Rak soffor

Soffan är en viktig detalj som ställer in tonen i rummet. Idag har marknaden för stoppade möbler ett stort utbud av vackra och funktionella alternativ för varje smak och plånbok. En av de vanligaste och populära är raka modeller av soffor.

Särskilda funktioner

Oftast har raka soffor kompakta dimensioner, så de kan placeras inte bara i rymliga rum utan även i rum med ett mycket blygsamt område. Djupet på sätena i sådana produkter beror direkt på transformationsmekanismen (om någon). I regel är denna siffra 70-120 cm.

Det bör noteras att dessa typer av stoppade möbler ser bra ut, inte bara hemma utan också på kontor, kaféer eller nöjesställen. De mest framgångsrika alternativen för sådana förhållanden är raka soffor stoppade i vackert läder av olika färger. Det kan vara både naturligt och artificiellt.

En av de mest populära är raka soffor med en transformationsfunktion. Sådana fall kompletteras av olika mekanismer genom vilka enkla möbler för vardagsrummet omvandlas till en fullvärdig sovplats.

Det finns många typer av viknings- och glidmekanismer. Sådana system skiljer sig från varandra i prestanda och livslängd. Till exempel, om du behöver en rak soffa för att rymma gäster som stannade över natten, kan du köpa ett billigare alternativ med inte de starkaste strukturerna. Om du regelbundet ska använda extrasängen är det bättre att köpa en dyrare produkt med pålitliga och hållbara mekanismer.

Moderna tillverkare ger ett val av köpare en mängd olika modeller av stoppade möbler. Du kan välja lämpligt alternativ för alla stilar och interiörer.

modell

I möbelbutikerna kan du hitta många olika soffor med rak design.

 • Mjuk och mysig design har charmiga soffor utan armstöd. Som regel har sådana modeller kompakta dimensioner,Därför placeras de ofta i hallar eller små barnrum. Den största fördelen med sådana modeller är deras absoluta säkerhet. Du slår inte och snubblar inte på sådana möbler. Sällan är dessa typer av soffor adresserade till familjer med små barn.
 • Solid och dyr i inredningen ser mjuka soffor med träarmstöd. De kan läggas inte bara i vardagsrummet utan också på kontoret. Armstöden kan vara helt tillverkade av trä eller träträ. Sådana delar är starkare och mer hållbara. Om soffans sidor är gjorda av naturligt trä, rekommenderas de då och då att de behandlas med speciella skyddsmedel som ger materialet ytterligare hållbarhet. Utan ordentlig vård kan sådana armstöd förlora sitt ursprungliga utseende.
 • Många konsumenter föredrar idag moderna raka soffor med en armstöd. De har ett intressant utseende som ser bra ut i moderna interiörstilar. Oftast vänder ägare till långa till sådana möbler.På en sådan ovanlig soffa kan du få efter en hård dags arbete. För att stödja nacken och huvudet passar en armstöd, kan ingenting lätt skadas för att sträcka benen och slappna av.
 • Verkligen kungliga prestationer skryta raka högbakade soffor. Liknande möbler kan göras i både klassisk och modern stil. Det första alternativet kommer harmoniskt att passa in i interiören med en övervägande av trädelar och utarbetade dekorativa element. Fler moderna modeller är lämpliga för enkla och bekväma vardagsrum. Vi får inte glömma att dessa typer av stoppade möbler har större storlekar, eftersom de har en stor rygg. För korridoren eller köket är det osannolikt att sådana soffor passar.
 • Mycket bekväm och bekväm är raka modeller med en puff. Som regel utförs ett sådant tillägg i samma stil som själva soffan. Vadderade avföring placeras oftast på höger eller vänster kant, mitt emot sätena. Ofta sätter de fötterna på den ottomanska, men det kan naturligtvis också användas för andra ändamål - det beror helt på sällskapets personliga preferenser.
 • Multifunktionella och moderna är soffor med hyllor.Du kan lagra böcker, tidskrifter och andra användbara saker på dem. Många människor organiserar en liten sidostång på hyllorna. Hyllor är oftast inbyggda i de höga armstöden på höger och vänster sida (eller endast på ena sidan). De kan uppta hela armstödet eller hälften av det. Hyllorna är som regel öppna, men i möbelaffärer kan du också träffa modeller med dörrar som täcker innehållet i dessa små lager.
 • En modell av en rak soffa med en glidbar bar kostar mer för köparen. Liknande delar är inbäddade i armstöden och du kan komma åt innehållet genom att trycka på fältet framåt. Sådana multifunktionella modeller av stoppade möbler är populära i många år. Särskilt lyxiga och aristokratiska utseende läder soffor med inbyggd bar.
 • Utmärkt prestanda egenskaper har soffor med ottoman. Ofta är denna detalj utrustad med stora trippel soffor. Ligger osmanska på vänster eller höger sida av soffan. En sådan detalj sammanfogar huvudramen, vilket gör den till en integrerad del av den övergripande strukturen.Om soffan är hopfällbar och har en extrasäng kvarstår den osmanska statiska. Som regel går det inte framåt eller utvecklas. Ofta under en ottomans säte finns ett rymligt fack för att placera linne och andra nödvändiga saker.
 • Stor efterfrågan under senare år är modeller med nackstöd. På den övre delen av baksidan av sådana soffor finns det bekväma och täta rullar på vilka du kan lägga huvudet. Med sådana tillägg kommer den sittande nacken inte att vara öm och trött, även efter att ha tittat på TV under lång tid.
 • Modern och koncis design har soffor utan kuddar. De ser bra ut i interiörer i stil med loft, hi-tech, moderna eller Provence. De kan kompletteras med ett vackert lock som passar för rummets generella ensemble. Sådana modeller är utrustade med både höga och låga ryggar.
 • Det är intressant att se kompakta soffor utan kuddar och armstöd. Sådana möbler ser särskilt imponerande ut i förhållandena i små lokaler, eftersom de har ett ljust och icke-klumpigt utseende.
 • Hög är vanliga soffor med ben (tunt, medium eller tjockt).Dessa delar kan vara gjorda av målad eller kromad metall, såväl som trä. De senare är ofta mycket vackra, snidade, men produkter med liknande detaljer är bara lämpliga för klassiska interiörer.
 • En av de mest bekväma är soffor med en oberoende fjäderenhet. Ofta i sådana fall finns det en ortopedisk grund. Sådana modeller har en positiv effekt på ryggraden. Många ägare av stoppade möbler med en oberoende fjäderaggregat noterar sina bekväma egenskaper. Soffor med liknande utrustning kännetecknas av en lång livslängd (minst 15 år).

material

Vid produktion av direkta soffor används olika material som kostnaden för den färdiga produkten beror på.

Lämpliga material för klädsel är äkta läder, konstläder eller tyg.

Det mest hållbara och attraktiva materialet är huden av naturligt ursprung. Hon är inte rädd för temperatur extremiteter och mekanisk skada. På soffans yta med sådan klädsel är det svårt att lämna en repa eller en ledning.

Många konsumenter väljer sådana modeller på grund av deras anspråkslöshet.Det finns ingen anledning att ta hand om en lädersoffa. Om en smutsig fläck uppträder på ytan kan den rengöras med ett enkelt rengöringsmedel och en fuktig trasa. Av den anledningen placeras småstora lädersoffor i köket eller i korridoren, där risken att bli smutsig är stor som i inget annat rum.

Raka lädersoffor är dyrare än alla andra alternativ, men de ser snyggare ut och är mer hållbara.

Om du vill sätta en elegant lädersoffa i ditt hem, men inte är redo att lämna en snygg summa pengar i en möbelaffär, kan du sluta med en mer överkomlig version med klädsel av ekologiskt läder eller läder.

Dessa material skiljer sig från varandra i tillverkningsprocessen och innehållskomponenterna. Så, ekologiskt läder är gjord av en kombination av naturläder, cellulosa och en yttre polyuretanbeläggning. Skinnunderlaget är PVC.

Ekologiska läderstoppade soffor är mjukare och trevligare att ta på. Detta material är elastiskt och mjukt. Hudutbytet är hårdare och hårdare och tolererar inte temperaturförändringar.

Möbler med liknande klädsel ser på intet sätt under dyrare alternativ av äkta läder, men vad gäller dess prestanda är mindre praktiskt och hållbart.

På ytan av läder och ekologiskt läder kan ibland små sprickor eller slitningar bildas (speciellt om det är läder). Det rekommenderas inte att sitta på sofforna med sådan klädsel i kläder med metallnitar och andra liknande bagage, eftersom de kan få tag på klädseln och skada den.

Det är osannolikt att tyg soffor någonsin kommer att förlora sin popularitet. De kan vara vanliga eller kompletterade med en mängd olika utskrifter. För stoppning av stoppade möbler används oftast sådana typer av textilier som flock, velour och matt.

Flock används ofta för dekoration av stoppade möbler. Det här tyget skiljer sig i utmärkt operativa egenskaper och låg kostnad.

Detta material är en speciell non-woven textil, på vilken en av sidorna är fleecy.

Flock kan ha en annan grund:

 • Polyamidflocken är väldigt mjuk och mild. Det är hållbart. Ytan med sådan klädsel kan enkelt motstå tunga belastningar.Den enda nackdelen med polyamidflock är dess mottaglighet för att blekna. Med tiden kan en sådan soffa förlora sin ursprungliga ljusa färg och bli blek.
 • Det är på många sätt lik polyamid polyesterflock, men det har utmärkta hydrofoba egenskaper (avstöter vatten). Sådan klädsel är inte föremål för blekande färger, vilket gör det möjligt att behålla ett attraktivt utseende under lång tid. Men denna textil har en nackdel: det är svårt att färga. På grund av detta är valet av färger på soffor med en sådan finish inte så olika.
 • Viskos flock är lätt målade, men över tiden är högen på sin yta skrynklig. Av detta skäl är sådant material inte så ofta behandlat. Viskos flock används som regel för dekoration av dekorativa delar av stoppade möbler, mjuka leksaker och så vidare.

Ett annat vanligt møbelmaterial är velour. Det är av två typer: velour-drape och velour-sammet. Det andra alternativet har en mjuk konsistens och är gjord av viskos silke.

Fin textil textil är velour-drape. Den består av naturlig ull, som har en tjock kort stapel.

Möbler med velourklädsel absorberar snabbt lukter, så det rekommenderas inte att placera i köksutrymmet eller på balkongen. Sådana möbler är inte värda att köpa till rökare.

Nackdelen med en sådan klädsel är dess marko. Damm, smuts, hår och djurhår klarar sig lätt på velouren. För att behålla ett attraktivt utseende måste soffan rengöras regelbundet med en fuktig trasa eller behandlas med en klibbig rulle.

Bomull eller linnebasis har en matting. Sådana textilier har ett distinkt tryck, vilket erhålls på grund av de speciella sammanvävning av trådar. Gunny är slitstarkt och slitstarkt material. Det är väldigt praktiskt, men det är värt att vara extremt försiktig om dina husdjur bor hemma - djur maler ofta klor på soffor med en sådan yta.

dimensioner

Klassiska raka soffor kan ha olika dimensioner, vilket gör att du kan välja rätt produkt för lokaler av alla storlekar och layout.

De vanligaste är modeller vars längd är 170, 175, 180, 187, 190, 200, 208, 210, 220, 242, 248, 249, 250, 256, 315, 230, 240, 245 cm. 93-95 till 150 (160) -173 cm.

Mer ledigt utrymme krävs för stora modeller med en längd av 260, 270, 280, 290, 300 cm och mer.Så en stor bäddsoffa med mått på 2000x2000 kommer inte bara att vara ett stort och bekvämt säte, utan också en rymlig plats att sova.

För ett rymligt vardagsrum är en bekväm och lång soffa (2 eller 3 meter) det bästa alternativet. Det kan vara antingen dubbel eller trippel. Om kvadratmeter tillåter kan du sätta en lyxig 4-sits soffa med olika tillägg (bar, hyllor, ottoman, etc.).

Djupet på de stoppade möblerna beror direkt på vilken design som finns i den. Denna indikator kan variera från 70 till 120 cm. Smalare modeller har ett djup mindre än 80 cm.

Oftast är dimensionerna av mini soffor följande: 125x65, 143x80, 15x90, 152x100, 153x90, 165x95, 185x130 cm Således kan en djup enstaka modell med parametrarna 120x200 eller 120x190 ersätta en liten barns säng, speciellt om rummet i rummet inte tillåter placering båda dessa möbler.

Små soffor är bäst lämpade för barnrum eller kök. Längden på sådana modeller börjar från 140 cm och slutar med märket 180 cm, bredd - 85-90 cm. De vanligaste är kompakta soffor med dimensioner på 140x200.

Parametrarna för en stor soffa med en ottoman kan vara 350x179x84, 450x158x78 cm och så vidare.Sådana möbler i ett litet rum kommer helt enkelt inte att passa.

Olika tillverkare producerar stoppade möbler av olika storlekar. Många företag erbjuder en tjänst för tillverkning av soffor för dina beställningar. Du kan beställa en produkt av icke-standardiserade dimensioner, om det behövs av ditt hem layout. Så, du kan få en modell som helst skulle passa ett visst rum. Kostnaden för en sådan produkt blir dyrare.

Färglösningar

Idag har marknaden av stoppade möbler ett stort antal soffor med klädsel i olika färger. Låt oss överväga de mest populära alternativen.

 • Lämna aldrig modelinjen vacker och elegant vit färg. Möbler i denna design kan uppdatera rummet och visuellt göra det lite bredare. Den största nackdelen med denna färg är dess marzime. Om du väljer att köpa en rak soffa i denna design, är det bättre att välja en lädermodell. Med äkta läder, miljöläder eller kozhzama mycket lättare att radera smutsiga fläckar. För att göra detta är det inte nödvändigt att köpa dyra rengöringsmedel. En vanlig tvållösning och en fuktig trasa gör det bra.Vit soffa kommer att se bra ut på bakgrunden av olika interiörer och olika finish. Denna färg är en klassisk och obekväm i valet av lämpliga element i rummet.
 • En annan klassisk färg är beige. I en sådan palett rekommenderas det också att köpa mindre märkesvaror med läderklädsel. Mjuka färger kommer att glädja ögat och lugna nervsystemet. Särskilt imponerande på en beige färg bakgrund kommer att se gul, vit, svart, brun och rosa nyanser.
 • Om du vill ha en ljus markering till inredningen är en spektakulär lila soffa lämplig för detta. Kungliga färger ser harmoniskt ut i ett ensemble med olika nyanser, från mörk och djup till ljus och neutral. Det rekommenderas att dekorera rummet med diskreta dekorativa element i lila toner för att vackert slå stoppade möbler.
 • Sensuella naturer kommer säkert som sofforna, där det finns en saftig röd färg. Sådana möbler rekommenderas inte att sätta i de redan ljusa rummen. Detta beror på det faktum att för många mättade färger negativt påverkar mental och emotionell balans hos alla boende i en lägenhet eller ett hus.
 • Gröna soffor har en lugnande effekt.Denna färg har ett stort antal snygga nyanser. En sådan naturlig färg kombineras perfekt med både klassiska och ljusa färger i inredningen och inredningen i rummet.
 • Många interiörer ser stor blå och blå soffa. Klädda möbler i denna design älskar kontraster. Till exempel ser en elegant marinblå soffa med flockande och små röda kuddar harmoniskt ut mot bakgrunden av vitblå väggar och mörk laminatgolv.
 • Ett annat ljust och djärvt beslut är en gul soffa. Med denna detalj kan du ge interiören en positiv notering och göra den lättare. Dessa möbler behandlas ofta om rummet inte har tillräcklig belysning. I kombination med varma glödlampor, kommer den här produkten att göra rummet mer bekvämt.
 • Trenden i de senaste årstiderna är turkos. Det ser bra ut på de stoppade möblerna. Soffor av denna färg kan placeras inte bara i vardagsrummet utan också i ett fast kontor, speciellt om de kompletteras med snidade träarmstöd.
 • Classic är en svart rak soffa.Denna modell rekommenderas inte att placeras i små och dåligt upplysta rum. Lyxiga svarta lädersoffor ser bra ut i formella och affärsinställningar.

Tips för att välja

Moderna tillverkare erbjuder valet av köpare en hel del vackra raka soffor. Även den mest vilde och krävande konsumenten kommer att kunna hitta rätt kopia.

Först måste du bestämma vilket rum du vill placera stoppade möbler. Soffan ska passa den befintliga interiören. Tänk på några harmoniska ensembler:

 • Till exempel, om den klassiska stilen råder i designen av rummet, bör du vara uppmärksam på eliten och högkvalitativa modeller med ben och armstöd i naturlackerat trä. Liknande modeller ser harmoniskt ut i vardagsrum och kontor.
 • Klassiska raka lyxiga soffor kan ha dyra textil- eller läderklädsel. Mot bakgrund av dessa material ser träelementen särskilt ljust och attraktivt ut.
 • Om du inte gillar klassiken, och du vill dekorera rummet med ett mer modernt och ungdomligt alternativ,Det är värt att vända sig till multifunktionella soffor. Det kan vara en modell utan armstöd, med en armstöd, inbyggd infällbar bar och hyllor. De senaste alternativen kan också vara utrustade med sovplats och det är bättre att sätta dem i vardagsrummet. De ser dyra och attraktiva ut med både läder och textilklädsel. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att instanser med barens funktion kommer att kosta mer än vanliga soffor.
 • För en enkel och mysig vardagsrum i Provence stil passformig och enkel monofon soffa. Den kan målas i vitt, beige eller tråkigt gul. Lämpliga alternativ kommer att vara mjuka soffor av runda former, dekorerad med små utskrifter.
 • I det grova interiören i loft eller högteknologisk stil kommer soffor med vinklade former att se ut. Passar till grå, vit, brun och svart.
 • För en fashionabel japansk stil borde du välja en kontrastsocka i röd, vit eller svart. Sådana möbler ser harmoniskt ut mot bakgrunden av neutrala och pastellväggar, golv och tak.

Idag är mini soffor i stor efterfrågan. De är små i storlek. Men var kan man placera en sådan modell?

Den är lämplig för ett barns rum. Det bästa alternativet skulle vara en liten soffa med en trevlig färg. Du kan välja en textilmodell med utskrifter som visar tecknade figurer, olika djur eller vackra mönster.

Lämplig minisofa och för placering i köket. Det tar inte mycket utrymme och ser harmoniskt ut om du väljer en modell som passar för headsetets färg.

För älskare av kreativa och extravaganta lösningar kommer designer direkt lyxiga soffor att bli kär. Dessa alternativ är dyra, men har en exklusiv och lyxig design som kan förvandla interiören. Original stoppade möbler erbjuds av varumärken som Grey Cardinal, EkolMebel och Asnaghi fabriken.

En liten soffa kan väljas till korridoren. Den kan placeras längs väggen och det kommer inte att störa passagen. Men du bör inte ta upp för stor en soffa med en hög rygg, om din korridor har en blygsam storlek.

Välja stoppade möbler med en extrasäng, överväga dess storlek i utfälld stat. Detta är nödvändigt så att soffan lätt passar in i rummet i alla positioner.

9 foto
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum