Plastmöbler för trädgården: nyanser av val och placering

För att göra vistelsen i landet så bekväm som möjligt är det nödvändigt att noggrant närma sig valet av möbler. Med utvecklingen av teknik och användningen av nya material upptar plastmöbler för dacha en speciell plats bland de rika sortimenten. Det har ett antal obestridliga fördelar, tack vare vilket det är efterfrågan bland köpare. Tänk på dess egenskaper och nyanser av arrangemanget.

Egenskaper och typer

Med plast avses en stor grupp av olika material. Dessa är polymerer som har en bas i form av naturliga eller konstgjorda föreningar. Deras mest kända representanter är polypropen, skumplast, polyuretan och organiskt glas. Bekväma stolar, schäslongar, markiser, hyllor, bord är gjorda av plast.bänkar och stolar.

Enligt produktionstekniken kan plastlandsmöbler delas in i två typer:

 • cast;
 • roterande.

  Den första framställs genom upphettning under tryck, hälls sedan i speciella former och kyles. Den andra typen är gjord av upphettat material enligt rotationstekniken i två plan. Av de två typerna av produkter är gjutna sorter mer hållbara.

  Samtidigt har sådana möbler ett längre livslängd. Det är dock också dyrare än roterande modeller. Du kan känna igen den med den karakteristiska glansiga ytan.

  cast
  roterande

  Fördelar och nackdelar

  Vi noterar de främsta fördelarna med plastmöbler.

  • Det skiljer sig åt i liten vikt. Detta gör det mobilt och låter dig överföra, om det behövs, till någon plats i trädgårdsplanen.
  • Möbler av plast präglas av olika former och färger. Om du vill kan du alltid välja vilket alternativ som helst baserat på smakpreferenser.
  • Den är motståndskraftig mot temperaturförändringar och är frostbeständig. På grund av detta kan den lagras även på gatan.
  • Plastprodukter är inte föremål för de negativa effekterna av miljöfaktorer.Hon är inte rädd för regn och snö, egenskaperna hos produkter här förändras inte.
  • Plastmöbler är lätta att rengöra. Vid förorening räcker det att torka det med en fuktig trasa eller skölj med vatten från en slang.
  • Dessa möbler innebär användning av textilöverdrag. Detta gör att du kan ändra designen, för att utöka attraktionen av utseendet och säkerheten i materialet.
  • Sådana möbler kan köpas separat eller som färdig uppsättning. Om produkten bryts under drift kan du köpa det saknade objektet.
  • Plastmöbler för att ge är acceptabelt för priset. Att köpa en uppsättning eller ett enskilt objekt kommer att passa in i någon budget. Men i de flesta fall är dessa möbler väldigt kompakta.
  • Med hjälp av plastmöbler kan du utrusta ett mysigt hörn på olika ställen i trädgårdsytan.
  • Dessa möbler passar harmoniskt i landskapsdesignen, kombinerat med fasaden av huset.

   Ett anmärkningsvärt faktum är möjligheten att dekorera möbler gjorda av plast. För henne ger kuddar under ryggen och sittplatsen. Detta ökar produktens estetiska överklagande samt komforten på platsen.

   Med många fördelar i plastmöbler finns det nackdelar.

   • Under drift finns repor på den, från vilken det är omöjligt att bli av med. Detta minskar estetiken hos plastmöbler.
   • Sådana möbler är bättre att använda i skuggan av träden eller i gazebosna, på verandan, terrassen. Det är instabil för solljus och så småningom förlorar färgmättnad.
   • Det kan inte kallas hållbart. I de flesta fall är dessa möbler inte mer än några år.
   • Plastmöbler är inte konstruerade för betydande mekaniska skador. Därefter bryter den ner och är bortom reparation.
   • För att förlänga livslängden måste du ta den in i huset varje gång, skydda den från regn. Smuts bör avlägsnas omedelbart.

   Färglösningar

   Färgpaletten av plastmöbler till trädgården är mångfacetterad. Uppmärksamma köpare ett brett utbud av produkter i klassiska och ovanliga färger.

   De mest populära nyanser av uppsättningar idag är följande:

   • gröna toner (färgen på färska gröna, träsk, oliv, khaki, smaragdgrön, grågrön);
   • gråskala (ljusgrå, sten, gråblå, gråbrun);
   • blå nyanser (indigo, svartblå, blågrå, blandning av blå och grön, blåblå);
   • naturliga färger (beige, brun, brungrå, choklad, trä nyanser).

    Dessutom innehåller listan över populära toner vit, sandgult, vin, lila och vinröd. Om du vill dekorera rekreationsområdet med ovanliga lösningar kan du köpa möbler i två nyanser.

    Kombinationerna ser bra ut:

    • vit och oliv;
    • beige och kärr;
    • ljusgrå och vit;
    • vit med blå;
    • fuchsia med ljusgrå;
    • vit och sandig;
    • rosa grå och grön;
    • apelsin och choklad.

    En ovanlig designteknik är kombinationen av två kontraster och ett mönster. Det kan till exempel vara en kombination av vita och röda nyanser med en dominans av ljuston. På en vit bakgrund kan vara en ritning av, säg en frukt.

    Sådana möbler kommer att ge tröst till något område på webbplatsen. Det kommer att vädja till alla hushåll, för att inte tala om gästerna. Dessutom är det ritningen som i detta fall skapar en välkomnande atmosfär.

    modell

    Sortimentet av plastmöbler för att ge är olika. Om så önskas kan du hämta klassiska eller kreativa mönster. Alla väljer vad de gillar bäst.Modellerna varierar i storlek, medan uppsättningen kan bestå av 3-7 föremål (till exempel ett bord + 6 stolar, 2 stolar och ett bord).

    Modellerna kan vara absolut alla. Det kännetecknas emellertid av frånvaron av skarpa hörn och skarpa böjningar. Detta är viktigt, eftersom sådana möbler ofta måste flyttas från plats till plats. Både en vanlig stol och en modell i form av en persons huvud kommer att vara lika bekväm att flytta.

    Formen på bordet kan vara rund, oval, kvadratisk och rektangulär. I det här fallet kan utformningen ha en kantning längs kanten på bordplattan, en eller fyra ben. Benens form kan vara klassisk eller krökt (konkavt och konvext arrangemang). Bordskivans färg kan skilja sig från huvudkroppen.

    Plaststolar idag ligger nära den klassiska formen. Ibland är de omedelbart svåra att urskilja från motparter, som placeras i kontor. Rygg kan vara låg, hög, latt, mesh eller gjuten utan ett mönster.

    Ibland är dekorativa element spetsmotiv av plast. Ibland är ryggen ansluten med armstödens släta linje. De enklaste mönster har inte dem alls.

    Fler intressanta lösningar är plastträdstolar.På grund av den form de är lämpliga för platsen för en person, skada inte ryggraden. När du lägger mjukt strö under ryggen och sätet, liknar det mjuka möbler. Deras rygg är ofta bred och döv.

    Armstöd utför huvudsakligen smältning med huvudkroppen. De kan vara döva eller separata. Sätet är ibland olika i färg.

    I katalogerna av tillverkare finns ergonomiska möbler. Till exempel kan en uppsättning bestå av ett bord och två enkla formade bänkar. En anmärkningsvärd nyans av sådana produkter är möjligheten till transformation, som utförs av metalldelar. Metall används i klassiska versioner, det ger möblerna hållbarhet och pålitlighet. Det kan vara benen på stolar, bord, bänkar.

    Förutom bordet, stolar och stolar, är det värt att notera bänkar, som ofta är moderna konstverk. De kan likna produkter från matrisen, skilja sig i en lacy-inredning. Intressanta mönster är modeller med en ryggrad, armstöd och en rymlig låda under sätet. För att underlätta öppningen i sådana produkter ger en slinga.

    Sätets överdel kan kompletteras med en mjuk insats. Dessa bänkar ser speciellt vackert ut om de är gjorda i beige och bruna färger. Så det är möjligt att gå in i plast i design av en trädgårdssida.

    Naturliga nyanser blandar harmoniskt med färgen på trädgården fräscha grönska.

    Hur man väljer och arrangerar?

    För att produkten ska fungera under lång tid är det nödvändigt att närma sig valet med all ansvar. När du väljer plastmöbler att ge, försök ta hänsyn till egenskaperna hos huset.

    • Trädgårdsmöbler placeras huvudsakligen i skuggan av träden så att ljuset inte stämmer med att äta och koppla av i friluft. För att skapa maximal komfort tilldelas en plats under möblerna nära huset.
    • Om tomten har en terrass med en marquise eller en veranda, kan du lägga produkter där. Samtidigt är det viktigt att lämna utrymme för passagefrihet. Möblerna är inte placerade framför ingångsdörren, för att inte hindra tillträde till huset för rätter, te, kakor och godis. Stolar sätts på så sätt att solens ljus inte slår hushållet i ögat. Det ska vara bekvämt att gå upp utan att störa andra.
    • Valet av produkter är baserat på budgeten.För att rymma dig själv kan du ha den vanliga uppsättningen av 4 stolar (stolar) och ett bord. En mer gästvänlig uppsättning består av 6 stolar och ett ovalformat bord. Det är vettigt att köpa produkter med tjocka ben och större tjocklek: de är mer tillförlitliga.
    • Vid val av varumärke bör företrädesrätt ges till välkända företag, beprövad efter tid och markerad av positiva kundrecensioner. Till exempel gör företag i Italien bra trädgårdsmöbler. Italienska möbler är anmärkningsvärda för sin ljushet, klassiska former och funktionalitet. Det kommer att sticka ut från gatan, dekorera det lokala området.
    • Välj färg så att den stämmer överens med landskapets design. Om du vill installera en uppsättning i ett öppet område, få ett speciellt paraply som täcker hushållet från den varma solen. En av sidopanelen på bordet borde vara parallell med fasadens vägg med ingångsdörren.

    Så här gör du plastmöbler, se följande video.

    kommentarer
     Författare
    Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

    Entré hall

    Vardagsrum

    sovrum