Runda soffor

 Runda soffor

Den runda soffan är en original och attraktiv produkt som kan vara en höjdpunkt i interiören. Designers erbjuder ett brett utbud av modeller och färger som gör det möjligt för alla att välja det perfekta alternativet för deras smak.

8 foto

Egenskaper och fördelar

  • Runda soffor ska vara pålitliga och praktiska, oavsett form och storlek. Många av dem är utrustade med bekväma mekanismer för att förvandla soffan till en bekväm säng. Ett praktiskt val är modellen med utrullningsmekanism.
  • Tillverkare erbjuder snygga produkter med olika material för uppstoppning och fyllning.De flesta alternativ inkluderar rymliga och praktiska lådor.
  • Runda soffor av den konkava eller konvexa typen är i stor efterfrågan eftersom de ser bra ut i ett ensemble med soffbord.
  • Kompaktitet och användbarhet är obestridliga fördelar med runda modeller. De kan användas som primär eller sekundär säng.
9 foto

Men förutom värdigheten hos dessa möbler har vissa nackdelar. Priset på runda modeller är högre jämfört med rektangulära soffor. Det kan finnas problem med valet av sängkläder, även om många tillverkare av textiltillbehör redan tar hänsyn till möjligheterna till runda mönster.

Varianter och transformationsmekanismer

Rundformade soffor är utrustade med olika transformationsmekanismer för att användas inte bara som plats för att spendera tid tillsammans, men också som sovplats.

  • Den halvcirkelformade modellen som kallas "omvänd eurobook" förvandlas på grund av vikningen av vikningssegmentet från under sätet, medan ryggen lätt kan lutas tillbaka. Den centrala delen förblir fast.
  • Modeller med baktransformator utrustad med en speciell metallplattform, som drags framåt, och baksidan lutar redan tillbaka. Sätet förblir fast.
  • Svängbar soffa utvecklas med hjälp av sätet, som består av två halvcirklar. Ryggen är fast och den nedre delen sträcker sig framåt.
  • Avrundad hörn soffa kännetecknas av närvaron av en rundad rygg. Denna modell hjälper till att spara utrymme i rummet. Den passar perfekt i olika stilar.
  • Modulära alternativ är i stor efterfrågan eftersom de tillåter omläggning av element för enkel användning. Alternativ utan armstöd passar bättre för att sova.
  • Mjuka designprodukter - utförandet av de mest vågiga och ovanliga idéerna. De kan representeras av en ovanlig form eller ljusa färgkombinationer. Så, soffan i form av ett bitat äpple eller en tigerrullad upp ser spektakulärt ut.

Färglösningar

Idag säljs presenteras runda soffor i olika färger. Vissa varianter är överraskande i ljusstyrka, andra lockar av ömhet och fasthållning.

Höjdpunkten i det inre av ett sovrum eller vardagsrum kan vara en rosa eller gul soffa. Detta tillvägagångssätt kommer att skapa en elegant och original inredning.

Spelet av kontraster ser imponerande ut. Till exempel kan en vit soffa av rund form placeras i mitten av ett rum och komplettera den med andra möbler i svart.

material

Moderna tillverkare använder olika material för tillverkning av sådana möbler för att tillfredsställa alla kunders önskemål.

I den klassiska versionen har soffor en bas av trä med tillsats av delar av plywood och spånskiva. Men de mest hållbara och eftertraktade alternativen på metallramen. De främsta fördelarna - tål tunga belastningar, deformeras inte över tiden.

Metallramen kan vara hopfällbar eller allsvetsad. Den hopfällbara ramen möjliggör reparation av en av delarna för att reparera och enkelt byta ut den defekta delen. Om den svetsade ramen bryts (vilket är sällsynt), är det enkelt att byta ut det helt. Av denna anledning är soffor på hopfällbara metallramar dyrare.

Syntetvadd används ofta som fyllmedel för en rund soffa.Det kan ha olika densitet och tjocklek. Om du väljer en modell för sömn, är den perfekta lösningen alternativet, kompletterad med en ortopedisk madrass.

Många runda modeller har en syntetisk vinterare eller polyuretanskum med hög densitet som fyllmedel. Sådana modeller ska inte användas för daglig sömn, eftersom de kännetecknas av ökad styvhet för att bibehålla formen.

En bra lösning skulle vara soffor med kombinerade fyllningar. De präglas av ökad livslängd, funktionalitet och praktiska egenskaper, vilket har en positiv effekt på priset på produkten. Till exempel kan ryggen innehålla polyuretanskum, och sängen är redan representerad av en ortopedisk madrass. Som fyllningen används här batting, som kännetecknas av mjukhet.

Tillverkare producerar vanligtvis samma modell i flera versioner av klädseln, så när du väljer, kan du välja det alternativ som passar dina önskemål. Om du letar efter en soffa för att sova, är det bättre att stoppa valet på siden eller gobeläng, men det är bättre att vägra en läderprodukt.

Tygklädsel kännetecknas av ett vackert utseende, det är också trevligt att ta hand om. Lädersoffa har hög slitstyrka.

Var att sätta och med vad man ska kombinera?

Runda soffor köps vanligtvis för rymliga rum. De kan användas i vardagsrummet eller sovrummet. Köksalternativ är inte efterfrågan eftersom de tar upp mycket utrymme.

Soffan i en rund form passar perfekt in i alla inredningar, vilket ger rikedom och lyx. Den är idealisk för en säng.

En rund soffa för ett rymligt rum placeras vanligtvis i mitten. Det kan kompletteras med ett soffbord och puffar. För att skapa ovanliga designlösningar används böjda avföring ofta med en rund soffa.

Detta alternativ kommer att inreda inredningen perfekt med icke-standardiserade arkitektoniska former. Soffan kan placeras mitt emot eldstaden, och fritt utrymme kan fyllas med en matta dekorerad med ett djurtryck.

För rymliga rum kan du även använda några runda soffor. Detta kommer att skapa mysighet och komfort.

För ett litet rum kan du välja en kompakt version utan extra moduler och strukturer. Den ska placeras nära väggen eller i hörnet.Men kom ihåg att i den utfällda formen skulle en sådan modell vara besvärlig nog för ett litet rum.

Runda soffan är lämplig för utförandet av en mängd interiörstilar. Till exempel ser modeller i begränsade nyanser perfekt ut i högteknologisk stil. Det kan kompletteras med ett glasbord på metallben.

En soffa dekorerad med olika dekorativa element bör kombineras i inredningen med breda fåtöljer och stolar, golvlampor med utsmyckade ornament.

Hur man väljer?

När du väljer en rund soffa måste du först bestämma var den ska placeras och för vilka ändamål man får det - sova eller vila sittande.

Många köpare föredrar att omvandla soffor. Sådana modeller förvandlas enkelt från ett litet säte till en stor och bekväm säng. Vanligen, när de är utfällda, har de en bredd på 130 cm och en diameter på 200 till 250 cm. Dessa alternativ bör noteras för långa personer. Ryggstödet och armstöden viks vanligtvis.

När du väljer en rund soffa bör du vara uppmärksam på rammens hållfasthet, fyllning och stoppning. Lädersoffor är perfekta för avkoppling, klädselväv - för en natts sömn.Mekanismen för omvandling av soffan till en säng ska fungera enkelt, vara hållbar och praktisk.

Idéer i inredningen

Den vita runda soffan ser lyxig ut och vacker i alla interiörer. Den kan kombineras i design med möbler i ljusa eller mörka färger. Närvaron av bakre rygg ger modellen praktisk och bekvämlighet.

I de rymliga rummen kan du kombinera två runda sofader på en gång. Modellen ser vacker ut i kontrast. Vit och svart soffa kan placeras i mitten av rummet. Denna tandem ser vacker ut i ett ensemble med svarta möbler.

En ljus inredning av det inbyggda interiören kommer att vara en rund röd soffa. Kombinationen av ett rött fodral och en brun madrass ser original ut. Bekväm tillbaka kommer att slappna av och vila. Madrassens färg passar perfekt med de bruna väggarna. För att dekorera och separera platsen under soffan visuellt kan du använda höjden och använda en annan färglösning för golvet.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum