Hur man gör ett skötbord med egna händer?

Före barnets födelse ska föräldrarna förbereda många saker som är nödvändiga för de första månaderna av barnets liv. För vissa familjer är den första nödvändigheten att köpa en barnsäng, barnvagn, bad, kläder och en första hjälpenpaket. Ibland uppdateras listan med ett skötbord. Och det är inte alltid klart varför det behövs och om det är möjligt att göra det själv.

Lyx eller nödvändighet?

Innan du påbörjar byggandet av ett skötbord måste du förstå om det verkligen är så nödvändigt för barnet. Å ena sidan är det ganska bekvämt, men å andra sidan är många unga föräldrar helt utan det.

De viktigaste fördelarna med skötbordet är:

  • Bekvämlighet för mamma. Ibland måste barnet bytas många gånger - då han burpade, då skrev han sig och blev då smutsig, då måste han samlas på en promenad och sedan avklädd.Om moderen ständigt ändrar barnet medan hon står över soffan eller sängen, kommer hon ständigt att dra tillbaka ryggen. Och den här delen av en ung mammas kropp är redan föremål för konstant ansträngning. Pelenatorn är på optimal höjd, vilket gör att föräldern inte kan böja sig.
  • Säkerhet för barnet. Skötbordet eller byrået är som regel utrustad med olika lådor och hyllor, som innehåller allt du behöver för små barn. Föräldraren har därför tillgång till all den tillbehör han behöver, vilket gör det möjligt för honom att inte lämna barnet ensam. Detta ger honom ytterligare säkerhet, för efter några månader efter födseln kommer han att lära sig att rulla över, vilket innebär att han kan falla.
  • Recuperation baby. Ofta behöver en liten familjemedlem en terapeutisk massage eller gymnastik. Dessa procedurer låter dig utveckla muskel och flexibilitet. För korrekt behandling behövs en slät yta som pelenatorn har.

Efter att ha undersökt alla de positiva egenskaperna hos denna möbel kan du se till att det är nödvändigt för barnets tidiga utveckling. Men det är inte nödvändigt att köpa det i butiken, fördess kostnad överstiger kostnaden för vanliga skrivbord och byråer. Dessutom är det hemlagade bordet höjdpunkten för barnrummet.

dimensioner

Tillverkare av pelenator hävdar att dessa produkter är avsedda för spädbarn upp till ett år. Men i praktiken är detta uttalande inte alltid sant. Det är viktigt att relatera barnets ålder med bordets storlek.

Om skötbordet har en längd på 70 cm, är det bara lämpligt för ett barn lite över sex månader. Allt beror på barnets individuella egenskaper. Men ytlängden 90-100 cm kan användas av föräldrar tills barnet når året eller ännu mer.

arter

Innan du skapar ett ritbord för barnet behöver du inte bara fylla på verktyg och material utan också bestämma vilken typ av framtida design.

Det enklaste alternativet är en mjukbräda som kan sättas på vilken bekväm yta som helst. Denna produkt har skyddssidor på sidorna, och på toppen har den en vattentät foder.

En annan design som du kan göra själv är en bokhylla. Den kan placeras på en trä, metall och jämn plastram och har flera hyllor.På toppen av stapeln finns ett skötbord, som kan ha både en hård och mjuk bas.

Den mest bekväma är en byrå med en växlande yta. Dess främsta skillnader är bekvämlighet, stabilitet och rymlighet. I detta fall kan bytebordet vikas eller flyttas beroende på modell.

Det ser väldigt ergonomiskt ut, han är ett väggbord. Strukturen är fastsatt på väggen och utvecklas vid behov. Bekvämt har den speciella fickor för lagring av hygienartiklar.

Svårt för handgjord produktion är en transformatorpelenator. Fördelen med denna produkt är att det efter ett tag kan modifieras och omvandlas till ett vanligt barnbord.

Materialval

När du väljer ett material för att skapa ett bord, ska föräldrarna bygga på dess säkerhet. Produktramen kan sålunda bestå av trä, MDF eller spånskiva. Om det finns ett ekonomiskt tillfälle, är det naturligtvis bättre att stanna på ett naturligt träd. Och för budgetalternativet passar MDF och spånskiva.

Skötbordet kan också bestå av MDF eller spånskiva,plus den är utrustad med mjukt fyllmedel och vattentätt material. Skumgummi, hålfiber och även en terryhandduk kan köpas för fyllning. Allt beror på mästarens önskan.

Experter rekommenderar att man förvärvar allergiframkallande material, eftersom ett litet barn är mest mottagligt för allergiska reaktioner.

Om strukturen därefter målas eller täcks med lack, är det därför nödvändigt att dessa produkter har en kvalitetscertifiering. I deras sammansättning bör inte vara giftiga ämnen. I bästa fall bör en särskild inskription finnas närvarande på lacken som gör att den kan användas i barnkammaren.

Alla armaturer ska användas till ett minimum och vara i ett dolt tillstånd. Det är sålunda möjligt att skydda det vuxna barnet från skador på bultar och glidmekanismer så mycket som möjligt.

Sätt att bygga

Sammansättningsprincipen för olika modeller av skiftbord är annorlunda.

Fällvägg

Skötbordet, som är monterat på väggen, är nästan omärkligt när det läggs ihop. På grund av hans brist på stöd är det nödvändigt att göra några insatser för att skapa en hållbar struktur.

Fixa väggbordet till en solid och pålitlig vägg.

Detta är nödvändigt för att hon tål en vikt på upp till 10 kg. Produktens gångjärnshölje måste installeras på gaslyften, vilket gör det möjligt att stänga spontant. I väggdelen av pelenatorn skulle det vara bra att bygga flera hyllor. Således är det möjligt att inte bara organisera ett lagringssystem utan också att ge ytterligare stabilitet till basen.

suspenderades

Utformningen av hängande bordet för att byta är konstruerad av brädor, sidor och stödjande hörn. Alla dessa element måste skäras av spånskiva och förenas med skruvar. För bättre fixering är hålen för skruvarna bäst fyllda med lim.

bärbar

Det bärbara växelbordet är bra för sin rörlighet. För dess tillverkning kommer att behöva skivor av spånskiva, elektriska sticksåg, skruvar, primer och färger.

Basen för produkten består av ett bräda, vars längd är 90-100 cm och bredden är 60 cm. Sidorna har en längd som motsvarar längden på brädet och deras höjd får inte överstiga 10 cm. Du kan bygga en extra sida i huvudet. Dess längd i detta fall bör vara lika med 60 cm.

Anslut detaljerna till skruvarna eller skruvarna och i slutet av arbetet är hela bordet primerat och målat.

mjuk

Det mjuka bordet kan vara tillverkat av en 3-4 cm tjock skumgummikudde. Ovanifrån bör den vara täckt med vattentätt material som blöja. Separat för produkten behöver du sy ett lock av naturligt tyg, vilket kommer att ha en dragkedja på sidan.

Byrå

För att samla denna typ av design är det önskvärt att ha professionella färdigheter inom snickeri. Var noga med att använda de detaljerade ritningarna med alla mätningar.

Spånskivor ska skäras så noggrant som möjligt. Förutom de brädor som ingår i satsen måste du kontrollera förekomsten av guider för utdragning av lådor, handtag, ben, hörn, skruvar och skruvar. Från verktyg behöver du en skruvmejsel, en elektrisk borr, ett mätband och borrar.

Monteringsprocessen är ganska komplicerad, så det är viktigt att hålla sig exakt på ritningarna och göra allt konsekvent.

Vilken modell av växelbordet du väljer, måste du förnuftigt utvärdera dina egna möjligheter. Lite tålamod och fritid, och en individuell swaddler för nyfödda är redo.

För mer information om hur man gör ett skötbord, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum