Hur man gör ett kebabhus för hem och trädgård?

Hur man gör ett kebabhus för hem och trädgård?

För att laga kött på eld, använder många människor färdiga metallgrillar. Men en sådan produkt kan snabbt försämras. Det är lätt att förhindra detta, det räcker att göra ett shashlik hus själv.

Särskilda funktioner

Detta koncept kom till oss från Kaukasus. Om du gräver i enhetens historia kan du se att uppfinningen av mangal tillskrivs USA. Det finns dock många arkeologiska källor från antiken, vilket tyder på att detta är en orientalisk term.Dess ungefärliga värde är en rundad kopplingsskål. De hade oftast lock och bärhandtag. När du gör ett shashlik hus med egna händer, bör du komma ihåg ett antal funktioner relaterade till säkerhet och andra viktiga aspekter.

Börja med att överväga funktioner och fördelar med grill med tak. Det gör det möjligt att applicera det i vilket som helst väder, vilket är mycket viktigt för områden med oförutsägbara och förändrade förutsättningar. En sådan produkt kan vara både stationär och bärbar.

Nära en sådan stor grill med väderskydd kan du alltid värma upp, vilket är en mycket viktig faktor. Vi får inte glömma att det är nödvändigt att ha en grillhut bort från bostadshus, växter och lättbrännbara material. Därför rensas terrängen i braziers monteringsområde av växter, marken runt den kan läggas ut med beläggningsplattor och omslutas med ett litet metallstaket.

Vad är det?

Det bör sägas att köttkött på öppen eld är mycket smakligare och mer fördelaktigt än på en vanlig spis.

Till att börja med, låt oss titta på den allmänna klassificeringen av olika grillhus och göra en kort beskrivning av dem.

  • brasa - Det är en metalllåda med höga väggar, på vilken spett eller ett galler installeras. Under den senare är vanligtvis ett stativ för uppvärmning, som häller kol och aska. Produkten är monterad på metallben och lätt demonterad.
  • grill - skiljer sig från det första i en rund form och ett fast galler med lock. Det bakade mat. Det händer el.
  • grill - En komplicerad version av den tidigare modellen. Förutom grillen och spettarna, använder den också en spytt. Det brukar sätta på platsen.
  • Grill - Lämpliga redskap för att laga kött. Det kan vara elektriskt och användas inomhus.
  • rökeri - En metalllåda med lock, vars botten är täckt med sågspån. Vid uppvärmning bildar rökformar, vilket ger produkterna en specifik smak.

Det bör noteras att grillen för att ge och hemma är både professionell och amatör, gjord i brådska. Bland de hemlagade alternativen kan noteras design av metalltenn, från fatet eller ens från trädgårdsskottarna.

Köttutrustning för kött är indelade i bärbara, mobila och stationära.Mer professionellt falskt tillverkat av tegel, nytt eller nytt. Sådana modeller är bra för gazebos.

En av de olika typerna av grill är en grill. Elektrisk grill är en apparat som används för värmebehandling av kött. På grund av närvaron av en roterande mekanism är köttet jämnt rostad. Enligt sättet som spettarna är belägna är sådana shashlybliches horisontella och vertikala.

Ett av kriterierna för att välja en grill är dess rörlighet. Denna köttberedningsanordning kan vara stationär eller bärbar eller bärbar.

Stationär grill är populär i förortsområden. I det här fallet kan du göra ett verkligt konstverk med smidesjärnelement ur det vanliga kebabhuset.

Bärbar grill används ofta på resor till naturen. En sådan vikningsdesign är väldigt mobil, men samtidigt har den sina egna nackdelar. Det är nämligen omöjligt att laga en stor mängd mat på det på kort tid.

Om du behöver en grill för lägenheten, och du ska laga kött på balkongen, då kommer ett litet och vikningsalternativ att fungera bra.

När det gäller grillen är de också indelade i mobil och stationär. Det finns också gasgrillar, som oftast används i cateringplatser.

Storlekar och former

Storleken och utformningen av en grillmaskin kan variera kraftigt beroende på vad och var det behövs. I storlek kan det vara mini, medium eller stort. Det beror allt på destination och plats. Den främsta formen av grill för köttfärs är rektangulär. Men du kan alltid komma med något mer intressant. Från en mängd olika skrotmaterial, oavsett om det är en gammal vagn eller en metallfat, får du en unik typ av skapelse.

Tillverkarnas betyg

Det är nödvändigt att betona att det enligt kunden är den elektriska kebaben med vertikal utförande mycket bekvämt och snabbt om du vill laga kött snabbt och för ett stort företag hemma. Men för avgången av naturen är bäst lämpad för vanlig grill.

Om vi ​​analyserar värdet av tillverkare av elektriska grillgrillar vad gäller pris och kvalitet, kan vi göra följande lista:

  1. Kitfort KT-1405;
  2. Maxwell MW-1990 ST;
  3. Leende GB 3313;
  4. Kitfort KT-1402.

Hur man väljer?

När du väljer en grill måste du fortsätta från det syfte du behöver det och var du ska använda det mest ofta. Du bör också bestämma förhållandet mellan kriterierna för pris och kvalitet. Inte alltid den bästa kvaliteten och bästa grillmakaren kostar mer än resten.

När du väljer en grill bör du förstå vilken metall den är gjord av. Om denna modell har aluminiumben, då kommer denna brazier att vara opålitlig. En ostabil grill är trots allt farlig.

Samtidigt för en bärbar grill är bäst att välja som ett material av rostfritt stål. Ståltjocklek - 1-1,5 mm. I annat fall kan du inte helt laga grillat kött i en annan grill. Dessutom är enhetens livslängd beroende av väggtjockleken.

Hur man gör sig själv?

Om du bestämmer dig för att göra en brazier själv, bör du vara uppmärksam på ett antal aspekter: djup, lufthål, grilldimensioner och skåror för spettar.

Brazierns djup låter dig bestämma rätt mängd värme för köttet och placera det på önskad höjd. Lufthål bestämmer sitt konstanta flöde, vilket gör att du kan hålla värmen på en viss nivå.

Först av allt ritas ritningarna. Välj sedan typ av struktur. Efter allt ovan bestäms med valet av byggmaterial.

- Materialval

Vid tillverkning av grillar med egna händer används vanligtvis värmebeständig tegelsten, vilket är ett vanligare byggmaterial. Tegelstenar kan också täckas på toppen med keramiska plattor. Vid behov kan även lerlösning, vilket signifikant minskar förbrukningen av cement.

Vid byggandet av ett kebabhus med tegelstenar behöver du också byggmaterial som cement, sand, lera, mellersta murar, brädor och armeringsstänger.

- Verktyg och tillbehör

Vid tillverkningen kommer du förmodligen att använda följande verktyg: galler, linjal och måttband, spade, spatel och trowel, betongblandare, sik för siktning av sand, byggnadsnivå, spade, samt kapacitet för blandning av murbruk. En gummihammare och garn kommer också att krävas.

Det bör noteras att om du använder en grill,då är huvudkomponenten vid valet värmeelementet inuti det, vilket bestämmer kvaliteten på köttköttet.

- Utveckling av ritningar

Vid beräkningsskedet och uppbyggnaden av systemet kan du referera till färdiga alternativ eller försöka göra dig själv. I det här fallet, glöm inte bort säkerhetsnormerna.

- Byggprocessen

När byggnaden ska vara uppmärksam på typen av tegelsten. Sedan börjar vi stegvis genomföra alla nödvändiga regler.

Grill ligger på stiftelsen. För att göra detta måste du gräva en grop med ett djup av två bajonetter av spaden, rensa förplatsen. Sedan kör de i pinnar och sträcker repet. Botten är täckt med sand och murar, som sedan täppas. Med hjälp av brädor är det nödvändigt att bygga ett förarbete.

Sedan börjar de göra en tegelbas för framtida grillmakare. Det är också nödvändigt att välja en plats med hänsyn till faktorerna: avstånd från olika byggnader och växter, närvaron av en närliggande vattenkälla.

Driftstips

Det rekommenderas att utrusta området runt grillen för en bekväm vistelse.För denna plats runt grillen kan du lägga kakel, bygga ett lusthus, bänkar och liknande.

För bekväm användning av grillen läggs infällbara brandsäkra ark i botten, på vilken ask och sot hälls.

Lite energi, färdigheter och tid gör att du kan göra ditt kebabhus till hemmet eller sommarstugan, vilket ger dig nöje sommar och vinter. Och om det finns denna anläggning på din webbplats, så kommer det i ditt hus att vara ett mysigt hörn för en bra tidsfördriv.

Hur man gör en shashlik maträtt med egna händer, se videon nedan.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum