Trädgårdsmöbler av metall: egenskaper och fördelar

Trädgårdsmöbler att ge eller ditt eget hem är utformat för att koppla av i fritiden. De mest föredragna metallinteriörelementen som är praktiska, funktionella, kan passa in i något landskap och dela territoriet i zoner. Denna kategori väljs väl av konsumenternas kärlek, och dess fördelar är välkända för designers.

Fördelarna med metallmöbler

Många väljer för sitt möbler från metall. För det första beror detta på det långa livet. Med korrekt korrosionsskydd kan metallföremål tjäna sina ägare i flera årtionden och behåller fortfarande ett attraktivt utseende. Stolar, bord och andra möbler i perfekt harmoni med gröna träd, blomsterbäddar,kan tillverkas av samma material som staketet. Det kan upprepas målade, och om så önskas, för att göra en kombination.

Metall kombineras perfekt med plast och trä, benen kan smidda såväl som på ryggen.

De viktigaste fördelarna med metallprodukter:

 • kräver inte komplex vård;
 • motståndskraftig mot mekanisk stress;
 • livslängd - 100 år och mer
 • inte rädd för fukt och direkt ultraviolett strålar;
 • Vid användning av en speciell skyddande beläggning är de inte rädda för den destruktiva effekten av temperaturskillnader.

Den största nackdelen med gjutjärn och smidesjärnsmöbler är mycket vikt, så att möblerna är bättre placerade på gatan och inte på terrassen eller veranda, där det kan trycka golvet och skapa en extra belastning.

Vilka metaller är trädgårdsmöbler gjorda av?

Stugmöbler kan tillverkas av olika typer av metall. Alla har sina egna egenskaper och specifikationer, så när man väljer det är det värt att överväga. Järn, gjutjärn, koppar, stål, rostfritt stål, mässing, aluminium och brons används för detta ändamål.

  Tänk på de vanligaste av dem mer detaljerat.

  • Gjutjärn Från det skapar gjutna ämnen av ett interiör vilken funktion i utomhus är inte hemskt. Gjutjärn är en universell legering som är praktiskt taget icke-frätande. Den är stark och hållbar, den är förbehandlad med speciella färgämnen. Gjutjärn kombineras anmärkningsvärt med dekorativa träelement: vid borden kan det vara en bordplatta, stolarna har sittplatser och armstöd.

  Smidda landsmöbler präglas av subtilitet och förfining. Dessutom är det billigare, men du borde veta att det är mottagligt för effekterna av vatten, i motsats till gjutningen. Därför är det klokare att välja det sista alternativet på gatan.

  • Stål och rostfritt stål Lämpligare för tillverkning av storskaliga möbler: bord, solstolar och element i gazebos. För att få eleganta openworkprodukter används stållegeringar med lågt kolhalt - det här är metallkvaliteter med ett stålinnehåll på upp till 0,13%. Den högre införandet av detta element komplicerar smidningen.

  Stål saker måste också beläggas med korrosionsföreningar - först är de primerade och sedan målade.

  • aluminium har sina fördelar: det är lätt, rostbeständigt.Sådana möbler kan enkelt flyttas, används på gatan. Men den här metallen har en stor nackdel: den har inte tillräcklig styrka och är utsatt för mekanisk stress. Å andra sidan kan sådana produkter anpassas efter dina önskemål: minska benens höjd, ta bort eller tillsätt dekorativa delar, lätta att reparera. Aluminiumsartiklar är billiga, hållbara med noggrann drift, men kan bara ha en färg - silver.

  Metall är naturligtvis i sina egenskaper högre än produkter gjorda av sten och trä. Dessutom kan du göra möbler med egna händer. Skapningsmetoderna kan skilja sig åt, och resultatet kommer att vara olika.

  Svetsade och smidda trädgårdsprodukter

  Enligt typ av produktion är alla metallmöbler indelade i svetsade och smidda. Svetsade produkter är som regel gjorda av järn. De skiljer inte i speciell nåd, men är starka och hållbara. En annan sak är smidesjärnsmöbler: den är skapad med konstnärlig smide av metallstavar, som sedan svetsas. Järnlegeringar med kol används vanligare för stavar: detta ökar materialets elasticitet.

  Smidda bänkar, bord och stolar är de mest populära, men dessutom kan du dekorera din webbplats med andra strukturer som organiskt passar in i landskapet.

  Idag är följande föremål mest krävda för att ordna territoriet.

  • Matbord med smidesjärnram och ben, medan bordsskivan är gjord av glas, plast eller trä. Detta är en hållbar struktur, immun mot mekanisk stress.
  • Älskade av många gungstolar med en smidd kropp och ett trästol. Dessa mönster är inte rädda för nederbörd, är hållbara, till skillnad från pilgruvor (naturliga och till och med artificiella).
  • Bänkarna, vars kropp är tillverkad av metall, och armstöd och sittplatser är oftast gjorda av trä. Denna möbel kan vara i flera årtionden, och träelementen vid destruktion kan alltid ändras.
  • Shod chaise lounger och stolar, vilka rygg och säten är gjorda av polymer eller trä. De kan tillverkas i samma stil med bord, stolar och andra produkter och stödja den allmänna trendiga trenden.
  • Hållbar, inte rädd för höga temperaturer En bit av trädgårdsmöbler är en brazier frånmetall. Förutom de höga tekniska egenskaperna är detta attribut extremt praktiskt att använda.
  • Gungor är helt framställda av smide metall, med undantag av ett säte för vilket trä eller plast passar.

  Prisvärda matsalar gjorda av gjutet aluminium, bestående av ett bord, några stolar och ibland en grill, är särskilt populära.

  För lusthuset, en veranda är det ganska möjligt att välja smidesjärnsmöbler.vilket kommer att pågå länge om det inte finns på gatan. Järnprodukter äger givetvis rum, men den här metallen är svår att bearbeta, eftersom den har hårdhet och styvhet, vilket begränsar konstruktörens fantasi, men för brist på erfarenhet inom konstnärs smide hemma kan du göra en enkel uppsättning pålitliga svetsade möbler.

  Moderna aluminiumsmöbler ger design i flera stilar: moderna, koloniala, "moderna", "högteknologiska". Nyligen används sådana produkter för att dekorera vinterträdgårdar och växthus, eftersom materialet är resistent mot alla väder, hög luftfuktighet, det är inte räddat för plötsliga temperaturförändringar.

  Hur man bryr sig

  Kompetent vård - nyckeln till en lång service av metallmöbler.

  Tidigare skulle alla metallmöbler vara täckta med en primer, speciellt i alla hörn och leder där fukt kan ackumuleras. Då är det täckt med en speciell skyddande färg, som regelbundet ska uppdateras.

  Korrekt underhåll av möbler av smidesjärn innehåller:

  • rengöring utan användning av slipmedel som kan lämna repor på produkten;
  • fötterna ska ha speciella klackar för att förhindra repor och andra deformationer under driften;
  • Vid kombination av metall med andra material måste alla delar rengöras i enlighet med deras egenskaper;
  • Vid lackering av smidda föremål är det inte önskvärt att hålla dem ute under frosten, eftersom detta kan leda till sprickbildning av lackytan och sedan förstöringen av metallen.

  Smutsade metallytor kan återställa naturlig glans med en komposition som består av ammoniak, vatten och kalksten (krita eller tandpulver). Den resulterande lösningen bör vara homogen. Vätning av en mjuk trasa i den, torka noggrant metallen till glans, rågspetsarna rengörs med en rostomvandlare.

  Noggrann inställning till metallprodukter kommer att bidra till att öka deras livslängd, och sådana möbler kommer alltid att glädjas åt sitt trevliga utseende.

  För att lära dig hur man gör en trädgårdsving av metall, se följande video.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum