Metallbordsbord

Oavsett hur bra bordet är, utan extra element är det mycket mindre funktionellt. Samma undervolymer är också mycket viktiga för utformningen av utseendet, och det är därför som det är nödvändigt att ta reda på vilka kriterier de behöver väljas, och också vart vilket beslut som är lämpligt.

Särskilda funktioner

Metallbasen för bordet kan vara antingen stål eller gjutjärn, aluminium eller koppar. Också gjorda alternativ och mässing. Deras sorter anpassas till den specifika platsen för användning. Det finns alternativ för en restaurang och bar, ett café, ett land bord, samt utsökt heminredning. Det finns ett antal relativt billiga modeller på marknaden, som skapades på grundval av enkel gjuteri teknik.

Modern produktion möjliggör att producera mer avancerade mönster.De är enklare att samla och transportera, de tjänar längre och mer praktiskt i vardagen. Möbelstödet måste vara solidt och stabilt, oavsett var det används.

Material jämförelse

Gjutjärn underramar är företrädesvis till en restaurang eller bar, eftersom den är optimalt kombinerad med de flesta designmetoder och ser elegant ut i dämpad belysning. Utställningsexemplar är mestadels aluminium - de är lätta att installera och demontera utan bekostnad av betydande krafter. För glasbordet är föredragna produkter gjorda av aluminium, mässing. Gjutjärn är också lämpligt, men endast med en svår färg. Pålitliga och estetiska är förkromade produkter.

De flesta metallplattor är gjorda av kallvalsat stålrör av olika sektioner. Krombeläggning är ganska sällsynt, mycket oftare kan du hitta strukturer målat med pulverlacker.

Underramar från metall är mycket slitstarka. De kommer i alla storlekar och kräver endast minimal underhåll, även när de installeras utomhus. Träalternativ är för mindre hållbara och opraktiska.När de används kommer de att kräva betydande kostnader.

Men fortfarande har massivt trä sina fördelar. Det är mycket mer elegant och mer naturligt än några andra alternativ. Trä betonar inredningens inredning. Tyvärr kan möbler från detta material svälla när vatten injiceras. Med tiden deformeras och till och med sänker sig.

Underramen av snidad ek och andra värdefulla träslag skiljer sig lite i styrka och tillförlitlighet från stålversioner. Men en viktig nackdel med den är den höga kostnaden och bristen på stabilitet. Försök att använda MDF och andra billiga material leder inte till ett bra resultat - styrkan blir för låg.

Det rekommenderas inte att köpa plastsystem, eftersom den allra första starka vinden kan blåsa bort dem och skada dem.

Konstgjord sten är tung och dyr. Stenkonstruktioner bör endast användas för helt exklusiva bord. Som ni kan se finns det inget särskilt alternativ till metallen vid tillverkningen av basen.

Designalternativ

Fällningssystemet är attraktivt eftersom det låter dig spara utrymme i rummet.Men du bör alltid se till att mekanismen är tillförlitlig nog, annars kan du en gång i en mycket obehaglig situation, särskilt när en viktig gallamiddag (middag) kommer.

Justerbar design gör det möjligt att flexibelt ändra höjden på bordet. Detta är praktiskt för en bar, café eller matsal och för de privata kunder som besöks av många gäster. Tillförlitligheten hos de flesta av regleringsblocken är ganska hög, men det är ändå lämpligt att kontrollera det en gång genom att läsa bifogade dokument, med kännedom om egenskaperna. Var alltid intresserad av vilka specifika gränser det är möjligt att ändra höjden på bordet. Fällbara underramar är bra där du ständigt behöver ändra antalet lediga platser, utan att klämma upp det extra utrymmet.

Det rekommenderas att använda sådana konstruktioner för:

  • snabb start av konferenser, möten, möten;
  • tillfälliga publikationer;
  • utföra andra storskaliga händelser som involverar ett stort antal människor.

Av uppenbara skäl är de också perfekta för fältservice (catering). En mycket användbar funktion som ger autonom reglering av varje ben.Tack vare henne kan du säkert placera möblerna på ojämna golv eller på marken.

utformning

Typ av underbas ska inte skilja sig från typ av bordplatta. Kvadratbasen är kompatibel med en rektangulär detalj, men runda alternativ är endast lämpliga för varandra. Loftet bordet kommer harmoniskt att komma in i industristylistiken, även om det späds ut med skandinaviska element eller interspersioner av andra stilar.

Soffbordet kan ges den mest varierande formen, även om det lämpligaste är ovala lösningar. De låter dig spara utrymme, och det är kanske den viktigaste uppgiften i de flesta lägenheter och privata hus. Den optimala designlösningen för industriell inredning (loft) - till synes grov och obehandlad yta. Men det här är bara ett utseende, en speciellt skapad dekorativ effekt. Det industriella formatet kräver att möblerna är utåt varaktiga och framkallar ideen om oövervinnlighet. Barockstil är enkelt och elegant uttryckt genom att applicera förgyllning och använda andra frodiga dekorationselement.

V-format stöd betraktas som en av de vanligaste, eftersom det kan användas vid tillverkning av bord av olika konstruktioner.

Ett skrivbord kräver en något annorlunda källare än ett matbord. Bentbenen ser väldigt original ut och kan till och med bli en av de främsta dekorationerna i rummet.

Utdragningsmekanismer är delvis placerade inuti bältesbanden (under bordet). Det är där som guider finns. Om lådorna installeras direkt under bordsskivan hjälper det att göra bordet visuellt högre.

Vid val av uppsättningar borde man fortsätta från det faktum att de måste ingå harmoniskt i det omgivande rummet - bordet kan inte användas för experiment med kontraster!

En lyxig retromodell av underlaget är knappast lämplig i högteknologiska interiörer, men i provensalskrummet är det tolerabelt och omgivet av klassiker är det graciöst och attraktivt. I rum med nautisk styling skulle en bra idé vara att använda bollfärg.

mått

Underramar för bordsskivor väljs i höjd över golvet. Om möblerna är av standardform ska den vara 71-73 cm. Vid användning av ett barbord är minimivärdet 1 m, men kaffebord tillåter att använda konstruktioner endast 45-50 cm i höjd.

Marknaden presenterar en rad olika modeller, vars dimensioner är:

  • 500 mm (diameter);
  • 400h400h720;
  • 750h400h720.

Det finns ett antal andra alternativ. Det viktigaste är att välja den storlek som passar dig. Idag är det inte svårt.

Färglösningar

Underram kan vara svart, om det är lämpligt i ett visst interiör. Principerna för val av färg är samma som för andra möbler. När det är nödvändigt att dekorera ett rum klassiskt finns det inget bättre än vita toner, och gul och blå färger är optimala för att locka uppmärksamhet. Varje varm ton hjälper till att göra utrymmet lite bredare, och när fönstren möter norr är beige och persika färger perfekta.

För information om hur man gör ett träbord med en metallbas, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum