Murverksteknik "I en och en halv kubik"

Väggarna i olika byggnader ligger ofta i en halv tegelsten. Om vi ​​pratar om byggandet av en tvåstegs erektion, så här är ett liknande mönster av läggning den bästa lösningen, som ligger till de flesta erfarna hantverkare. Alla kan klara sådana byggnadsarbeten, det viktigaste är att följa instruktionerna och använda bra material. Idag kommer vi att titta närmare på skillnaden mellan tegelsten och en halv tegel, hur man klarar det på egen hand.

Särskilda funktioner

Tegelstenen är ett av de mest populära och utbrett material som har en uppsättning positiva operativa egenskaper. Därför finns tegelbyggnader med avundsvärd regelbundenhet på varje gata.De kan byggas inte bara av ett erfaret lag av hantverkare, men också av ägarna till den förvärvade platsen själva. Det viktigaste är att strikt följa instruktionerna och lägger mönster av tegelstenar. Om allt är gjort korrekt kommer resultatet inte att göra dig besviken.

Det finns många okomplicerade tegellayouter. Ett eller annat alternativ är valt i enlighet med det direkta syftet med framtida byggande och skicklighet hos ägarna. Många användare vänder sig till metoden att lägga en halv tegelsten. Om du följer detta system kommer tegelmurarna att vara mycket starka och hållbara. Experter rekommenderar dock att du tillämpar denna koppling om du inte är mycket begränsad i volymen byggmaterial och planerar också att bygga ett hus i en zon där ökad styrka är en nödvändighet.

Det bör noteras att omläggning i en och en halv tegel skiljer sig åt genom att det förhindrar eventuell delaminering av det material från vilket väggstrukturen är gjord.

Om du inte strävar efter att bygga en riktig "bastion", kan du vända dig till ett annat (enklare) sätt att lägga tegelblock.Som för andra varianter av tegelverk spelar den första raden en mycket viktig roll i denna situation. Han måste läggas ut enligt reglerna. Det är av detta faktum att kvaliteten på hela strukturen som helhet kommer att bero på.

Glöm inte heller kvaliteten på de avgränsade hörnbassängerna, eftersom de därefter kommer att fungera som grunden för väggkonstruktionen. När man lägger en tegel och en halv ska man agera mycket försiktigt och medvetet. Du bör inte göra misstag och försumma materialens geometri. Som ett resultat kan detta leda till tillverkning av instabil och kortlivad väggkonstruktion, vilket kan behöva omformas.

Hur man gör sig själv?

Väggen, källaren och vilken annan konstruktion som helst kan tillverkas med hjälp av 1,5 tegel murverk utan att professionella engagemang. Naturligtvis beror resultatet i stor utsträckning på kvaliteten på det utförda arbetet. Det är nödvändigt att förlita sig på steg-för-steg-instruktioner för att uppnå önskat resultat. Låt oss bekanta oss med alla stadier av sådant arbete på exemplet att göra en vägg med 1,5 tegelstenar.

Förberedande skede

Precis som vid något annat byggnadsarbete tillhandahåller tillverkningen av tegelkonstruktion enligt ovanstående schema ett antal förberedande steg. Du måste köpa högkvalitativt byggmaterial och förbereda en lämplig bindemedelslösning för den. Dessutom behöver du definitivt köpa ett antal verktyg och tillbehör:

 • trowel (annars kallas trowel);
 • en hammare;
 • injektering;
 • shvabrovka;
 • lod;
 • nivå;
 • kvadratiska,
murslev
hammare
Fancy
lod
nivå
armbåge
 • sladd;
 • poryadovkoy;
 • måttband;
 • regeln
 • pendeln.

Innan du fortsätter till installationen måste du bekanta dig med ett antal nyanser (betrakta dem på exempel på att bygga väggar):

 • Tjockleken på det angivna murverket når vanligen 380 mm (den här parametern är sammansatt av parametern för bredden på en del, bredden på elementet som förenar den och sömmens tjocklek);
 • Det kommer att vara nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt den korrekta utformningen av varje hörn och ligering av raderna.
 • För en tillräckligt bra ligering av 1,5 tegelstenar krävs full längd, halva kvart och tre fjärdedelar produkter;
 • Du måste först markera platsen för 1: a raden (naturligtvis, efter att du valt installationstekniken).
sladd
Måttband
regel

alternativ dressing

Normalt hänvisar mästare till dessa typer av förband:

 • enda rad (eller kedja);
 • flerfilig.

Enkel igenkänd singelradligation. När det alternerar tychkovy och sked rader från utsidan av den planerade basen (om det är en vägg). I det här fallet behövs inte storstorsten i stora mängder.

Multi-ligering görs så här:

 • startröret läggs ut "skedpok";
 • den andra är motsatsen;
 • 3,4,5,6 rader spridda skedar med en massa stygn i en halv bala.
flerskiktad bandage
Kedjeförband

Masonry hörn

Vinklarna är grunden för att bygga sådana tegelstrukturer som väggar. Även små brister i layouten här kan leda till en allvarlig kränkning av geometrin. På grund av detta kan bärkapaciteten hos strukturen minskas betydligt.

Observera att installationen av hörn framför väggarnas uppläggning med ca 3-4 rader.

Detta krävs för att kunna installera order och det var möjligt att sträcka en särskild ledning mellan dem. Det kommer att bidra till att övervaka jämnheten i raderna som läggs ut. Tekniken för att visa 1,5 tegelstenar är komplicerad jämfört med tekniken i ett block.Detta förklaras av det faktum att det i det första fallet kommer att bli nödvändigt att använda byggmaterial i olika format (fyr, tre fjärdedel och hälften är menade).

Murverk

Först måste du vattentäta grunden och lägga på det av takmaterialet. Efter det att byggnadsnivån i hörnen av framtida konstruktion görs, görs murverk i flera rader. Hörnordningar med specialfästen kommer sedan att fästas på dem. Vid beställningen måste du sträcka en speciell ledning. Han rekommenderas att placeras var 5: e m. Om längden mellan de konstruerade hörnen är mer signifikant, för att undvika att sträcka spetsen, placeras en fyrkant av tegelstenar i mitten. Därefter är det möjligt att fortsätta till arrangemanget av tegelrad.

Använd en trowel, sprida den beredda murverkskompositionen. Steg från väggens kant ska vara ca 20 mm. Om sömmen fylls helt, då inte mer än 10-15 mm. Tjockleken på behållaren bör bibehållas i intervallet 25-30 mm. Baserat på lösningens konsistens blir sömmarna 10-12 mm.

Murverksteknik

Det finns tre typer av tegelsten i 1,5 tegelstenar. Lära känna dem

 • Kom igen. Denna metod för att lägga tegelstenar rekommenderas att starta, om du arbetar med en fast bindningsprodukt. Samtidigt hälls sömmarna helt och deras fogning utförs. Till det vertikala av det tidigare levererade kvarteret pressas resten av lösningen av trowel. Sätt sedan nästa tegel, som måste pressas mot trowel. Kelmu måste bli kraftigt. Den uttömmande detaljerna är upprörd.
 • Vprisyk. Den angivna metoden är relevant vid arbete med plastkomposition. I det här fallet är tegelstenen lutad något, den rör den lätta lösningen med en av dess ansikten, förflyttar den till den fasta delen före detta och belägger den.
 • Svamp med underskott. Denna teknik skiljer sig från ovanstående endast genom att bindemedlet ska läggas på ett litet avstånd från väggens kant. Lösningen, enastående utanför lederna, avlägsnas sedan med en trowel.

Layout 1.5 block kan göras med isolering. Det är helt enkelt fäst på lagerväggens botten med ytterligare gipsbeläggning.

Vprizhim
Vprisyk
Vprisyk med trimning

Tips och tricks

Använd tips och rekommendationer från experter.

 • Om du tvivlar på dina förmågor, rekommenderar experter att du lita på läggandet av hörnen,bryggor (liksom zoner vid korsningen av bryggor) och sådana detaljer som poler till murare med stor erfarenhet, eftersom dessa element av tegelstrukturer är vanligtvis extremt viktiga komponenter i hela strukturen som helhet.
 • Läggvägg med fast isolering är tillåten för att avsluta en mängd olika beläggningar. Gips kan vara en grov design, sedan färdig med tegelbeklädnad eller ventilerad fasad.
 • När man förbereder en bindemedelslösning bör man komma ihåg att ju mer cement den innehåller, desto mindre plast kommer det att visa sig. Om du är rädd för att förbereda blandningen själv, är det bättre att köpa en redan färdig produkt med konsekventa proportioner. Det kommer bara behöva lägga till vatten.
 • Om murstensarbetet i 1,5 kvarter kommer att slutföras med gipsblandning, är det inte nödvändigt att fästa fogar i den. Denna procedur är inte heller nödvändig om du ytterligare vill komplettera den resulterande layouten med motstående tegelsten.
 • Vid varje byggnadsstadium använd byggnadsnivån. Glöm inte att alla rader och baser måste vara lika jämn och korrekta som möjligt.

Muren "i en och en halv kubik" visas i videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum