Glas tak i inredning

Den moderna konstruktionen av taket är representerad av olika efterbehandlingsalternativ, men glaslocket förtjänar särskild uppmärksamhet. Det passar inte bara bra inutrymmet, utan ger dig också möjlighet att visuellt expandera utrymmet och skapa en ovanlig belysningseffekt. Glastak karakteriseras av anmärkningsvärda prestandaegenskaper, så att de kan installeras i alla rum.

På grund av det stora valet av inredning anses de vara de viktigaste höjdpunkterna i designen och fyller rummet med en känsla av viktlöshet.

Särskilda funktioner

Glasstaket är en av de populära typerna av upphängda strukturer. Ett sådant tak består av plattor och en metallram. Taket som är fäst vid ramen är vackra kläder av glas.

Produktens huvuddrag är skapandet av högkvalitativ belysning.Installera sådana tak i rummen, du kan uppnå effekten av "andra ljuset". Som regel att utföra installationsarbeten med hjälp av strukturerna T-24 och T-15, de är lätta att underhålla och möjliggör snabb installation och demontering av plattor.

Upphängda system av glas är i stor efterfrågan, eftersom de är till överkomligt pris och öppnar många möjligheter för designkreativitet. Detta inredningsalternativ är perfekt för lokaler, kontor och shopping, nöjen, sportcenter. Glasprodukter ser vackra ut på nattklubbar och restauranger.

Ett vanligt problem när man skapar en design är ett litet rum. Tack vare installationen av glasstak kan det enkelt lösas: Sådana konstruktioner är det perfekta valet för att slutföra badrum, sovrum, vardagsrum och kök.

Det är värt att notera att beläggningen måste kompletteras med högkvalitativ belysning i form av neonrör, LED-remsa eller lysrör. Resultatet är ett intressant färgspel, och utrymmet kommer att expandera.

Fördelar och nackdelar

Glasstak är mycket populära, eftersom de har ett antal fördelar. Glaset har ett estetiskt utseende, det kan installeras i rum med olika funktionella ändamål.

Dessutom har detta material följande fördelar:

 • mångfald texturer och färger.
 • Miljövänlighet. Glas är ett naturmaterial, därför finns det inga ämnen som är skadliga för människors hälsa i sin sammansättning, det orsakar inte allergiska reaktioner.
 • Fuktmotstånd. Konstruktioner är inte rädda för fukt; tack vare detta är det möjligt att installera i rum där vatten är ständigt i kontakt.
 • Snabb och enkel installation. Eftersom taksystemet är avstängt är det inte nödvändigt att nivåera arbetsytan. Dessutom är alla detaljer i designen lätt att fixa, så även en oerfaren mästare kan hantera installationen.
 • praktiskhet. Takets yta rengörs med torra och våta metoder, med kemiska blandningar.
 • styrka. Vid korrekt installation kommer byggnaden att kunna fungera i mer än 50 år.
 • Förmåga att ändra designen. Om det finns förändringar i rummet, kan takets design presenteras i en ny form. För att göra detta, välj de nya glasdelarna, som läggs i stället för det gamla.

Glasstak har många fördelar, men det finns några mindre nackdelar:

 • Suspensionssystem "skär" höjden på rummet.
 • Högt pris Vissa typer av glas är dyra, så inte varje konsument har råd med sådan inredning.

Dessutom skadas ytmaterialet snabbt genom mekanisk verkan. Om defekter är synliga på glasytan måste den bytas omedelbart, annars kan fragment falla ned och orsaka skada.

Typer av material

Glasstaket skiljer sig från varandra, inte bara i yttre struktur, färg, form, men också i materialet, eftersom olika ingredienser kan användas i produktionsprocessen.

Idag utmärker sig följande modeller (beroende på typ av glas):

 • Normalt tak. Han är inte rädd för kemiska influenser, lätt att rengöra. Glaselement utges av traditionellt glas (med en genomskinlig och matt yta).
 • Akrylglas. Akrylprodukter har inga tillsatser (i motsats till traditionellt material), de är mycket transparenta och klarar mekanisk stress. De kallas ofta "plexiglas".Plexiglaslofter är miljövänliga produkter som inte skadar människors hälsa. Detta material tillverkas i en genomskinlig, opak eller färgad form.

Vackert titta inuti den matta kompositionen av akryl med intern belysning. Lampor i ett sådant system rekommenderas att fixeras ovanför golvplattorna, så ljuset passerar helt igenom glaset och skapar en ovanlig effekt.

 • Med fotoutskrifter. Dessa är unika mönster, på glasytan som en vacker design appliceras på. För att skydda inredningen från skador är plåtarna dessutom laminerade och lysrörslampor införda för jämn fördelning av ljus inuti systemet.
 • Speglade glasstak. Utseende, de liknar speglar och, när de lyser, kan förvränga bilder.
 • Med glasmålning. Denna typ av dekoration anses vara den vackraste och dyraste, eftersom det inte bara är färgat material som används för tillverkning av takelement, utan även insatser av metall, dekorativ duk.

utformning

Idag finns det många teknologier genom vilka du kan hantera alla typer av glas ovanligt och vackert.En sådan finish är speciellt populär när man skapar monterade strukturer: olika ritningar, ovanliga texturer och intressanta mönster appliceras på ytan.

Sandblästring används ofta.. Den utförs under högt tryck, vilket resulterar i att intressanta sandkompositioner bildas, som i kombination med ljus bakgrundsbelysning ser väldigt vackert ut. Dessutom kan ytan poleras och poleras, varigenom dess struktur förändras. Ett bra val av inredning anses också vara en kudde av färglöst eller färgat glas.vanligtvis används två eller tre nyanser för detta. Som regel väljs "overhead" glas för design av färgat glas.

Glas tak med konstnärlig målning ser ovanligt ut i rummet. För att applicera en vacker bild kan du använda speciella stenciler eller själv utföra kompositionen.för hand. För att slutföra dekorationen rekommenderas att dekorera målningen med insatser från duken eller dekorera den med en träkista. Dessutom kan ramen tillverkas av metall eller plast.

I händelse av att rummet planeras att dekoreras i en klassisk stil, rekommenderar designers att välja ogenomskinliga mönster, dekorerad med abstraktioner och symmetriska mönster. Utsmyckade linjer som är lämpliga för orientalisk inredning. Du kan också experimentera och göra kontrasterande utskrifter med fotoutskrifter, föredragna bilder av djur och sakura.

Fotoutskrifter är ganska dyra, men det finns billigare alternativ för att rita bilder. För att göra detta är ytan på glaset täckt med en speciell film, som i regel visar blommor, himmel, bambu. Populära marina teman.

Ofta används designtekniska glasprocesser i designprojekt, vilket tyder på ovanliga kombinationer av akryl med gips och trä. I detta fall är huvudkompositionen gjord av glas, varefter insatser är gjorda av andra material. Sådana dekorativa element ger designen ljushet och ljushet, de fyller utrymmet med frihet. Takets färgschema kan bestå av flera nyanser.

För djärva mönster rekommenderas att kombinera frostat glas pastellfärger med ljusa ytor.

Tips för att välja

Upphängda konstruktioner av glas är lätta att installera, de ser originella ut i en mängd olika rum. För att få en ovanlig effekt efter slutförandet av installationsarbeten är det nödvändigt att välja efterbehandlingmaterialet korrekt. Det är bäst att överlämna installationen av takspecialisten - De kommer att klara av arbetet på kortast möjliga tid. Om du har en stor önskan att göra allt själv kan du välja rätt material och göra ramen själv.

Till taket hade ett estetiskt utseende och fungerat i många år. När du köper bör du vara uppmärksam på följande punkter:

 • dimensioner. Kakel är vald beroende på rummets och designens egenskaper. Om du gör beräkningarna felaktigt måste du spendera tid att klippa materialet, vilket kommer att bli mycket svårt. Av denna anledning rekommenderas att förskissa taket - och bestäm sedan önskad bredd och längd på plattan.

Särskilt viktigt är skapandet av system för beläggningar med ett mönster. I det här fallet är det möjligt att köpa både stora lakan och material i form av enskilda delar.

 • Stil, design. Inredningen i varje rum är unik; vanligtvis är det gjort med fokus på ett specifikt ämne. Till exempel, ett akryltopp med belysning, som kompletterar träkassen på ett original sätt, passar väl för en ljus modern stil. Vackra insatser kommer också att göra. När det gäller klassikerna, för det som regel, glasplattor med en matt yta, där naturliga nyanser skulle råda, förvärva.
 • Installationstyp. Med fokus på funktionerna i takkonstruktionen måste du välja lämplig fästmetod och lämplig form av glasprodukter. Om du planerar att installera i ett rymligt rum föredrar du oftast rektangulära och kvadratiska plattor. När det gäller smala och små rum, där det finns många böjningar på väggarna, måste du utföra komplex installation och dessutom köpa dekorativa insatser för att skapa designen.
 • material. Varje typ av glas har vissa positiva egenskaper. Samtidigt anses akrylkonstruktioner vara den mest hållbara och tillförlitliga i drift. De är lätta och har ett lågt pris. Om du behöver spara på takets montering rekommenderas att du köper akrylprodukter och dessutom dekorera dem med dekorativa element.

Vanligtvis säljs glasstak i färdig form. Om designen av bostäder kräver en unik design, kan de beställas, uppmärksamma den individuella glasdekorationen, typen av material och komplexiteten hos upphängningsstrukturen. För sådana designtak används glas av mycket hög kvalitet, medan dess yta kan dekoreras med gravyrer, korrugerade mönster, fotoutskrift och målning, vilket imiterar färgat glas.Om du väljer ett tak med en sådan ovanlig inredning, kan du vara säker på att ingen kan ta ögonen av det.

Om du väljer en eller annan suspenderad struktur, måste du också ta hänsyn till belysningen. I det fallet, om det inte finns några tekniska möjligheter, kan du göra med LED-lampor, men för bästa effekt krävs glasytor med hög förmåga att överföra ljus.

Om huset har bra elektriska ledningar kan du säkert välja en kombinerad takversion, i vilken flera flervärda paneler och kraftfulla ljus kombineras.

Så i rummet kommer att skapa ett intressant färgspel. Dessutom är det för små sovrum och vardagsrum rekommenderat att installera glastak med speglad yta. De reflekterar vackert inredningselementen och expanderar visuellt rummet, gör det rymligare och bekvämt.

Vackra exempel i inredningen

Hittills anses glasstak med fotoutskrift vara en nyhet i inredningen av vardagsrum. Teckningar som appliceras på ytan på produkterna är olika - både i form av kontrasterande bakgrunder och med bilder av naturen.

Sådana mönster gör att du ursprungligen kan förvandla inredningen i rummet och positivt betona skönheten i designen, den speciella stilen. Dessutom ser de här taken ut i små vardagsrum, eftersom rummet expanderar visuellt.

Glasdesign med fotoutskrift används också ofta i utformningen av barnrum. Här har designers stora kreativa möjligheter. Oftast för barn väljer alternativ med bilder av saga karaktärer, djur eller blommor.

Rummen där glasögonfjädringssystemen monteras uppmärksammas av elegant och sofistikerad. Huvudelementet i sådana tak är belysning, som är monterat under ramens ram och tillåter ljus att passera genom ytan av färgat glas. Så rummet börjar likna en fantastisk plats med en speciell atmosfär.

Glasmåltimmar passar perfekt i vilken design som helst, de ser bra ut även i minimalism. För att göra inredningen av rummet "rik", rekommenderas att installera självnivellerande golv, vars mönster blir en original fortsättning av dekorativa element i taket. Ofta är den här finalen vald för stora rum.

Särskild uppmärksamhet bör vara färgat glas i form av en kupol. Det är bäst att installera i stora vardagsrum. Det ideala alternativet för små lägenheter anses vara ett sådant tak, i form av en cirkel. Den passar olika stilar och passar perfekt i en mängd olika rum.

Det finns många texturer och former, men ledaren är en rektangulär design, dekorerad med olika mönster och linjer. I det här fallet kan glaset appliceras som en viss bild och abstraktion - effekten kommer i alla fall att vara mycket intressant.

Granska det eleganta glaslocket i inredningen, se nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum