Brazier tillverkad av metall: nyanser av tillverkningsteknik

Grillmästare kan laga maträtten även i mitten av en döv skog utan en enda enhet för detta. Men det är fortfarande mycket trevligare och bekvämt att använda pålitliga, beprövade och slitstarka anordningar för matlagning i naturen. Men oftast sker denna process med deltagande av braziers.

Särskilda funktioner

Den vanligaste grillen är en metallgrill.

Här är dess främsta fördelar.

 • Enkelhet. Oftast är brazieren en låda med ben, i vilken eld eller kol hälls, eld är inställd, och en spett med kött eller en grill med grönsaker placeras på toppen.
 • Rörlighet. Vissa metallmodeller kan användas var som helst: på marken, på en betongplattform, på en terrass eller till och med på en sandstrand.
 • Funktionalitet. Även den enklaste enligt uppfinningen kan dekoreras med utsmyckad smide, vilken kan tjäna som ytterligare krokar för att hänga spett eller nät. Du kan bygga en struktur med ett tak eller med ytterligare hyllor.
 • Säkerhet. Metallen brinner inte, smälter inte och skapar inte bränder. Och det här är ett stort plus.
 • Ekonomi. Även om det saknas material och önskan att göra en grill av metall på egen hand, kommer du att spendera lite pengar för att köpa den.

Nackdelarna är inte alltid det estetiska utseendet och sårbarheten hos vissa modeller. Alla dessa nyanser elimineras och regleras emellertid individuellt för varje användare och för varje enskilt fall.

En unik egenskap hos metallgrillar är att de enkelt kan tillverkas självständigt.

Du behöver inte ha någon speciell kunskap eller färdigheter. Det är bara nödvändigt att bestämma modellen och materialen, att lyssna på råd från professionella eller bara kunniga personer, och också att du är säker på att din plan är genomförd på alla 100.

Enhet och driftsprincip

Börja med att överväga enheten från botten upp, var noga med att vara uppmärksam på benen. Som regel är dessa fyra metallhörn, spetsade nedåt så att de kan fastna i marken. Höjden på detta element väljs individuellt om produkten görs på beställning. I byggnads- och trädgårdsaffären hittar du sannolikt standard universella modeller från 80 till 120 cm långa. Metallförstärkningsstänger är ibland utvalda som detta element, vissa hantverkare har en smidd grillplats.

Det finns också unika hemgjorda mönster installerade på den nedre järndelen av symaskiner, oanvändbara bord, och så vidare. Praktiskt taget allt som håller stabilt på någon yta och kan klara massan av en metalllåda och dess innehåll i färd med att laga i brand används.

Stållådan, som består av fyra sidor och botten, är basen för mangalkonstruktionen. Ofta är den nedre delen av den här rutan förstärkt för att öka livslängden på hela strukturen.Sidoväggarna måste vara perforerade så att värmen inte ackumuleras på ett ställe och luft cirkuleras. Det skapar sålunda en slags blåsare, som i ugnarna.

Vid de övre kanterna på metallkassans långa sidor är spår gjorda i vilka en spett är sedan mycket bekvämt införd. Detta minimerar minispelarnas rörelse på metallen.

Principen för drift av sådana braziers är känd för alla. Kullar eller vedar av ved sätts på botten av metalllåda, elden är tänd. När elden sjunker, och bara kol, ask och värme från dem kvar i grillen, läggs en spett med förberedt kött eller grönsaker i ordnad konstruktion. Värmen i härden stöds av improviserade medel som skapar en kraftfull ström av luft inuti strukturen, men släck inte elden i askan igen.

Typer av mönster

När det gäller de olika konstruktionerna som innebär bekväm matlagning av kebabar, bör du först förstå de viktigaste typerna av metallgrillar.

Endast fyra av dem.

 • Engångsbruk Grill i bråttom. Allt som finns i närheten används - från burkar till två U-formade metallprofiler.
 • Stationär. Det andra steget i utvecklingen av metallbraziers.Enkel, ekonomisk, hållbar. Det är möjligt att använda både utomhus och under baldakin. Om det behövs kan du lägga till ett tak, en avgasfläkt (eller till och med en skorsten), ett stativ för krukor och en dubbel botten.
 • Hopfällbar. Det skiljer sig från det stationära sättet att fästa elementet i grillen mot varandra. I det första är alla lederna punktsvetsade. I den andra fästs de med metallbultar eller gångjärn, vilket gör att den kan demonteras för en tid då den inte kommer att användas.
 • Folding. Originalmodeller av mobila grillar av metall, som är mycket praktiska att lagra direkt i bagageutrymmet i bilen vid en plötslig resa till landsbygden. De är resväskor, inom vilka du kan vikla spetsarna och benen i en vikande metallstruktur.

Var och en av modifieringarna har både positiva aspekter och nackdelar. Gör en metallgrill med egna händer, du tar ansvar för dess design och funktion. Och det här är bra för dig.

Har beslutat om detta viktiga steg, kan du planera närvaron av ett rökhus eller grill.

Vissa projekt inkluderar ett skydd i den gemensamma konstruktionen av grillen. Efter att ha täckt ett shashlik hus kan du uppnå snabbast förberedelse av din maträtt och vara säker på att alla de mest värdefulla och användbara egenskaperna och vitaminerna kommer att förbli i den.

För att säkerställa korrekt luftcirkulation i brazierens metalllåda bör slitsarna, som kallas fläkten, göras längst ner på sidoväggarna på konstruktionen. Särskilda öppningar med en diameter av 10-12 mm är gjorda i botten så att syret som kommer in i dessa öppningar kommer att brinna ut och därigenom berika köttet över elden.

För brazierbenen används ibland lätt metallstänger eller till och med rör. Det viktigaste är att skära, svetsa eller binde med huvudstrukturen.

Hantverkare gör metallgrillar nästan ur tunna luftar.

Så det finns alternativ från fat, gascylinder och även från tvättmaskinens trumma-automat.

Ritningar och storlekar

Innan vi fortsätter med produktionsprocessen är det nödvändigt att bestämma modellen, storleken, materialet. Nästa steg är att skapa en liten men korrekt projektplan där du måste visa alla nyanser och nödvändiga siffror. På skissen måste du schematiskt avbilda den framtida designen.

Tänk på de grundläggande komponenterna och verktygen som behövs för arbetet.

 • Plåt eller dess delar. Materialets tjocklek, enligt rekommendationerna från proffs, varierar från 3 till 5-7 mm. Givetvis, ju mer denna indikator är, desto längre blir livslängden för metallstrukturen själv. Det är lämpligt att i detta fall göra tillverkningen av en prefabricerad struktur, när botten kan bli tätare och väggarna tunnare.
 • Metall hörn eller formade rör. De första är lämpliga både för anordningen av brazierbenen och för att förstärka de tunnväggiga sidorna av lådan. Rören är emellertid bara lämpliga för att skapa två par ben där hela strukturen kommer att stå.
 • Den bulgariska med skivor på metall.
 • Borr för borrning av ventiler eller hål för montering.
 • Svetsmaskin, om du bestämmer dig för att göra en stationär grill från ett eller flera metallplåtar.

Huvuddimensionerna för en vanlig stationär metallgrill visas i diagrammet. Men för att kunna göra dina mätningar måste du förstå varför sådana siffror är utvalda. Bredden på lådan är alltid inriktad på spettens längd minus 8-10 cm.I genomsnitt kommer det att vara någonstans runt 30 cm.

Längden beror på antalet spettar som samtidigt kommer att vara inblandade i kebabberedningen. Det tar också hänsyn till avståndet från en halvfabrikat till en annan, eftersom de inte borde passa tätt mot varandra. Siffran tas sålunda som grund - 10 cm för en spett som sträcker sig ihop.

Djupet på brazierens metalllåda beräknas tydligt och har parametrar på 20-25 cm. Detta avstånd är tillräckligt för att steka köttet, men inte att bränna det. Om du gör ett djup på mer än 25 cm ökar bränsleförbrukningen och tillagningstiden för kebab.

Det finns också originala mini-modeller, alla storlekar måste skäras, beroende på minskningen av själva layouten.

De har vanligtvis korta ben och ligger nära marken. Men även sådana mönster ser vackra ut och praktiska tack vare en systematisk och uppmärksam inställning till tillverkning och montering.

Steg för steg instruktioner

Det är nödvändigt att förstå fasprocessen för att skapa stationära metallgrillar med egna händer.

Det första steget är markup. På en solid metallplåt ritar vi siluetten av en framtida struktur i ett demonterat tillstånd. Du borde ha ett kors.

Det andra steget är att skära ut en ritad figur med hjälp av en kvarn.Nästa måste du böja alla sidor och svetsa dem ihop. Lådan är klar.

Sedan borrar vi hål i botten för luft och skär fläkten i lådans väggar. Det är också viktigt att följa ett visst system. Hålen måste vara ungefär samma avstånd från varandra som från lådans kanter. Ungefär - ca 60 mm i samma rad.

Med tanke på att hålen är anordnade i ett rutmönster är avståndet från botten till toppen endast 30 mm. Detta är nödvändigt för att syre ska komma in i grillen jämnt.

Nästa steg är skärning av spår för stabil fixering av spett på grillen. Dessa "kryddnejlika" är belägna i övre sidan av strukturens långa sidor. Göra och fixa benen är planerad att vara den sista.

Stationär metallgrill redo. Du kan fästa extra handtag (för bekvämligheten att flytta från plats till plats), krokar, galler och jämnt hjul för transport.

Fällbar järngrill för att ge dig själv möjlighet att göra.

Allt arbete utförs i fyra steg.

 1. Märkning och skärning av väggar och botten. Alla delar måste vara utformade så att de passar sömnadsbidraget.
 2. Vi gör blåser och luftkanaler i väggarna och botten.
 3. På tillägg som lämnas vid skärelement, är hål gjorda för att fästa dem på varandra.
 4. Benen kommer också att fästas utan svetsning. Här kommer ett metallhörna att passa, vilket kommer att skruvas i lådan med brandskyddade skruvar eller självtagsskruvar. Det är också en bra idé att använda rören som du behöver göra på tråden, och svetsa bultar till konstruktionen och skruva i benen i dem.

Hemmagjord hopfällbar järngrill kan användas för det avsedda ändamålet strax efter att allt arbete har slutförts.

Efter tillagning är det lätt att vikas och sätta i en skjul eller garage. Det tar inte mycket utrymme och kommer inte att störa.

Att resa "resväska" görs också enkelt hemma. För detta är det nödvändigt att göra en ritning på en metallplåt, där 4 cm läggs till på varje sida. Hålen är gjorda på långsidorna. Botten och väggarna är fastsatta ihop med dörrkupéer. Bultar för fixering av benen är svetsade i botten. Vi kompletterar designen med en krok med en slinga så att brazieren inte sönderdelas. Svets handtaget åt sidan för att bekvämt bära en metallkudde, även om du kör in i naturen med kollektivtrafik.

Att göra en original kebab från skrotmaterial är lättare än någonsin.De mest populära projekten för idag är en brazier från en metallfat, från en gascylinder och en tvättmaskindrumma.

Tunnans utformning kan kombinera två funktioner samtidigt: en grillhytt och ett rökhus.

Det finns minst tre sätt att göra det. Vid det första fatet läggs på sin sida, är dess övre del skuren och lämnar ändarna intakta. Det snidade locket är fastgjort till huvudkroppen av framtida grill med vanliga dörrkupéer. Benen är svetsade till ändarna av tunnan, till exempel metallstavar. Vid linjen i de övre sektionerna hörs hörnen med en svetsmaskin, där skåror görs för att fixa spettarna.

Det andra alternativet för trimning av fatet är att dela upp det i två delar. När du lägger basen på brazieren på en plan yta gör vi en vertikal snitt från toppen till botten. Andelen delar kan vara olika: från 30/70 till 50/50. Men botten måste vara större än eller lika med toppen. Vidare är hela processen identisk.

Gör det perfekta rökhuset är också enkelt. Men för det här behöver du två fat. Man kommer att bli en bas för ett rökhus, inom vilket en eld kommer att göras.Den andra kommer att skäras i två delar horisontellt och blir själva enheten för att röka. Sågspån måste placeras på botten av detta fat. Locket måste vara i stängt läge under hela processen.

Tillverkningen av en metallgrill från en begagnad gascylinder är schematiskt mycket lik samma process i ett fat.

Den huvudsakliga nyans som ska uppmärksammas är att förbereda den använda behållaren för drift.

Cylindern måste vara minst 50 liter i volym så att grillen är bra. Nästa steg är att rengöra tanken från gasens rester.

För detta behöver du göra tre saker.

 1. Lossa kvarvarande gas genom ventilen och vrid cylindern upp och ner.
 2. fuktar ventilen med tvålvatten, i händelse av bubblor eller motsvarande lukt, gasen har ännu inte kommit ut, du måste vänta;
 3. Skölj tom behållare.

För att kunna utföra det tredje steget så säkert som möjligt rekommenderas det att utföra denna procedur med en assistent.

Först och främst, medan man sågar av kranan med en kvarn, häller den andra regelbundet vatten på skärpunkten så att gnistor inte kommer in och reagera med rester av gasformigt material på cylinderväggarna.

En slang sätts in i hålet, från vilket vatten levereras under gott tryck. Medan vätskan går in, skakas ballongen periodiskt för att noggrant tvätta alla väggar. Häll full kapacitet och lämna i några dagar. Efter den tilldelade tiden dräneras vatten, men kom ihåg att detta redan är gift. För att avlägsna den stumma lukten av gas från en cylinder, är den bränd inuti innan man fortsätter med att producera grill från den. Ytterligare manipuleringar ser och produceras på samma sätt som vid en metallfat.

Original mönster braziers erhålls från gamla bilar. Med hjälp av huven och framsidan av det gamla fordonet kan du få en bra värmebeständig och ovanlig grill med lock.

Det enklaste är den brazier gjord av improviserade medel.

Den snabbaste och mest hållbara i denna kategori är en roster från en tvättmaskindrumma. Den genomsnittliga tiden som krävs för bearbetning är 10-15 minuter. Huvudvillkoren är att hitta en trumma. Den kan användas helt, och du kan skära av den onödiga delen, om du tycker att den är för hög. När det gäller stödet är bekvämligheten med detta alternativ att den kan sättas direkt på marken, tegelstenar eller stenar.Och du kan göra speciellt för honom ben från armaturens stänger. Båda alternativen förtjänar uppmärksamhet. Plocka upp det individuellt för dig själv.

Driftstips

Det är omöjligt att komma samman med monteringen av metallgrillens komponenter ensam. Det finns ett antal funktioner vid driften av denna enhet som måste antas och implementeras för att förbättra dess funktionella egenskaper och prestandaegenskaper.

När allt tillverkningsarbete är klart är det nödvändigt att rengöra grillen från smuts och rost. För att ta bort den senare, använd en slipmaskin eller en borr med ett speciellt munstycke.

Grillens inre väggar, som redan är i drift, behöver inte rengöras av kol. Det menas att detta är det som ger kebabs en speciell smak och "hälsa".

Det rekommenderas att bara lackera metallkonstruktioner med värmebeständiga färger och lacker. För att inducera skönhet utförs en process som kallas bluing.

Det förekommer i två steg:

 1. ytavfettning;
 2. bibehålla elementen av mangal i en lösning av kaustik soda i ca en och en halv timme.

Sådan behandling kommer inte bara att ge en speciell värmeskärmningsfilm, men skyddar även mot metallkorrosion under hela driftstiden.

Om trädelar används i den allmänna konstruktionen, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt deras behandling med olika antiseptiska, fukttäta och värmeavstötande medel.

Platsen där du planerar att placera brazieren måste du i förväg avge från torrt gräs, grenar eller andra brandfarliga föremål och se till att du installerar en sandtank bredvid vilken i händelse av brand släcks centrum.

Till den brinnande röken från elden störde inte matlagningen och åtnjuter naturen, du kan självständigt bygga en huva till en metallgrill. Den är gjord av samma material som apparaten för matlagning i naturen. Det skiljer sig från de vanliga mangalnystrukturerna som är inredda inomhus och som har ett utseende på nedskurningsröret. Kupolhuvens area är vanligen lika med mangalområdet. Detta gör det möjligt att minimera rökutsläppet utanför kokplatsen. Huven är svetsad i brazierkroppen.Det är också viktigt att ta hänsyn till konstruktionens vikt, så att allt blir stabilt.

Vackra exempel

Den ursprungliga stationära grillen av metall, gjord med smideselement. I detta fall är smidda delar ett bordstativ under rostern. Under bordet finns en plats för förberedelse av ved eller kol för att inte köra bakom dem långt. Denna grill blir inte lätt, men ganska mobil. Det vill säga att flytta den till ett bekvämt ställe eller att ta bort det för vintern till ladan blir inte svårt. Smidda produkter om

Metallgrill med tak kan du laga mat på eld även i dåligt väder. Om du inte har en skur eller ett lusthus på gården, och du vill ha kött eller grönsaker rostade på eld, är detta alternativ en utmärkt lösning. Dessutom är konstruktionen utrustad med ett stativ för att installera en kittel och också en lämplig plats att placera bränsle.

Ovanliga modeller finns också bland stationära grillar. Två stora hjul är mycket framgångsrikt fästa vid benen i denna design. Efterliknar en trädgårdsskott, flyttar enheten enkelt på din webbplats och blir stadigt och stadigt där du behöver.

Denna konfiguration av braziers gjorda av metall i form av en bagage är ganska vanligt. Det kombinerar en kebab, grill och till och med möjligheten att laga kött på en spytt.Bekväma bordslister ger dig möjlighet att optimalt ordna alla nödvändiga verktyg och ingredienser till hands.

Vikbar metallgrill i förpackad form liknar en resväska. Detta låter dig ta med dig var och när du vill. Om nödvändigt kan insidan vikas spett och andra nödvändiga saker. Den enda nackdelen med denna design är höjden. Det är så kompakt som möjligt, och det är därför nödvändigt att laga mat på det bara i sittande läge.

Ett annat exempel på en resväska grill, som redan är utrustad med ben. Dessa extra delar viks bekvämt in i lådan, som stängs med en speciell lås så att inget smuler. Bilden visar också andra modeller av vikgrillar, som också har kompakta dimensioner och är praktiska vid drift.

Rymlig stationär grill, tillverkad av plåt med tillsats av smidda mönster. Den är också utrustad med en apparat för matlagning i en kittel, har ett bekvämt sidobord och ett ställe för ved eller maträtter under själva lådan.

Den ursprungliga sättet att installera en huva över brazier. Lämplig för dem som inte vill fixa kebab på ett ställe och installera en skrymmande avgasstruktur i lusthuset eller på verandan. Alla nyanser har redan tagits med i beräkningen.Vissa tillverkare erbjuder även bänkar och barnstolar i samma stil.

Den fantastiska brazaren i form av en vagn med ett tak lämnar inte likgiltigt även den mest skeptiska köparen. Priset på en sådan smidd modell kan dock inte vara det trevligaste värdet. Av funktionerna i denna design är det möjligt att notera närvaron av ett lock på en shashlik-låda.

Den ursprungliga härden erhålls från framsidan av bilen. Detta gör att du inte bara kan överraska dina gäster och få en bekväm apparat för att laga i brand. Tack vare detta icke-standardiserade tillvägagångssätt blir du också av med ett onödigt fordon som bara tog upp utrymme.

En elegant smidig brazier i form av en husvagn utrustad med ett tak och en skorsten kommer att bli en riktig dekoration av din webbplats. Designen är besvärlig, men det låter dig laga mat direkt på ett stort företag både på spett och på grillgrill.

Det finns många vackra och praktiska exempel på metallgrillar. Det är viktigt att komma ihåg alla viktiga säkerhetsåtgärder när man använder dem så att yttre estetik inte blir till problem.Att göra metallgrillar för egen användning själv och av egna händer är en ansvarsfull och kreativ process som kräver koncentration, försiktighet och individuell tillvägagångssätt.

Hur man gör en metallgrill med egna händer, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum