Antika bord: intressanta alternativ i inredningen

Oavsett vilka nyheter och uppfinningar som inte ger framsteg, ibland vill du ha något mysigt, uppmätt och väletablerat. Nu på toppen av populariteten antikviteter och konstgjorda möbler. Idag kommer vi att prata om antika bord och deras moderna tolkning.

arter

Vintage inredningsprodukter som bär andan i sin era lockar med tillförlitlighet och värme. De kan omöjligt ändra ditt hems utseende eller blanda sig harmoniskt med rummets design. En elegant lösning är antika bord.

Vi uppmärksammar deras en gång populära sorter:

  • «Loo». Denna typ av bord var en racket av mode i XVIII-XIX århundradena. Dessa lyxiga rundbord som används för kortspel, och deras ägare idag kan följa deras förfäder. Ofta sattes de på väggen, och ibland även i hörnet.Nu kan denna möbel bli en central del av kompositionen och kommer med framgång att hjälpa till med zoning av det rymliga vardagsrummet.
  • «Pembroke». Anpassad bordsenhet gör den unik att använda. Med sin bänkskiva kan du hålla ett bord nära väggen och placera på lyxiga lampor, vackra blomsterarrangemang och fina smycken, men i den utfällda formen är det redo att välkomna gäster och servera kaffe eller andra drycker och godis. Denna modell var efterfrågan i det förflutna, men det kommer också att vara relevant nu.
  • «Pier». Denna modell utvecklades enbart för att fylla gapet mellan intilliggande fönster. Han satt på väggen och fyllde bara utrymmet. Lyckligtvis har nuvarande designers uppskattat sitt fantastiska utseende. Nu är denna bord rättvis kompositionens centrum av rummet, det är inrett med lyxiga vardagsrum.
  • «Gueridon». Det här lyxiga miniatyrbordet i det förflutna användes uteslutande som stativ för ljusstakar eller ljuskronor. Nu kommer han fullt ut att hantera rollen som ett högt soffbord för en blommavase, favorit souvenirer eller bilder i vackra ramar, vilket ger lyx och komfort till en hemtrevlig atmosfär.
  • Tvättbord. Det är ganska acceptabelt att tvätta att använda ett gammalt bord, det viktigaste är att se till att det passar dig. Det är en nattduksbord eller ett miniatyrbord med en kopp inbyggd i den. I vissa modeller är koppen helt dold inuti och höjer sig över ytan, som liknar en modern diskbänk, i andra är det utanför, betonar det unika i tabellen och tvättrum locka blickar. Huvudkriteriet för att välja ett sådant bord är höjden på bordsskivan. Var därför säker på att kontrollera om det passar dina morgonprocedurer.

Om du vill dekorera ditt hem med en av ovanstående modeller, men medlen inte tillåter dig att köpa dyra antikviteter, finns det en väg ut. Moderna mästare kommer enkelt att göra din valda modell och åldras, bra, metoder och material gör det möjligt att förverkliga några av dina lustar.

Tillverkningsmetoder

Antika möbler är gjorda av flera metoder.

Sätt att åldras är mycket mer, men beskrivs nedan är den mest spektakulära och populära för dekoration av bord:

  • Patina. Detta är en metod där ytan av produkten rengörs från rester av beläggningen, målad med en speciell färg och lackad. Sedan males ytan av lacken och täckas med en patina.Därefter avlägsnas den med stålull från ytan och förblir endast i sprickorna och spåren. Sedan appliceras en sista lackfärg på toppen.
  • Branshirovanie. Det är inte det enklaste, men kanske den mest effektiva metoden för åldrande, där de mjuka delarna av trä tas bort med en grov borste och då används speciella impregneringar, fläckar och lacker, vilket skapar unika övergångar och nyanser på träproduktens yta.

Ett av sätten att åldras kan ses i nästa video.

Val av principer

Huvudkriteriet vid val av antika möbler är framförallt dess storlek. När du väljer ett bord, se till att det passar in i ditt vardagsrums parametrar, det kommer inte vara för litet, lågt eller för skrymmande och skapar således inte disharmoni i rymden. Välja ett bord för en rymlig matsal, sluta valet på en lyxig design av massivt trä, som framgångsrikt kommer att rymma alla dina nära och kära.

Försök att inte stoppa ditt val på produkter som har en kardinal skillnad i färger med ditt interiör, bara om det inte är en designidé eller om du använder ett kontrastbord och några ytterligare detaljer om liknande färg du inte planerar att zonera rummet.

Om du köper moderna, men konstgjorda möbler, är det här det bästa alternativet. Det kommer vara svårt för dig att bryta den allmänna stilistiska riktningen på ditt hus, eftersom sådana möbler passar perfekt i nästan vilket interiör som helst.

Var att sätta?

Ett rektangulärt eller ovalt bord, som åldras av patinerande eller blekning, passar perfekt in i köket eller matsalen, inredd i provensalsk stil, samt shebbi-chic. Också en bra lösning skulle vara ett bord dekorerat med decoupage. Ljusa färger och scuffs kommer att skapa en unik atmosfär av romantik och chic. Dessa åldringsmetoder är enkla och originella, och de gardiner och stolar som valts för att matcha kommer att skapa en härlig charm och en prägel av antiken.

Ett grovt, massivt bord, åldras av förgreningsmetoden, kompletterar perfekt inredningen av ett privat kontor eller privatbibliotek. Detta objekt kommer också att vara lämpligt i vardagsrummet, där det omges av lämplig behandling av stolar och stolar med armstöd, kommer det att vara huvuddetalj i rummet.

Ett lakoniskt bord av massiv tall med scuffs och sprickor kommer att dekorera en klassisk inredning, eftersom värmen och strukturen hos naturligt trä alltid är lämplig.Det är bra om element från en konstgjord sten, till exempel, kommer en dekorativ eldstad till det här rummet. Även en vägg helt färdig med sten kommer effektivt att kombineras med gammalt trä.

När du slår på slitna möbler i en futuristisk design, är det lämpligt att tillsätta lite fosfor till hartsen när den är åldrad och att behandla sprickor med denna förening. Detta kommer att skapa effekten av ett ljusstråle av bordet i skymningen. Denna metod är också effektiv för trädgårdsmöbler.

Smutsiga gråtoner, obehandlat trä, metall - den perfekta kombinationen för industriell design. I det industriella interiören kommer en elegant kombination av grova lampor och obehandlat trä. Bordet i ett sådant rum borde vara lackfritt, åldras genom förgrening och impregnering.

Ett annat alternativ för ett loft-stilbord är en produkt täckt med ett maximalt antal kontrasterande färglager som sticker ut från varandra. Vid åldring ska lagren rengöras så mycket som möjligt, exponera de lägre, medan de lämnar spår av de efterföljande. Dessutom kan du framgångsrikt spela på kontrast.

I ett grått rum med utsatta tegel- och takbjälkar kommer en vacker accent att vara en vacker accent, jämn och jämn, medvetet polerad och blank.Komplett med stolar av lämplig design och färg, kommer han att markera matsalen och kommer att vara motsatt av industriell försummelse.

Särskilt populär i inredningen är rustik stil. Grovt, medvetet saknar nåd och dekor, det skapar en känsla av värme och komfort, liksom romantik och komfort. Ljusa trätoner och en snygg design passar bäst för mysiga matbord, vars partners är köksuppsättningar och alla slags hyllor för köksredskap, utvalda i samma stil.

En ganska djärv idé och en ljus utsmyckning kommer att vara köket i modern stil, med kromytor, kylskåp, modern spis och köksfläkt, kompletterad med en gammal buffé, ett blekt bord och ett par arkaiska stolar.

Ett vackert bord på graciösa krökta ben som är rikligt inredda med snideri kommer att vara en värdig inredning av det lyxiga vardagsrummet i Empire-stilen. Förutom tråden är det tillåtet att använda förgyllning och inlägg. Bordsskivan själv kan antingen lackas, trä eller tillverkas av marmor, om interiören tillåter.

En bra lösning skulle vara att dekorera din trädgård eller lustgård med äldre möbler.Kombinationen av shabby trä och färska gröna fängslar och fascinerar med naturlighet. När du dekorerar en trädgårdssal med bord, lägg en duk eller blommiga servetter, lägg till ett par kuddar på soffor och fåtöljer. Detta kommer att kombinera kompositionen i en enda uppsättning.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum