Regler för att välja bord med hyllor

 Regler för att välja bord med hyllor

Moderna möbler ska vara inte bara vackra, men också funktionella. Lyckligtvis producerar möbelfabriker idag många liknande modeller. Dessa inkluderar praktiska och praktiska att använda bord med hyllor. Du bör bekanta dig med dessa inredningsdetaljer och överväga i detalj deras särdrag.

Fördelar och nackdelar

Tabeller, kompletterade med hyllor, idag njuter av en avundsvärd popularitet hos konsumenterna. De används av både vuxna och mycket unga hushåll. Det beror på det faktum att det är möjligt att arbeta med sådana möbler, hålla viktiga dokument och mappar till hands, och också att studera, placera böcker och anteckningsböcker på hyllorna.

Följande parametrar kan hänföras till de positiva egenskaperna hos sådana möbler:

 • De är multifunktionella. Bakom dem kan arbeta användare i alla åldrar. Du kan använda dem för olika ändamål.
 • Ett högkvalitativt och rymligt bord med hyllor kan spara ledigt utrymme i rummet, eftersom tack vare sin närvaro är det inte möjligt att köpa ett extra hylla med hyllor, eftersom de redan kommer att finnas i bordet.
 • Idag har marknaden ett tillräckligt antal praktiska hopfällbara bord med hyllor. Sådana möbler har som regel en kompakt storlek och blir lätt till en mer rymlig modell. Denna kvalitet är särskilt viktig i vår tid, eftersom majoriteten av konsumenterna inte äger rymliga och stora bostäder.
 • Det är värt att notera det faktum att dagens val av bord med hyllor är större än någonsin. Detta tyder på att även den mest skitna köparen kommer att kunna hämta rätt produkt.

Det finns inga perfekta möbler på marknaden, och bord med hyllor har också sina nackdelar, även om de inte kan kallas allvarliga. Användare noterar exempelvis att ett stort antal nödvändiga föremål på hyllorna skapar ett slarvigt utseende av möbler, även om de läggs ut snyggt och på ett organiserat sätt.

Det bör också noteras att många bord med hyllor är dyrare än de vanliga versionerna av den klassiska designen, eftersom mycket mer material används vid tillverkningsprocessen.

typer

Det finns flera typer av bord med hyllor. Det är värt att överväga dem i detalj.

Alla bord med hyllor är uppdelade enligt formuläret:

 • De klassiska är rektangulära raka modeller, som oftast placeras nära en av väggarna i rummet.
 • Hörnstrukturer sparar utrymme bättre. Som regel placeras de i rummets fria hörn.
 • Perpendicular. Dessa alternativ har en mer imponerande bänkskiva. Arbetet med sådana strukturer är så trevligt och bekvämt som möjligt.

Hyllorna själva är olika:

 • Stationär eller inbäddad;
 • suspenderat;
 • Gjord i form av skåp på hjul;
 • Låda.

Tabeller med hyllor är också indelade i följande typer:

 • Student. Sådana modeller inkluderar ett stort skrivområde. Ofta är studentbänkar utrustade med ett utrymme för att installera en dator, men många experter rekommenderar att man tydligt skiljer mellan att skriva och arbeta på en dator.Sådana strukturer är ofta utrustade med öppna hyllor, tillägg, placerade ovanför huvudbänkskivan.
 • Skrivbord med lådor och hyllor. Sådana modeller är mer funktionella och rymliga. De är perfekta för ett barns rum, eftersom de lätt kan rymma många böcker och andra användbara saker.
 • Med gångjärnshyllor. Modeller med upphängd konstruktion är bekväma när det gäller drift och tar inte upp mycket utrymme i rummet. Psykologer rekommenderar att man ansöker om sådana produkter i barnkammarens arrangemang och förklarar detta genom att unga användare, som har en sådan "arbetsplats", själva kommer att utveckla organisation och koncentration.
 • Med ett rack. De flesta bord med hyllor eliminerar behovet av att ägarna köper extra hyllor, men idag tillverkar många tillverkare praktiska och funktionella produkter som kombinerar både överbyggnader. I sådana lämpliga mönster finns det många isolerade fack, perfekt lämpade för lagring av dokument, värdepapper, anteckningsböcker, tidskrifter, album och andra liknande föremål.
 • Med lägre tillägg. Sådana konstruktioner är knappast lämpliga för en student eller en student, eftersom de har mer kompakta dimensioner. Många föremål på dessa bänkskivor kan inte placeras (endast en PC eller laptop). Den minsta uppsättningen tillägg för sådana möbler inkluderar den övre hylla i form av en förlängning på bordet, celler för skivor och en glidhylla för tangentbordet.
 • Med en hylla på benet. Det finns också små skrivbord och datortabeller med en hylla på benet. Dessa delar är som regel kompakta och endast små föremål kan lagras på dem. Nackdelen med sådana strukturer är att när du arbetar på dem kan du oavsiktligt slå saker på hyllorna och kasta dem på golvet.

material

Följande material används vid framställning av bord med hyllor.

 • Tree. Modeller gjorda av naturligt trä kännetecknas inte bara av deras utmärkta utseende utan också av deras tillförlitlighet, hållbarhet och miljövänlighet. I møbelproduktion används sådana arter som ek, valnöt, hevea, lönn, tall, björk och alder. Sådana produkter är inte billiga, men i exploateringsprocessen visas det bara från den bästa sidan.
 • MDF, spånskiva. Dessa material är billigare än naturligt trä, är hållbara och inte utsatta för mekanisk skada. Men möblerna hos dem ser enkla och vanliga ut.Det är också värt att nämna att LDSP innehåller skadliga ämnen - formaldehydhartser som har en negativ inverkan på människors hälsa. Du kan rädda dig själv från deras påverkan genom att köpa ett bord av laminerad spånskiva "E-1" eller stoppad med finér.
 • Metal. Metallbord har en ledande ställning när det gäller styrka och hållbarhet. De är inte rädda för temperaturfluktuationer, regelbunden drift och mekanisk skada. När du köper en sådan modell bör du tänka på att den kommer att se organiskt ut i mer moderna interiörer. För klassiker är denna tabell inte lämplig.
 • Glass. Vid framställning av vissa bord med hyllor används glas. Sådana möbler ser väldigt intressanta och eleganta ut, men det bör behandlas noggrant för att inte skada det bräckliga materialet. Ofta har sådana strukturer styva metallramar.
 • Plast. Sådana möbler är billiga. Plast är inte föremål för råtta och är enkelt målade i olika färger. Sådana produkter är emellertid lättskador, och många är tillverkade av giftig billig plast, så deras val bör kontaktas med allt ansvar.

dimensioner

Ett litet skrivbord med hyllor är inte på något sätt sämre än de stora modellerna med avseende på funktionalitet, men valet borde tas upp ansvarsfullt och ta hänsyn till dimensionerna av designen. Till exempel, i ett rymligt rum kommer ett kompakt bord att se inharmonious. För sådana förhållanden är en rymlig modell med en bänkskiva på 70 cm och ett djup på 60 cm bättre. Naturligtvis, för mer kompakta rum bör du välja små produkter som inte tar upp mycket utrymme.

färg

Populära färger på bord med hyllor anges nedan.

 • vitt;
 • Grå och svart;
 • Hue wenge;
 • Alla nyanser av brunt;
 • Neutral beige;
 • kräm;
 • Elfenben färg;
 • Naturliga nyanser av ommålat trä.

stil

För klassiska ensembler kommer ett träbord (naturligt) av en enkel och okomplicerad konstruktion att vara mest lämplig. I en sådan modell borde inte vara mycket inredning.

I moderna interiörer (som högteknologiska) kommer metallbord med glaselement att se bra ut. Om du vill ta med en träprodukt i en sådan situation, rekommenderas att du väljer monokromatiska kopior av svart,vit eller grå färg.

I ett minimalistiskt ensemble är det värt att placera det enklaste och diskreta bordet utan dekor. Ju enklare möblerna kommer att se desto mer harmoniska ser det ut i detta interiör.

I det inre av Provence-stilen är det värt att ha naturliga träbord med pastell och ljusa färger.

I den populära loftstilen kan du installera nästan vilken modell som helst. Bordet kan åldras, modernare eller till och med klassiskt. Denna "vindsur" -stil låter dig kombinera en hel del detaljer om olika stilar.

dekoration

På hyllorna på borden kan placeras inte bara papper, men också olika inslag av inredning. Dessa kan vara fotografier inom ramen för en lämplig nyans, bordsmålningar, dekorativa lampor, färgglada vaser, färska blommor, figurer och andra liknande saker.

utformning

Konstruktionen av strukturen borde matcha huvudensemblen i både stil och färg. Placera bordet i ett rum så att det inte blockerar passagen och inte stör hushållet. Rulla ut piedestaler med hyllor bör placeras under bordsskivan, inte på sidan, eftersom det här är korrekt byggnad på arbetsplatsen.

Skuggan av förvaring och bänkskivor borde matcha resten av möblerna i inredningen eller effektivt kontrast med den. Det viktigaste är inte att skapa en grov bild där ögat inte kommer att få något att "fånga på".

Hur väljer man ett bord?

Välj ett bord så att det passar perfekt in i interiören och går inte ut ur det, uppmärksamma dig själv. Var noga med att inspektera strukturen, speciellt om det är ett komplext och multifunktionell: samtliga poster i det måste vara säkert. Möbler får inte göra några squeaks eller andra misstänkta ljud. Se ytan på hyllorna och bänkskivorna. De ska inte ses repor, marker och liknande skador. Om det finns några, då är det bättre att vägra att köpa bordet till förmån för en annan modell.

Om du vill köpa hög kvalitet, hållbar och attraktiv produkt, är det bäst att hänvisa till de populära och välkända möbler varumärken: så att du inte riskerar att köra in i en modell av låg kvalitet.

Berömda tillverkare och recensioner

Billiga och funktionella modeller med rackutgåvor Fabriken "Master". Bedömning av kundernas omdömen har den här ryska tillverkarens produkter en vacker design och robust design. Nackdelen med sådana möbler är bara materialet från vilket det är gjort - spånskiva.

Bord med hyllor från italienska tillverkare har oöverträffad kvalitet. Oftast är de gjorda av massivt trä och ser väldigt vackert ut. Köpare noterar många fördelar med sådana produkter, men belyser deras höga kostnader som en nackdel.

Ett stort utbud av studentbänkar med hyllor och skivor producerar tyska märke Moll. Köparna lämnar mycket entusiastiska recensioner om produkterna från denna tillverkare. Bara det höga priset på många produkter kan störa konsumenten.

Framgångsrika exempel och alternativ

Rak design placeras ofta nära väggen. Det är bättre att placera dem närmare fönstret så att arbetsplatsen är under naturligt ljus. För sådana miljöer kan du hämta ett mörkt bord, speciellt om rummet är ljust.

Hörnstrukturer är konstruerade för montering i hörnet. De kan också placeras bredvid fönstret.Eftersom sådana modeller kan verka större är det rekommenderat att välja ljusalternativ. Till exempel, mot bakgrund av lila, blå eller lila väggar, skulle ett snövit bord med hyllor helst se ut.

På en ljus bakgrund i ett rymligt rum ser ett större hörnbord med hyllor och små metalldelar ut.

tips

Bordet måste placeras så att avståndet mellan det och andra föremål gör det möjligt för en person att passera utan att träffa något runt. Långa strukturer kommer att vara perfekt placerade nära väggen, tar inte upp mycket utrymme och hörnet - i hörnet.

Modeller med hyllor kan placeras i mitten av rummet endast om du vill göra zoning med dem (till exempel i en studio). Om du inte strävar efter ett sådant mål är det bättre att installera möbler nära väggen, annars gör det trångt utrymme.

På hur man gör ett datortabell från spånskivor med egna händer och tittar på följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum