Bayersk tegelverk: funktioner och rekommendationer för genomförandet

 Bayersk tegelverk: funktioner och rekommendationer för genomförandet

Det finns flera alternativ för att lägga tegelstenar. En av de mest attraktiva anses vara en speciell bayersk läggning. Den har sina egna egenskaper som är viktiga att överväga när det är självförverkande. Idag kommer vi att undersöka i detalj vad den här metoden för läggning är och hur man arbetar med den på rätt sätt.

Vad är det

Innan man påbörjar den oberoende konstruktionen av estetiska bayerska murverk, är det nödvändigt att analysera i detalj vad det är. Bayersk murverk är en typ av tegelsten som kombinerar block av olika slag.Element har vanligtvis en annan färg, oftast upprepad i röda och bruna nyanser. Resultatet är en mycket original och attraktiv komposition som lockar mycket uppmärksamhet.

De flesta källor är fyllda med information som en liknande version av murverk härstammar i Tyskland i XVII-talet. Faktum är att dessa ytbehandlingar är relativt nya. Betydande fördelning, de kunde få bara ett par årtionden sedan. En uppenbar fråga härrör från ovanstående information: Var ser Bayern ut i murverkets namn? Denna beteckning anses vara mer handel, som till exempel ett blockhus eller en hamburgare. Förbindelsen med den nämnda regionen i Tyskland beror snarare på det faktum att det är där att det är möjligt att i stora mängder se gamla tegelhus utan plastering.

karakteristiska särdrag

Estetisk och modig bayersk koppling är igenkännlig och efterfrågan. Om du planerar att vända dig till denna ljusa kombination av flerfärgade tegelstenar, då du borde ta reda på vilka egenskaper som är inneboende i den.

 • I en specificerad stapel har vidliggande block vanligtvis olika färger.
 • I designen bör ingen av färgerna accentueras mot de andra. Glöm inte den här viktiga regeln, eftersom om det inte observeras kommer kopplingen vara disharmonisk.
 • Ritning av en sådan koppling bör inte ständigt upprepas.
 • Vertikala sömmar måste vara inriktade över raden.

Det bör noteras att den traditionella typen av bayersk murbruk innebär en kombination av röda och bruna tegelstenar (en av sina nyanser). Toner kan vara högst nio. I grund och botten tillgriper mästare att använda åtta lämpliga toner.

Laying metoder

Innan du fortsätter självständigt med den bayerska platsen måste du göra rätt ordning. Det är önskvärt att rita i detalj. I det här systemet måste du spegla alla färger som du planerar att hålla fast vid när du lägger tegelstenarna. Observera att det finns många alternativ för bayersk läggning.

Men du måste definitivt följa några viktiga regler. Det är tillåtet att starta från 5 till 10 separata fragment. Den kombination som mest gillade, bör genomföras i enlighet med alla tekniska funktioner. För att det bayerska tegelverket ska se komplett och estetiskt måste du se till att raderna växlar genom sömmarna som ligger vertikalt.

Moderna versioner av mönster är extremt sällan gjorda av tegel av olika färger i en ljus ton. För det mesta föredrar människor mörka varianter. Massiva och vackra strukturer som visar deras ägares delikata smak erhålls från sådana material.

Också här kan du inte bara applicera på det mångfärgade, men monotona läget. Till exempel kan en färg tillverkas ur hörnen av huset eller dörr / fönsteröppningar. Ofta i riktning mot olika byggnader tillgodoses mästare till spektakulär läggning i form av ett julgran. Naturligtvis måste mästaren vara väl bekant med en sådan teknik för att få det förväntade resultatet.

Det ser intressant tandem bayerska och tvåton tegel murverk. Med denna layout blir hörnen och öppningarna vanligtvis lättare, och väggarna själva är utlagda med röda tegelstenar eller dekorerad med bayerska murverk. I detta fall är det vanligt att använda ungefärliga gammas.

Hur väljer man ett material?

Om du planerar att finer fasaden på huset med bayersk tegel så borde du veta att inköp av ett parti tegelstenar på en närliggande fabrik sannolikt inte hjälper dig. För en liknande yta gör du flerfärgade block.Olika tillverkare av färger kan variera. När du väljer byggmaterial för sådana skäl bör du inte bara titta på deras färg utan också med andra viktiga kriterier.

 • Kvalitetsstenar. I inget fall ska det finnas marker, djupa repor och andra liknande defekter på blocken. Skadade material kommer inte att vara länge, så det är viktigt att leta efter produkter av hög kvalitet utan skador.
 • Färguniformitet. Det spelar ingen roll om du köper lätt tegel eller mörk. Och dessa och andra material ska ha en likformig färg, utan bleka eller mörka ögonfläckar.
 • Tillverkare. Köp bara bra tegelstenar från bona fide-tillverkare. Den mest populära idag är fabriken i Stary Oskol, LSR fabriker och Golitsyn keramozavod.

Om vi ​​beaktar de specifika parametrar som en tegel ska ha (till exempel reducerad) i bayerska läget, så är de följande:

 • styrka - inte lägre än M150;
 • frostmotståndsnivå - inte lägre än F50;
 • fuktabsorption - från 8 till 10%.

utbildning

Om du har säkrat alla nödvändiga verktyg och byggmaterial kan du fortsätta till början av installationsarbetet. Det första steget kommer att vara förberedelse. Tänk på vad som menas med sådana händelser.

 • Val av bild. Det finns många nyanser av bayersk tegelsten, men det är önskvärt att inte placera mer än fyra på en väggbasis. Ju fler blommor det finns desto svårare blir det att lägga. För att fasaden ska vara original och attraktiv, kommer 3-4 nyanser att räcka. Du kan försöka kombinera olika färger med involvering av specialiserade program, men experter rekommenderar inte det, för att du kommer att tillbringa tid förgäves. Ingen av murare följer den idealiska exakta platsen för varje enskild enhet.

Denna bayerska lägger och karaktäriseras. Det har inte en viss växling av tegelstenar - det finns inga klara smycken här. På förberedande stadium bestämmer du huvudtonen och ett par ytterligare. Glöm inte att huvudskuggan ska ta minst 50%. Andra får köpa i fria proportioner.

Om du inte självständigt kan välja huvud- och sekundärtoner för det bayerska tegelverket, kan du vända dig till mer erfarna designers i dessa frågor eller överväga ett antal färdiga alternativ.

 • Att lägga tegelstenarna så fort som möjligt,Du kan ungefär lägga ut block av olika nyanser direkt på byggnadsställningen. Det finns inget behov av exakta beräkningar. Om du behöver det, är varje färg möjlig att göra senare.
 • Bayersk murverk bör byggas uteslutande för fogning, så det är viktigt att förhandsa de nödvändiga verktygen och tillbehören.
 • Om så önskas kan du köpa en speciell färgkomposition. Det kostar mer än enkla formuleringar, men det gör mer intressant och vacker tegel som lägger ut den.

Bavarian murbruk är tillåtet att använda som ett klädslag av byggnadens fasad, och som en yttre rad murmurfundament. Under en separat foder får man lägga skumplattor i rörelse för att ytterligare isolera väggarna. Men inte alla experter rekommenderar att man ansöker om sådana lösningar, för då kommer det inte att finnas någon speciell känsla från isoleringen, eftersom det kommer att vara fritt placerat mellan stödväggen och fodret, vilket leder till värmeförluster.

Om du vill uppnå en god termisk effekt, lägg isoleringen mellan basen och foderet tätt. Fyll de övriga utrymmena med skum.

Steg för steg

Efter kompetent förberedelse kan du fortsätta med byggandet av bayersk tegelsten. Tänk i steg hur blocken behöver placeras korrekt.

 • Först måste du kontrollera om alla främre väggar är horisontella. För detta behöver du en plumb. Kontrollera väggarnas position över hela höjden, sätt markeringar på fundamentet med ett preliminärt arrangemang av motstående material. Tänk på att det mest blygsamma gapet mellan huvudväggen och ytan inte får vara mindre än det isolerande lagrets tjocklek. Om den sista du inte kommer att läggas kan injektionen vara ganska liten. Alla slitsar behöver sedan hälla en lösning.
 • Markera sedan placeringen av den första raden av block. Observera att alla block i klädseln måste vara intakta, utan skador. Lägg ut 1 rad bayerska tegelstenar. Börja från ett hörn och gå gradvis till det som finns på motsatt sida. Det måste finnas ett mellanrum på minst 8-10 mm mellan dem.
 • För att övervaka sömmens storlek ska du köpa en speciell enhet i affären eller göra det själv från fyrkantsprofilen.
 • Om det inte finns någon hel tegel i slutet av layouten måste du göra luckorna lite bredare. För en tid gör gapet mellan intilliggande tegelblock inte mer än 2-3 mm.Om denna nyans inte följs kommer skillnaden att vara uppenbar. Efter ca 20-25 kan tegelstenar tas bort inom 10 cm storlek. I regel är detta tillräckligt i de flesta situationer. Om du korrigerar klyftan är för problematisk, så kan du helt enkelt klippa av en del av tegelstenen och sedan applicera den på ett mindre synligt område.
 • Ta bort eventuella kullar från väggen. Förbyggnadsställningar. Man kan inte undvika dem om höjden på basen som ska trimmas når 1,5-1,6 m. Förestrar tillverkas vanligtvis av hantverkarna själva från trä. Du kan köpa redan monterade eller hyrda metallkonstruktioner. Allt här kommer från husmästarens önskemål.
 • Förbered nu morteln. Den ska bestå av 1 del av cementkomponenten och fyra delar sand. Vätska tillsätts vid behov. Gör lösningen lite tjockare än för att lägga en enkel röd tegelsten.
 • Sätt sedan grunden på vattentätningsskiktet - ark av takmaterial. Läggande gör, börjar med 2 hörn, som ligger på motsatta sidor. Linjera dem upp till ca 4-5 körfält. Följ alltid hörnbassängens läge med en nivå eller lodd.
 • Var och en av hörnen bör baseras på en bredd på 4-5 tegelstenar. Under det fortsatta arbetet kommer detta värde att minska med hälften av tegelblocket. Ta inte bort installationsraden när du arbetar på hörnen. Det kommer fortfarande att tas bort under vidare läggning.
 • Sträck nu byggkabeln eller repet mellan de kantade hörnen. Var noga med att kontrollera hennes perfekta horisontella position. Ställ in trådarna för att styra masonrynivån.
 • Då kan du gå direkt till läggandet av en tegelsten. Ta dessa delar från den tidigare uppställda installationsraden och lägg den direkt på murverket. Justera bredden på lederna genom att använda stavar av kvadratisk metall.
 • Lösningen visade sig vara på framsidan, du måste omedelbart avlägsna med en fuktig trasa. Flytta stapeln längs raderna när de ökar. Kom ihåg att färgen på varje nästa tegel är bättre att välja i enlighet med tidigare planerade planer / scheman, om du väljer den här metoden. I det här fallet behöver blocken inte räkna. Tillräckligt att hålla sig till det ungefärliga färgförhållandet.
 • Under läggning av tegelstenar, glöm inte att huvudfärgen ska stå för cirka 50% av hela murverket. Du kan byta olika färger om du vill. Att göra ett misstag i denna fråga är inte läskigt.
 • Sedan efter 4-5 rader fortsätt till grouting. Detta görs med en liten apparat av plast, trä eller metall. Om man i samband med injekteringen märker luckor i kompositionen, bör den läggas till och slätas igen. Rengör alltid smutsytan, annars kan de bayerska tegelblocken vara märkbara fläckar från lösningen, för att bli av med det blir svårt.
 • Lägg försiktigt ut tegelstenarna på platsens öppningar. Samtidigt är det ofta nödvändigt att klippa block i längd. Klippmaterial behöver inte sitta på hörnet av öppningen. Sätt det tidigare på flera kvarter.
 • För att avsluta tegelstenen kom ut mer tillförlitlig och robust, är det nödvändigt att "binda" till lagerväggen. För att göra detta måste du fylla på speciell förstärkning av en periodisk profil, ett metallnät eller en galvaniserad remsa med perforering.
 • Om tegelstenarna kommer att gå över hela ytan, lägg muren ytterligare längs det gamla mönstret tills arbetet är klart.Självklart, om du vill organisera det angivna läget endast på vissa delar av byggnaden, måste du agera enligt en förutbestämd och detaljerad skiss.

Var försiktig och ta din tid. Kontrollera alltid jämnheten i strukturerna. För att göra detta kan du använda en bubbla eller lasernivå. Om du tvivlar på dina färdigheter eller är rädd för att göra allvarliga misstag, är det bättre att vända dig till erfarna murare. Då kommer resultatet inte att göra dig besviken.

För att lära dig hur man gör en bayersk tegel korrekt, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum