medicinska institutioner.

Rack takkonstruktioner består av smala parallella element, de är fästa på ramen. Med ett sådant tak kan du skapa en mycket intressant inredning. För produktion av Albes-skenor används vanligtvis aluminiumplåt.. Färgen på strukturen beror på typen av polymerbeläggning, det är även möjligt att imitera olika texturer. Sådana tak används i offentliga byggnader, kontor, bostadshus och många andra byggnader.

fördelar

Albes takkonstruktioner har många fördelar. Följande är särskilt viktiga för konsumenternas fördelar som de noterar i sina recensioner:

 • Ökad styrka och lång livslängd för produkterna. De behöver nästan aldrig bytas ut.
 • Estetiskt utseendeoriginalitet av designen. Tillverkaren erbjuder en mängd olika modeller och många färger.
 • Korrosionsbeständighet, kemi, olika mekanisk stress.
 • Förmåga att absorbera ljud (tack vare ett speciellt substrat).
 • Motstånd mot höga temperaturer. För att skapa lameller tillverkar icke brandfarligt material.
 • Förmåga att förbättra naturlig belysning (material återspeglar ljus).
 • Vätskebeständighet. På grund av detta kan Albes racklofter användas i rum där fuktigheten är förhöjd.Sådana ytor kan rengöras och tvättas med rengöringsmedel (de borde emellertid inte innehålla slipmedel).
 • Förmåga att passa bra i en mängd interiörer.
 • Rimligt pris (tillverkaren skapar produkter på sina egna ryska fabriker).
 • säkerhet. En sådan takkonstruktion är lätt, så det kommer inte att kunna skada en person om den plötsligt faller. Det är också värt att notera att med högkvalitativ installation av sådana situationer inte händer.
 • Det finns inga skadliga ämnen i Albes slatttak. för människors hälsa. De ruttnar inte, svampar, olika skadliga mikroorganismer och mögel utvecklas inte på dem.
 • UV-resistanskallt väder Ett sådant system är lämpligt för användning på ouppvärmda balkonger, loggier.
 • Lastmotstånd (produkterna kommer inte att deformeras).
 • Möjligheten att montera direkt i belysningsplattor och andra apparater.
 • Enkel installation. Med sådant arbete är det ganska möjligt att klara sig själv utan hjälp av specialister och verktyg som är svåra att få.

färg

Galvaniserade och aluminiumplåtar, som används vid tillverkning av Albes-hängda tak, är målade och beläggs dessutom med en polymer substans.

De vanligaste färgerna på sådana produkter:

 • beige, ljus beige;
 • krom;
 • vit (ytan kan vara blank eller matt);
 • guld;
 • metallisk (silver eller matt).

Populära är också hallon, ljusgrå, mörk, koppar, blå version. Produkten kan imitera alla naturliga ytor: granit, trä, pärlor. Olika kombinationer av färger är också möjliga: ljus bakgrund och gröna slag, vit bakgrund och guldband, och så vidare.

Paneler är präglade, lite vågiga. Produkter från specialnät skapas också (celler - i form av cirklar, rhombuses, kvadrater). En primer eller en skyddande lack kan också appliceras på panelerna. Det finns en mängd olika alternativ, allt beror på kundens önskemål.

Du kan välja ett lämpligt takbeläggning för alla interiörer.

Typer av skenor

Tillverkaren erbjuder olika typer av skenor. Följande standardalternativ kan särskiljas:

 • Italiensk design. Kanterna på sådana remsor är avrundade för att skapa produkter med aluminium. Tillverkaren erbjuder även paneler av expanderat metallnät."Italienska" takkonstruktioner kan installeras på stängda och öppna sätt, nätplattor - uteslutande öppna. Produkterna kan appliceras dekorativa lättnad eller perforering.
 • Tysk design. Sådana mönster skiljer sig åt i laconicism, svårighetsgrad. Reiki har en rektangulär form. Designen kan monteras på ett stängt eller öppet sätt. Användning av dekorativa färgrika inlägg är möjlig.
 • "Omega". Installation av dessa strukturer kan utföras exklusivt med den slutna metoden. Det är möjligt att kombinera produkter som skiljer sig i bredd och färg.
Tysk design
Italiensk design
"Omega"

Albes producerar även krökformiga lameller, vilket gör det möjligt att få intressanta böjda former. Det är också värt att notera att sådana strukturer väl gömmer olika defekter som finns på ytan.

Kubformat material är vanligtvis inställt på öppen typ. En aluminiumprofil skapas i en rektangulär sektion. Plattliknande lameller är platta, de monteras vertikalt. V-formade produkter är installerade enligt öppen typ, externt liknar de bokstaven V eller hjärtat.

tillbehör

För genomförandet av installationen måste arbetet förbereda alla nödvändiga delar av takstrukturen.

Grundpaketet innehåller vanligtvis:

 • Reiki. Dessa element är de viktigaste.
 • layouter - Aluminiumelement. Dessa insatser ska placeras mellan lamellerna, de behövs för öppna strukturer.
 • stringers (kam) - det är här panelerna kommer att sättas in. Dessa är guider.
 • Självdragande skruvar och andra element som tillåter att fästa strukturen.
 • suspensioner för taket.
 • Hörnprofilmed vilken designen är klar färdigställd. Det är fast runt omkretsen.

Monteringsarbete

Först måste du installera ramen, sedan - fäst lath panelerna. Om installationsmetoden är öppen ska speciella layouter användas. Dessa element är redan lamellerna själva och kan vara samma nyans med dem eller ha en annan färg.

beräkning

Före installationen kommer det att vara nödvändigt att bestämma hur mycket material som krävs för ett visst tak. Ta reda på takytans omkrets. Så du kan förstå hur mycket vinkelprofil krävs. Beräkna kammarens nummer och längd.

Bestäm hur många skenor du behöver köpa.Antalet av dessa element kommer att bero på storleken på produkterna och på installationsmetoden. Bestäm hur många hängare du behöver (de är vanligtvis monterade på ett avstånd av ca 30 cm från väggarna, avståndet mellan elementen är ca 120 cm).

utbildning

Eftersom taket är avstängt behövs inte särskild förberedelse av basen. Det rekommenderas att göra följande:

 • Ta bort hängande gips från ytan, applicera antiseptisk medel på den.
 • Tänk på de platser där du kommer att placera armaturerna, ta hand om ledningarna.
 • På golvet måste frigöra utrymme så att ingenting skulle störa genomförandet av installationsarbetet.

ram

Så att det senare inte finns några problem med lamellerna, måste du vara mycket försiktig när du installerar ramen. Bestäm de platser där vinkelprofilen ska fästas, anslut etiketterna med varandra i en plan horisontell linje. För att bestämma så exakt som möjligt där alla punkter ska vara, använd byggnivån.. Om du inte behöver installera lampor kan avståndet mellan takkonstruktionen och basen vara relativt liten (ca 5 cm). Om belysningsarmaturer används, öka den.

Då i hörnprofilen behöver du göra hål med en perforator. Avståndet mellan hålen är 50 cm. Borra en vägg genom dem och fixa hörnet med hjälp av hylsan. Då måste du bifoga suspensioner. Med hjälp av strängarna installerar du ramen (du måste fästa formarna till hängarna).

paneler

Reiki fastnar på en suspenderad design.

Om det sista elementet i bredd inte passar in i konstruktionen, trimma försiktigt. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att sätta in en oklippad sidovägg i spåret och klippa av sidan i hörnprofilen.

Efter avslutad huvudinstallationsarbete ska takkonstruktionen vara så platt som möjligt. För att göra detta, justera de mekanismer som finns tillgängliga på suspensionerna.

För att lära dig hur du installerar racktäcket själv, se följande video.

Användbara rekommendationer

För att göra skärningar under dekorativa element, belysningsanordningar, använd munstycken-kronor för borrningar med vissa diametrar. Så du kan hantera det så snabbt och enkelt som möjligt.

Ett mycket intressant alternativ är den diagonala installationen av paneler. Med denna metod för installation kan du ändra proportionerna på ett kvadratiskt rum.För att visuellt göra ett bredare smalt rum, placera lamellerna över.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål.För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum