Välja en osmanska

För närvarande vet inte många människor vad en ottoman är. Tidigare betraktades denna möbel som en obligatorisk egenskap i hemmet till varje asiatisk, rik affärsman. Även nu är den här soffan populär bland köpare och har många fördelar och särdrag som behöver beaktas mer i detalj.

Vad är det och hur skiljer det från en soffa?

Tyvärr vet få personer sådana nyanser. Soffan kan öppnas i form av en bok och ottomanen förvandlas på så sätt: den andra delen sträcker sig helt enkelt. När den är utsträckt, är den dekorerad med vackra kuddar. En annan särskiljande egenskap är bristen på ryggstöd. Istället finns det headboards, och vissa modeller är utrustade med armstöd.

Osmanska är annorlunda än soffan.Den andra är endast avsedd för en person, hon har huvudtavla, men har ingen rygg.

En annan typ av möbler med en ottoman är en soffa. Hon tänker sitta. För hela sin breda yta är den inte hög, men dessutom utrustad med bekväma armstöd och bekväma ryggar.

Fördelar och nackdelar

Många vill spara så mycket som möjligt det tillgängliga lilla rumsutrymmet. På grund av detta måste du huddle på små och obekvämbara hopfällbara soffor. Men det finns alltid en väg ut. I denna situation kommer en hopfällbar soffa att rädda, vilket kommer att spara ett par kvadratmeter och bli en original del av inredningen.

För att fullt ut förstå vad denna design är, måste du överväga några av fördelarna och nackdelarna med denna typ av möbler. fördelar:

 • Moderna modeller är ganska olika. och har ett brett utbud av val. Dessutom är de perfekta för alla typer av inredning och designlösningar.
 • Ottoman gjord av miljömaterialinte skadligt för människors hälsa
 • Det har ett lågt pris.därför kan nästan alla få det;
 • Med hjälp av en ottoman i lägenheten sparas ett extra par kvadratmetereftersom denna typ av möbler kombinerar egenskaperna hos både soffan och sängen;
 • Hon är väldigt bekvämeftersom det inte har några leder eller sömmar;
 • Dessa möbler är universella och det passar dessutom perfekt in i alla inredningar, men det ser mest intressant ut i en inredning i orientalisk stil.
 • En annan fördel är dess praktiska.

nackdelar:

 • I en ottoman av manuell typ Det är mycket svårt att lyfta madrassen, speciellt om ramen är gjord av trä. Detta kan orsaka svårigheter för både unga och gamla människor.
 • På vårmodeller ofta sträcker sig källorna själva, som måste ändras med jämna mellanrum;
 • Gasmodeller är mer hållbaraderas garantiperiod är 5 år. Men inte alla har råd med det, eftersom priset är ganska högt.

typer

Osmanska är mycket mångsidig, eftersom den kan placeras i vilket rum som helst och i vilket som helst hörn vilket sparar utrymme. På dagens marknad finns ett stort urval av dessa möbler, beroende på varje persons smakpreferenser.De varierar i färg, design och typer som behöver nämnas:

 • En och en halv sovande En sådan ottoman kommer harmoniskt att se både i sovrummet och i vardagsrummet. Det är universellt, för under dagen kan du koppla av på det och använda den som en säng på natten. Dessutom är den utrustad med armstöd och en bekväm huvudgavel.
 • Evrotahta. Eurowatch har ingen specifik mekanism som kan bryta. Med hjälp av pålitliga guider och rullar flyttas det enkelt från ett ställe till ett annat. Tekniken att utveckla sig vid Euro-Watchtower är mycket enkel: du behöver bara ta bort platsen med kuddarna, rulla ut det på dig själv och sänka ryggstödet. Och den ortopediska modellen med en oberoende fjäderenhet ger alla en hälsosam sömn.
 • transformator. Om det finns mycket lite utrymme i lägenheten kommer en transformerande ottoman att komma till räddningen. Den har många underarter, kallad: hypertransformator, bok, eurobook, dragspel och vikbädd. Var och en av dem har många funktioner och fördelar som utför ett enda uppdrag - spara utrymme.
 • Med ryggstöd. Denna ottoman har en fast madrass.Det är ganska bekvämt och praktiskt, dessutom passar det perfekt i sovrummet och vardagsrummet och i köket. Det kan noteras att det finns en slags ottoman med tre ryggar, varav den ena ligger bakom och den andra tvåspegeln. Den är vanligtvis avsedd för en person. Ryggarna är dekorerade med snidat trä, och de lägger till möblerens elegans och sofistikering.
 • utdrag. Med hjälp av glidmekanismen blir den enkla ottomanen dubbel. Bottenlådan sträcker sig, en annan madrass utbreder sig på toppen av det, vilket visar sig exakt två sängar, som ligger på olika nivåer. Denna ottoman är ett bra ställe att tillgodose gäster.

Mekanismen för uttag av otkhat på exemplet av modellen "London" som du kan se på videon nedan:

dimensioner

Sofa ottoman är en populär typ av möbler. Därför försöker tillverkarna förbättra och modernisera modellerna, vilket gör dem mer bekväma. För att göra rätt val när du köper, måste du överväga hur många människor denna möbel är avsedd för. Beroende på detta varierar storleken på en sådan struktur.En ottoman 90x200, 110x200, 120x200 och 140x200 cm skulle till exempel vara ett utmärkt alternativ till en vanlig soffa, och trots kompaktiteten kan den ersätta sängen och passa perfekt in i inredningen.

Det finns en slags ottoman, som en mini-skrivbord, där du kan hitta en plats i vilket rum som helst. Det är till exempel perfekt för ett barns rum. På en sådan icke-standardiserad miniatyr ottoman, kommer barnet att känna sig bekväma, bara bara leka med leksaker. Dessutom tar dessa minialternativ för barn inte upp mycket utrymme och passar perfekt in i interiören. På en sådan ottoman kan du placera dina favoritbarnleksaker, eller beställa en speciell klädsel med karaktärerna i olika teckningar.

Tonårssofa ger honom en hälsosam och lugn sömn, eftersom den har en bekväm design och, om så önskas, är utrustad med ortopediska madrasser. Den viktigaste aspekten är produktens mångsidighet. De inbyggda lådorna hjälper till att rymma olika föremål, och bekväma armlänkar och en mjuk rygg bakåt ger ökad bekvämlighet.

Den mest praktiska och praktiska är en 2-bäddsoffa. På grund av förmågan att förvandla, sparar den utrymme och kännetecknas av dess mångsidighet, eftersom det omedelbart kombinerar funktionen av en säng och en soffa.

En smal ottoman kan placeras i korridoren, eftersom det inte tar upp mycket utrymme och tack vare en ganska smal yta och kommer att skapa tröst när du tar bort / sätter på skor.

Man bör inte glömma att sådana möbler är gjorda för både bostadsyta och kontor. Beroende på detta varierar stilar, allt från klassisk till modern.

material

Sådana stoppade möbler som en soffa eller ottoman ska vara gjorda av högkvalitativt trä, förstklassigt møbeltyg eller naturligt golvmaterial. För att säkerställa den absoluta kvaliteten hos de inköpta möblerna är det nödvändigt att överväga de huvudkomponenter från vilka den är gjord.

ram

Ottomanens träram är vanligtvis gjord av massivt trä, främst tall eller gran. Dyraare modeller är gjorda av ask, ek eller bok. Som regel är särskild uppmärksamhet åt träfuktighet. Om ramen är gjord av råmaterial, kommer det över tiden att krympa och luta sig åt sidan. Vykatnaya samma mekanism över tid kommer att gå.

Fuktighet påverkar inte metall smidd ottoman.Basen är ram, ben och rygg, helt av metall, så den här designen kan placeras i vilket rum som helst. Smidda möbler kan ha insatser från andra material. Ett exempel är sätet, vilket måste vara mjukt. Färg- och konsistenslösningen i denna design är vanligtvis vald för inredningen, vilket gör den raffinerad och sofistikerad.

klädsel

Den viktigaste delen av den osmanska är naturligtvis klädseln. Det är för henne att en person uppmärksammar i första hand, att jämföra den intressanta varianten med designen av rummet. Låt oss i större detalj överväga de viktigaste alternativen för klädsel:

 • Knapp Utyazhka har nu hittat bred tillämpning tack vare det intressanta utseendet som det ger till soffan;
 • operativsystemRiktigt populär tygklädselvars art erbjuds.
 • För att inte tala om läderbeklädnadeftersom det är en indikator på en hög position. Hon, till skillnad från läder, är mycket stark, slitstark, slitstark och dessutom behaglig för beröringstekniken. Och rätt omsorg för henne garanterar långsiktig användning av en sådan ottoman;
 • Kozhzam eller möbler av konstläder har ett ganska estetiskt utseende, trots sin låga kostnad, dessutom kan den placeras både i sovrummet och i vardagsrummet. Till exempel har en ottoman från imiterskinn på den moderna marknaden ett stort utbud av designlösningar. Det kan ha en annan textur och färgpalett, du behöver bara göra ett val. De enda och viktiga skillnaderna mellan konstläder och äkta läder är materialets kvalitet, slitstyrka och hållbarhet. Dess främsta nackdelar är temperaturinstabilitet och lätt brandbarhet.

Transformations- och lyftmekanismer

I grund och botten är en ottoman utrustad med en gas- eller vårmekanism. Den andra är inte praktisk nog eftersom den inte är avsedd för tung vikt. Gas kan klara mer än 60 kg på grund av de inbyggda stötdämparna. Men för att en sådan mekanism ska vara av hög kvalitet är det nödvändigt att uppmärksamma vad rammen och ramen är gjorda av. Endast om indikatorerna är tillfredsställande kommer han att kunna klara en större belastning.

För att fullt ut förstå denna fråga måste du överväga de grundläggande mekanismer som används vid omvandlingen.

evroknizhka

Eurobook - den mest eftertraktade av alla mekanismer. Det är ganska bekvämt och praktiskt, för när det är veckat, är inte golvbeläggningen eller osmanen skadad. Funktionsprincipen är ganska enkel: sätet lyftes, flyttas bort och sänks, då ryggstödet faller i stället för det lediga utrymmet. Det utvecklas på samma enkla princip. Ottomanen är lättare utrustad med specialdesignade handtag.

Grunden för denna design är pendelens rörelse, så kallas den också tick-tac. Sittande vid utfällning rör sig inte till sidan, och botten av denna typ av möbler är utrustad med gummiblommor eller hjul som inte kliar golvytan. De viktigaste fördelarna med en sådan mekanism är användarvänlighet, hållbarhet, bevarande av golvbeläggningen, frånvaron av squeaks, närvaro av lådor och en perfekt platt kaj.

Enkel bok

Denna mekanism har två huvudsakliga bestämmelser - en soffa och en dubbelsäng för att sova. När du rullar ut måste du tänka på att du behöver en plats för att luta baksidan av ryggen så att den inte kommer i kontakt med väggen.Mekanismen är gjord av trä eller metallram med fjädrar eller fyllmedel i form av latex.

En ottoman med en bokmekanism har alltid ett lägre fack för tvätt, vilket är väldigt bekvämt. Du måste lägga ut en sådan konstruktion strikt i mitten, för om du tar en av sidorna, leder det till oundvikliga brott. En sådan ottoman har ett rimligt pris, bra kvalitet och bekvämlighet, eftersom du kan passa på det ensam, utan att ens lägga ut det.

Click-klyak

Denna mekanism är i själva verket en förbättrad version av "boken". Du kan lägga den på tre nivåer - ett sittande läge, en bakre position och en avslappnad position. En sådan ottoman kan ha en tvättlåda samt vanliga järnben, vilket ger elegans till möbelbilden. Den bakre vikningen kan ha flera grundläggande positioner: ett ställe att sova, den traditionella positionen där det är bekvämt att titta på tv, viker ytan i en vinkel där det finns fullständig avslappning i ryggen.

Denna design med full vikning har inga håligheter och är jämförbar i längd till en vanlig säng. Den är också utrustad med mjuka lock, som om så önskas kan bytas ut med en madrass eller helt enkelt bytas ut med mer lämplig för inredningen.

färg

Alla möbler bör ha tre grundläggande punkter - det är bekvämlighet, kvalitet och lämplig färg. Om det sticker ut från inredningens färgschema, var valet misslyckat. Ottoman - inget undantag. För att harmoni ska regera i rummet är det nödvändigt att överväga flera färgalternativ i detalj:

 • Monokrom. Ottoman måste kombineras med väggarna, men har en annan nyans. Väggarna är till exempel gröna - en ottoman kalk, eller väggarna är gula - en ottoman citron och vidare längs samma princip;
 • neutral. Om väggarna är gråa, vita eller bruna, kan möblerna ha samma neutrala färgton. Men du kan kombinera färger. Lägg till exempel en grå ottoman mot bruna väggar;
 • Färgad interiör med neutral ottoman. Om rummets design är ljus och färgstark, kommer soffan i neutrala nyanser att se ganska balanserad: grå, beige, vit eller svart;
 • Neutral inredning med färg soffa. Färglös interiör, tillverkad i beige toner, ser opraktisk ut. En ljus soffa-soffa, till exempel av en ljus lila färg, kan späda denna tystnad. Med en sådan kontrasterande plats blir rummet mer harmoniskt.Precis lika imponerande i inredningen kommer att se ljusa gardiner i möblernas färg, vilket utan tvekan betonar uppmärksamhet;
 • kombinerade. Denna plan kombinerar förekomsten av flera färger. Till exempel kan orange tapeter kompletteras med en ljusblå produkt eller samma gardiner.

Att komma till rätt val är lätt nog, men bara om du bestämmer vilken typ av inredning du vill ha - ljus eller diskretare.

Varumärken och populära modeller

På dagens marknad finns ett stort antal företag som tillverkar möbler. Men inte alla företag kan skryta av hög kvalitet och samma höga efterfrågan på sina möbelprodukter. Men det finns också flaggskeppsföretag, som i ett år visat att deras produkter är bäst.

Ikea

En av dem är Ikea. Det är de möbler som representeras av det som utmärker sig av sin standardkvalitet, eftersom det är omöjligt att märka den minsta felen i den, dess funktionalitet, eftersom varje detalj bringas till ett idealiskt tillstånd och komfort, eftersom mekanismerna är av ortopedisk konstruktion.

Det bör noteras att möblerna från IKEA, i synnerhet soffor och ottomaner, är väldigt lätta att montera, speciellt fäst på dem är förståeligt för varje instruktion.Det finns i affären i detta tillverkningsföretag att man inte bara kan finna möbler som är lämpliga för design, utan även inredningsartiklar som framhäver originalitet och smaksmak hos ägaren.

Borovichi-möbler

Ett annat märke som förtjänar uppmärksamhet är Borovichi-möbler. Detta är ett ryskt företag som har uppnått en anmärkningsvärd framgång i produktionen av möbler, inte bara i Ryssland utan även i CIS-länderna, samt i Tyskland och Baltikum. Den höga kvaliteten på de färdiga varorna och användningen av europeisk teknik bidrog till att lyckas.

Om du behöver köpa högkvalitativa och viktigaste billiga möbler, borde du förlita dig på företaget Borovichi-furniture, vilket är populärt bland köpare. Den har en mängd olika möbler som passar alla. Bland de mjuka skåpmöblerna i detta företag kan noteras de ledande modellerna av den osmanska. Det här är först och främst Soft-modellen, som är av hög kvalitet och bekvämlighet tack vare mjuka fjäderblock.

elegy

Samma flaggskeppsalternativ är Elegy, en modell som är utrustad med en lyftmekanism, därför stora rymliga lådor för sängkläder.Den främsta fördelen är att en sådan ottoman sparar utrymme, och i bekvämlighet är det inte sämre än en soffa. Dessutom har det, trots det stora antalet fördelar, ett acceptabelt pris.

Julia Lux 90

Modell Julia Lux 90 förtjänar också särskild uppmärksamhet. Det är hon som omedelbart fångar ögat för varje person. En ottoman har en lyftmekanism med ett ortopediskt galler, på grund av vilket även ett barn kan känna sig ganska bekväm och avslappnad på den. En sådan modell passar perfekt in i interiören och blir en oumbärlig och integrerad del.

Varianter av snygg design i inredningen

Litet utrymme tenderar att begränsa valet av möbler. I detta fall kan en ottoman hjälpa, vilket sparar utrymme så mycket som möjligt och lockar uppmärksamhet eftersom det ser spektakulärt och intressant ut. För att harmoniskt kunna skapa ett rum måste du titta på flera alternativ för en elegant kombination av en ottoman med ett existerande interiör:

 • Modellen av en ottoman, som har en neutral nyans, fångar ögat, eftersom det är möbelens främsta del i rummet. Det står i perfekt harmoni med väggen och gardinerna, sticker inte ut från den allmänna stilen i färgschema.Det är i ett sådant rum att du känner fullständig komfort och absolut överenskommelse;
 • Vit färg är en symbol för adel och renhet, det inredda rummet ser ganska diskret ut, men samtidigt mycket intressant. Den ottoman av olivfärg lockar uppmärksamhet, vilket skiljer sig märkbart mot bakgrunden till andra föremål. Det viktigaste är att dess skönhet kompletteras med hög funktionalitet, eftersom designen har hyllor där du kan lägga böcker eller andra inredningsdetaljer. Denna modell är oumbärlig för vardagsrummet, där du måste passa ett stort antal gäster. Det är inte bara praktiskt, utan också effektivt vid utseendet. Den neutrala inredningen i rummet, tillverkad i vita färger, späds ut med ljusa kontrastfläckar som perfekt kompletterar den, ger ömhet och friskhet;
 • Det finns också intressanta barns ottomaniska alternativ. En sådan modell sparar inte bara ett extra par kvadratmeter, men höjer också barnets ande. Beroende på hans personliga önskemål kan du välja klädsel med dina favorit tecknadstecken eller bara en mjuk beläggning av din favoritfärg;
 • Osmanska passar perfekt in i köket, vilket gör det lätt och luftigt. Dessutom sparar det avsevärt utrymme, har möjligheten att passa flera gäster eller en stor familj. Detta alternativ är ett perfekt spel av blommor, eftersom ljusa växter i en vas och gröna utanför fönstret ger en känsla av ömhet och komfort, vilket ibland inte räcker till.
 • På en liten balkong ser den här ottoman bara bra ut. Hon, som ingen annan möbel, passar perfekt in i ett litet utrymme och kompletterar det. En stor fördel är de inbyggda lådorna, där du kan passa en hel del saker som inte passar i lägenheten. En sådan liten design, ett par blomkrukor och mjuka kuddar kommer att ge komfort och värme till balkongen och göra det till ett utmärkt ställe att koppla av.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum