Välja ett bordsskåp

För närvarande är det viktigaste kriteriet i valet av möbler att spara utrymme. Lyckligtvis är den moderna möbelmarknaden rik på sådana interiördetaljer, och varje konsument kan själv välja den optimala modellen av lämpliga storlekar. Du kan spara utrymme med moderna piedestalbord. Låt oss bekanta dig med dessa produkter närmare.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med bord-tummen är dess kompakta storlek. Idag står många människor inför problemet med brist på kvadratmeter, så den här möblerna är väldigt populär och är en mycket relevant modell.

Ofta i sådana möbler finns enkla men bekväma mönster och mekanismer för att ändra dess dimensioner och syfte.Så i det veckade tillståndet verkar en sådan produkt vara väldigt liten och snygg, men om du utvidgar den ser du en stor modell bakom vilken minst 4-5 personer kan passa.

Det är värt att notera det faktum att det är mycket enkelt att använda bordstativet. Om det finns ett vikningssystem i det är det vanligtvis inte svårt att klara det, även för ett barn eller en ömtålig tjej.

I många moderna modeller finns det extra lådor, hyllor och skåp där du kan lagra många olika bagage eller viktiga föremål.

För att inte tala om den opretentiösa utformningen av sådana möbler. Table-curbstone passar lätt i många inställningar, utan att komma ut ur det allmänna ensemblet. Det betyder att du kan välja rätt alternativ för varje design.

Betydande nackdelar med dessa möbler observeras inte. Många köpare anger emellertid den imponerande vikten av sidobord till nackdelar. Detta gör dem inte de mest mobila inredningsdetaljerna. Att omorganisera sådana möbler till en ny plats är ofta nödvändigt att tillgripa hjälp av en annan person. Dessutom kan ett sådant imponerande objekt i processen att flytta skada ytan på golvet.

typer

Det finns flera sorter av bord, piedestaler.

Mobil och praktisk är utrullningsstativ. Oftast används denna modell som ett litet stativ, puff eller kompakt lagring av olika saker. Också, ofta vykatnaya alternativ ligger under skrivbordet skrivbordet, och det kan vara både kontor och heminredning. Ofta tillverkas dessa kompakta produkter på hjul, men det finns också fall på stabila ben.

För att fylla det fria utrymmet under bordplattan används ofta rörliga Bordskåpet på hjul. Till sådana möbler hänvisas ofta till i kökets arrangemang. Den främsta fördelen med den rullande modellen är att den inte blockerar åtkomst till olika kommunikationer som är rikligt närvarande i sådana lokaler. Den innehåller frontrullar med stopp. Ofta kompletteras rörliga kopior av ytterligare fack med flyttbara hyllor.

I moderna interiörer ser organiskt ut hängande piedestaler. Som namnet antyder är de fastsatta på en viss yta (som regel till en vägg) på något avstånd från golvbeläggningen.Stöder oftast i sådana produkter där. Liknande möbler ser väldigt snygga ut och tänkas, men i det klassiska interiøret ska det inte användas.

Ofta placeras sådana möbler i vardagsrummet. Det kan vara en vacker krökt design eller en ergonomisk version för TV. Ofta är bordsskivan enkel eller dubbel. Båda alternativen ser attraktiva ut i vardagsrummet och diskret.

Funktionellt och bekvämt att använda är hög box design. Sådana modeller kan fungera som en miniatyrdisk med rymliga lagringssystem. De kan placeras inte bara i vardagsrummet eller sovrummet utan också ett barnrum. Ett litet skåp med hög låda låter dig lagra barnens saker på den mest organiserade sätten, och barnet som sitter bakom sig kommer att kunna skriva eller dra i en bekväm position.

Bordstativ används ofta som middagsbord. Denna lösning är särskilt framgångsrik om köket i hemmet har mycket blygsamma dimensioner. Som regel brukar eller vikar modeller som, när de monteras, upptar ett minimum av ledigt utrymme, förvärvar för sådana situationer.

material

Idag är bord, skåp gjorda av olika råvaror. Denna aspekt påverkar direkt kostnaden för produkten. De mest populära och högkvalitativa modellerna är massivt trä. För närvarande används ädla arter som ek, björk, tall, lönn, wenge eller bok, i produktionen. Dessa produkter går länge och ser bra ut. Nackdelen med trästrukturer är emellertid att de vanligtvis är mycket dyra och kräver särskild behandling. Från tid till annan bör sådant material behandlas med speciella skyddande impregneringar, utan vilka det kan torka ut och spricka.

Curbstone-borden av laminerad spånskiva och MDF anses vara tillgängliga och relevanta. Dessa material tjänar också länge och är slitstarka, men ser väldigt enkelt ut och mönstrade, och skiljer sig heller inte åt i tillräcklig miljövänlighet. Dessutom innehåller LDSP formaldehydhartser som är farliga för människors hälsa. Säkrare är borden av spånskiva, stoppade med faner.

Ett annat tillgängligt material är plast. Den största fördelen med detta råmaterial är dess ljusfärgning, så idag finns det så många flerfärgade plastprodukter på möbelmarknaden för varje smak och färg.Dessutom är detta material inte föremål för ruttning eller torkning. Men han har sina nackdelar. Bordskåpet av färgad plast rekommenderas inte att sätta i direkt solljus, annars förlorar den färgmättnad. Experter rekommenderar också att köpa möbler skapade av högkvalitativ plast. Det kostar mer, men det är säkrare för hälsan och avger inte skadliga ämnen.

dimensioner

Bordet kan ha olika dimensioner. Klassiska små föremål (oftast placerade i köket) är 80x60 cm i storlek med en höjd av 90 cm. Det finns dock mer imponerande vikningsalternativ som, om de inte är monterade, blir till ett bekvämt matbord.

Medelhöjden på bordsskålarna mäts inom intervallet 60x85 cm och bredden är 20-100 cm. Det demonterade djupet kan vara 120-180 cm beroende på designen. Det längsta alternativet är bättre att sätta i ett stort område. Till exempel kan det vara ett kök där sådana möbler kommer att placeras som ett litet matbord.

färg

Tänk på några populära färger bordstativ:

 • Klassisk svartvitt. Sådana modeller kan sättas i nästan varje interiör, det viktigaste är att de passar inredningen i stil.
 • Brown. Dessa alternativ är de mest populära och vanliga. De passar också lätt i alla ensembler. Om möblerna är tillverkade av omärkt trä, så kommer det att medföra ljusa anmärkningar om värme och komfort till atmosfären.
 • Wenge. Den här färgen är otroligt fashionabel de senaste åren. Det kan tas med både moderna och klassiska inredning.
 • Ljusa färger. Icke-triviala färger är i regel plastprodukter. En mättad modell ska placeras i ett neutralt interiör, så att det allmänna utseendet på rummet inte verkar vara för färgstarkt.

Mekanismarrangemang

De mest populära är bordsskåpen med en vikningsmekanism. I dem är den visade bordsskivan fäst vid mitten av möblerna med hjälp av gångjärnen som är nödvändiga för att lyfta paneler uppåt med 90 grader. I det horisontella läget fixeras bordplattan med hjälp av benen. Den ansluter till basen och rör sig sidled med 60 grader. I sådana system lyfts endast hälften av möblerna upp, men det finns också moderna alternativ där båda delarna kan lyftas.

Modeller med två stigande halvor av bordsskivan (böcker) är inte mindre lämpliga. Dessa delar är symmetriskt placerade på båda sidor av strukturen. I utvecklat tillstånd har sådana möbler en anständig storlek, och den kan användas som matplats.

Modulära sidobord är mycket mobila och praktiska. Deras design är utformad så att varje enskild detalj kan skjutas ut ur det övergripande systemet och omplaceras till en ny plats eller helt borttagen till sidan.

stil

Bordstativet kan placeras i interiören av olika stilar:

 • För ensembler i klassikerns stil är en koncis, men sofistikerad modell av naturligt trä, inte viktat med inredning eller snidning, lämplig.
 • För moderna miljöer kan du välja monokromatiska mörka eller snövit modeller med komplexa strukturer och delar av glas och metall.
 • I Provence-stilen kommer ett snyggt nattduksbord av naturligt trä med ett naturligt mönster att se bra ut.
 • För utarbetade ensembler är pompösa modeller av stora storlekar, dekorerade med sniderier, reliefer, baguetter och förgyllda ytor perfekta.
 • För minimalism skulle den bästa lösningen vara den enklaste och mest inkomplicerade bordskåpen av neutrala färger.

dekoration

Bordet kan dekoreras med följande dekorativa element:

 • tråd;
 • glänsande beslag
 • Filmer med imitation av natursten;
 • kombinationer av olika färger i en produkt;
 • lite mindre fantasifulla lättnader;
 • imitation av gammalt trä
 • vacker craquelure;
 • patina.

utformning

Skåpets utformning ska passa inredningen där den ligger. Till exempel kommer ett hängande bord med två bord att se organiskt ut i ett modernt ensemble, men för det klassiska interiøret kan det inte användas i alla fall.

I vardagsrummet eller i köket ska skåpets utseende eller skugga överlappa med resten av inredningen. Till exempel, om det finns en valnötfärgad vägg i korridoren, borde bordsstenen väljas i de närmaste färgerna.

I det vikta tillståndet på bordet kan sådana möbler placeras dekorativa element i inredningen. Det kan till exempel vara vackra ljusstakar, plastvaser, fotoramar och andra liknande saker.

Hur man väljer?

Om du väljer ett bordsskåp bör du vara uppmärksam på följande parametrar:

 • Först bestämmer du vilken modell av skåp du vill köpa: hjälp, mobil eller tillfällig.
 • Se till att montera kvalitetsmöbler. Om du har det minsta tvivel är det bättre att kräva kvalitetscertifikat.
 • Glöm inte tillbehören. Den måste vara ordentligt fastsatt. De här bordens armar är mycket viktiga, särskilt om du väljer en modell för köket.
 • Var noga med att kontrollera användbarheten av alla mönster och mekanismer. Se till att alla rörliga delar fungerar och gör inte misstänkta ljud.
 • Det är ingen hemlighet att kända tillverkare producerar bättre och mer eftertänksama produkter, så det är bättre att köpa ett piedestalbord från ett populärt varumärke för att inte komma in i möbler av låg kvalitet.

Berömda tillverkare och recensioner

Vackra och funktionella möbler producerar ett känt varumärke Ikea. Köpare markerar ett elegant produktsortiment från denna tillverkare och rekommenderar att du köper inte-för-curbstone-tabeller, eftersom de har en mer hållbar och pålitlig design.

Köksbord - Skåp med fackdörrar producerade av företaget Rada. Köpare var nöjda med det moderna utseendet på sådana produkter, vilket påminner om professionella anordningar av kockar och bekväma justerbara fötter.

Ett stort utbud av skåp, böcker, producerar möbelfabriken "Vitra". Köpare är nöjda med låga priser på produkter från denna tillverkare och deras koncisa design.

Ett antal olika sidobord produceras av företaget MST Mebel. Särskilt värt att notera är de kompakta minitabellerna från spånskivor från denna tillverkare, som kan placeras även i närmsta rum. Dessa modeller är mycket populära, och konsumenterna pekar på deras bekväma mönster, men nackdelen med sådana modeller är att de är gjorda av icke ekologiska råmaterial.

Framgångsrika exempel och alternativ

En liten bordslåda med lådor ser organiskt ut, inte bara i hemmet utan också i kontorsinställningen. Så, i ljusa inredningar är det bättre att ha modeller av rik choklad eller mörkbrun nyans och på en mörk bakgrund kommer ljusare modeller att se bättre ut.

Bordstång kan sitta i sovrummet. Det rekommenderas att välja modeller som är lämpliga för huvudhuvudet.

Modeller med en hopfällbar halv bordsskiva ser bra ut i köket. Till exempel kan en ljusmodell med mörkt stöd och mörka stolar med vit stoppning placeras nära borggården, vilket skapar en vacker och sensuell kontrast.

Bordet på piedestalen kan placeras i barnens sovrum eller vardagsrum. Den kan användas som en kompakt arbetsplats, speciellt om den kompletteras med en bekväm hyllplan. Du borde emellertid inte lägga sådana möbler i ett för litet rum, annars verkar interiören trånga.

Fällbara bordsskivor med en vit bordplatta och bruna stöttor kommer att vara intressanta att se i vardagsrummet. Sådana möbler passar bra inte bara i köket. Det kan kompletteras med avföring i samma mörka och lätta design och placera i mitten av hallen och markera matsalen.

På funktionaliteten och användarvänligheten av bord-tummen ser du i följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum