Fällbar soffa

 Fällbar soffa

Fällbara soffor är efterfrågade i många år. Sådana möbler är mer praktiska och funktionella än konventionella fallmodeller. Du kan välja en barnsäng för både permanent användning och för att rymma gäster som har tillbringat natten.

Egenskaper och fördelar

Idag står många lägenhetägare inför problemet med brist på kvadratmeter. I det här fallet är lämpliga föremål möbler med omformande mekanismer. När de är vikta kan de vara kompakta, och när de är utfällda kan de vara rymliga och multifunktionella. I möbelaffärer hittar du ett brett utbud av vikbara soffor.De är inte bara olika i deras strukturer och mekanismer, men också i deras yttre utseende. Du kan välja en lämplig kopia till alla stilar och inredningar i ditt hem.

Funktionsegenskaperna hos den hopfällbara soffan är direkt beroende av dess mekanism och ram. Billigare alternativ kallas i allmänhet "gäst", och de innehåller system som är konstruerade endast för sällsynt bruk. Det är till exempel möjligt att utnyttja en soffa som säng, om vänner eller släktingar kom till dig med en övernattning.

Dyraare är robusta vikbara soffor som kan användas regelbundet. Sådana arter kan tjäna sina ägare i mer än 7-8 år, utan att göra några besvär. En annan fördel med en kvalitet bäddsoffa är möjligheten att installera en ortopedisk madrass. Sådana detaljer i stoppade möbler är i stor efterfrågan, eftersom det inte bara är bekväm att sova på dem, men också användbara. Dessa typer av madrasser bör riktas till personer som lider av ryggsmärta eller sömnlöshet.

7 foto

Många mönster innehåller linne lådor. Sådana element gör en hopfällbar soffa ett oumbärligt element i ett litet hus, där varje kvadratmeter räknas.

modell

Det finns flera sorter av hopfällbara sängar. Var och en av dem har sina egna prestanda egenskaper, som du bör veta om du ska köpa sådana möbler.

Dubbelmekanismen är utrustad med soffor med en engelsk spjälsäng. De är djupare och kompletteras av tjocka madrasser. Ramar av sådana modeller är hållbara och slitstarka, så du kan använda dem regelbundet.

Sådana modeller av soffor läggs ut mycket enkelt och snabbt.

De vanligaste är de engelska vikbäddarna med mekanismen "Sedafleks", ha en armored ramdesign. De har utmärkt prestanda. Sådana produkter tål tunga belastningar och missa inte med tiden. Även efter flera års regelbunden operation förlorar dessa soffor inte sin visuella överklagande. Att byta möbler med ett sådant system behöver inte ta bort de övre kuddarna.

Den engelska clamshell med Sedaflex 12 svetsad mekanism kostar mindre. Sådana modeller är mindre vanliga, så långt från alla företag producerar dem idag.Detta beror på det faktum att detta system är mindre hållbart och hållbart, på grund av vad det sällan väljs av konsumenterna.

Modeller av soffor med sådana mönster är lätta att glida och tål inte mycket vikt. De kan inte användas dagligen.

Den dubbla vikningsmekanismen är utrustad med italienska vikbäddar. Vid omvandling av sådana modeller är det inte bara sätet, utan även ryggen. Hon går ner och med sina kuddar. Då måste mekanismen vändas och läggas på stödbenen. På grund av den ovanliga omvandlingen kallas sådana system "italienska shifters" och "double shifters".

Italienska vikbäddar kan användas dagligen och inte bara som gästbäddar. De kan kompletteras med högkvalitativ ortopedisk soffa för en mer hälsosam och bekväm sömn.

En av de vanligaste och överkomliga är sofforna med en fransk hopfällbar säng inuti. De innehåller tredubbla mekanismer som "gömmer" under platserna.

Det bör noteras att liknande möbler är mindre praktiska och hållbara. Du kan bara använda dem för gästboende.För konstant och daglig sömn är franska vikbäddar inte lämpliga.

Utformningen av sådana möbler med tidsslag, varför det är mycket obehagligt och obekvämt att sova på dem. Dessa brister påverkar soffans utseende. Inte alla franska hopfällbara sängar ger möjlighet att installera en ortopedisk madrass. Sådana element kan bli för tunga för hela strukturen.

Det rekommenderas att smörja delar från tid till annan under användning. Detta är nödvändigt så att konstruktionen inte släpper ut squeaks och varar längre.

Mekanismen för denna modell presenteras i nästa video.

Ett annat vanligt alternativ är en hopfällbar soffa eller eurobook. Dessa modeller är som regel utrustade med en användbar tvättbox och en mycket bekväm dubbelsäng för att sova.

Den enda nackdelen med ett sådant system är att det inte kan repareras vid en allvarlig uppdelning. På grund av detta rekommenderas att du arbetar och omvandlar soffboken noggrant.

Arrangemanget i dessa soffor är mycket tillförlitliga. De kan klara en last som inte överstiger 240 kg.

varumärken

Idag har marknaden för stoppade möbler ett stort antal olika märken som erbjuder högkvalitativa och pålitliga hopfällbara soffor. Låt oss bekanta dig med de produkter som tillverkas av de mest populära tillverkarna.

  • I många länder är högkvalitativa och billiga Ikea-fällbara sängar populära. Detta företag producerar olika versioner av sådana möbler, från gäst till mer robusta och tillförlitliga kopior. Ikea-serien finns en mängd olika modeller som skiljer sig från varandra, inte bara i mekanismer utan även i design. Märket erbjuder både enkla och koncisa och mycket ljusa och ursprungliga modeller.
  • Vackra vikbara soffor med högkvalitativt fyllmedel av PPU-företag "Montreal". Sortimentet av detta varumärke representeras av vikbara soffor som inte bara kan sättas i vardagsrummet eller barnrummet utan även i landet eller på kontoret.

Tillverkaren erbjuder konsumenterna möjlighet att välja sina favoritklädsel och färglösning.

  • Multifunktionella vikbäddar produceras av Atlant Little. Produkter av detta varumärke representeras av högkvalitativa modeller utrustade med olika tillägg. Det här kan vara en bar, tvättbox eller sidopanna.Bekväma produkter är billiga och attraktiva utseende.

material

Läder eller textil används för beklädnad soffor. Dyra och attraktiva läderbäddsoffor. Modeller som är trimmade med naturmaterial är dyra, men deras hållbarhet och hållbarhet kommer inte att göra dig tvivla på huruvida det val du väljer är korrekt.

Läderbeklädnad kan bestå i många år, samtidigt som den hålls klar.

Sådana ytor är inte föremål för deformation och mekanisk skada.

En multifunktionell soffa, för vilken miljöläder används, är billigare att kosta. Externt ser detta material inte värre ut än äkta läder, men det är väldigt annorlunda i dess operativa egenskaper. Sådan klädsel är mindre hållbar och hållbar. Med tiden kan det orsaka repor, sprickor och nackdelar.

Sådant material tolererar inte temperatur extremiteter.

För textilbeläggning används material som flod och plysch oftast. Dessa sorter är också slitstarka och slitstarka. Den främsta nackdelen med sådana stoppade möbler är att den absorberar utomstående lukt.

Av denna anledning är soffor som är täckta med textilier inte rekommenderat att sätta i köket eller på balkongen.

Hur man byter spjälsäng i soffan?

Byte av vikningsmekanismer i stoppade möbler är ganska komplicerat. Med felaktiga åtgärder kan du förstöra soffan. Idag finns det många företag som erbjuder sina tjänster för att ersätta clamshell med hjälp av högkvalitativa och tillförlitliga delar.

Reparation och byte av mekanismer rekommenderas för att vara betrodda endast av erfarna proffs.

Tips för att välja

I møbelbutiker finns idag en rad olika modeller av vikbara soffor. Deras design är långt ifrån de clamshell-modeller som var populära under det senaste förflutna. Här är vad du behöver veta när du väljer:

  • Innan du köper möbler bör du mäta rummet. Detta är nödvändigt för att beräkna den lämpliga storleken på soffan. Tänk på att det inte borde blockera passagen.
  • Bestäm i förväg om vilka syften du vill köpa en hopfällbar soffa. Om du behöver en sådan modell för att rymma gäster, kan du inte betala för mycket och köpa ett billigare "gäst" alternativ med enkla mönster.

Om du ska använda en sådan soffa regelbundet är det bättre att vända sig till dyrare alternativ med starka och slitstarka mekanismer som inte sjunker.

  • Soffan ska passa den övergripande stilen på rummet och inredningen. Köp bara dessa möbler i pålitliga butiker som har ett gott rykte i din stad.
  • Innan du köper, var noga med att kontrollera att alla mekanismer som finns i clamshell är korrekta. Med detta bör du få hjälp av försäljningskonsulten.
  • Kontrollera ytan på stoppade möbler. Det ska vara i perfekt skick: inga scuffs, sprickor, repor, fläckar och så vidare.
  • Var uppmärksam på sömmarna. Om de är krokiga, slarviga och har utskjutande trådar, är det bättre att ge upp soffan.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum