Mosaic: funktioner och dess omfattning

Marknaden för byggmaterial expanderar varje år - det finns nya typer av ytbehandlingar som produceras med hjälp av den senaste tekniken. I detta avseende går köpare bort i valet av ett brett sortiment. En av de mest populära typerna av ytbehandlingar är mosaik, som också kan variera i sina egenskaper. För att förstå materialets särdrag och dess omfattning betraktar vi denna beläggning mer detaljerat.

Särskilda funktioner

Mosaic är en kakel tillverkad på ett speciellt sätt på grund av små delar av olika material, till exempel glas eller keramik. Denna inredning har varit känd sedan urminnes tider - enligt historiker kan användningen av mosaik spåras till V-talet f.Kr.! nämligenFrån Mellanöstern och Medelhavet har traditionen varit att skapa invecklade scener och skickliga paneler på golvet och väggarna baserat på små enskilda element.

Idag har denna teknik inte förlorat sin popularitet, snarare tvärtom nu ligger den överst i byggnadstrenderna. Tack vare utvecklingen av teknik blev det möjligt att förenkla och påskynda produktionen av mosaikbeläggningar så mycket som möjligt.

Under skapandet av en produkt produceras alla dess beståndsdelar: tessera celler, ett speciellt substrat, bindande jord, samt mönster eller mönster utvecklas.

Naturligtvis kan särskilt pretentiösa konsumenter skapa sin egen mosaikdesign, men det är värt att förstå att det idag finns ett stort antal företag på marknaden som utvecklar sina egna mönster för varje smak, färg och budget. Detta gör att köparen kan hitta exakt vad han helt och hållet kan tillgodose sina krav och önskemål.

Mosaic täckningar är en yta på vilken små celler imiterar kakel på ett visst sätt. Tack vare dessa flera element skapas ett konstant ljusspel, vilket gör det möjligt att visuellt expandera och ordna rummet på ett intressant sätt, oavsett interiörets stil.Baserat på detta kan vi säga att mosaiken är kanske det mest konstnärliga sättet att avsluta, vilket gör det inte bara möjligt att dekorera rummet i rummet, utan även att förvandla det om det finns ett sådant behov.

Intressant kan mosaiken användas inte bara som ett klädgolv eller väggar, utan används ofta vid utformning av inredningsdetaljer, som bänkskivor, eldstäder och speglar.

Denna teknik sätter stilistiska accenter i rummet, lägger till elegansen i sakerna, betonar deras unika design och exceptionella smak hos ägarna.

Fördelar och nackdelar

Under det senaste decenniet har mosaiken utvecklats från ett elitistiskt sätt att dekorera inredningen till en mycket vanlig metod för att dekorera det utrymme som många människor tillgriper idag. Detta beror på de många fördelar som materialet har.

Först och främst är det hög styrka, vilket uppnås av råvaror (till exempel naturstenar) och en särskild produktionsmetod av detta material - ofta produceras en mosaik genom att blanda vissa komponenter och deras efterföljande avfyring.

Det är ingen hemlighet för någon att mosaikens dukgolv används i kök, badrum och simbassänger. Detta beror på att materialet har en hög vattenbeständighet. Det är av den anledningen att mosaikfinishen ofta finns i rum med hög luftfuktighet.

Motstånd mot temperaturförändringar gör det också möjligt att applicera detta foder under olika förhållanden, till exempel i bad och hammam.

Sådan värme och frostbeständighet är en av de viktigaste fördelarna med materialet.

En annan viktig fördel är förmågan att motstå kemisk exponering. Det kan sägas att detta är ett av de viktigaste kriterierna för att människor vill använda mosaiken som dekoration. Eftersom den huvudsakligen används för klädda väggar och golv, är beläggningen ofta utsatt för smuts och föroreningar.

Därför är det nödvändigt att regelbundet rengöra beläggningen, och detta görs i de flesta fall med hjälp av kemikalier.

I detta avseende försöker de flesta tillverkare att förhindra följderna av de negativa effekterna av olika rengöringsmedel på mosaikväven.Samspelet mellan rengöringsmedel och mosaikytan är inte skadligt för materialet, så det kan bibehållas under lång tid och med liten ansträngning rent och städat. Och det här är en obestridlig fördel med denna typ av beläggning.

Bland andra fördelar är det nödvändigt att notera det bredaste utbudet av material och färgpalett. Detta gör att du kan "passa" mosaikplattor i en befintlig inredning och placera i färg och texturerad accenter. Å andra sidan ger valet av kaklat vändning många möjligheter att skapa ett unikt mosaikmönster och realisera dina egna idéer och kreativ potential. Ett rum inrett med konstnärlig mosaikteknik skapar en trevlig och avkopplande atmosfär.

Detta gäller särskilt glasmosaiktyper, som ofta skapas av venetianskt glas, vilket ger en mängd olika texturer, djup och ljusstyrka.

Mosaic används ofta inom privat byggandeoch det är ganska motiverat: förutom utmärkta operativa och estetiska egenskaper är denna beläggning en miljövänlig produkt som uppfyller en rad internationella kvalitets- och säkerhetsstandarder.Av den anledningen kan den användas i ditt eget hem, utan rädsla för dina älskade hälsa.

Trots ett antal funktionella fördelar och stilistiska fördelar med denna beläggning finns det några nackdelar i det som bör nämnas. För det första är det möjligt att repor - även om mosaikplattor är resistenta mot mekanisk stress, kan vissa typer av rengöringsverktyg och borstar orsaka irreparabel skada på mosaikytan.

Naturligtvis kan du gömma repor med hjälp av speciella färger och så kallad injekteringsbruk, men med tiden blir det bara mer märkbart, vilket förmodligen kräver utbyte av mållinjen.

Kostnaden representerar också en av nackdelarna med mosaikplattan. I allmänhet kan materialet hittas och billigt - upp till 4000 per kvadratmeter, men det är värt att komma ihåg att ofta med så lågt pris finns det många nackdelar med själva materialet. Detta kommer att påverka kvaliteten på beläggningen och dess livslängd negativt. En riktigt bra och högkvalitativ mosaik kan köpas för ca 8 tusen per kvadratmeter.Sådana kostnader kan kräva betydande utgifter från familjebudgeten. Å andra sidan kommer de att vara motiverade, annars kan det påverka mosaikbeläggningens hållbarhet.

Komplexiteten i installationen av sådant material är förknippat med extra kostnader, vilket inkluderar uppmaningen till mästare som kan ordentligt göra mötesplatsens möte. Naturligtvis beror graden av arbetskomplexitet på typen av beläggning, till exempel är det mer lämpligt att tilldela kakel från natursten av sällsynt ras till proffs inom deras fält, medan PVC kan installeras av en person som bara har reparationserfarenhet.

Hur som helst bör nybörjare inte delta i försök i reparationsverksamhetenistället är det bättre att vända sig till specialister som kan ordentligt fixa kakel på ytan och därigenom säkerställa hållbarheten. Å andra sidan kommer yrkesverksamma att kunna stå för utseendet, vilket spelar nästan huvudrollen, eftersom mosaiken är en arbetskrävande konst. Det ställer speciella krav på beläggningens estetiska komponent.

En annan nackdel med efterbehandling, vilket uppenbaras endast under dess drift, är dess slipperiness. Detta gäller särskilt beläggningar i badrummet, poolen.Även om materialet har en låg vattenabsorption, är det fortfarande inte möjligt att avsticka fukt - det ligger helt enkelt på mosaikens yta, så efter vattenförfaranden är det ganska möjligt att glida på det, vilket kan vara hälsosamt. Att använda en matta ovanpå ett kaklat golv kan minska det underliggande hotet något, men det är fortfarande värt att ta hänsyn till detta gäller särskilt för släta glaserade mosaiktyper.

typer

Tack vare utvecklingen av teknik är det nu möjligt att skapa mosaikbeläggningar från ett brett utbud av material. För att förstå vilka typer av mosaik som finns och vad skillnaden är mellan dem är det nödvändigt att i detalj se över sorterna av detta material.

glas

En av de mest populära typerna av mosaik är glas. Det har fått en sådan popularitet eftersom den är stark nog, motståndskraftig mot extremiteter och mekanisk stress.

Denna beläggning har flera fördelar, eftersom den är skapad med hjälp av en speciell teknik, som är en långsiktig smältning av kvartsand, spar, olika oxider och salter vid höga temperaturer.Efter slutförandet av det första steget utsätts det nästan färdiga materialet för avfyrning och efterföljande kylning. Med denna produktionsmetod kan du skapa ett mycket hållbart material som är långt överlägset glas i sina egenskaper, även om de har samma sammansättning.

En liknande skillnad uppnås på grund av det faktum att mosaiken har ett mindre område av enskilda moduler - de är kvadrater med en sida på 2 centimeter.

Sådana fraktioner kan möjliggöra att skapa ett perfekt detaljerat mönster på vilken yta som helst. och i vilket rum som helst. Det är också möjligt att skapa en spektakulär yta på grund av det stora färgområdet av glasmosaik, eftersom det i materialproduktionens process läggs olika färgämnen till kompositionen, t ex kadmium. I dyrare beläggningsmöjligheter gjorda av premium venetianskt glas tillsätts naturliga mineraler som onyx eller till och med halvädelstenar som aventurin, pärlemor.

Frostat glas

Det finns också det så kallade frostat glasmosaiken - smalt, det görs med tillsats av kalium till materialet.Det är detta ämne som orsakar färgmättnad, brist på insyn och en blank effekt på ytan av beläggningen. Kanske är det smalt, det är det äldsta inredningsmaterialet, som har använts i reparationsarbetet sedan det antika Greklands tider, men det har inte förlorat sin relevans för denna dag.

Smidig yta, trevlig struktur och frånvaron av impregnering möjliggör att skapa ett invecklat volymetriskt mönster. Tack vare sådana operativa egenskaper är smalt fortfarande det grundläggande materialet för genomförandet av majoriteten av arkitektoniska och designlösningar.

Dessutom har denna typ av material bästa prestanda jämfört med konventionell glasmosaik, vilket naturligtvis påverkar materialkostnaden.

Ett brett utbud av glasmosaiker säkerställer sin popularitet bland köpare av olika inkomster: Det är inte utan anledning att det här täcket kan ses i de lilla badrummen i bostadshus och i den rymliga poolen i en lyxig herrgård.

Men med alla uppenbara fördelar med detta material borde vi inte glömma att användningen endast är möjlig endast i slutna lokaler, och användning i öppna utrymmen, som terrasser, ser åtminstone löjligt ut.

Från natursten

Mosaic beläggning kan tillverkas av sådana råvaror som natursten. Det bör omedelbart noteras att detta är ett mycket dyrt material, vars pris varierar mellan 5-40 tusen rubel. Den övre gränsen beror på användningen av råmaterial med exceptionell premiumkvalitet och unikt mönster.

Stenmosaik har en fantastisk färgmättnad, för tillverkaren väljer material sällsynta bergarter - till exempel marmor, jaspis, malakit, kvarts.

För att öka antalet köpare vänder företagen inte bara till exklusiva typer av sten. Ofta är granit, tuff och till och med havsstenar involverade i produktionen! Vid uppbyggnad av en beläggning mättes stenar, krossas och ges med den erforderliga formen och storleken och täckas också av speciella skyddande ämnen. Trots detta är mosaiken instabil för användning av rengöringskemikalier och olika hårda borstar. Baserat på detta kan vi säga att denna typ av beläggning kräver noggrann hantering, annars kan det uppstå olika fel på materialet.

keramiska

Keramisk mosaik upptar också en av de ledande positionerna i användningsfrekvensen vid ytbehandling och motverk. Det imiterar kakelbeläggningen mycket exakt, endast avviker från dimensionerna av tessaren, det vill säga de enskilda cellerna som utgör en fullsträckt mosaikduk.

En obestridlig fördel med denna typ av beläggning är dess brett spektrum: detta gäller ett brett spektrum av färger, materialets struktur och dess struktur. På byggmarknaden kan man hitta både traditionellt glasmosaik och dess olika modifieringar, inklusive flera inklusioner och imitation av sprickor och raster.

Det är viktigt att förstå att skillnader i strukturen hos ett mosaik kan påverka dess hållbarhet och utseende, så det är bättre att uppmärksamma den keramiska mosaiken av en tät icke-porös struktur.

Sådant material kommer att vara mer hållbart och kommer inte att utsättas för kontaminering och negativ slitage, medan porerna i det keramiska mosaiken skapar ett litet luftutrymme inuti tessern, vilket påverkar styrkan och graden av slitage på det keramiska mosaiken.

metall

Tack vare modern teknik är kaklat mosaik också skapat av okonventionella material, till exempel från metall. Sådana beläggningar är gjorda av rostfritt stål med en densitet av ca 7 g / cm2, tjockleken på detta material är 0,05 m. Sådana egenskaper ger hög hållfasthet hos mosaiken med sin relativa lättahet. Individuella celler är fasta på ett speciellt gummiunderlag som hjälper till att säkerställa den nödvändiga flexibiliteten hos beläggningen. På grund av detta kan ägarna lägga ett kakelbeläggning av metall, även på en ojämn yta. Användningen av metallmosaik som en fast beläggning observeras dock sällan.

I den arkitektoniska miljön är det vanligt att använda metall som en accent och ett sätt att uttrycka sig, vilket kommer att betona ett eller annat färgstarkt beslut av designern.

Porslin stengods

Förteckningen över råvaror för framställning av mosaikplattor har nyligen lagts till keramisk granit, som kombinerar många olika fördelar, till exempel hög motståndskraft mot mekanisk skada (som repor, sprickor och nötning), slaghållfasthet och enkelhet vid installation.Genom att följa råd från professionella steg för steg kan du uppnå ett utmärkt resultat - stengodsbeläggningen kommer att hålla fast vid ytan under lång tid.

En rik färgpalett är också en otvivelaktig fördel av ett mosaik av porslinsstengods.Det är hon som tillåter att genomföra de mest ursprungliga och djärva designidéerna. Sådan utbredd användning uppnås också på grund av det faktum att porslinsstengods, som ett konstgjort material, innebär en omfattande uppsättning mosaikstrukturer: både glatt glaserat, präglat och med efterföljande sprickor och med närvaro av olika inlägg.

En annan viktig faktor som karakteriserar positivt porslinstensyr och skiljer det fördelaktigt från andra beläggningar är den låga kostnaden.

Tack vare detta kommer nästan vilken köpare som helst att kunna välja ett värdigt alternativ för sig själva utan att skada familjebudgeten. Prestandakvaliteterna av porslinsstengodsmosaik ger det en mängd olika användningsområden i privatbyggnad: liknande foder kan ses i hushållen i huset, i arbetsutrymmet och naturligtvis i badrummen.Dessutom kan en mosaikbeläggning av denna typ också användas som fasadbeklädnad.

Från plast

Bland de icke-standardiserade råvarorna som används vid tillverkning av mosaik är det värt att notera plast. Materialet har nyligen kommit in på marknaden för mosaikbeläggningar som råmaterial: PVC-plåtar (4 mm tjocka) PVC-plåtar används för produktion av denna typ, som är utformade för att imitera keramiska plattor. Enligt de tyska standarderna kan plastplattor erbjuda hållbar högkvalitativ beläggning som kan omvandla eller helt enkelt uppdatera inredningen utan att kräva stora utgifter. Dessutom kommer nästan alla hantverkare att kunna installera denna beläggning på egen hand, det är kanske en av de viktigaste fördelarna med mosaikpaneler av plast.

utformning

Mosaikvändning är en typ av tillämpat konstverk, och i dem, som du vet, kan du ge frihet till fantasi. Det är genom denna beläggning att du kan realisera de mest våldsamma designidéerna. Detta är möjligt eftersom mosaiken inte har någon standard och varierar i storlek, färg och textur: förutom det vanliga torget finns också en sexsidig mosaik.

Det är en uppsättning glatta glaserade moduler i form av en sexkant, som kommer i olika färger, men de mest populära färglösningarna för denna typ av foder är vita, grå, svarta och några pastellfärger.

Liknande färger är typiska för interiörer gjorda i stil med minimalism, högteknologi, eko eller skandinavisk.

Kvadratisk form, som redan är vanligt för vanliga människor i kombination med en matt finish, kommer att vara intressant att se både i en klassisk inredning och inomhus med modern inredning. Dessutom kan funktionalitet, enkelhet och enkelhet i formerna av sådana stilar som högteknologiska betonas av 3D-plattor, som tack vare teknologisk blomstrande blir alltmer populära. Det kommer inte bara att kunna bli en designperspektivisering av höghastighets- och snabbutvecklande teknik, men det kommer också att kunna komplettera fusionskonstruktionen, känd för sin uppmärksamhet på detaljer och konsistens.

stil

Idag upplever mosaikkonsten en återfödelse, eftersom överflöd av olika typer av klädsel bidrar till utvidgningen av funktionell täckning, som varje år används mer och mer invecklat.Representationen av flera stilistiska alternativ för rymddesign ger mosaiken stora möjligheter för befälhavaren att förverkliga sin kreativa potential.

Trots detta måste tegningen av plattan göras i strikt överensstämmelse med rummets design.

En liknande tradition bildades i antiken, då en mosaikpanel var ett elitiskt sätt att dekorera ett rum. Det gjordes endast i strikt överensstämmelse med den typ av rum där panelen var belägen. Till exempel, i de bysantinska kyrkorna, användes mosaik för att skildra heliga och sända ett visst moraliserande plot.

Samtidigt användes mosaiken i islamiska länder, det osmanska riket och de arabiska länderna som dekoration och ett sätt att dekorera - invecklade ornament och ovanligt vackra mönster skapades, som gjordes av skickliga konstnärer.

På grund av speciella religiösa dogmer var de förbjudna att skildra levande varelser, så mosaikmästare koncentrerade sig på geometriska mönster och blommiga ornamenter.

Östlig stil har inte förlorat sin popularitet i många århundraden, inte bara i Mellanösternmen över hela världen. Beläggningen, gjord med en bias i orientaliska motiv, ser alltid mycket ovanligt ut och präglas av en uppsättning ljusa färger, små mönster som kräver hög kompetens.

Ett sådant mosaik kännetecknas också av en viss arkitektonisk rytm, eftersom den stilistiska grunden för denna typ av foder är en prydnad.

Nackdelen med en sådan utformning av rummen är att det är visuellt mycket svårt för besökaren att uppfatta alla upplopp av färger och former. Det är därför många designers som arbetar med mosaik i Mellanöstern använder det fragmentärt endast på vissa ytor för att markera dem. Med den här tekniken kan du lägga till zest på insidan, samtidigt som du inte överbelastar den visuellt. Hur som helst, även arabiska stilmönster placerade i ett litet antal ser färgglada, eleganta och permanent locka uppmärksamhet.

De stilar som kom till Ryssland från Europa är mer begränsade. och involvera användningen av antingen monokroma mosaiklösningar eller sådana enkla stilistiska och färgmönster som inte ser grova och pretentiösa ut.Typiskt är användningen av bilder ganska rationell förnuft - att göra zoning av rummet och välj i vilket som helst nyckelområde i det. Det gäller först och främst små studiolägenheter, i vilka golvmosaik kan bokstavligen avgränsa gränserna för ett visst semantiskt område, till exempel för att skilja matsalen från köket. Ofta används flera färgskärmar för dessa ändamål, vilket skapar en kontrast mellan sig själva.

Färgpalett

Med tanke på färgtekniker noterar vi att deras användning beror på stilen i rummet där det är planerat att utföra reparationsarbete. Ändå finns det arkitektoniska mönster som gör att du kan förenkla uppgiften att välja en färgpalett, eftersom det finns några nyanser som kan "passa" in i vilken dekor som helst.

Bland de neutrala, och därför universella för de flesta av interiören kan färgerna kallas vit och beige. Båda dessa färger förstärker först utrymmet, vilket är mycket nödvändigt för små utrymmen i bostadshus. Och för det andra har de en positiv effekt på en psykologisk person: det är trevligt att vara i rum gjorda i ljusa färger eftersom människor känner sig lugna och avslappnade i dem.

Kall nyanser är mycket eleganta, så många designers vänder sig till dem för att skapa en presentabel inredning.

Detta är motiverat, eftersom även psykologer säger att man använder en liknande färgpalett lindrar spänning och spänning samt främjar avslappning. Det är av den anledningen att färger som blå och blå ofta finns i pooler och badrum, eftersom det är i dessa rum som en person behöver det vila och vila för att fullt ut njuta av vattenbehandlingarna.

Dessutom är dessa nyanser av alla, utan undantag, människor associerade med vatten, vilket leder till användningen av en mosaik av dessa färger som en beklädnad av badrum och pooler. Särskilt intressanta kommer de att se i ett rum inrett i nautisk stil och kommer att kunna behålla rummets allmänna stämning och psykologiska bakgrund, men betonar också uppfinningsenligheten hos husets ägare.

Många människor älskar ljusa och invecklade interiörer med alla slags mönster. Mosaikplattor av denna typ kännetecknas av ljusa färger. Naturligtvis är fodrets huvudsakliga bakgrund gjord i lugna och fasthållna färger, till exempel gul eller beige,medan mosaikmönstret i sig presenteras i en mångfärgad design - bland de vanligast förekommande färgerna - röd, grön och lila. De är enkla och mångsidiga att kombinera med sina mörkare nyanser eller med andra grundläggande färger.

Ofta föreslås användningen av en gradient som en vinnande stilistisk enhet, det vill säga ett spel med nyanser och mättnad av tonen utförs.

När man använder en mångfärgad mosaik kan man därmed betona individuella delar av inredningen, till exempel en skicklig prydnad som kommer att betona ägarens exceptionella smak.

Vilken man ska välja?

Närvaron på marknaden av byggmaterial av olika typer av mosaik skapar många svårigheter för oerfarna hantverkare vid val av nödvändig foder. Detta är förknippat med en mängd olika material och med ett stort sortiment av texturer och mosaikstorlekar, och naturligtvis med sitt bredaste färgområde. Men när man väljer en yta är allt detta inte den primära faktorn, eftersom huvudkriteriet är det rum där reparationen är planerad, liksom dess egenskaper. Tänk på några exempel mer detaljerat.

För olika rum

När du slutar köks- och tvättstugorna, där det finns stor risk för kemiska exponeringar, är det bättre att välja mosaikprover gjorda av material som är mest resistenta mot kemikalier. Bland dem är glas, smalt och keramik. De är slitstarka beläggningar som enkelt kan överföra interaktionen med kemikalier, och användningen av olika rengöringsmedel och verktyg kommer inte att skada dem.

För korridorns konstruktion är det värt att beakta det faktum att beläggningen i detta speciella rum kan utsättas för mekanisk påverkan.

Det är i denna zon att det högsta korset är möjligt, och det finns också möjlighet att tunga föremål faller på beklädnadsytan. I detta avseende är det nödvändigt att välja de mest slitstarka beläggningarna som kommer att vara mycket slitstarka och resistenta mot olika slag av slag. Detta är också viktigt för att människor, när de kommer från gatan, tar med sig smuts och damm in i rummet. Av denna anledning måste du ägna särskild uppmärksamhet åt rengöring av korridoren och bevarande av mosaiken. Allt detta tyder på att i korridorns dekoration är det nödvändigt att använda material som porslinstensil eller natursten.

Andra typer av ytor, som glasmosaik, kommer att se särskilt imponerande ut i badrummet.

Ett annat utmärkt rum för en mosaikfärg är Hammam. Traditionen att dekorera badet gick från det ottomanska riket, där hamam spelade en stor roll inte bara som en plats för att genomföra vattenprocedurer, men också som en plattform för socialisering. För hamam präglades av närvaron av invecklad inredning, gjord i ljusa färger och med invecklade mönster.

Denna tradition lever fortfarande idag, det kan sägas att det har fått en återfödelse i vår tid. Naturligtvis skapar få människor idag utarbetade ritningar på badets väggar, men mosaiken är fortfarande populär, eftersom designen av glas tessera perfekt kan överleva effekterna av temperatur och den här finér är fuktbeständig. Båda dessa kvaliteter spelar en nyckelroll vid valet av material för slutbehandling av bad.

För yttre finish

Mosaikplattor används inte bara för inredning, men också för dekoration av fasader, utomhusöppningar och små landskapsformer - blomstersängar, terrasser, stigar på platsen. Att spela med texturerna, kan du intressera arrangera webbplatsen.Naturligtvis är det här nödvändigt att använda andra material än råmaterial för inredning.

Fasadplattor måste vara resistenta mot mikroorganismernas effekter från en aggressiv miljö, och de får inte utsättas för extremiteter eller mekanisk stress.

Baserat på dessa faktorer är det bättre att använda porslinstensyr, vilket enkelt kan överföra den negativa påverkan av den yttre miljön.

Att lägga ut yttre utrymmen är enkelt., eftersom storleken på mosaikmodulerna överstiger parametrarna för en standardmosaikcell. Det är inte svårt att genomföra installationsarbetet, eftersom ritningen inte är av största vikt, därför är filigree-noggrannheten inte så viktig för utvändig dekoration.

Tips och tricks

Eftersom mosaiken är en typ av arkitektonisk kreativitet finns det ingen enda mall för hur man lägger kakel. Det finns flera möjliga layouter som måste beaktas och utvärderas före den faktiska foderprocessen.

Rak masonry stil är endast lämplig för plana ytor. Den utförs direkt på plats och är bekant för de flesta mästare.

Kärnan i processen skiljer sig inte från layouten på en vanlig kakel: Tessera med sikt upp på ett speciellt substrat. Efter panelens uppläggning med användning av lim eller murbruk, vilka håller de enskilda små elementen tillsammans. Vi bör inte glömma användningen av injekteringsbruk, vilket kommer att göra osynliga sömmar mellan tesseram. Eftersom den finns i olika nyanser är det troligt att hemguiden kommer att göra ett misstag vid val av färg. För att undvika detta bör du använda en injektionsmassa, vars färg ligger närmast mosaikens huvudfärg. Om det inte finns någon sådan nyans bör du vara uppmärksam på neutrala färger, till exempel beige.

För krökta ytor är omvänd metod för att lägga ut mosaik karaktäristiska, där nyckelrollen spelas av mallmönstret i spegelbilden. Det är på grundval av detta mönster som mosaik skapas. Efter att ha lagt ut på ytskivorna med ett mönster måste de täckas med en speciell självhäftande film, på vilken de kaklade cellerna själva kommer att läggas ut senare. Detta ska göras mycket noggrant, i full överensstämmelse med skissen, vänd nedåt och omedelbart tryck hårt för att fixa.

Efter den tid som krävs för att fixera de små modulerna, avlägsnas den självhäftande filmen, och sedan är luckorna mellan cellerna grouted - i detta skede är processen identisk med hopfogningen av lederna i en direktlayout.

Eftersom båda beräkningsmetoderna inte är så enkla och kräver vissa färdigheter att reparera, är det bättre att kontakta specialiserade företag som kan erbjuda färdiga lösningar. De flesta företag som arbetar inom byggsegmentet säljer redan färdiga mosaiksträckningsmönster som hjälper till att uppnå effekten av ett tredimensionellt mönster.

Det främsta särdragen hos ett sådant ansikte är dess färglösning: Det är en lutning där en smidig övergång sker inom en enda färg från den mörkaste nyansen till det ljusaste. Denna stil beror på användningen av moduler med olika djup och intensitet av färg. Särskilt effektivt ser det ut i interiören, vilket innebär ett spel av färg och ljus, till exempel i poolen. Mörkare områden ligger vanligen närmare botten av poolen, medan den lätta delen av layouten kommer att ligga vid ytan själv.

Det här fodret kommer att skapa effekten av tredimensionellt utrymme och kommer visuellt att betona skålens djup.

När du väljer en viss typ av mosaik kan inte glömma att i någon typ av lokaler planeras dess installation, och det är viktigt att komma ihåg att du inte bör sträva efter för billiga erbjudanden, eftersom hög kvalitet material från en pålitlig tillverkare värt en hel del, men kommer att fungera som en i många år Tyvärr har många husmästare i ett försök att spara pengar glömt det och försöker skapa en mosaik med egna händer utan att ha någon erfarenhet av denna fråga. Vanligtvis resulterar detta i misslyckade reparationer och efterföljande besvikelse, vilket kan undvikas genom att vända sig till proffs.

På de särskilda egenskaperna att lägga mosaik, se följande video.

Tillverkare och recensioner

Det finns många företag som är involverade i produktion av mosaikplattor. Bland dem är både ryska tillverkare och utländska. Bland utländska leverantörer har de nordöstra företagen särskild respekt för köpare, eftersom deras produktion bygger på de gamla hemligheterna att skapa mosaik,som kompletteras av en utvecklad teknisk komponent och moderna produktionsmetoder.

Turkisk mosaik är mycket populär bland köpare. Kakel av företag som FK Marmor - Detta är en exklusiv marmorbeläggning, som kännetecknas av djupet av färg, snygg design och högkvalitativ mosaik. Köparna lyfter också fram marockanska tillverkare, som levererar täckning inom ett brett sortiment. Färgpaletten är väldigt bred - från djupblå och mörkgrön till känslig rosa, persika. Bland marockanska tillverkare är det lätt att välja en färg som passar en annan typ av inredning.

Vackra exempel i inredningen

Efter att ha fått all nödvändig information om mosaikbeläggningen kan du uppskatta fördelarna och nackdelarna med detta inför och designa och dekorera rummet i enlighet med din egen smak och intressanta designlösningar, särskilt eftersom mosaiken har oändliga konstnärliga möjligheter. Det finns otaliga alternativ för att dekorera ett rum med ett mosaikfoder, men låt oss titta på de mest populära arkitektoniska teknikerna med några exempel.

Mosaiken kan vara väldigt rik, färgrik och invecklad. Därför används små modulmoduler, som läggs ut i en specifik ordning för att bilda en komplicerad invecklad prydnad som kan tillverkas i ljusa färger. Denna teknik kan se intressant ut, inte bara på golvet i korridoren eller på väggarna i badrummet, men även i vardagsrummet. Men det här beslutet innebär att alla andra inredningsdetaljer ska vara fasthållna i sin stil och färg.

Inte bara excentriska och ursprungliga orientaliska mönster kan återspeglas i hemmet, men även den moderna designen kan referera till mosaikutsmyckning i sin stilistiska forskning. Det är till exempel möjligt att dekorera en öppen spis för att ge det ett komplett utseende och att fokusera uppmärksamhet på det som på hemmets attraktion.

Traditionellt är mosaiken placerad i badrummet - det verkar som alla är vana vid denna typ av finish. Men få personer vet att även mot bakgrunden av en mosaik kan du skapa fullvärdiga porträtt - ett exempel är mosaikbilden av en antik staty i badrummet. Här är inte så mycket en smakfråga först - de argumenterar inte för det,hur mycket teknik gjorde paneler.

Det är omöjligt att inte markera de klassiska exemplen på användningen av klädsel - mosaikens väggdekoration i köket. Det är på dem som betoningen. Beläggningen är gjord i djup mörkblå färg. Det ser mycket elegant ut i köket, där alla andra föremål görs i ett kallt och diskret sortiment.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum