Fällbord för vardagsrummet - en funktionell lösning för alla områden

I hemförbättring syftar en modern person till att omge sig med multifunktionella möbler som kan transformera, vilket kan spara utrymme i rummet. Ett slående exempel är ett hopfällbart bord för vardagsrummet - en funktionell lösning för alla områden.

Fördelar och nackdelar

Ett omvandlingsbord är ett oumbärligt föremål i vardagsrumsinredning som har många funktioner. Detta ger honom många fördelar jämfört med fasta möbler. Särskilt nödvändiga glidkonstruktioner kommer att vara i vardagsrum av liten storlek, eftersom de är ganska kompakta, när de är vikta och i avskild form kan de ge mycket utrymme för gästerna.

Dessa enheter ger ett antal fördelar.

 • Kompakthet. Tack vare möjligheten att förvandla, kan du snabbt göra rekreationsområdet till en mötesplats för gästerna.
 • Tillförlitligheten och enkelheten hos glidkonstruktionerna tillåter en lång tidsperiod att använda dessa anordningar. Moderna bord har liten vikt, vilket underlättar deras vikning.
 • Ändra de önskade parametrarna: djup, bredd, höjd eller form, som kan ändras både samtidigt och separat.
 • Multifunktionsapparater: Ett snyggt soffbord, om nödvändigt, blir ett komplett matbord.
 • Ytterligare funktioner. Ofta byggs lådor i de transformerande borden för att lagra olika föremål och tillbehör. Design ger fri tillgång till lådorna, oberoende av bordets position.
 • Stil, originalitet och olika modeller.

Med omsorg om mekanismerna och noggrann behandling, kommer omvandlingssystem att hålla en lång tid utan att orsaka några problem för ägarna. Dessa enheter har inga brister.

Nackdelen är bara deras pris - vissa modeller av transformerande bord kan vara ganska dyra.

arter

Alla vikbara mönster kan delas in i tre typer.

Varje kategori har sina egna speciella egenskaper, som har flera fördelar.

 • Matbord De anses vara det mest godtagbara alternativet för ett vardagsrum med ett litet område. Moderna transformerade tabeller i sammansatt form tar upp mycket mindre utrymme än i det ovecklade tillståndet. Du kan demontera och leverera sådana konstruktioner för en bordhändelse på några minuter.
 • tabeller Notebook har länge varit väldigt populär. Den vikta bordplattan på dessa produkter utvecklas i form av boken. Designen är utrustad med ytterligare hyllor där du kan lagra olika föremål. Sådana möbler kan användas inte bara som mat, men också som tidskrift eller skriftlig.
 • Transformera kaffebord - En lämplig lösning för vardagsrum av alla storlekar, som i det vikta tillståndet, upptar de ett mycket litet utrymme. Om det är brådskande att byta ett soffbord till en arbetare, så kan den här typen av snickeri skickas till en bärbar dator och en massa nödvändiga papper.Ett stort plus för att förvandla soffbord är höjdjustering och närvaro av hjul.

Tillverkningsmaterial

Tillverkningsmaterial spelar en stor roll vid framställning av glidbord, eftersom dessa strukturer måste vara mobila och följaktligen inte tunga, såväl som tillförlitliga och högkvalitativa.

När du skapar omvandlande tabeller används:

 • Spånskiva (spånskiva) - Det billigaste alternativet, det anses vara en billig analog av massivt trä, men väsentligt olika i vikt och mjukare i dekoration. I regel är detta material laminerat. Detta ökar dess livslängd.
 • MDF (fin fraktion) Det liknar det föregående materialet och skiljer sig bara i bindningskomponenten, vilket är det naturliga hartset - lignin, som ingår i träet. Materialet är ganska tillförlitligt och relativt billigt vilket gör det populärt bland konsumenterna.
 • Glass. Vid tillverkning av möbler med slagbeständiga sorter. Detta slitstarka material är motståndskraftigt mot fukt och mekanisk stress, vilket ger produkten ett raffinerat utseende.För att skapa en originalstil kan du använda materialet med det utskrivna mönstret.
 • metall - Det mest hållbara materialet som öppnar vida gränser för designers fantasi. Vid tillverkningen av dessa strukturer används ihåliga metallelement för att inte vikta produkten.
 • trä - Det dyraste och slitstarka materialet. Produkterna är mycket slitstarka, ser elegant ut, oavsett design. Nackdelarna är speciella krav i användningen: sätt inte på det varmt, låt inte blötläggas. Skarpa föremål kan enkelt klia på produkten.

utformning

För små lägenheter finns ett stort urval av omformande bord som kombinerar andra möbler. Dessa kan vara system som omvandlas till ett bord från ett skåp, nattduksbord, soffa eller till och med en säng. Sådana möbler ser väldigt imponerande ut, tar upp lite utrymme och utför flera funktioner.

Dessa system har en enkel omformningsmekanism, varigenom du snabbt och enkelt kan byta bordplattan.

Baserat på principen om mekanismen för transformation av systemet är uppdelat i flera typer:

 • Tabeller med korsformig vikningsmekanismEnkel enhet, mycket användarvänlig. Huvudfördelen med produkter med en sådan mekanism är dess kompaktitet vid vikning.
 • Glidbord med en plug-in-del. Principen för driften av ett sådant system är att komplettera området av bordet med ett plug-in-element, vilket är infört mellan två glidhalvor. Sådana tabeller är gjorda inte bara rektangulära i form, men också ovala och halvcirkelformiga. Förutom att öka bordsytans yta kan dessa strukturer utrustas med mekanismer som reglerar bordets höjd.
 • Fällning ger hjälppanelerkunna öka parametrarna. Dessa paneler ligger under huvudytan eller ner sidorna. När du använder den inbyggda mekanismen för att lyfta, börjar bordplattan att öppnas som en bok. Det finns bord, böcker, där det inte finns någon mekanism, och lyft- och fixeringspaneler uppträder manuellt.
 • Det finns omformande bord, gjorda i modern stil. De kostar en storleksordning dyrare, men det beror på det komplexa systemet med mekanismer och det ursprungliga utseendet.

Placera i inredningen

Fällbordet för hallen, liksom alla möbler, bör väljas inte bara av praktiska och hållbara skäl, men också enligt rummets stil. Design, färg och dekorelement i bordet ska kombineras med andra inredningsdetaljer i rummet.

Dessutom måste du ta hänsyn till materialtillverkningstabellen. Till exempel för vardagsrum i östra riktningen är ett bord av trä eller glas lämpligt, och högteknologisk stil kräver imitation av metallföremål eller en kombination av metall och plast.

Adressering av konfigurationsproblemet bör noteras att det borde motsvara formen av vardagsrummet som helhet. I ett kvadratiskt vardagsrum är det önskvärt att placera ett bord av samma form, men ett rektangulärt rum kräver möbler av en mer långsträckt konfiguration.

Tips för att välja

Huvudegenskapen vid valet är utseendet på produkten. Att matcha form och färger på möblerna med de toner som råder i rummet skapar harmoni och komfort.

Förhållandet mellan tabellens dimensioner och vardagsrummets storlek är ett viktigt kriterium för att välja denna möbel. Stort vikbord, med en kompakt storlek i det vikta läget,Det blir svårt att lägga in ett litet rum, eftersom det i en förstorad vy kommer att medföra obehag när det gäller fri rörlighet runt rummet.

Sammanfattningsvis bör det noteras att oavsett vilken mekanism som är installerad i hopbordet är huvuddelen att den är pålitlig och hållbar. Därför är det värt att uppmärksamma konstruktionstillbehören vid valet.

Om vad som finns finns fantastiska omformade tabeller, kan du se i nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum