Typer och installation av flexibla band för murverk

 Typer och installation av flexibla band för murverk

Flexibla fogar för tegelverk är ett viktigt element i byggnadsstrukturen, som förbinder stödvägg, isolering och vändmaterial. På detta sätt uppnås styrkan och hållbarheten hos den uppförda byggnaden eller strukturen. För närvarande används inte förstärkande maskor, eftersom de har visat sig från den negativa sidan, men speciella metallstavar används.

typer

Byggnadens inre väggar har alltid en nästan idealisk temperatur, på grund av att de inte påverkas av yttre väderförhållanden. Den yttre väggen kan emellertid lätt värmas upp i varm tid upp till + 700 grader Celsius, avkyld på vintern till minus 400 grader.Sådana temperaturskillnader mellan de inre och yttre väggarna leder till det faktum att geometrin hos den yttre beklädnaden ändras.

Flexibla anslutningar gör det möjligt att behålla strukturen och förhindra sprickor. Förstärkande ankare böjer perfekt, motstår draghållfasthet och har hög korrosionsbeständighet. Dessa stavar skapar inte kalla broar med låg värmeledningsförmåga. Sådana egenskaper gör det möjligt att uppnå hög tillförlitlighet och lång livslängd för byggnaden.

Designen är en formad stång av metall med en längd av 20 till 65 cm. Dessa detaljer gör att du kan ansluta alla väggens element, inklusive muren och luftbetong. Storleken på det valda ligamentet beror på de byggfunktioner som används vid konstruktionen av en viss byggnad. Så, för hem som inte är högre än 12 meter, rekommenderas att använda stavar med ett tvärsnitt av 4 mm. Metallkonstruktioner med ett tvärsnitt av 6 mm är lämpliga för högre konstruktioner. Den flexibla anslutningen har också en förtjockning av metall i båda ändar. Detta är nödvändigt för en mer tillförlitlig fastsättning av strukturen, eftersom de spelar rollen som ankare, vilka är fasta i mitten av muren.Sandfästen kombineras perfekt med lösningen som används för fogar mellan murverk. Det ger en stark fixering av flexibel koppling. Väggarna är dessutom skyddade mot korrosion.

Byggnadselementet används för väggar med klassiskt tegelverk, belagda kvarter och tegelstenar. Flera typer av stavar produceras.

basalt

Detta kompositmaterial är lätt och samtidigt kan klara höga belastningar. Sådana produkter, till exempel, produceras i Ryssland under varumärket "Galen". Den har den lägsta vikten och skapar ingen extra belastning på grunden av huset.

stål

De är gjorda av kolstål och har hög korrosionsskyddsnivå. Flexibla anslutningar av Bever för produktion av Tyskland är mest populära bland professionella byggare. För att skydda mot rost täckt med en speciell förening av zink.

glasfiber

Bara lite sämre än basaltstavar i vissa egenskaper. Så, de är mindre elastiska, men har bra draghållfasthet. Korrodera inte.

metall

Tillverkad av rostfritt stål.Dessa flexibla anslutningar kan bilda broar av kall, därför används de endast med isolering.

Valet av denna eller den här typen av material beror på de specifika förhållanden i vilka installationen kommer att utföras, liksom på de komponenter som kommer i kontakt med omslaget.

Fördelar och nackdelar

Kompositmaterial är de mest populära i modern konstruktion, sedan De har ett antal positiva egenskaper, inklusive:

 • liten vikt som inte påverkar dessutom på en läggning;
 • utmärkt vidhäftning till murbruk, som organiserar stenläggning;
 • pålitligt skydd mot korrosion, vilket kan uppstå på grund av den alkaliska miljön av betong på metallstavar;
 • låg värmeledningsförmåga tillåter inte kalla broar att bildas i murverk;
 • motståndskraft mot negativa miljöförhållanden gör det möjligt att uppnå hållbarhet och strukturell hållfasthet.

  Trots de uppenbara fördelarna har kompositstavar signifikanta nackdelar. Det finns två av dem.

  Det finns en låg indikator på elasticitet, för vertikal förstärkning, kommer sådana stavar inte att fungera, eftersom de inte kommer att kunna på ett tillfredsställande sätt säkerställa integriteten hos strukturen.De tillämpas endast på enheten av horisontella strukturer.

  Lågt brandmotstånd. Kompositstavar förlorar alla sina egenskaper vid temperaturer över 6000 C, och kan därför inte användas i byggnader som är föremål för ökade krav på väggbeständighet.

  Om de listade nackdelarna är signifikanta används kolar av rostfritt stål eller rostfritt stål.

  Beräkningsregler

  För att skapa flexibla anslutningar (speciellt för luftbetong, eftersom detta är ett mycket mjukt material) Följande aktionsalgoritm tillämpas:

  • stavarnas storlek bestäms;
  • deras nödvändiga mängd beräknas.

  Stångens längd kan hittas genom att lägga till isoleringens tjocklek och storleken på luckan för ventilation. Lägg till dubbla djupet på ankaret. Djupet är 90 millimeter och ventilationsgapet är 40 mm.

  Beräkningsformeln är följande:

  L = 90 + T + 40 + 90, där:

  T är isolationsmaterialets bredd;

  L är den beräknade längden på ankret.

  Denna metod kan användas för att beräkna vilken storlek en flexibel anslutning behövs. Till exempel, med en isoleringstjocklek på 60 mm krävs en stång 280 millimeter lång.

  När det är nödvändigt att beräkna hur många stavar för armeringslänken som behövs, måste du veta på vilket avstånd de borde vara placerade. Professionella byggare rekommenderar att man anbringar minst 4 stavar och inte mindre än 5 stavar för gasblocksväggar per kvadratmeter murverk. Därför är det möjligt att bestämma det önskade antalet material genom att multiplicera denna indikator med det rekommenderade antalet ankare med 1 m 2.

  Installationsanvisningar

  För att flexibla anslutningar ska fungera korrekt bör den rekommenderade arbetssättet följas noggrant. Inte den sista rollen i det slutliga resultatet har rätt antal och storlek på ankare, vilket varierar beroende på isoleringens tjocklek. Det är nödvändigt att ta hänsyn till fördjupningen av stavarna i strukturen, den bör inte vara mindre än 90 millimeter. Först därefter fortsätt till den omedelbara förberedelsen av väggen själv för installation.

  1. Rengör väggen av överflödig murbruk, damm och skräp efter att ha lagt sig (en dammsugare kan användas).
  2. Stäng upp sprickorna med en nyberedd lösning.
  3. Applicera en primer, och sedan en speciell förening som har svampdödande egenskaper.
  4. Montera basen för installation av flexibla anslutningar.

  Basen för ytterväggen är förstärkning och betong. De placeras i en gräv längs hela längden på väggarna och sänks med 300 eller 450 millimeter. Höjden på basen ovanför marken ska vara minst 20 centimeter.

  Anordningen av förstärkningskommunikationen för tegel- och betongväggar skiljer sig åt. För murverk används standardsystem.

  • För varje 1 m 2 plats 4 ankare, som är inbäddade i sömmarna. Om isoleringen är min. ull, avståndet mellan stavarna ökas till 50 centimeter. När polyuretanskum används, är "steget" längs väggen 250 millimeter och i höjd det kan vara mindre än eller lika med plattans storlek (högst 1 meter). Montera dessutom förstärkningsstänger i hörnen av deformation av sömmarna, nära fönstret och dörröppningarna, såväl som i hörnen och i närheten av byggnaden. Man bör komma ihåg att ibland inte huvudväggens horisontella söm sammanfaller med klädselns söm. I detta fall placeras den flexibla buntstången vertikalt och smutsas därefter med mortel.
  • Vid anordningen av det förstärkande bandet i väggar från gasbetong eller gas-silikatblock används 5 stavar för 1 m 2. De är monterade i ett parallellt läge i förhållande till motorns sömmar. För att åstadkomma detta, anordnar de i gasblockens vägg med en perforator preliminärt hål 10 mm i diameter och minst 90 mm lång. Därefter torkas de försiktigt av damm och ankrar monteras på ett avstånd av 50 centimeter från varandra. Då är allt försiktigt täckt med murbruk.

  Avståndet i höjd och längd från varje ankare är densamma. Det är värt att komma ihåg att betongväggar även behöver ytterligare förstärkande band på samma ställen som tegelstrukturer. För anordningen av ytterligare förstärkningsanslutningar är det möjligt att minska steget mellan ankare till 300 millimeter. Avståndet mellan öppningarna och det förstärkande bandet är 160 mm högt på framväggen och 12 cm i byggnadens längd.

  Flexibel kommunikation krävs i varje byggnad. De säkerställer konstruktionens säkerhet, hållbarhet och styrka. Om du följer alla nyanser och väljer rätt armeringsstavar, kan du självständigt montera dessa strukturer i väggarna. Detta kommer att spara pengar och få ett bra resultat.Dessutom kan du få ovärderlig erfarenhet av dessa byggnadselement.

  Läs mer om flexibla länkar i videon nedan.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum