Runda vikbord

 Runda vikbord

Det verkar som om bordet, som huvudmöbler, alltid har funnits. Naturligtvis, inte detsamma som dagens multifunktionella modeller som utvecklats av tillverkare, men ämnet på vilken mat sätts och tjänade som en förening för många hushåll, uppträdde i antiken.

Idag finns det mer än tillräckligt med alternativ för att välja ett snyggt och bekvämt bord. Mode förändras, liksom trender i inredningen, och det här tvingar møbeldesigners att förbättra och komma med modeller som inte bara kan kombinera möjligheten att ta mat.

Matbord, skrivning, byte, kaffe, rektangulär, kvadratisk och rund form - förmågan att ordna ditt liv mycket.Låt oss titta på en mycket populär modell - ett runt vikbord.

Särskilda funktioner

Ett bord som står på ett ben eller i flera olika färger och möjligheter, liten vikning eller vikning - perfekt för både te och vänliga möten. Dess främsta fördel är formen - bortskaffande, vilket ger psykologisk komfort, utan skarpa hörn. Rundform har blivit populär sedan King Arthurs dagar, då rektangulära bord sattes en efter en i form av en cirkel för att skapa en likhetseffekt.

Ett rundformat bord är inte ovanligt i många familjer, vars medlemmar ofta möts under fester eller gör läxor med barnen på kvällarna och i helgen spelar brädspel med honom. Vad får vi genom att välja en rund produkt? Först och främst är de rymliga, multifunktionella och praktiska.

För att inte vara felaktig i valet av bekväma möbler måste du komma ihåg viktiga parametrar - stora bord passar perfekt i rymliga vardagsrum eller på stora terrasser. Välja ett bord i köket, igen, beaktas rummets dimensioner.

mekanism

För att mer intelligent och funktionellt kunna använda rummets rum är det nödvändigt att välja ett fällbord eller bordsmätare. Överväga var och en separat.

Den klassiska versionen, som används i sovjetåren, är en glidande modell. Rundbordet är förskjutet i två halvor, och den centrala delen sätts i mitten, med det resultat att bordet ökar i storlek och tar en oval form.

Byte av bänkskivan kan presenteras på olika sätt:

 • När man expanderar kan halvorna av produkten "gå ut" från varandra.
 • kanterna av bordet viks i flera fragment och flyttas ner;
 • När bordet är förskjutet visas bordets kanter i form av kronblad, vilket gör att produktens område blir större ibland.

I en liten lägenhet är fällbara modeller populära: innan de används i full storlek upptar de en mycket blygsam plats och passar perfekt in i en liten "Khrushchev". Detta, till exempel, berömd bok tabellervilka är fasta i utfälld form tack vare mobil sidoväggar. Det är sant att det inte alltid är bekvämt, men det är funktionellt.Dessutom kan du inte lägga båda halvorna på en gång, men bara en - det kommer att öka bordets diameter, men det tar inte mycket utrymme. Sedan viks bordet helt enkelt i hälften och blir nästan "osynligt".

modell med svängbar topp bör roteras nästan 90 grader för att visas "i all sin härlighet". Dessutom är många modeller justerbara i höjd, vilket är mycket praktiskt att använda.

Se hur bordtoppmekanismen träder i gång i nästa video.

Transformera bordet är det perfekta alternativet. Dess design består av tre komponenter: en bordplatta, där du kan placera olika föremål, ett ben och en sidodel, kallad en underbas. Ibland är sådana modeller visuellt enbart som ett sängbord, vilket tack vare enkla manipuleringar blir en fullfjädrad modell som kan "ta emot" ett stort antal gäster.

Fällbara modeller av transformatorer är fästa på väggen, och bordsskivan, om nödvändigt, reclines och fixas med sidoväggar. Bordsängar är kunskapen hos moderna tillverkare: sängen själv stiger vertikalt och gömmer sig i en nisch, och istället för det finns utrymme för arbete.Denna tabell är den perfekta lösningen för en liten lägenhet.

arter

Varianter av runda modeller en stor mängd. Efter att ha bestämt sig för designen av rummet, kan du överväga både klassiska och exklusiva alternativ:

 • Till exempel avlindning eller höjdjusterbart bord - En väldigt praktisk lösning för barnrummet. En sådan modell kan vara en färdig lösning för barn i alla åldrar. Dessutom är det säkert - barnet kommer inte att kunna skada sig genom skarpa hörn under en sådan konstruktion när leksaken rullas.
 • Många designers anser ett estetiskt alternativ enkelben runda mönster - Sådana möbler kan dekorera köket, sovrummet och det lyxiga vardagsrummet. Till skillnad från rektangulär är de inte så skrymmande, tar inte upp mycket utrymme.

Genom att välja stolar på ett ben under sådana tabeller skapar du en unik uppsättning som kan ge en speciell chic till ditt rum. Och om möblerna också roterar runt sin axel är det ännu bekvämare: passagen i ett litet rum är inte blockerat.

 • Om din konstruktion fäst vid väggen, då sparar en "fot" igen utrymme.Förresten kan foten av produkten vara en elegant "lacy" -form, och i vissa modeller kommer ett massivt stöd att lägga till en "zest" för ditt interiör.

material

Tabeller av vilken form som helst idag är gjorda av olika material, som bestämmer alla grundläggande funktioner i möbler.

Idag erbjuder tillverkarna:

 • tabeller från trä. Detta är naturligtvis en klassiker som har använts i mer än ett sekel. Detta faktum förklaras av materialets hållbarhet, vilket behåller sitt ursprungliga utseende, trots de långa åren av service. Trädarterna som används för att producera rundbord är naturligtvis ek, tall, aska och lärk.

Trämodeller bör emellertid undvika fukt och nedskärningar. Men det är trä som gör det bra att måla och förnya. En viktig faktor vid valet av trästrukturer är att trä är ett miljövänligt material, nästan alltid hypoallergent.

 • utformning från glas - Luftiga, graciösa, de kan vara en originallösning i ditt rum. Visst tvivlar många på deras hållbarhet och tillförlitlighet, men med lämplig vård kan sådana tabeller vara i många år.Dessutom genomgår glas idag ett speciellt tempereringsförfarande. Dessutom kan glasmodellerna färgas, vilket gör dem oumbärliga i exklusiva interiörer.

Naturligtvis kräver glasvård en del ansträngningar - fläckarna på den smutsas av mer noggrant med hjälp av mikrofiber, men de svarar helt lugnt mot vätskor. Glasskivor är rädda för nedskärningar, men de ser väldigt eleganta ut. Om du inte är nöjd med materialets "kyla" och den obehagliga knäcken när du glider, dekorera ditt glasskjutbord med servetter av olika material - från lin, bambu och du kommer att göra ditt rum unikt.

 • kombinerade glasbord blir alltmer populär bland dagens designers. Ett elegant träben eller ben av krom stål hjälper till att omvandla din produkt. Samma sak kan sägas om sten källaren eller gjord av plast, smidd eller korg, det finns många alternativ, viktigast av allt, din fantasi och möjligheter.
 • plast Tabeller är ett mycket ekonomiskt alternativ. Sådana möbler kan vara mycket ljusa och kräver ingen speciell vård.Vanligtvis passar dessa modeller perfekt i dacha-teman eller det rymliga köket. Perfekt för rymliga verandor där du kan njuta av te med dina nära och kära.

Sådana mönster passar perfekt in i ett rum där små barn ofta är, för sådana möbler är helt säkra.

 • Vikbara bänkskivor med keramiska plattor kommer att lösa alla problem i köket - på en sådan yta kan du säkert placera varma rätter. Inte rädd för en sådan yta och skär, vilket avsevärt förlänger möblernas livslängd. Det är sant att vikten av en sådan struktur är märkbart större än för analoger från andra material, så det blir svårt att flytta det från rum till rum om det behövs.
 • Budgetalternativet är modeller från MDF eller spånskiva. Trots cheapness är dessa bord mycket attraktiva och är inte rädda för hög temperatur, dock inom 120 grader.

färg

Dagens tillverkare erbjuder ett brett utbud av färger för rundbord. Du kan välja vilket alternativ som helst, beroende på dina önskemål och rumsdesign:

 • Som vanligt Naturliga färger är i mode. Ett vikbord i färgen på naturligt trä kommer omedelbart att förvandlas, från en liten till en enorm, som kan skydda ett stort företag med släktingar och vänner.
 • Markera trädens naturliga struktur färglös lack. Om designen av ditt rum är inrett i ljusa färger, välj sedan en modell av ek, alder, tall eller lönn.
 • Behöver färg med rödhåriga? Sedan passar du möbler gjorda av trä av äpple, körsbär eller italiensk valnöt. Mörktoner av rosenträ och mahogny plus lack mörka färger.
 • Det är klart att om ditt kök är av ljustoner, då är dess centrala del - det runda bordet ska inte vara mörkt. Men om ditt interiör är byggt i kontrasterande färger, så kommer ett skrivbord av en helt motsatt färg att se bra ut. Och om alla möbler i rummet är mörka, ljusbord kommer att kunna visuellt förstora utrymmet.
 • Vitt bord - En värdig dekoration av något inredning: både mörkt och lätt. Vit möbler av massivt trä lämnar inte någon likgiltig.

Vilken man ska välja?

När du väljer en modell av bordet i ditt hem, kom ihåg några designtips:

 • interiör i stil med klassiker kommer att dekorera ett träskjutbord som vilar på en snidad fot. Detta träd kan ersättas med en modell av MDF.
 • Vitt fällbord är perfekt i köket Provence stil. Glaskonstruktion i denna situation kommer att ge rummet en touch av modernitet.
 • Älskare av stil loft Det rekommenderas att välja en modell av metall eller trä för vardagsrummet, som ser ut som en grov arbetsbänk eller ett element i fabriken.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum