Äkta tabeller: egenskaper och typer

Trä möbler har alltid varit en standard för kvalitet, stil, smak och lyx. Hittills är träprodukter också mycket prestigefyllda och är mycket populära. Detta gäller även matbord. Bord av massiv ek ser vackert och estetiskt tilltalande, snyggt och respektabelt. Dessutom kommer de att behaga dig med en lång livslängd, bekvämlighet och tillförlitlighet.

Nackdelar och fördelar med materialet

Ekträ anses vara det idealiska materialet för tillverkning av olika möbler. Detta material är slitstarkt och hållbart, motståndskraftigt mot rottningsprocessen, och har också egenskapen till flexibilitet. Därför produceras vackra matbord och skrivbord och andra skåpmöbler ofta från massiv ek.

Ek bord har många fördelar:

 • Trä möbler passar perfekt i alla stilar av inredning. Hon betonar utformningen av din lägenhet och ger den elegans och chic;
 • massiva ekbord kombinerar perfekt med alla stoppade möbler;
 • Om produkten är täckt med ett lackfärg, kan denna beläggning uppdateras periodiskt, vilket ger möblerna en glans, liksom att förlänga bordets livslängd.
 • hög tillförlitlighet är ett utmärkande drag i möbler gjorda av högkvalitativt ekträ;
 • miljövänlighet. Ek är ett miljövänligt material, det är giftfritt och helt säkert för din hälsa.
 • Ekabordet kan enkelt installeras i alla rum, vare sig det är ett kök, vardagsrum eller till och med ett barnrum.
 • ett bord med en bordplatta av massiv ek gör lägenheten varmare och mysigare, ger positiv energi till bostaden;
 • brett utbud av modeller. Det finns ett stort sortiment av bord med olika mönster på marknaden, så varje köpare kan välja den perfekta produkten för honom.

Den enda nackdelen som kan identifieras är den höga kostnaden för produkter gjorda av naturligt trä.Men deras pris är fullt motiverat av hög kvalitet och fantastisk utseende.

Naturligtvis är ek inte den enda trädarten som används för att göra möbler. Till exempel är ask också i stor efterfrågan. Det här träet skiljer sig väsentligt från ek. Askträ har en ljusare nyans än ek. Också, om vi jämför dessa arter, bör det noteras att askträ har ett mer uttalat och klart träaktigt mönster.

Moderna ekbord varierar också i olika icke-standardiserade metoder för träbearbetning:

 • platta - Monolitisk trädel. Ser elegant och dyrt ut, har en unik och unik form, färg och mönster. Slabbredd kan nå ca 1,5 meter;
 • bog ek - Ett unikt material som har bildats under naturliga förhållanden i hundratals år. Det tas från floder och våtmarker. Ett sådant träd har en underbar konsistens och en vacker mörk nyans;
 • faner - Dessa är tunna lakan (från en till tio millimeter) av naturligt ekmaterial, som används för dekoration och beklädnad av skåpmöbler.Finéren förmedlar helt den vackra lyxiga konsistensen av en mängd ek.

typer

Numera kan du hitta bord av alla former, storlekar och nyanser. Låt oss mer ingående överväga olika typer av produkter.

Soffbordet är en trendig, bekväm och funktionell möbel som är perfekt för installation i vardagsrummet, sovrummet eller på verandan. Utseendet på ekbordsbordet lockar med sin skönhet och elegans. Kvaliteten på sådana produkter är alltid på en hög nivå, du kan vara säker på att de kommer att tjäna dig i många år.

Soffbord av naturligt trä passar perfekt in i det klassiska interiören i rummet. Denna typ av bord kombineras harmoniskt med andra trämöbler - skåp, skåp, sängbord, stolar och så vidare.

Matbord - denna typ av möbler är mest efterfrågan. Produkter av ek kan vara fasta eller ha en design som rör sig ifrån varandra - det så kallade "transformerande bordet". Det senare alternativet, om nödvändigt, kan nästan fördubblas, så det blir optimalt för dem som ofta har stora företag hemma.

Om du planerar att sätta matbordet i matsalen, vars inre är gjord i en klassisk stil, kan du välja modeller med en rundad topp. Förutom det eleganta utseendet, kommer denna produkt också att ge komfort och fullständig säkerhet, eftersom det inte finns några skarpa hörn. På det ovala bordet kan bekvämt rymma stora företag.

Färglösningar

Bord av naturlig ek kan skryta med en mängd olika naturliga färger - cirka 20 olika alternativ.

Den behandlade ek kan ha både en ljus och en mörk nyans. Det kan vara en mängd olika gyllene och kaffetoner. Bord i sådana nyanser är ett utmärkt stilfullt tillägg till alla inredningar.

Wenge-färg anses vara en annan universell färglösning för ekprodukter. Denna nyans kombineras mycket väl med nästan alla andra färger som kan vara närvarande i inredningen.

Idag blir lätta möbler en modetrend i interiören. Detta gäller också för tabeller. Därför började tillverkarna producera produkter från vit ek. Blekt ekbord ser väldigt snyggt och vackert ut i modernaminimalistiska interiörer.

Naturligtvis är de mest populära träprodukter med ett naturligt naturligt mönster och en textur. Dessa bord kommer att se bra ut i en modern inredning, och i utformningen av en lägenhet under de gamla dagarna.

Tillverkningsegenskaper

Det är inte nödvändigt att köpa ett färdigt bord från massiv ek. En sådan produkt är ganska möjligt att skapa egna händer. Arbeta med detta material är enkelt och bekvämt.

Det första du behöver bestämma vilken typ av bord du behöver, liksom i vilken del av rummet det ska installeras. Baserat på detta kommer du att kunna bestämma de nödvändiga dimensionerna på möblerna. Vi vill emellertid uppmärksamma det faktum att bordet inte ska göras onödigt stort och besvärligt eftersom det blir alltför tungt och massivt.

Då bör du fylla på alla nödvändiga snickeriverktyg och material.

Före bordets framställning måste eket nödvändigtvis behandlas - detta garanterar tillförlitligheten och hållbarheten hos framtida möbler.

Om du planerar att göra ett bord av liten storlek, så är det inte nödvändigt att köpa en rad ek, kommer styrelser också att fungera.För att konstruera en bordplatta från dem kan plattorna limmas ihop eller fästas med tvärgående fästanordningar.

Träbenen på produkten kan korsas - det här alternativet är enklare. Antalet ben kommer att bero på produktens storlek och form.

Hur man gör ett bord med ek med egna händer, se följande video.

Hur man väljer inredning?

Ett brett utbud av naturliga ekborder gör det möjligt att välja lämpliga produkter för alla interiörer.

Ekabord kan ha olika former - rund, oval, rektangulär, mångsidig. Olika produkter är också i storlek och färg.

Det finns även mycket ovanliga glödande modeller som säkert kommer att imponera på dina gäster i mörkret. Sådana produkter kommer att vara lämpliga i inredningen i modern stil.

Det finns bord till salu, komplett med vilket levereras och stolar av naturligt trä, som har samma design. Det här är väldigt bekvämt, eftersom det inte är nödvändigt att välja separat stolar som kommer att harmonisera med bordet och andra möbler i rummet.

Men om du fortfarande inte har hittat ett lämpligt alternativ bland de färdiga modellerna,Du kan beställa exklusiva författarprodukter. Mästare kommer att göra ett bord av naturligt trä manuellt med hänsyn till alla dina önskemål. Men var förberedd för det faktum att kostnaden för sådana möbler kommer att vara mycket hög.

Det viktigaste vid valet av en viss bordmodell är att dess design kombineras harmoniskt med andra möbler, med inredningen av rummet, samt med interiörets stil som helhet.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum