Modulär hörnsoffa

Modulär hörnsoffa

För första gången såg modellhiss soffor i Italien i mitten av 80-talet av förra seklet. De liknade många köpare för sin originalitet och singularitet. Många tillverkare av mjuka produkter började producera sådana ovanliga modeller.

Idag är modulära hörnssoffor i stor efterfrågan. Nästan varje tillverkare av stoppade möbler erbjuder i sitt sortiment flera modeller av bekväma och praktiska soffor i ett modulärt system.

Särskilda funktioner

Modulär hörnssoffa innehåller flera sektioner. Genom design är det väldigt lik designaren. Modulära soffor kännetecknas av bristande strikt konfiguration, såväl som styv fixering av sektioner.

Hörnmodeller kan användas för att designa en rad olika stilar. De passar perfekt in i vardagsrummet-köket, rymliga salar.

De främsta fördelarna med modulära hörnsoffor:

 • Storleken på produkten är helt individuell. Du själv kan köpa rätt mängd moduler som passar perfekt in i ditt rums dimensioner. Vissa modeller innehåller ca 60 sektioner. För ett rymligt vardagsrum kan du använda en kombination av 4 eller 5 moduler, som är idealiska för studien, sovrummet och tv: n.
 • storleken på den utskjutande delen kan justeras. Vanligtvis innehåller den en rymlig låda för att lagra sängkläder och saker, samt en praktisk låda;
 • Om så önskas kan du enkelt ändra modellens konfiguration. För att göra detta är det tillräckligt att skilja ottomanen från hela strukturen;
 • Hörnmodulen innehåller ofta en bekväm hyllning där du kan markera olika trivia;
 • Om så är nödvändigt kan alla soffans moduler vara tillförlitligt sammankopplade. Det här alternativet är perfekt för ett hem där det finns små barn, eftersom de är mycket glada att ta bort sektionerna.
 • vissa modeller har breda armstöd som används som soffbord
 • kännetecknas av enkelhet och enkelhet i omvandling, kompaktitet och funktionalitet;
 • Denna modell är idealisk för zonering rymliga rum, liksom att spara utrymme;
 • Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller, former, dimensioner.

Om vi ​​talar om nackdelarna med sådana soffor, uppstår det svårigheter vid val av moduler för små rum.

Sådana modeller är inte billiga, eftersom tillverkarna uppmärksammar designens tillförlitlighet, vilket gör det möjligt att göra många omarrangemang.

arter

Vinkel soffan av modulär typ skiljer sig i originalitet av en struktur som gör det möjligt att göra sina modifikationer. På grund av mångfalden av moduler kan designen förlängas, dessutom sätta nya element, samt ändra arrangemangets vinkel.

De moderna stoppade möblerna med en vinkelkonfiguration presenteras av två versioner:

 • Avdelningsalternativ inkluderar förekomst av olika block som är sammankopplade. För att skilja avsnitten eller byta dem måste de göra en insats.
 • Den transformerade modellen kännetecknas av frånvaron av styv fixering av soffans element. Med hjälp av speciella fästelement kan du enkelt byta ut någon modul, byta vinkel eller demontera stoppade möbler i bitar.I denna utföringsform kan vissa modeller användas som oberoende element.

För att välja rätt sektionsmodell för ett visst interiör är det nödvändigt att vara uppmärksam inte bara på klädseln på produkten utan också att beakta storleken på ryggstödet och armstöden samt djupet på sätet.

Stoppad möbel sektionstyp kännetecknas av mångsidighet, eftersom det gör att du kan skapa olika konfigurationer beroende på ägarens önskemål.

En soffa med konvertibel typ kan väljas för rum av liten storlek, men det är värt att vara extremt noga med att inte överbelasta inredningen i rummet med onödiga detaljer. Sådana soffor är idealiska för olika moderna stilar som minimalism, loft, modern eller high tech.

Tillverkare och populära modeller

Många tillverkare erbjuder stilfulla och vackra modulära hörn soffor som ger köparna frihet att välja. De mest populära och populära alternativen är följande:

 • Montreal är en hörnmodell som innehåller tre moduler: en stol, ett hörn och en canape med ett rymligt fack för att lagra sovande tillbehör. Varje modul kan användas separat.Denna soffa är gjord i olika klädsel och textur. Hjärtelementet är universellt och kan placeras åt höger eller vänster. Modellen presenteras i två färger och lockar uppmärksamheten hos de kombinerade tygerna.
 • Koppla av - en vinkelsoffa som, jämfört med modellen ovan, har två extra stolar. Alla objekt kan läggas i en lämplig ordning. Produkten erbjuds i många färger och texturer. En modul kan klara en last på upp till 190 kg, eftersom den är utrustad med en förstärkt och pålitlig design. De föreslagna ändringarna kan ha canapes av olika bredder.
 • Cormac - en modern soffa, tillverkad i minimalistisk stil. För klädsel appliceras ekologiskt läder, vilket kännetecknas av hög slitstyrka. Produkten är utrustad med en bekväm transformationsmekanism "delfin", som gör att du snabbt kan skapa en rymlig sovplats. Denna modell präglas av ökad modulmodul, så det är ofta valt för ett rymligt vardagsrum. Tack vare användningen av modern teknik, sänks soffans kudde inte ens med långvarig användning.
 • Farao är en lyxig hörn soffa, som kännetecknas av dess funktionalitet. Modellen innehåller ett litet soffbord i hörnet och en annan mobil typ i sidosektionen. Armstöden är tillräckligt breda för placering av hyllorna under sakerna och en liten utdragbar. Farao hänvisar till dyra möbler, eftersom den är gjord av trä (ek eller bok), vanligtvis täckt med tygbeläggning och naturligt läder är extremt sällsynt.
 • Atlantis - den här modellen erbjuds av den ryska fabriken för tillverkning av stoppade möbler som heter "Sirius". Soffan har två bordplattor på båda armstöd. Det kännetecknas av närvaron av ett rymligt fack för förvaring av sängkläder. På grund av förekomsten av bekväma huvudstöd på baksidan av soffan, som liknar en bil, kan du ha en bra vila efter en hård arbetsdag. På grund av sin kompakta storlek är modellen idealisk för små rum. Den har två sektioner, som kännetecknas av en stark anslutning.
 • Premier är en bekväm och stor hörn soffa. Det lockar uppmärksamhet med ett attraktivt utseende, är utrustad med en transformationsmekanism,vilket gör att du enkelt kan skapa en bekväm dubbelsits. Det används ofta för att dekorera sovrum. Denna soffa kan användas för bekväm passform av ett stort antal gäster på grund av närvaron av ett "infällbart säte". Modellen innehåller två fack för lagring av kläder och sängkläder. Den stora storleken på facken ersätter väl en liten garderob.
 • Monica är en modulär design som kännetecknas av en graciös och lätt form. Ytterligare komfort skapas av mjuka laterala ryggar som presenteras i form av kuddar. Canape modulen är utrustad med en rymlig låda för lagring av linne. Tillverkare erbjuder lyxalternativ i ljusa och mörka färger. För klädsel eller läder. Vanligtvis presenteras soffan utan säng.

Om vi ​​pratar om tillverkare av modulära hörn soffor, bör du vara uppmärksam på de vitryska varumärkena. Vitryska fabriker erbjuder modeller av utmärkt kvalitet, som präglas av ett attraktivt utseende och är gjorda av miljövänliga material. Till exempel, modell soffan "Premier" designades av designers av fabriken "Borovichi".

Den berömda vitryska tillverkaren Laguna erbjuder ett brett utbud av modulära soffor. Vid tillverkningen tillämpas olika typer av transformation (franska, belgiska och amerikanska). Varje alternativ är bekväm att använda och hållbart. För att expandera soffan måste du ta bort kuddarna och ta bort vikningsmekanismen.

Granskning av den modulära soffan Montreal, se följande video.

Tips för att välja

Modulär hörnsoffa är idealisk för dekoration av interiörer i olika stilriktningar. Men det är värt att vara försiktig när man väljer en modell så att den blandar sig harmoniskt in i rummet.

De viktigaste kriterierna för val av hörnmoduler:

 • Rummets storlek och modulernas storlek - stora sektioner mufflar närvaron av dekorativa element;
 • plats - du bör uppmärksamma det hörn där soffan kommer att ligga och ta hänsyn till vilken sida som kommer att vara långsträckt;
 • kvalitet och material i produkten - du får inte få billiga analoger av modulära soffor, eftersom de mycket snabbt förlorar sitt ursprungliga utseende, liksom att transformerande element kan misslyckas;
 • med begränsade ekonomiska resurser är det värt att skaffa sig grundläggande moduler, och över tiden komplettera dem med ytterligare
 • Stiländamål - Modeller av stoppade möbler ska harmoniskt passa in i rummet.

Glöm inte att en modulär soffa kan användas för sömn på grund av närvaron av en transformationsmekanism. Utveckling ska vara enkelt och snabbt. För att trycka bordsdelen av soffan, bestående av två element, räcker det med att dra i slingan.

Det är värt att uppmärksamma den inre fyllningen av stoppade möbler. Många produkter inkluderar vår eller springless block. I fyllnadsrollens roll används skum, syntetiskt vintermedel eller syntetisk fluff. Varje material har fördelar, men det viktigaste är ett miljövänligt fyllmedel.

När du väljer en soffa är att ta hänsyn till i vilket rum det kommer att vara beläget. Till exempel, för ett vardagsrum kan du välja en modell av ljus färg som ser mer elegant ut. Ett mjukt hörn för ett barns rum eller sovrum borde enkelt bli en sovplats. För köket är det värt att köpa praktiska och rymliga moduler.

Om du väljer rätt modulär hörnssoffa,Han kommer att trivas med sin ergonomi och funktionalitet.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum