Mosaic på toaletten: idéer för dekoration

 Mosaic på toaletten: idéer för dekoration

Numera, när tapeter används oftare (som brukade vara sällsynta) när man klarar av en toalett, är det inte förvånande att någon använder kakel som ännu inte har förlorat sin popularitet. Det finns många orsaker till det, eftersom det är lätt att rengöra, det är motståndskraftigt mot förändringar i temperatur och fuktighetsnivåer. Samtidigt kan plattan helt och hållet hitta någon färg, storlek och typ av yta.

Särskilda funktioner

Först och främst bör det sägas att mosaiken innehåller alla de positiva egenskaperna som är karakteristiska för alla plattor. Genom att använda mosaiken kan du skapa en unik inredning genom att applicera den på väggarna i närheten av badrummet och diskbänken för att lägga variation till monotoni av väggarna.Den kan också användas i mitten av väggarna som ett förkläde över ett handfat och runt badkaret. Rekommenderas som ett experiment använd motsatta tegelfärger för att skapa en ovanlig miljö - Denna lösning är lämplig för den modernistiska stilen som blir populärare, såväl som för fusion. Om du behöver en inredning i färgerna vatten och luft, är det lämpligt att använda mosaikplattor med vita och himmelska färger, liksom färgen på havsvågorna.

Samtidigt bör du inte bortse från de traditionella designalternativen, till exempel plattor av samma färg men olika mättnad för att skapa en viss färggradient. Denna lösning är lämplig för personer med konservativ syn på reparation.

Mosaic har blivit ett utmärkt val inte bara för toaletten, men också för ett kombinerat badrum eller kök. Detta material är mångsidigt, vilket gör det möjligt att experimentera i inredningen. Toaletten ser ut som original och modern hela tiden.

Med tidig och noggrann vård kaklat murverk under lång tid förlorar inte ett nytt utseende - för det behöver du bara försumma att städa rummet.

Mosaic är en lönsam lösning när det gäller utseende, eftersom det ser rikare ut än den vanliga traditionella tapeten på badrummet. Fördelen med att använda kakel på toaletten består också av att det harmoniskt kommer att komplettera golvets kakel, eftersom golvet i toaletten i de flesta fall alltid är kaklat. Du bör också vara uppmärksam på närvaron av extra tillbehör på toaletten, till exempel är det original att använda en miniatyrspegel på väggen.

Modernt mosaik av mycket tillförlitliga glastyper. Ett sådant material kännetecknas av högt motstånd mot chocker, men inom förnuft (en explosion kan inte motstå). Varje kakel blir idealiskt i rum med frekventa fuktändringar - det är därför lämpligt för en toalett utan problem.

Det borde vara när man väljer en dekoration för lokalerna att känna till det faktum att mosaiken har ett historiskt och konstnärligt värde, eftersom det sedan antiken har gått av hela väggarna och offentliga utrymmen är inget undantag. Till exempel känner alla till det utbredda romerska badet, som i en något modifierad form aldrig kommer att förlora sin relevans.Förekomsten av mosaikplattor från det vanliga "arbetsrummet" kan göra en riktig byggnadskonst.

Professionella råder användning av plattor, även på taket på badrummet. Det här är en mycket rimlig hygienlösning, eftersom det ligger i taket att stora mängder damm och bakterier ackumuleras. Klassiskt blekt tak kan inte rengöras och tvättas, medan plattan kommer att utstå någon mekanisk inverkan.

Vid användning av plattor finns det många fler fördelar än nackdelar, så det är ett perfekt ytmaterial.

Kostnad för

Bland de stora nackdelarna med kakelplattor är huvudplatsen upptagen med kostnaden, därför använder de kakel sparsamt och endast där det kommer att se mest fördelaktigt ut. Det finns till och med lösningar när plattan limes ovanpå tapeten, och den återstående ytan berörs inte. Ett sådant beslut har rätt att existera, men inte alla kommer att tycka om det. Priserna på kaklat material är stora och kan variera i området från 300 till 6000 rubel per kvadratmeter. Naturligtvis så Variationen beror på skillnader i kvalitet och beror också på ursprungslandet. Material från Kina kommer till exempel att vara betydligt billigare än motparter från Italien eller Spanien.

En stor roll i prissättningen spelas av mönstret, liksom typen av yta.

Glöm inte att förberedelse av ytan, materialleverans, borttagning av gammalt sopor kostar pengar. Att arbeta med plattor är därför dyrt, särskilt när anställd arbetskraft används. Det är värt att notera att det är ganska allvarligt att arbeta med någon kakel. En icke-professionell kommer inte att kunna lägga ner den för första gången, vilket också medför anständiga finansiella kostnader. I det här fallet kommer ägaren som inte sparar pengarna att bjuda in mästaren, resultatet blir uppnått mycket snabbare och kopplingens kvalitet blir högre.

sortiment

På den moderna marknaden finns ett stort utbud av mosaik. Du kan hitta små kakel med olika mönster, samt skapa självständigt något mönster att smaka. En stor fördel med badrummet är att det inte finns några vissa kanoner av design. Allt är gjort bara för en viss smak, det finns inga restriktioner. Det kan bara finnas en begränsning - frånvaron av fantasi.Samtidigt med frankmönster på plattan bör man vara försiktigare, eftersom de gamla skaparna på ett och samma gång inte tvekade att skildra de mest chockerande scenerna med hjälp av mosaikplattor. Det viktigaste beslutet förblir emellertid för skaparen.

Att skapa tröst i badrummet får kanske inte mindre uppmärksamhet än sovrummet, för det här är den plats där en modern person med en rasande rytm av livet kan gå i pension. Ofta fylls dagen av en modern person med kommunikation med ett stort antal människor, buller och oro. Allt detta bidrar till ökningen av stress, så det skulle inte bli överflödigt att avsluta detta rums finish i lugnande toner. Perfekt för detta krav passar antika, barocka och andra stilar. Du kan också posta bilder av dina favoritberättade personligheter, favoritobjekt och fenomen. I det här fallet ligger frågan bara på den finansiella komponenten.

Mosaikval

Trots att det inte finns några strikta bestämmelser om genomförandet av ytbehandlingar, är det fortfarande värt att styras av några expertrekommendationer. Till exempel är en kakel av olika färger (röd, gul) bäst lämpad för modernistisk stil, när dessa färger appliceras på en vägg. Andra väggar ska göras i neutralt vitt (beige) färger.

Om du vill ha mer värme, är det bättre att använda den bruna färgen, det kommer att vara mer gynnsam för avkoppling. Om du behöver mer rigor, kan du använda svarta och vita färger - i det här fallet kommer badrummet att få en modern och dyr utseende. Det är värt att uppmärksamma valet av golvplattor, eftersom kombinationen borde vara harmonisk. Om du behöver visuellt öka höjden på utrymmet kan mosaiken av en långsträckt form ordnas i vertikal ordning; Om du vill expandera utrymmet ska du ordna plattan horisontellt.

När du väljer en kakel, utesluter du inte att det kombineras perfekt med tapeter eller färg. Användningen av material av en typ utesluter inte möjligheten att använda en annan, tvärtom kompletterar olika material i fråga om mosaikplattor endast enbart varandra.

Vad är mosaiken av?

När du väljer ett liknande material kan du se olika alternativ - till exempel kan en kakel göras jämnt från plast. En sådan kakel är tillverkad av polymerer. Det här alternativet kan hänföras till budgeten, men kvaliteten kvarstår på en ganska hög nivå.Kakelplattan är stabil mot luftfuktighet. Det faktum att när man delar upp en plastplatta inte är så traumatisk som kaklat är det också viktigt.

keramiska mosaiken präglas av dess praktiska egenskaper, medan den präglas av ett lågt pris. Det är mest vanligt jämfört med andra typer av mosaik, och ja har även ett brett utbud av färger och nyanser.

kakel från glas gjord av kiselaktig sand och ytterligare föroreningar. Här är kvaliteten också på nivån, men priset är inte riktigt överkomligt. En glasplatta anses vara ett element av lyx.

Det finns även prov på den moderna byggmarknaden. från metall. Basen här är en mjuk plast, på vilken en tunn metallplatta (gjord av mässing, stål, brons) är limmad på toppen. En sådan prestanda är mycket nyckfull till hög luftfuktighet men lämplig för toaletten.

Kakelvård

Mosaiken är hållbar i sig, men det finns fortfarande ett antal regler, vars överensstämmelse förlänger kakelns liv och bevarar sitt fräscha utseende och skyddar det mot mögelns utseende. Kakelrengöring utförs endast av specialdesignade kemiska föreningar för detta ändamål, och arbetet utförs noga, utan starka mekaniska effekter.Det är bättre att inte ta brickan till ett tillstånd där det krävs allvarliga ansträngningar att rengöra - för det är det tillräckligt att regelbundet utföra våtrengöring.

Användningen av mosaikplattor kan sålunda vara en utmärkt lösning när du klarar badrummet, eftersom det här materialet har ett stort antal fördelar. Nackdelarna är obetydliga, och med rätt tidvård och korrekt användning av plattan kommer ägare att ägna sig i många år.

Det är lämpligt att använda en sådan kakel i en liten lägenhet (maximalt tvårum) för att dekorera ett badrum eller att göra ett förkläde i köket.

Den bästa plattan ser dock över toaletten i en liten toalett, visuellt expanderar utrymmet och ger en känsla av förtrogenhet med den gamla kulturen.

Hur man sätter en mozayka, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum