Grillkamin: de smidiga byggnaderna

Traktion av människor att laga mat i friluft är oförterlig. Att kämpa mot det är inte värt det - du kan helt enkelt göra din önskan till verklighet. Och en bra hjälp här kan ha en bra grillfest.

Funktioner och syfte

Funktionen hos en grillpanna ligger nära en kittel och en brazier: alla tre typer av härd gör det möjligt att använda eld för matlagning. Grill de flesta människor skiljer sig utan svårighet, eftersom den är utformad strängt för kebabs. Mycket tunnare än linjen som skiljer grillar från utomhuseldstäder. Men för att känna igen det är det inte svårt, eftersom eldstaden inte ger en speciell grill för bearbetningsläget på elden. Det är främst utformat för att skapa en mysig atmosfär, och bearbetningen av produkter till honom är en sekundär funktion.

Eventuellt grillprojekt bör innebära ett rationellt avlägsnande av ugnen från bostads- och kommersiella byggnader. Det skapar inte bara en betydande brandrisk, men kan ständigt göra rök runt, och det är osannolikt att även de mest asketiska och tålmodiga människorna kan glädjas åt. Designa en grill så noggrant som möjligt, ta hand om bekvämligheten att besöka huset. När som helst kan det vara nödvändigt att återvända dit för att ta olika produkter, kläder eller rätter.

Noggrant och omtänksamt bör du välja material för tillverkning: det måste vara mycket hållbart, utesluta brand, kollaps inte under påverkan av väderelement.

arter

Den bokstavliga översättningen av grillen från engelska är öppen eld. Den halvklotformade pannan som uppträdde i 20-talet gav denna typ av foci en ny impuls. Ugnskomplexet kan presenteras i olika variationer:

 • Engångsbruk Gjord av tunn tenn. På palmen placerar kolet och toppen överlappas med ett galler.
 • Mobile. Det här är en typ av resväska som är lätt att flytta till rätt ställe. Perfekt för älskare av picknick och grill på gatan.
 • Pannan. Amerikanska av ursprungstyp.Utrustad med ett lock i form av en kupol, när den är stängd, liknar designen en ugn (du kan laga mycket kött på en gång).
 • Vagn. Mekanismen är ganska komplicerad, arbetsdelen är hopfällbar eller fixerad i separata variationer.
 • Stationär. Oftast gjorda av tegel och kompletteras med ett stort bord för gästerna.

Förutom koleldade enklaste grillar finns det andra alternativ. En naturgaskamin används ofta i kaféer och andra anläggningar av denna typ. Vid stugor används sådana konstruktioner dessutom och som grill är det ofta möjligt att hitta fall när de är inbäddade i trädgårdselement. Elektriska produkter har kompakta dimensioner - de placeras på de vanligaste borden. Men även om vi pratar om gata eldstäder (öppna kärnor) i den vanliga formen, kan de presenteras långt ifrån bara elementära lösningar.

Sällan används en utökad öppen spis, som behövs som öppen spis i trädgården eller lusthuset, och tillägget med en grill eller spett gör det möjligt att laga kött som är mycket gott. Som en grill kan en rysk spis också användas, i eldkammaren som är utmärkt bakning, rökhus och till och med en kokplatta.En stationär grill kan varieras inom ganska stora gränser: den placeras både på marknivå och något över eller under den. Valet av kvadratisk eller avrundad konfiguration är helt beroende av ägarens vilja. Det konstanta kravet är bara att täcka området runt eldstäderna i ett brandsäkert material.

Var ska man placera?

Den mest lämpliga för att installera en grill är gazebos och terrasser, tack vare vilken du kan vara ute, oavsett väder. En lika viktig faktor är kompatibilitet med andra delar av landskapet, eftersom kaminen måste harmoniskt komplettera kompositionen av stugan eller trädgårdsplattformen och inte komma ut ur den. När gården är täckt med tegel, är det lämpligt att sätta en spis med liknande material. Det är tillrådligt att tänka på grillplatsens läge i tankegången över landskapet som helhet.

Den ideala mangalzonen ska avlägsnas inte bara från huset och uthusen utan också från någon buske, träd, staket och andra mycket brandfarliga strukturer. Samtidigt är det nödvändigt att tänka på skydd av bostäder från rök, och om grävning av gräsmatta eller gräsmatta (om ugnen kommer att stå där).En mycket viktig detalj - högkvalitativ belysning, för semestern och bara vänliga sammankomster tenderar att dra fram till kvällen och till och med sent på kvällen ...

Stationära konstruktioner är inställda med hänsyn till ytterligare en övervägning - användbarhet. "Bekvämlighet" kan inte beskrivas av någon norm, det är till stor del ett subjektivt ämne. Men det rekommenderas att ta med till mangalområdet på vägen; om trädgården eller stugan redan är utrustad måste du välja mellan de platser där de går. Det händer att det inte finns en enda byggnad med tak på platsen, förutom huset, då väljs platsen, med inriktning på reserven av utrymme för installation av matsalgruppen. Vid installationen är det dessutom önskvärt att behålla ett visst avstånd från grannländer, oavsett om det är hemmagjorda eller fabriksgjorda ugnar.

Tillverkningsmaterial

Även det mest bra projektet och ett noggrant genomtänkt arrangemang kommer inte att ge ett optimalt resultat om man inte uppmärksammar valet av byggmaterial. I de flesta fall används olika typer av tegelstenar för att bygga en grill. Det bör noteras att bakväggen är uppvärmd till höga temperaturer, eftersom det i det här fallet är bättre att använda en eldfast tegel istället för den enkla versionen.Stiftelsen är ofta gjord av marmor eller granit, som bär en stor lastbrunn.

Street Brick Foci är främst konstruerade från eldstensstenar av universell profil. Av de märken som representeras på marknaden visas de bästa resultaten av kul- och kullagers, vilket lätt tål värme upp till 1650 grader. Om vi ​​pratar om naturmaterial, då vi skapar eldstäder rekommenderas det att använda:

 • basalt;
 • kalksten;
 • dolomit.

  Förutom strukturella material måste du ta hand om beredningen av bindande lösningar. Cement och sand används för att producera dem, och röd ler används för att lägga eldstensstenar. Den fylls med vattenvolymen som tekniken ger och lämnas ensam i 5-6 dagar, varefter den omröres tills en homogen massa bildas. Siktad sand (relativt liten) och en liten del av cement M200 fullbordar förfarandet för framställning av kompositionen.

  Det är inte nödvändigt att bygga en grill från natursten eller tegel. Metallkonstruktioner fungerar också bra. Gjutjärnsprodukter används i stor utsträckning: när de används är deras risk för att sot bildas minimal.I ugnsens inre volym fördelas värmen perfekt jämnt och kvarstår länge - även de bästa stålkvaliteterna är oförmögna. Nackdelen med gjutjärn är hårdhetens svårighetsgrad, men om den är installerad stationär kan denna omständighet försummas.

  Under hantverksmässiga förhållanden är det lätt att göra en improviserad grill från en gasflaska. Jämfört med en sådan lösning är även de enklaste industriella konstruktionerna otroligt dyra. Strängt iakttagande av förfarandet kommer även personer som inte är alltför sofistikerade att arbeta med metall att få bra resultat. Konsumenterna kan lägga exakt den funktionalitet de behöver i enheten och inte betala för värdelösa tillägg. Och ändå: design baserade på en gascylinder är ganska mobil.

  Eftersom produktionen av dessa behållare gör det mest hållbara, finns det ingen anledning att frukta sin opålitlighet. Botten kommer inte att brinna igenom, och efter att du har slutat laga köttet behöver du bara stänga locket - det behöver inte hällas och släcka elden. Viktigt! Innan du börjar arbeta måste du släppa ut all kvarvarande gas som kvarstår efter att du använt cylindern.

  Denna typ av grill har flera nackdelar:

  • utan värmebeständiga målarestetiska egenskaper försämras;
  • produkten är väldigt tung;
  • Du behöver solid erfarenhet av svetsutrustning (med osäkerhet som ett resultat är det bättre att köpa en färdig struktur).

  Fasad tillverkning

  Teckningar och kartor på en grill bör inte bara återspegla deras storlek och typ av material, men också beställa layout av tegelstenar. Det är viktigt att omedelbart bestämma konstruktionens konstruktiva egenskaper: var uppmärksam på arrangemang av hyllor och tränischer, på ställen för kokta rätter. Det rekommenderas att i ritningarna reflektera över taket och nivån på gallret som är fastsatt ovanför braziern, liksom tvättställets placering.

  När du bygger en grill med egna händer, är det lämpligt att fokusera på följande dimensioner:

  • höjd - upp till 180 cm;
  • piedestal - upp till 80, maximalt - upp till 90 cm;
  • rosterens höjd - 50-70 cm;
  • bredden på den inre delen av ugnen är upp till 50 cm.

  Grillläggning utförs på basis av betong. Oftast representeras det av en förstärkt plåt. Strukturens tjocklek är 0,3 m. Vidare rekommenderas under denna grund att placera ett par skarpa ark av takmaterial: de ska utföra uppgiften att vattentäta fundamentet nedanifrån.För avfasade tegelstenar används kakelskivor med diamantskivor och för skärning av block - vinkelslipar med diamantskivor. Den första raden (rag) måste läggas i ½ tegelstenar och den andra raden läggs från hela blocken.

  Skorstenen kan tillverkas inte bara från tegelstenar utan även från metall. Ytterligare materialbesparingar kommer att ge ett avslag på tegelbord. För att kunna bygga en ugn på rätt sätt måste det anges på ritningen vilken struktur för lager-för-lager i strukturen (hur bäst kan den vikas längs raderna). Den allmänna regeln är detta: ett par longitudinellt orienterade block placeras på den nedre tegelstenen som sträcker sig längs bottenstenen. Skorstenen görs oftast av användarna själva, med hjälp av stålkonstruktioner eller eldfasta tegelstenar.

  Driftstips

  Även högsta kvalitet och välkonstruerad grill ger det bästa resultatet endast med strikt överensstämmelse med användarreglerna. På hur noga de utförs beror inte bara komforten hos stugan eller stugan, utan också brandskydd. Som med alla ugnar som gör bränder är det oacceptabelt att använda brandfarliga vätskor, häll smörjmedel och vegetabiliska oljor in i elden.Ett annat strikt förbud är bränning av skräp och matavfall: de kan inte bara förstöra ugnen själv, utan också prova förgiftning. Det är endast nödvändigt att använda den typen av bränsle som tillhandahålls av en konstruktion.

  Det är strängt förbjudet att bränna mycket bränsle på en gång eller försöka använda en grill som en eldstad, en värme spis. Bara i eldstaden kan du göra en eld, om det görs i härden, kan du skada strukturen eller börja elda. Ansvariga ägare är alltid bekant med designfunktionerna och tillverkarens anvisningar före driftstart.

  Det är omöjligt att anstränga en grill på vintern eller efter att nederbörd är mycket skarp: detta kan leda till sprickbildning på ytan. Oavsett hur ägarna har bråttom, bör ugnen torkas i 30 minuter över låg värme.

   Vid avfyrning och tillsättning av nya portioner bränsle, när du rengör en grill måste du bära skyddshandskar. Det är omöjligt att få lätt antända föremål till elden. Det är också nödvändigt att noggrant övervaka barn, djur, skydda dem från kontakt med flamman. Kontrollera regelbundet frusen, grillen, eldstaden och väggarna. Vid upptäckt av sprickor och spår av utbrändhet bör de elimineras omedelbart.

   På svängarna att bygga en grillugn, se följande video.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål.För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum