Märkningar på tapeter för väggar: avkodningsikoner

 Märkningar på tapeter för väggar: avkodningsikoner

Vid inköp av tapet räcker det inte med endast att ta med uppgifterna i prislistan, prislistan eller i katalogen. Att säljare inte kunde vilseleda dig, det är användbart att veta allt om märkning av tapeter. Varje nummer, brev eller bild har sin egen unika betydelse.

Brev på rulle

Bokstäverna hänvisar till typen av material och dess egenskaper. Så betyder "A" att akrylskum appliceras på pappersbasen. Vanligt papper utan extra beläggning anges med bokstaven "B", som kan referera till både duplex och simplex och tvättbara tapeter. "A +" är bara de tapeter som är avsedda för att klistra in tak, det är inte önskvärt att klistra dem på väggarna.

Vinylfärger har tre olika alternativ:

  • BB - vid deras produktion användes skummningsmetoden;

  • PV - En ytterligare tryckning användes. Denna typ av tapet anses vara platt;

  • PB - Tvärtom har den en uttalad lättnad och non-woven bas.

reduktion TKS betyder närvaron i tyget (textil). Valet av tapeter för målning är ganska enkelt, du måste fokusera på förkortningarna STR (strukturella) eller STL (glasvägg).

Dekryptering låter dig välja den perfekta tapeten för ett visst rum. På hallar och korridorer kan du lima allting (utom TKS), men i barnrummen bara B, STR, BB eller STL. Endast RV och STL är acceptabla för badrummet, i sovrummet får man använda pappersblixt.

Om du vill klistra in på ett café är de tillåtna markeringarna PV, CTP, PB och STL. Intressant är uppsättningen lämpliga alternativ för kontoret detsamma som kan användas i skolorna - BB, PV, STR och STL.

siffror

Nummer betyder mycket: den i den röda cirkeln är artikeln, och i den gröna är spelets serienummer. Var noga med att se till att de matchar, annars finns det risk för att man konfronteras med en skillnad i nyanser, färger och mönster.Ett tvåsiffrigt tal i en fyrkantig ram är centimeter i höjd.

Grafiska symboler

Den som har köpt tapet åtminstone en gång, valt dem eller limmade dem, visste uppmärksamt på de olika mönster som användes i märkningen. För att förstå dem är ganska enkelt och det finns inget behov av att vara en professionell byggare eller arkitekt, även tjocka referensböcker behövs inte.

Ikoner kan delas in i funktionella grupper:

  • Visar hur man limar tapeter

  • Reflekterande motstånd för att blekna i ljuset;

  • Illustrerar faran från vatten och friktion, från skarpa slag och repor;

  • Förklara exakt hur man tar bort tapetet;

  • Dedikerad till säkerhetsprodukter.

På etiketten följer grafiska symboler oftast bokstäver. Med hjälp av vågiga linjer Det visar hur vattentät tapet är. Om det bara finns en sådan linje, är eventuell kontakt med vatten efter att ha klibbats och avlägsnande av överskott limet oacceptabelt. När det finns två linjer, får det ibland torka ytan med lite fuktiga tyger eller svampar utan starkt tryck. Och tillsatsen av ett annat band indikerar att en tvållösning kan användas för rengöring.

Tvättbar tapet, som är märkt inte bara med vågiga linjer, men också med borste, kan rengöras med samma borstar. en linje och borste innebär enkel hantering med noggranna rörelser, och tre innebär energetisk mekanisk rengöring. I det senare fallet användes hushållskemikalier och slipmedel. Detta kommer att ta bort ännu envisa oljefläckar.

Figur med solens bild kommer att visa hur stor den destruktiva effekten av direkt solljus på duken är. Observera att de mest brännbara bakgrundsbilder inte är märkta på något sätt, och det minsta ljusmotståndet visas med en halvfylld cirkel. Det betyder att sådan tapet inte kan limmas där det kommer bli dagslys. Helskuggad sol berättar konsumenten om dukens lämplighet för normal användning, men över tiden kommer det fortfarande att förlora ljusstyrkan i färgerna. Ökat ljusmotstånd visas med symbolen "+" på solens yta och den exceptionella (tropiska) - ett par soler.

En mycket viktig egenskap är passformen, eftersom den nödvändiga tapetförbrukningen beror på huruvida det är eller inte. När det finns en uppåtpil till vänster om linjen och noll till höger betyder det att det inte kommer någon passform.Två pilar åtskilda av en remsa visar att duken måste justeras horisontellt och om de har olika höjder - vertikalt.

Det svåraste att arbeta med tapeter när pilarna ser i motsatta riktningar.

Dockningsöverlappningen visas av två parallella och en horisontell linje (in i den övre linjen i rätt vinkel, som en inverterad T), även om en sådan beteckning endast kan ses enstaka gånger. När en fraktion skrivs in i märkningen är täljaren höjden på mönstret, och nämnaren är avståndet mellan fogförskjutningen. Genom att dividera siffrorna kommer du ta reda på hur mycket varje remsa ska flyttas i förhållande till nästa. Direkt dockning kräver ingen ändring av mönstret. En förkortad horisontell streck indikerar att banan måste limas parallellt med golvet.

borste säger att lim bara har själva väggen. Badkaret, där duken var nedsänkt, tyder på att tapetet redan var täckt med ett limlager på fabriken. Det borde vara förblöt. Om borsten är ritad tillsammans med duken, måste det smörjas mycket noggrant, i fasta delar.Och slutligen visar samma tecken på en bit tapeter att du bara behöver applicera det lim som anges av tillverkaren.

Efterbehandlingsmaterial krävs inte bara för att appliceras utan också tas bort efter lång användning. Om det finns en ikon med en vägg och tapeter, Det betyder att det blir lätt att ta bort dem, du behöver bara fukta. Närvaron av en pil indikerar att banan kommer att falla som ett monolitiskt skikt, och spateln symboliserar behovet av förbättrad vätning. Muren och många lager av material indikerar att du måste ta bort dem i följd och hammaren indikerar att du först måste mekaniskt skada duken och först då börjar den röra sig bort.

Viktiga nyanser

Tecken på bakgrunden kan ha andra betydelser. En fleecebeläggning med ett skikt av skumad vinyl är ofta märkt med tecken som indikerar närvaron eller frånvaron av textur. Pil tittar upp indikerar att ritningen ska riktas mot taket (för det mesta hänvisar det till kraftigt upplevda mönster). Ett mörkt moln med två parallella linjer indikerar att samlingen inte bara innehåller tapeter, men även gardiner och andra textilier.

När man räknar längden på väggarna är det inte nödvändigt att ta hänsyn till fönster- och dörröppningar, och med rak horisontell koppling är det nödvändigt att styra hur lång ritningen är. Om dess höjd är till exempel 70 centimeter och höjden på väggen är 300 cm, så kommer det att finnas fyra kompletta repetitioner och en del (20 centimeter) i varje remsa. Kontrollera alltid varje rör, med undantag för en platt och rak klistermärke, eftersom det annars inte går att passa in i konstruktionen.

När markeringen inkluderar en enda borste (utan vågiga linjer)Det innebär att kemtvätt är acceptabelt.

Eko-märkning

I Ryssland finns det två grundläggande beteckningar för ökad miljöskydd för tapeter: EcoMaterial och "Leaf of Life". Produkterna från de skandinaviska staterna och Tyskland (EU-blomman fungerar på samma plats), USA, Kanada och Japan har egna symboler av detta slag.

Som du kan se, hjälper kunskapen om att märka tapeter att göra rätt val och för att undvika många problem, för att uppnå ett harmoniskt utseende och lång livslängd för ytmaterialet. Ingen tillverkare har rätt att avvika från de allmänt accepterade symbolerna, och om de inte visar vad säljaren säger är det bättre att avstå från att köpa byggmaterial i denna butik.

Om det faktum att det finns markeringar på tapetet - nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål.För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum