Teknik och sätt att lägga tegelstenar

 Teknik och sätt att lägga tegelstenar

Klassisk teknik är tillgänglig på alla områden av mänsklig aktivitet. I konstruktionen av genren klassiker anses murverk. Det har funnits sedan antiken. Det finns många århundraden gamla byggnader av förbrända tegelstenar i världen, därför är tegelvaror kvar i efterfrågan trots moderniteten av moderna byggmaterial.

Tekniken och metoderna för att lägga tegelstenar för varje typ av konstruktion är olika,och resultatet är en - en vacker och hållbar struktur.

Tegelval

Tegelsten som byggmaterial med en rik historia har upprepade gånger förbättrats. Mörkets sammansättning ändras, varifrån block som är lämpliga för murverk erhålls, färgen och storleken ändras.

Dessa förändringar ledde naturligtvis till att omkring ett dussin sorter av tegelstenar med olika tekniska egenskaper uppträdde på byggmarknaden.

Typer av tegelstenar klassificeras enligt fem kriterier: material, syfte, tillverkningsmetod och formning, fyllning, storlek.

Av produktionsmaterial

Keramisk (röd) tegel är tillverkad av högkvalitativ lera. Det finns inga föroreningar och sulfater som minskar produktens styrka.

Råmaterialen för keramiska tegel är gjutna, sedan avfyrade och kylda. Bränning sker vid höga temperaturer - 800-1000 grader. Överensstämmelse med temperaturregimen är viktigt, annars kommer produkten att vara oförbränd eller brännad. I båda fallen visar det sig att det är andra klass - för byggandet av bostäder är det redan olämpligt.

Att bestämma ett äktenskap är enkelt: en oförbränd tegel är blek i färg och den brända är mörkbrun.

Högkvalitativ keramisk tegelmatta, rödaktig nyans, porös vid frakturen. Med ett litet slag mot ytan gör det ett distinkt ljud.

Röd tegel är hållbar, smälter inte, ser dyr ut, har en bekväm form och vikt för konstruktionen. Av materialets minuser - låg värmebeständighet och förmågan att ackumulera fukt i den porösa strukturen. På vintern fryser fukt, vilket kan orsaka mikrobrytningar inuti tegelstenen. Detta förkortar brickproduktens livslängd.

Olika byggnader uppförs från keramiska tegelstenar, men det kan inte kallas universal. Du kan göra ett hus från det, men för en eldstad eller kamin behöver du ett annat byggmaterial - brandbeständig (eldslip) tegelsten. Det är av 4 typer:

 • kvarts (från kvarts sand och lera);
 • aluminiumoxid;
 • kalk-magnesian;
 • kol.
kvarts
aluminatcement
Kalk-magnesian
kolhaltigt

  De två första typerna är billiga och säljs på vilken byggmarknad som helst. De används för att bygga ugnar. Den brandbeständiga tegelstenen kan anslutas till metallelement och öppen flamma vid en temperatur av värme inte högre än 1300 grader.

  De andra två typerna av eldstensstenar är byggmaterial för industriella ugnar. De kan hittas i försäljning, men de kostar flera gånger dyrare.

  Den silikat (vita) tegelstenen är gjord av renad kvarts sand, kalk utan föroreningar, vatten. Andelen sand är den största - 80-90%.

  Silikat tegelsten formas under högt tryck och skickas sedan till torr. De genomgår inte värmebehandling vid höga temperaturer och anses därför vara mindre hållbara än keramiska. Deras värmebeständiga egenskaper är också låga, men ljudisolerade - i en höjd.

  Med sådana tekniska egenskaper används inte vit tegel för byggandet av fundamentet och stödstrukturerna - det används för att bygga skiljeväggar och inre väggar i rummet.

  Silikat tegel kan inte vara vit, om färgpigment införs i kompositionen. De påverkar inte produktens kvalitet och "greppa" väl på kalk och sand.

  Hyperpressad tegelsten är gjuten av screenings (kalksten, marmor, dolomit, skalrock) och högkvalitativ Portlandcement. En liten andel i råmaterialets sammansättning är vatten, vilket ger viskositeten till cementet och gör det till ett bindemedel.

  Plastråvaror är pressade i speciella former, och den färdiga tegelstenen används för väggbeklädnad.

  Färgen på den hyperpresserade tegelstenen beror på typen av screening. Den kan vara gul, orange, grå, rosa, röd, mjölkaktig.

  Klinker tegelstenar är gjorda av eldfasta ler. Ren, plast, noggrant utvalda råvaror genomgår värmebehandling. Temperaturen är så hög att leran smälter till en homogen massa.

  Clinker tegelsten är den mest hållbara, täta, fuktbeständiga. Det fryser inte inuti, därför är det motståndskraftigt mot låga temperaturer.

  Den färdiga produkten är jämn, jämn, varierad i färg, därför anses den universell för konstruktion, förutom byggandet av ugnar.

  Till destinationen

  Det finns tre användningsområden och tre olika tegelstenar: byggnad, vändning, brandbeständig.

  Konstruktion (vanlig) tegel motsvarar GOST och är lämplig för exteriör och inredning. Från det kan du bygga bostadshus, men utan isolering på väggarna i rummet kommer att vara kallt. Det kräver tillförlitlig värmeisolering från insidan och efterbehandling utanför, eftersom en vanlig tegel har yttre defekter.Den grova ytan och flisen är naturliga. De påverkar inte de tekniska egenskaperna, men väggarnas utseende är inte representativ.

  Bakom tegelstenar kallas också ofta ansikte eller fasad. Det är den här typen av byggmaterial som hjälper till att dölja de kosmetiska bristerna i en vanlig tegelsten. Den är jämn, jämn, rik på färg.

  Facing kan vara olika material: keramik, silikat, hyperpress.

  Hans val beror på bostadsområdet: i det våta klimatet kommer det att vara längre keramisk ytbehandling, och i torra och heta områden är det mer effektivt att använda silikat.

  keramiska
  silikat
  Hyperpressad

  Facing material är av två slag.

  • Konsistens. I form skiljer sig en sådan tegel inte från den typiska, men den har ett relief "mönster". Kanten kan vara jämn eller "ragged". Mestadels används för att bygga vackra staket, avsluta byggnader. Strukturerad tegel kan alterneras med slät.
  • Tänkte. Detta är en tegel med en atypisk profilform. Det underlättar arbetet med komplexa element, inklusive fönster, bågar, fönsterbrädor, rundade hörn, staket, arbors av komplex form.Det är inte lätt för en nybörjare att arbeta med sådant material, men med hjälp blir komplexa fasader av byggnader skapade.
  faktura
  formad

   Ansiktsmaterial är olika i färg: från mjölkvit till nästan svart.

   Chamotte tegel är konstruerad för att bygga ugnar, eldstäder, grillar på gatan. De trimmer också "förklädet" (ett säkert område som skyddar golvet från tändning) runt ugnarna och eldstäderna inuti rummet. Den tål upprepad uppvärmning, kontakt med eld och kol, men samtidigt har den låg värmeledningsförmåga. Sådana egenskaper ger den densitet och värmebeständigt skal.

   Chamotte tegel är en typisk form och figurerad (till exempel kilformad).

   exemplifierande
   formad

   Genom formning

   Dess tekniska egenskaper beror på metoden att bilda en tegelsten. Moderna tillverkare använder tre gjutteknik.

   1. Plast. Med denna teknik används plastblöta råmaterial, varifrån tegel tillverkas i flera steg. Den färdiga produkten är hållbar, med hög motståndskraft mot fukt, men kanterna kan vara ojämna.
   2. Halvtorr. För denna metod lämpliga lägre kvalitet råvaror.Det går igenom färre bearbetningssteg och blir färdigt byggmaterial snabbare. På grund av värmebehandlingen av råmaterial är kvaliteten inte sämre än under plastgjutning. Kantens kanter är jämn och färgen är likformig, därför används metoden ofta för tillverkning av klädmaterial.
   3. Manual. Handgjutna tegelstenar tillhör elitmaterial. Även om processen inte är helt baserad på manuell arbetskraft (vissa processer är automatiserade för att minska kostnaden för varor), har den färdiga produkten unika tekniska och estetiska egenskaper. En sådan tegelsten kallas "antik" eller "åldrig" på grund av dess karakteristiska grova konsistens. Den används för beklädnad och renovering av gamla byggnader.

   Färgområdet är det mest varierande.

   plast
   Halvtorr
   manuellt

   Av fyllningens natur

   Det finns två typer: korpulenta och ihåliga.

   Massiva tegelstenar har bara naturliga hålrum (porer). I förhållande till produktens totala massa är deras procentsats inte mer än 15% för vanligt material och högst 5% för material i motsatt riktning.

   Lagerstrukturer är uppförda endast från fast tegelsten.

   I en ihålig tegel finns 4-8 kammare, i procent är det 25-45% av den totala massan. Kameror behövs för värmeisolering och ljudisolering, så materialet används för konstruktion av skiljeväggar och väggar. Hålsten är inte lämplig för konstruktion av stödstrukturer och ugnar.

   Full bodied
   ihåliga

   Enligt storlek

   Storleken på tegelstenen är också en viktig egenskap. Det hjälper till att korrekt beräkna steget med läggning och mängden byggmaterial.

   Ryska GOST har tre standardstorlekar:

   • 25 cm - i längd, 12 cm - bredd och 6,5 cm - i höjd;
   • 25 cm - i längd, 12 cm - bredd, 8,8 cm - i höjd;
   • 25 cm - i längd, 12 cm - i bredd, 13,8 cm - i höjd.

   I alla avseenden är avvikelser upp till 4 mm tillåtna.

   Europeiska dimensioner är mer variabla.

   Oavsett storleken på tegelstenen har 3 ansikten: säng, skinka och sked del.

   Sängen är produktens största arbetsområde. På den ligger en tegel i rader.

   Skeddelen kallas längsgående sidoansikte. Det kan också fungera som en arbetsgrupp, men mindre ofta.

   Tryck - det minsta inom produktområdet.

   Dessa termer måste komma ihåg för att navigera i lektionerna för nybörjare mästare.

   Förutom dessa parametrar måste du överväga varumärket av tegelstenar, styrka, motståndskraft mot väderförhållanden. Före storskalig konstruktion rekommenderas att studera liknande konstruktioner från olika materialtyper, beräkna livslängden och driftsförhållandena för produkterna.

   Erforderliga verktyg

   Murverk är omöjligt utan hjälpverktyg. De är uppdelade i två kategorier: mätning och bearbetning.

   Inspektionsverktyg behövs för att lägga sig smidigt och korrekt.

   • Sjunka. Strukturellt enkel men viktig sak att kontrollera murens vertikala ytor: väggar, väggar, pelare, hörn. Plumb ser ut som en hållbar spets med en sjunker i ena änden. Vikten av sjunken kan vara liten (200-400 g) för att styra vertikaliteten i nivå med en våning.

   För att mäta korrekthet i höjden på flera våningar krävs en mer tung belastning - från 500 till 1000 gram.

   • Nivå. Aluminium verktyg som fungerar som ett hjälpmedel för kontroll av vertikala och horisontella murar. På regelens kropp finns en kolv med icke-frysande vätska och en luftbubbla. Horisontell och vertikal kontrollerad av bubbelböjningfrån det centrala läget.
   lod
   nivå
   • Prichalku. Detta är en tjock tråd eller 1-3 mm tjock tvinnad ledning. Bäddar sträcker sig mellan hörnen-beacons, så att murarna raderades jämnt längs den horisontella linjen. Det ger samma tjocklek av mortelförbandet och en klar horisontell. Det räcker inte för en förtöjning att hyra - en självtillverkad last behövs så att tråden sträcker sig och en spik 3-4 mm tjock. En halv av en tegel insvept i papper och en påse med handtag är lämpliga som en last (för att binda upp ändarna av förtöjningen). Spik behövs för att fixera tråden mellan tegelstenarna.
   • Regel. Det här verktyget ser ut som en spatel med en bladlängd på ca 100 cm eller en aluminiumskena upp till 150 cm lång. Regeln behövs för att kontrollera muren. Det ska vara så smidigt som möjligt.
   prichalku
   regel
   • Poryadovkoy. Det här är en träbatt med markeringar för en typisk tegelsten och en standardsvets med en tjocklek av 1,2 cm. En delning med avstånd var 77 och 100 mm (tjocklek på tegel + svetstjocklek) appliceras på skenan. Med hjälpen markerar du rader, fönster och dörröppningar, golv och lintar.
   • Baren. Hjälpmetallprofil av olika former.Den är tillverkad av tunn rostfri metall och hjälper till att göra jämn hörn och öppningar. Baren förblir inuti murverket, i motsats till förtöjningen, som rör sig uppåt från rad till rad.
   poryadovkoy
   bar

   Arbetsredskap är en nödvändig grund för självläggning.

   • Spackel. Detta är en liten spatel med ett trähandtag och en polerad stålbetsyta. Ståldelen är olika i form och storlek (droppformad, triangulär, rektangulär). Som regel har den en bred bas och ett smalande spets. Spackel behövs för att nivellera lösningen vid sömmarna. Också med hjälp av det fyller man vertikala sömmar och skär av överflödig lösning.
   • Spade mortel. Verktygets namn informerar redan om dess funktioner - rör lösningen i tanken och mata den till sömmen.
   • Fancy. Detta lilla verktyg behövs för att ge en viss form till sömmen. Fogningen kan vara konvex och konkav för utskjutande och "försänkta" sömmar.

   Bredden väljs i enlighet med tjockleken på tegelstenen och tjockleken på lakans lager.

   murslev
   Mortelskopa
   Fancy
   • Hammer pickaxe. Det är en hammare med en spetsig ände på ena sidan och en platt del på den andra.Med den är tegelstenen uppdelad i delar vid behov.
   • Shvabrovka. Verktyg med metallhandtag och fyrkantig gummiplatta vid basen. Rubrikens placering är horisontellt. Mop behövs för att släta ner och fylla sömmarna inuti ventilationskanalerna. Det tar också bort överflödig lösning från ventilationskanalerna.
   Välj hammare
   Shvabrovka

   Förutom de två huvudkategorierna av verktyg behövs ytterligare hjälpverktyg: tankar för murbruk och vatten, cement och sand, handskar, en säkerhetsutrustning för att arbeta i höjd.

   Processens grundläggande principer

   Masonsteknik - dessa är viktiga punkter som anses vara vanliga för byggandet av några föremål. Processens noggrannhet kan variera när man väljer ett eller annat sätt att lägga på, men det är nödvändigt att behärska de grundläggande teknikerna.

   Först och främst är det viktigt att bestämma vilken typ av fundament och murbredd. Höjden beräknas med hjälp av ett specialtabell som innehåller information om tegelns tjocklek, motsvarande tjocklek på mortel och antal block per 1 kvadratmeter.

   Stiftelsen krävs för någon tung konstruktion. För icke-bostadsanläggningar i ett våning finns tillräckligt med kolonngrund.Pålitligt hus är bättre att installera på ett band eller en solid grund. Tegel betraktas som ett tungt material, så det behöver en solid bas. Ju högre våningshuset är, desto starkare bör vara grunden.

   kolumnär
   band
   fast

   Värmeisolering och ljudisoleringsegenskaper hos byggnaden, liksom dess eldfasta egenskaper, beror på murens tjocklek.

   Det finns 5 typer murverk tjocklek.

   • I halvsten Tjockleken är lika med sängens bredd - 12 cm. Det här alternativet är lämpligt för byggnader i ett våningshus.
   • En tegelsten. Väggtjockleken är lika med sängens längd - 24-25 cm. Nog för ett enstaka hus med värmeisolering.
   • En och en halv tegelstenar. Strukturens tjocklek bildar två rader av block. Det är 36-37 cm. Sådant murverk kommer att vara tillförlitligt för en-berättelse och halvtidsbyggnader.
   • Två tegelstenar. Detta alternativ består av längden på två sängar - 48-50 cm. Du kan säkert bygga en två våningar stuga på en solid grund. Den totala vikten och kostnaden för en sådan byggnad är ganska hög.
   • Två och en halv tegelstenar. Väggtjockleken är 60-62 cm. Den används sällan för flerhusbyggnadsstrukturer. Förutom den stora vikten kommer en sådan byggnad att kräva investeringar i värmesystemet.

   Värm upp tegelväggarna på vintern är inte lätt.

   Efter att ha bestämt önskad bredd och typ av byggmaterial kan du börja bygga en grund och lägga en tegelsten. I processen måste du följa reglerna.

   • Använd armaturer för att styra horisontella och vertikala linjer så att murverket är platt. Det viktigaste steget är att lägga ut den första raden på rätt sätt.
   • Först bygga hörn, sedan mitten av väggen. Hjulen fungerar som landmärken för att lägga ut jämn horisontella rader.
   • Masonriktningen är från vänster till höger.
   • Blocken placeras på morteln på ett sådant sätt att i den horisontella raden vilar den övre tegelstenen på de två nedre. Stödområdet är inte mindre än en fjärdedel av vardera av de två nedre blocken.
   • Lösningen placeras på de horisontella och vertikala sömmarna. Detta skyddar tegelverket från sprickbildning.
    • Obligatoriskt element murverk - ligering. Det garanterar hållbarhet och skydd mot delaminering.
    • För ytterligare förstärkning av byggnaden används metallförstärkning.
    • Mellan murverket och grunden krävs vattentätning (takmaterial eller murbruk).
    • Om du planerar att gipsa väggen behöver inte fogarna fyllas helt. Så gips bättre greppa.
    • Fasade och arbetande tegelstenar läggs ut enligt samma regler.

    Blandteknik

    Lösningens sammansättning och konsistens beror på tegelns konstruktion och tekniska egenskaper. Fyra typer murmur är vanliga: cement, kalk, cementlera, cementkalk.

    Cementmortel är bekant för många på golvfyllaren. I form av ett mellanskikt i murverket behöll han några egenskaper hos screed: det är kallt, hållbart och inaktivt.

    Förbereda en lösning av cement, sand och vatten. Beroende på cementets märke varierar proportionerna i kompositionen: från en till sex delar av sanden i mittenfraktionen faller till en del av cementet.

    För att få en kvalitetslösning måste du först blanda de torra komponenterna i kompositionen och sedan gradvis hälla i vatten. Tjock massa blandas till en enhetlig konsistens. Lösningen ska inte vara för tjock eller för flytande.

    Cement-sandmortel kan användas för murverk, men det här alternativet är inte det bästa. Cement - stillasittande material.

    Sömmen erhålls för hårt och mindre resistent mot temperaturfluktuationer,Därför sitter fast på cementledaren snabbare ut.

    Kalkmortörer betraktas som de varmaste, men sämre i styrkan att cementera. På grund av sin låga styrka används de i byggandet av envåningsbyggnader, inomhus.

    För att förbereda lösningen med egna händer behöver du en lime "deg" eller quicklime. Lime blandas med sand i ett förhållande från 1: 2 till 1: 5.

    För nybörjare finns färdiga blandningar. De behöver bara lägga till vatten, enligt instruktionerna på förpackningen - hur man löser upp tapeterlim.

    Lime-cementmortel (sand, cement och kalk) har alla nödvändiga egenskaper för ett tillförlitligt resultat: det är universal för alla typer av tegelstenar, måttligt plast, lätt att applicera, klibbar väl på ytan av arbetsmaterialet.

    Förberedning av kalkcementmortel på kalk "mjölk" (slakad kalk, utspädd med vatten). Därefter blandas sanden med cement. Blandningen bringas till en strömmande konsistens med limmjölk och omröres.

    Denna typ av murbruk är universell för alla typer av tegelbyggnader.

    Det finns också en mängd som cement-lera mortel.Förhållandet mellan lera och cement i torrblandningen är 1: 1. Sedan knådas lösningen till en homogen massa. Dess huvudsakliga skillnad och värdighet är snabb inställning vid låga temperaturer. Och dessutom är han inte rädd för fukt.

    Oavsett typ av material och lösning finns det allmänna principer för att arbeta med det. Så, till exempel, ytan av en tegel betyder. Ju mer porös det är desto mer fukt kommer att absorberas i tegelstenen när det härdar. Läget hårdar snabbt, sömmen blir starka. Detta måste beaktas vid beredning av blandningen.

    För att undvika stratifiering av lösningen måste den periodiskt omröras.

    Det är inte nödvändigt att späda lösningen på hela föremålet: det härdar snabbt. Det är bättre att förbereda blandningen i portioner, arbeta på små områden.

    Detaljerna om dressing stygn

    För nybörjare höjer ordet "stitch" och "ligation" frågor. Faktum är att det är enkelt att förstå detta ämne. Tanken om att bygga omklädnader återspeglas redan i en av grundprinciperna för murverk: för att en vägg ska vara stark måste varje tegel i den övre raden ligga på minst två tegelstenar från den nedre raden. Ibland kallas denna teknik för "hacking", det vill säga den vertikala sömmen ska bilda en zigzag, snarare än en rak linje.

    Modern konstruktion har inte bara en, utan tre metoder för dressing: kedja, tre rad och flera rader.

    Kedjelering (även kallad singelrad) är ordinärväxlingen av sked och nypa rader, det vill säga en rad läggs ut av skedsidan (lång), och rumpraden är byggd över den (kort sida).

    Rekommendationer för kedjeförband:

    • Den första raden, från vilken läggningen börjar, och den sista, avslutas, måste vara poked;
    • tegelstenarna i skedstången ligger i minst två nedre tegelstenar, de längsgående raderna (vertikalt) bör inte bilda en rak linje;
    • De längsgående sömmarna i närliggande rader förskjuts med en halv tegel (i förhållande till varandra) och de tvärgående - med en fjärdedel.

    Kedjelering anses vara den mest hållbara och tillförlitliga, men samtidigt är den mest energikrävande och dyr. Under arbetet måste du göra många ofullständiga fragment. Vissa av dem kommer att vara ett äktenskap i färd med att mastera en tegelhammare.

    Treradig ligering är en läggning enligt schemat, var fjärde raden tychkovy. Det utförs enkelt: den första raden är en tychkovy, då tre skedar, en tychkovy och så vidare.Stänger tychkovy nummer. Det borde fortfarande finnas två punkter av stöd för tegelstenen i översta raden.

    Treradig ligering är oumbärlig när man arbetar med väggar, kolumner, fundament, kolonner inuti rummet.

    Mångradig ligering på principen för murverkskonstruktion liknar en treradig foder, men med skillnaden att rackraden inte syns efter 3 men efter 5-6 rader rader. Samtidigt lämnar en liten mängd ofullständiga tegelstenar, och designen är så pålitlig som möjligt.

    Multi-rad ligering behövs där det är viktigt att ge god värmeisolering i rummet. Men för väggarna och stolparna är det inte lämpligt.

    Tjockleken på ligationen liksom murens tjocklek varierar från ½ till 2,5 tegelstenar.

    Populära murverk metoder

    Under sättet att lägga på samma gång förstå hur placeringen av tegelstenar i rad, designfunktioner (med tomrum, förstärkning, utan tomrum) och dekorativa funktioner.

    Att lägga tegelstenar på tre sätt: pressning, strö och sprinkling med underlagslösning.

    Vprizhim

    • Förbered en måttlig tjock lösning (så att det är bekvämt att skriva och nivåera trowel). Lämplig cement.
    • Sprid morteln under den första tegelstenen, avgår från framsidan av den uppförda strukturen 1-1,5 cm.
    • Montera den första tegelstenen på sängen, tryck den ordentligt på basen.
    • Samla överskottsmörtel med en trowel och tryck den på den lösta ändkanten.

    Nästa tegel kommer att gå med på denna plats.

    • Håll metallpartiet av trowel pressat till baken i föregående tegel, håll det nya blocket med vänster hand och placera den bredvid den första.
    • Dra snabbt ut trowel. Lösningen borde förbli mellan de två strumporna.
    • Lägg ut hela den horisontella raden på samma sätt, skär av överskottslösningen varje 3-5 kvarter.

    Resultatet är ett slätt och hållbart murstensarbete. Från tid till gång måste de vertikala och horisontella väggarna kontrollera byggnivån eller använda en förtöjning.

    Denna metod kan verka komplicerad till en nybörjare eftersom det kräver mycket onödiga repetitiva rörelser.

    Vprisyk

    • Förbered en plastlösning. Till exempel, kalkcement.
    • Lina lösningen med en trowel, steg tillbaka från kanten på framsidan 20-30 mm.
    • Installera första raden tegelstenen. För en jämn rad är det bättre att börja med att bygga hörn.
    • Ta en andra tegelsten, fixa den i en liten vinkel mot sömmen.
    • Ta bort trowel av överskottsmörtel, som sticker ut under den första tegelstenen, lägg den på marken, släta ut.Tegelstenen poppas in i plastmortellen genom plastlösningen. Den överflödiga lösningen kommer att fylla gapet mellan stöttorna.
    • Lägg på samma sätt hela raden.

    Att lägga en sprinkler är snabbare och lättare för en nybörjare att behärska. Att lägga en tegel kan vara på sängen och på kanten (skedel).

    Insprutning med underlagslösning

    Den skiljer sig från den identiska i namnet på tekniken endast genom att det är nödvändigt att dra sig tillbaka från väggens främre del högst 2 cm, och lösningen är inte avskuren efter 3-5 tegelstenar, men efter varje lagat element. Så ligger det mer exakt.

    När det gäller masonry design är tre typer populära.

    • Lättvikts. Masonry med tomrum inuti väggarna under isoleringsmaterialet. Den används för byggandet av låghus.
    • Förstärkas. Murverk med stålnät, vilket ökar konstruktionens tillförlitlighet. Egentligen i seismiskt aktiva områden och med beklädnaden av ett material med arbetande tegelvägg.
    • Classical. Användning av murverk med förband av en viss typ.

    På det klassiska sättet byggs husets väggar, källare, gazebos och hushållsbyggnader uppfördes.

    Dekorativ läggning

    • prydnadsväxter - Detta är bildandet av ett mönster med hjälp av tegelstenar av olika färger (till exempel gips och rött). Vanliga mönster: Holländska läggning, kors, kaotisk, flamländsk, sked med förskjutning.
    • Bavarian - Tysk teknik, vars kärna är användningen av tegelstenar av olika nyanser av samma palett. Mönster i växelverkan saknas.
    • främre - Facing fasaden i halvsten med dekorativa element. Du kan ofta se ett vackert vändmaterial med valet av individuella element (bas, takfot, lutningar) dekorativa plattor.
    • genombrutna - murverk med lättnad. På bakgrunden av en slät vägg finns utskjutande fragment Också innebär det att det finns ett mellanrum mellan tegelstenarna hos de angränsande tegelstenarna, som om väggen är "vävd" av tegelstenar.
    prydnadsväxter
    Bavarian
    främre
    genombrutna

    Säkerhet i arbetets utförande

    Den övervägande typen tegel är bostadshus. Och monteringen av väggen, även låghus, innebär att man arbetar på höjd. Av säkerhetsskäl rekommenderas det inte att utföra läggning medan du står på väggen som byggs upp.För arbete behöver vi speciella plattformar som ligger under nivån på väggen som byggs upp.

    På en höjd av två våningar för arbete behöver interfloor överlappning.

    Innan du börjar arbeta, se till att du kontrollerar verktygen för service. Handtagen måste vara fria från gräs och defekter, passa ordentligt och korrekt. Handskar eller handskar rekommenderas för att skydda händerna mot skador. Arbetsutrustning måste uppfylla väderförhållandena.

    Tips för nybörjaren

     Skicklighet i något företag kräver utbildning. Ett vanligt misstag för nybörjare är att ta upp fullfjädrad konstruktion för första gången. Det ideala resultatet utan övning uppnås av enheter, därför är det viktigaste rådet att börja muren att träna på enkla föremål och tillgängliga material.

     För detta ändamål, perfekt billigt tegelsten, trowel och vanligt kakel lim. Till skillnad från lösningen griper den långsammare. Byggandet av tegel på lim kan snabbt demontera och upprepa arbetet på buggarna fram till dess, tills du förstår hur man sätter tegelstenarna på ett eller annat sätt.

     Lär dig hur man gör högkvalitativa murverk, till exempel,ha byggt en blomsterbädd för en trädgård eller en kolonngrund för en trädborrning, och efter att ha börjat bygga ett nytt sommarstuga av tegelsten.

     Se följande video för de misstag som nya målare har i murer.

     kommentarer
      Författare
     Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

     Entré hall

     Vardagsrum

     sovrum