Celenio träplattor: inredning

Fantastiska och mycket ovanliga känslor kan presenteras för dig och dina nära och kära genom en innovativ tredimensionell träplatta som heter Celenio från det berömda tyska företaget Haro. För sin release kom företagets specialister fram med ett unikt material Harolith2, som erhålls under mycket allvarligt tryck genom att pressa träflis och olika hartser. Resultatet är träplattor som efterliknar utseendet på naturstenar, textilier eller till och med betong.

Särskilda funktioner

Om du har länge drömt om att applicera ett golvbeläggning i ditt hem som inte skulle ge sin sten med sina magnifika egenskaper, bör du ägna stor uppmärksamhet åt den ursprungliga Celenio-plattan. Med det kan du få ett helt unikt trägolv, vilket inte kommer att se någonting med nära vänner eller släktingar.

Ett kännetecken för denna beläggning är att trots den snygga inredningen under sten eller textilier får man faktiskt golven från högkvalitativt naturligt trä.

Det betyder att från och med nu kommer dina ben och fötter från dina familjemedlemmar inte att frysa när man går på ett så magnifikt trägolv.

Naturligtvis kan även en högklassig konstimitation knappt jämföras med avseende på dess utmärkta egenskaper med ett riktigt material. Men den tyska tillverkaren Haro bestämde sig fortfarande för ett så ganska riskabelt steg och förlorade inte. Tack vare den modernaste tekniska utrustningen och den ursprungliga ideen om produktion visade det sig vara ganska konkurrenskraftig täckning som kan fungera under många år med korrekt vård.

Den otroligt varma, helt tysta, höghållfasta och lätta att installera kakelliknande beläggningen kombinerar alla de positiva egenskaperna hos naturligt trä och en unik design som öppnar nya möjligheter för konsumenterna vid utformningen av bostadshus.

Celenio-plattorna orsakade en stor känsla i världen av dekorativa beläggningar. Från första ögonkastet verkade det som om alla liknade den vanliga ytan av sten och bara på den noggrannaste undersökningen kunde man förstå det detta omslag är inget annat än ett sällsyntt trädsom har genomgått flera bearbetning och konvertering. Externt kan den här plattan likna ett laminatbräda, men i själva verket denna helt annan typ av material och en mycket mer betydande nivå av teknisk prestanda.

Du borde absolut inte oroa dig för att dess egenskaper kan vara sämre än sådana moderna golvbeläggningar. Kakan kommer att vara utmärkt för att hålla varma, det kommer att överföra effekten av både våta och våta miljöer.

Det kommer inte att ändra färg under direkt solljus, kommer inte att ändra sitt unika och presenterbara utseende under påverkan av hög eller omvänd låg temperatur och kan därför utan rädsla betraktas som ett mycket motståndskraftigt och mest pålitligt material.

Tillsammans med alla typer av välkända Celenio-plattor, erbjuder tillverkningsbolaget en elegant palett av naturliga färger av olika stenar - från sandsten av ljustoner till mörk färg av ädel skiffer. Och för fans av de mest otroliga beläggningarna, släpper Celenio ut Papyrusmodellimiterar kvalitetstextilier. Ändå är det mest ovanliga alternativet att dekorera ett trägolv en yta av trä som fullständigt imiterar verklig betong.

Det verkar faktiskt extraordinärt och uttrycksfullt, samtidigt som man skapar en atmosfär av moderna och moderna industriella estetik.

Fördelar och nackdelar

Celenio-plattorna har unika kvalitetsegenskaper, alla användare noterar sin utmärkta elasticitet, ljudlöshet, hög hållfasthet och slitstyrka även under de svåraste driftsförhållandena. Dessutom finns det flera fler Fördelar med kakel:

 • Elements av plattan är enkla på jobbet, medan det är möjligt att använda bekanta verktyg som är lämpliga för att träda med trämaterial.
 • Med Celenio-plattor kan du fullt ut förstå dina fantasiegenskaper genom att uppfinna ursprungliga ritningar och mönster när du lägger på.
 • Laminat Celenio miljövänligt, eftersom dess utsläpp används 90% trä. Ytterligare komponenter är bindande material, såsom exempelvis harts.
 • Otroligt kakel design - det är dekorerat med tyg, läder eller natursten. Denna textur kommer att dekorera alla bostäder eller kontorslokaler.
 • Tjockleken på ett kakelement är endast 8 mm, tack vare vilken Celenio lätt kan läggas under alla dörrar.
 • Särskilda, moderna ytstrukturer och färger.
 • Hög naturlighet hos beläggningen.
 • 15 års tjänst.
 • Tegel tolererar chock.

De viktigaste nackdelarna med ett sådant trägolv är:

 • Felaktig vård kommer att resultera i en snabb förlust av beläggningen av dess presenterbara utseende.
 • Ett litet antal färger som du kan välja att dekorera ditt hem.
 • Självläggning leder inte alltid till ett högkvalitativt resultat, så sannolikt måste du söka hjälp från en golvspecialist av denna typ.

Använd i inredningen

Den nästan naturliga utseendet på plattan och den extraordinära charmen av naturmaterial kommer att bidra till att ge en speciell personlighet till alla bostadsområden där denna beläggning kommer att användas. Och med tanke på att sådana kakel kan också användas som ytmaterial för väggarlyxig effekt kan fördubblas. Användningen av samma typ av material både på golvet och på en eller alla väggarna på en gång kommer överraskande att förena det lediga utrymmet, vilket gör det moderna interiøret komplett och komplett.

En kakel som stiger smidigt från golvet och passerar försiktigt till väggen är en mycket intressant och minnesvärd dekorativ teknik som visuellt förstorar utrymmet och skapar en "flytande" volym som lockar och lockar allas ögon.

Materialets struktur gör det möjligt att skära ut de nödvändiga formerna från det och kombinera dem med metall, glas och keramik. Användningsområdet för Celenio är så brett att platsen för användning av plattan endast kan begränsas av din egen fantasi.

Trägolv har en ovanligt grov konsistens som kombinerar alla slags stilar från olika designtider. Trevliga och varma träplattor Celenio kommer att glädja sina ägare med naturliga toner och vacker imitation av verkliga texturer av sten eller textilbeläggning. I Celenio-plattan får naturen möjlighet att visa sina bästa egenskaper.

Med ett ovanligt trägolv från Haro, som efterliknar sten så bra, kan helt nya dimensioner upptäckas i alla bostäder. Fördelarna med att använda den är uppenbara: om vanliga stenplattor kan vara kalla, kommer Celenio-plattorna att hålla dig varm och mysig i ditt hem.Den som på första våningen trampar på den här typen av golv reagerar alltid på denna beläggning med stor tillfredsställelse: det ser ut som stenplattor, men benen känns ändå mycket trevlig.

För golvet

Top Connect anses vara det enklaste staplingssystemet. Allt som behöver göras i förberedande skede är bara att korrekt förbereda golvet enligt rekommendationer från specialister. Använd sedan systemet Top-anslutning Du kan installera golvplattor mycket snabbt, nästan utan att använda verktyg, men tillförlitligt och utan alltför stor ansträngning. Celenio-plattor används endast i vardagsrum. Flytande installation tillåts enligt kakelinstallationsanvisningarna.

Celenio kommer också med ett styling system som heter ComforTec. Denna nya utveckling av Haro, som framgångsrikt kombinerar fördelarna med att lägga genom att limma hela ytan och snabbt lägga på ett flytande sätt. Varje Celenio-kakel på baksidan har tejp: du behöver bara ta bort den, trycka den på golvet och du är klar.

Läggandet görs antingen genom vanlig kontinuerlig limning med sömmar med en speciell pasta (ljus eller mörk ton) eller med flytande metod med låsfog. LocConnect. Den patenterade fjädermekanismen säkerställer exakt anslutning av träplattor. De klassiska versionerna av Celenio limmas dock och sys över hela ytan, så att de kan användas på badrum.

För väggar

Användningen av trämaterial på väggarna anses vara långt ifrån att vara nyskapande, eftersom väggarna i rummen tidigare var inredda med trä. Väggpaneler av trä används som en "varm" yta på mycket kalla stenmurar. Väggbeklädnad med "varma" träprodukter kan ofta ses i många stugor och lägenheter. Förresten används idag inte vanliga brädor av trä, men högkvalitativa kakel, harmoniskt kombinerade i färger med golvbeläggningar.

Väggen och golvet kombineras perfekt med färger och filtstrukturer på de vända ytorna. Därför anses valet av trä, där det redan har passerat provtidsramen, det mest lämpliga. Moderna fästsystem hjälper till att enkelt utföra parkett, laminatbräda och bra träplattor, som betong eller skiffer på väggen, inte bara skapa den mest bekväma atmosfären utan också dekorera det valda rummet på ett visst sätt.

Ytan på väggarna, dekorerad med kakel av trä, ser alltid väldigt imponerande ut.

Installationen av de populära Celenio-plattorna på väggarna är ganska enkel. Anledningen till detta är väggmonteringssystemet uppfunnet av Haro, vilket är lämpligt för ett märkesvarumärke. Alla nya golvbeläggningar kan snabbt installeras på husets väggar.

Detta fantastiska system består av monteringsremsor, de mest robusta klämmorna, samt starka fästen. Först med hjälp av byggnivån planeras placeringen av den första raden av plattan, då är den fixerad. Därefter kan du snabbt installera och brädor och träplattor på väggarna med parentes.

Installationsprocessen i detta fall liknar installationen av golvbeläggningar. När monteringsarbetet är färdigt på väggen används speciella ändklämmor - de tjänar till att fästa väggplattor helt fast. Vid slutet av arbetet är plattan fixerad med en profil av aluminium, den täcker kanterna och bildar den nödvändiga ramen för de dekorerade väggarna.

En ytterligare fördel med ett sådant system är att det är ganska lätt att ta bort det från väggen om det behövs.Demonteringen av strukturen utförs i omvänd orderprocess. Panelerna försiktigt dras ut ur klippen, remsorna är enkelt skruvade och de hål som har borrats är snyggt placerade.

Tack vare den här funktionen är systemet mer än perfekt för användning i hyrda lägenheter, eftersom det vid flyttning alltid kan tas bort och hitta sin ansökan i en ny bostad.

Drift och vård

Med Celenios ultramoderna trägolv kan du bli den fulla ägaren av ett snyggt skydd som liknar skiffer eller granit, skiffer eller textil, men kommer att tillverkas av en av de bästa trävarianterna.

Det är nödvändigt att ordentligt ta hand om en sådan lyxig sak, för det beror inte så mycket på ditt golvs utmärkta skick, som på hållbarheten hos det golvmaterial som valts för ditt hem.

Grundläggande regler och riktlinjer för vård av Celenio beläggning:

 • När det gäller rensning av rum med en sådan unik beläggning kan den bestå av vanlig rengöring med en mop eller inte en stel borste. I butikerna kan du också köpa speciella dukar för vård av sådana plattor.Men dessa servetter kommer endast behövas för allvarliga kontamineringar som en vanlig mop inte kan klara av. Spår av skor eller olika fläckar av fett kan till exempel vara ett stort problem för dig. Men de kan lätt avlägsnas med speciella fläckborttagare och en servett.
 • Men med en våt rengöring måste du akta dig. Trots detta, golvet, som alla trä med långvarig kontakt med en fuktig miljö, svullnar ofta och förlorar sin eleganta utseende. Det är kontraindicerat att använda vatten för våt rengöring av rum med vedplattor, det är bättre att använda ett specialdesignat verktyg. Så började företaget Haro själv producera högkvalitativa rengöringsprodukter som heter Clean & Green. De passar inte bara för trägolv utan även för parkett och elegant laminat.
 • Kom ihåg att användningen av andra ämnen som inte används för rengöring av trägolv kan skada Celenio-plattorna och inte ge den önskade effekten av renhet. Du måste också se till att även ogenomskinliga vattenpuddor inte syns på kakel, eftersom det leder till stora problem.
 • Inte det bästa kommer att påverkas av olika rengöringsmedel och metallobjekt.För att förhindra utseende av dofter och märkbara repor är det bättre att omedelbart köpa speciella Teflon-dynor under benen på stolar eller bord.

Först vid full implementering av alla regler kommer din kakel till golvet att glädja dig så länge som möjligt med sitt utmärkta utseende.

För mer information om Celenio-plattan, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum