Välja en soffa omslag

Omslag för soffor är väldigt användbara tillbehör. De skyddar inte bara möblerna från negativa yttre påverkan, utan bibehåller dess attraktiva utseende under en lång tid, men kompletterar även inredningen. Idag kommer vi att titta närmare på de olika alternativen för stoppade möbelbeklädnader och lära sig om deras prestandaegenskaper.

Särskilda funktioner

Med hjälp av ett lämpligt skydd kan du skydda soffan från många biverkningar från sidan. Det är ingen hemlighet att möbler, vars yta kompletteras med högkvalitativa och täta textiler, behåller ett attraktivt utseende i många år.

Med hjälp av locket kan du förhindra att soffan blir sönder. Detta problem är relevant inte bara för möbler med tygbeläggning.Många ägarna av soffor av färgat ekologiskt läder eller läder märker också att de med tiden förlorade sina ljusa färger och blev mindre attraktiva.

Skydda möbler från aggressivt solljus kan använda omslag.

Många köper sådana tillägg för att dölja brister och defekter hos möbler. Det är till exempel omöjligt att ta bort fula och märkbara repor eller nackdelar från ytan av en gammal lädersoffa. Detta problem kan lösas endast genom att dölja skadan med ett lämpligt lock. Så, med hjälp av skyddande beläggningar kan du förvandla stoppade möbler och andas in ett nytt liv i det.

Moderna tillverkare erbjuder ett urval av köpare av högkvalitativa modeller av skyddskläder av speciella material som inte är rädda för husdjursklorna. Dessa alternativ är idag mycket populära, även om de är dyrare än konventionella textilier. Det är omöjligt att inte notera den fantastiska visuella effekten, som har vackra omslag med en genomtänkt design.

Sådana bagage kan ge en attraktiv känsla till inredningen, vilket gör den mer levande och original.

Ofta täcker på stoppade möbler spela rollen som ljusa accenter i rummet. Till exempel, mot bakgrunden av mjuka lila väggar och ett vitt golv, kommer en mysig två-sits soffa med ett mjukt mörkt krusigt lock att se riktigt och attraktivt ut.

Det finns många olika modifieringar av möbeltäcken. De kan utrustas med olika spärrhakar: bekväma elastiska band, knappar eller blixtlås.

Du kan välja lämpligt alternativ för soffor av olika former och konfigurationer.

Typer av omslag

Låt oss i större detalj överväga de mest populära och funktionella typerna av skal för soffor:

 • En av de mest eftertraktade är eurocovers. Dessa sorter är gjorda av speciella textilier, vilket lätt tar någon form. Detta beror på förekomsten av speciella gummi och elastiska fibrer i tyget. Eurocovers är mycket praktiska. De har en intressant lättnadskonstruktion. Sådana material är icke-märkande och svåra att fläcka. Det bör noteras anspråkslöshet av sådana skyddande tillbehör. Tvätta sådana lock kan vara i en vanlig skrivmaskin med ett program med låg vattentemperatur.Efter tvätten förlorar eurocovers inte sin presentation och behåller sin ursprungliga form. De är lätta att installera. För att göra detta är det inte nödvändigt att noggrant mäta soffans dimensioner.

Därför beställs sådana produkter ofta i onlinebutiker, utan rädsla för att de inte kommer att passa in i möblerna.

 • Idag produceras populära eurocovers för soffor med hörndesigner. Det är mycket svårt att göra en sådan instans med egna händer, men du kan förenkla uppgiften och köpa en dimensionlös version som enkelt kan ta helt form. Eurocovers är lämpliga för hörnssoffor av alla modifikationer, oavsett om det är U-formad eller L-formad förekomst. Den främsta fördelen med sådana omslag är deras förmåga att sträcka sig kraftigt. Av denna anledning är produkten lämplig även för möbler, vilket är mycket större än den.
 • Inte mindre vanligt idag sträckningsalternativ på ett elastiskt band. De sträcker sig helt enkelt på sofforna och sitter fast på dem tack vare det sya gummit. Sådana produkter kan tillverkas för hand. Idag på Internet kan du snubbla över högkvalitativa och vackra täcker, sys av needlewomen. Naturligtvis erbjuds modeller med gummiband av många företag.Välj det perfekta alternativet i online-butikerna eller textilaffärerna i staden.
 • Det finns också enkla universella lock för soffor. De är elastiska och töjbara, liksom populära europeiska produkter. För valet av sådana alternativ är det inte nödvändigt att känna till den exakta storleken på stoppade möbler. De består av två lager av specialsträckande textiler.
 • Bytskyddskåpa finns med eller utan kjol längst ner. Liknande detaljer är charmiga frills. Oftast ligger de längst ner på omslaget, men det finns också modeller där fransarna finns på armstöden. Kepsar med kjol finns ofta i frivolous interiörer i stil med "Provence" eller "Country".
 • Du kan göra möblerna mer bekväma och praktiska genom att använda en ortopedisk topper. Med detta lock kan du göra soffsätet mjukare eller styvare beroende på personliga preferenser. Toppers ger extra hygien i stoppade möbler. Med deras hjälp, skydda inte bara sätena, utan även madrasser, om de finns i soffan.

Omslag skiljas också med syfte:

 • För en bekväm och funktionell soffbok, modeller med dragspel mekanism eller klick-klyak de bästa alternativen kommer att vara enkla universella lock.
 • I textil- och möbelaffärer är några av de vanligaste Omslag för dubbel-, trippel- och fyrdubbla soffor med direkt konstruktion. De kan kompletteras med kjolar längst ner eller vara enkla utan drapering.
 • För en hörnssoffa och en modell med utskjutning (höger eller vänster) eller en ottoman är idealisk eurocover eller version med ett gummiband.
 • För stoppade möbler med träarmstöd rekommenderas att köpa Omslag som stänger dessa uppgifter. På träets yta (både naturligt och artificiellt) kan repor eller scuffs lätt förbli. För att bibehålla armstödets attraktiva utseende bör de också täckas med lock. Det finns dock produkter som lämnar möbelhandtag öppna. Valet av ett lämpligt alternativ beror på inredningens stil och ägarens personliga preferenser.
 • På soffan skal du bära täcka med kjol eller utan det, beroende på interiörets stil.
 • Soffa på metallramen rekommenderas för att komplettera avtagbart tygskyddsom när som helst kan tas bort och skickas till kemtvätt.

material

För tillverkning av högkvalitativa skyddskålar används en mängd olika material. Du kan välja ett lämpligt alternativ för varje smak och plånbok:

 • De mest attraktiva och slitstarka erkända läderlocken. Deras största fördel är att damm och smutsiga fläckar enkelt kan tas bort från ytan. Det är omöjligt att inte notera det vackra utseendet på sådana alternativ. Med hjälp av högkvalitativt läderfodral kan du förvandla enkla tygbelagda möbler. Tänk inte att läder avtagbar klädsel kan målas endast i klassiska färger. Faktum är att i dag kan du köpa ett fall av vilken färg som helst. De mest populära och vackra produkterna är svarta, grädde, beige, mjölkiga, körsbär och mörkgröna.

Läderväskor tjänar under mycket lång tid utan att orsaka några problem. De är resistenta mot mekaniska skador och de är inte rädda för temperaturförändringar. Men dessa alternativ är inte billiga.

 • Ett utmärkt alternativ till naturliga produkter är täcker av konstläder och miljöläder. Utseendet på dessa alternativ är inte på något sätt sämre än de dyrare alternativen från huden av naturligt ursprung, men de skiljer sig åt i sina prestandaegenskaper. Så, läder är mer tät och grov vid beröring. Med tiden kommer små sprickor och nackdelar att visas på ytan, vilket inte kommer att elimineras. Det är inte rekommenderat att exponera sådana skydd till extremiteter i temperaturen. Under sådana förhållanden, skador på skinn och förlorar snabbt sin presentation. Ett sådant lock på soffan kommer att absorbera färg från kläder, så det är inte rekommenderat att sitta på miljöläderna i alltför ljusa och färgstarka saker. Om du bestämmer dig för att designa en soffa på så sätt bör du ta hänsyn till att hudens yta (både naturlig och artificiell) är kall och människans hud häftar sig snabbt. Sova på sådana möbler blir obehagligt och kallt, speciellt om den kalla årstiden ligger utanför fönstret.

Högteknologiskt ekologiskt läder är trevligare att ta hand om. Men med tiden kan det här materialet blekna.

 • Mer praktiskt är omslagen för tillverkning av vilken används tyg. Sådana alternativ är vanligast.Textilväska kan väljas för alla plånböcker.
 • Många konsumenter väljer mysiga velour täcker. De kännetecknas av en flätig yta och är trevliga att röra vid. Dessa produkter är billiga. Villi på velour tyg kan se i en riktning eller styras i olika riktningar. I produktionsprocessen läggs de på olika sätt, men oftast kammas de och släpas på ett speciellt sätt. Velour kan vara helt slät, präglad med präglad, etc. Sådant tyg på soffan kommer inte att orsaka allergiska reaktioner och aktivera statisk elektricitet. Om smutsiga eller dammfläckar uppstod på ytan av velourfodralet, kan de avlägsnas med en tvättmaskin eller kemtvätt.

Populariteten av velour täcker på grund av deras undemanding till specialvård. Liknande alternativ är mycket praktiska.

 • En annan populär typ av textil som används för tillverkning av omslag är flocken. Detta tyg har en mjuk och känslig konsistens. Människor kallar flock en sammet substitut, eftersom den har en liknande yta. Polyester och organisk bomull finns i detta material.Omslaget från liknande råvaror kommer att fungera så länge som möjligt och kommer inte att förlora ett attraktivt utseende, även under normala förhållanden. Under åren förlorar flocken inte ljusets ljusstyrka. En soffa med en liknande kappa kan placeras även nära fönstret. Aggressivt solljus påverkar inte kvaliteten på färgerna på ett sådant tygskydd. Det är värt att notera att detta material är vattentätt och vattentätt. Den här egenskapen är särskilt viktig om huset är bebodat av små barn som kan spilla något på möblerna. Den enda nackdelen med flocken är att det ofta orsakar allergiska reaktioner. Från möbler täcker från ett liknande material bör vägra allergier.

Flocken är hållbar. Med tiden deformeras inte.

Flocken är normal och Teflon. Det andra alternativet utmärks av närvaron av särskild impregnering från flytande Teflon. Sådana textilier är högteknologiska. Teflonskydd är smutsbeständiga. De ackumulerar inte damm på sin yta. Men även om du lyckades blotta sådant material, så borde du inte vara upprörd. Teflon-flocken är väldigt lätt att tvätta och torkar snabbt.

 • Passar till möbelöverdrag och material som mikrofiber. Idag placerar många tillverkare detta tyg som en bra ersättning för sammetmocka. Microfiber är en syntetisk textil, som först uppträdde i avlägset Japan. Tyg skiljer sig i hög hållbarhet. Fodral från sådana råvaror kommer inte att förlora sin visuella överklagande och utmärkt prestanda även efter många år under normala förhållanden. Många väljer detta material inte bara för sin hållbarhet och attraktionskraft, men också för dess allergivänliga egenskaper.
 • I dag i butikerna kan du möta ett stort sortiment av möbelkåpor från en vacker gobeläng. För närvarande är detta tyg tillverkat uteslutande på högteknologisk och modern utrustning. Ofta på ytan av flerskikts-tapetet kan man se olika mönster. Tapetet självt är tätt och inte utsatt för mekanisk skada. Utseendet på detta tyg är dess främsta fördel. Många designers hänvisar specifikt till tapetet, eftersom det är ett verkligt textilverk.Ett sådant element kommer harmoniskt att passa in i en lyxig och elegant inredning. Den mest framgångsrika för tapestryck är sådana riktningar som Rococo, Barock eller Empire.

Ett sådant lock på soffan kommer att hålla mycket lång tid.

 • Insanely populär i de senaste tiderna, praktiskt och hållbart tyg-anti-klo (i folket - "antikoshka"). Sådana täcker med effekten av sträckan skyddar perfekt stoppade möbler från inverkan av skarpa klor av husdjur. Oftast appliceras det skyddande skiktet på normal flockduk. Efter behandling med anti-scrim-material blir det inte bara mer slitstarkt och slitstarkt, men också mjukt och behagligt för beröringen.

dimensioner

Innan du köper en soffa omslag, rekommenderas att mäta stoppade möbler, speciellt om du ska köpa en icke-universell produkt. För små dubbel-, trippel- eller fyrdubbla rektangulära soffor finns täcker, vars storlek är 120x240 cm, 160x250 cm, 123x310 cm, 250x100 cm etc.

För populära hörnalternativ görs omslag, vars mått börjar 140x200 cm.

I många företag kan du beställa en kappa för en soffa enligt individuella mätningar.Dessa alternativ är dyrare, men som ett resultat får du ett skyddskåpa som passar perfekt i din stoppade möbler.

Färglösningar

För soffan kan du plocka upp ett vackert lock av absolut vilken färg som helst. Moderna tillverkare producerar kvalitetsprodukter av olika toner. Låt oss betrakta mer detaljerade egenskaper hos populära alternativ:

 • Ett svart fall kommer att se väldigt intressant och attraktivt på möbler. En sådan förekomst bör dock inte åtgärdas om rummet är tillverkat i mörka och dyster toner. Särskilt lyxigt och attraktivt på soffan kommer att se en svart cape av läder eller läder. En sådan modell kan läggas inte bara i vardagsrummet utan också på kontoret. Den största fördelen med denna färg är att smutsiga fläckar förblir osynliga på ytan. Av den anledningen kommer en soffa med ett svart lock att se bra ut, inte bara i vardagsrummet eller studien utan även på korridoren eller på balkongen.
 • Insanely populär är den klassiska beigefärgen. Med detta lock kan du ge soffan en speciell charm. Sådana stoppade möbler kommer att se väldigt snygga och attraktiva ut.Med hjälp av en beige soffa kan du uppdatera rummet och visuellt göra det rymligare.
 • Naturliga och lugna färger ser spektakulärt ut på stoppade möbler. Så, för ett mysigt och välkomnande rum kan du välja en fin grön eller pistaschermöbel.
 • Många interiörer kommer att se harmonisk klassisk brun soffa. Många konsumenter väljer omslag av ett liknande sortiment, eftersom de är perfekt kombinerade med många färger i inredningen, vare sig det är klassiska eller ljusa färger. Lågmäld brunversion hittar sin plats i en miljö inredd i olika stilar. Detta kan vara en populär klassiker, den franska "Provence", ultramoderna högteknologiska, artsy-imperiet.
 • För lätta och rustika interiörer är ett tygskydd i terosen färg idealisk. Särskilt attraktiva och försiktiga alternativ med fluffiga kjolar längst ner.
 • Du kan omvandla stoppade möbler med ett rikt rött lock. En sådan detalj kan utföra funktionen av en ljus accent i inredningen. Med hjälp av en kontrasterande scarlet kappe kan du späda ut en tråkig yta i vitt, grått eller svart.

Hur gör man själv?

Många typer sofftäckor kan tillverkas oberoende. För att göra detta borde du studera flera mästarkurser i detalj och välja det bästa alternativet för dig själv som du kan klara av. Låt oss i detalj överväga en enkel metod för att göra bäddsoffa (för nybörjare), för vilket inget mönster behövs.

Du bör lagra med följande enheter:

 • textilier;
 • stift;
 • ett par trådskenor;
 • centimeter;
 • en symaskin;
 • saxar,
 • speciell penna eller krita för tyg.

Tillverkningsteknik:

 • Först måste du mäta produkten för vilken du ska göra omslaget. Dela möblerna i två sektioner. Alla delar måste skäras i form av rektanglar, även om modellen har en ovanlig struktur. Då bör du ta reda på måtten på ryggar, säten, handtag och ett par insatser för fram och handtag. Som ett resultat bör du ha 6 rektangulära mönster.
 • Efter att ha tagit bort alla mätningar måste du lägga till 7,5 cm för dem. Detta gäller för alla fyra sidor av rektangulära mönster. Denna teknik är nödvändig för att säkerställa tillräckliga ersättningar och sömmar.Därefter kan du överföra till ritningen den resulterande ritningen av alla rektangulära delar (med tillägg av en extra 7,5 cm). Sedan behöver ritningarna ritas.
 • För klädsel kan du använda en tunn kontinuerlig trasa eller flera stora segment. Förberedt material för omslaget bör förberedas: att tvätta i lågtemperaturvatten och torka.

Avsluta för framtida omslag rekommenderas att placeras på ett plan plan.

 • Nu, baserat på de tidigare gjorda mätningarna, kan du klippa 6 rektanglar, från baksidan. När alla detaljer är skurna, måste de läggas på samma del av soffan med baksidan. Använda stiften bör bitar av tyger fästas på stoppade möbler så att de inte faller av och rullar inte av ytan. Nu kan de svepas bort, men inte avlägsnas från soffan. För att göra detta är det bäst att tillämpa märkbara kontrasterande trådar. Var noga med att överväga alla hörn och kurvor i möblerna.
 • Därefter kan du ta bort bifogade och smetannye bitar av tyg. Då ska de sys på symaskinen på ett avstånd av 2,5 cm från sopsömmen och vrid den till framsidan.Efter detta steg kan locket sitta på soffan och hitta de platser där det sitter dåligt. Preliminär rostning bör göras på dessa platser. Nu måste materialet vändas in igen.
 • Därefter måste du avlägsna ytsömmen av bastning, vrid produkten på framsidan och lägg den på soffan. Efter det är det nödvändigt att justera kanterna och kanterna, fästa med stift och svepa dem. Nu måste du ta bort locket och bearbeta kantelementen på en skrivmaskin. Efter dessa åtgärder kan svepande sömmar avlägsnas från materialet.

Vid behov blinkar locket igen, baserat på de ändringar som gjorts. Onödiga material måste avskuras.

Hur man bär ett lock på soffan?

När du monterar och byter ut möbelkåpan får du inte skada eller skada den. För att ordentligt sträcka och ta bort kappan bör du göra följande steg:

 • Först måste du ta reda på var armstöden finns på omslaget. De ska ha korta stygn som kommer att spela rollen som referenspunkter i ytterligare åtgärder.
 • Om möblerna är utrustade med vackra krusiduller kan du fokusera på frillsömmen. Oftast är det på baksidan eller handtag.
 • Lägg omslaget på möblerna så att armstöden ligger på soffans armstöd.
 • Därefter lägger du en armstöd på locket på soffan och drar kapten över baksidan (och sedan - på andra armstödet).
 • Nu behöver du räkna om locket på armarna och baksidan. Om det finns en frill i skyddskåpan, ska samma procedur utföras med den.
 • Slutligen justera bottenkanten på stöveln runt hela omkretsen.

Efter att du har tagit bort och bytt ut fabrikslocket på den nya capen, måste du försiktigt vika den i ett separat isolerat paket och gömma det i garderoben.

I nästa video kan du tydligt se hur man ska ta på sig fallet.

Tips för att välja

Valet av vackra och högkvalitativa täcker för stoppade möbler idag är större än någonsin:

 • De mest tillförlitliga och attraktiva alternativen är gjorda av äkta läder, men deras största nackdel är den höga kostnaden. Produkter från kozhzam eller ekologiskt läder kostar lite mindre. De bör dock användas noga och noga.
 • Den mest prisvärda är tygöverdrag. De ser vackra ut och ser harmoniska ut i många interiörer. Men sådana alternativ kräver kontinuerlig vård.Det är svårare att ta bort damm och smuts från ytan.
 • De bästa och kvalitetsskydd är från italienska tillverkare. Idag väljer många konsumenter slitstarka och vackra eurokovers som ser bra ut på alla möbler: från traditionella till icke-standardiserade.
 • För dekoration av en gammal soffa passar en snygg eurocover från tillverkare från Spanien Dessa produkter har visat sig vara mycket slitstarka och hållbara. Dessa alternativ är inte billiga, men deras prestanda kommer inte att göra dig besviken i köpet.
 • Glöm inte att utformningen av omslag borde matcha stilen på rummet. De borde inte komma ut ur inlandet, locka för mycket uppmärksamhet åt sig själva eller göra ensemblet inharmonious.
 • Innan du köper bör du inspektera skyddshöljets yta för skador och bleka områden av tyg.

recensioner

De flesta konsumenterna var nöjda med inköp av möbelkåpor. Med dessa delar kan du spara sällskapets presentation i många år, vilket utan tvekan glädjer köpare. Många rekommenderar att du kontaktar beprövade tillverkare som producerar exceptionellt högkvalitativa och hållbara kapslar. Alltför billiga produkter kan snabbt bli oanvändbara.

Detta problem stod inför många köpare som sparat vid köp.

Konsumenterna är också noterade för den fantastiska visuella effekten av väl valda fall. Många med deras hjälp förvandlar interiören och gör dem mer attraktiva. Så kan en gammal textil soffa, kompletterad med ett vackert läderlock, lägga till en speciell chic och glans in i vardagsrummet eller studien.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum