Smokehouse "Izhitsa": funktioner och fördelar

Rökt kött, fisk, fjäderfä är efterfrågan bland köpare, eftersom de har en aptitretande arom och har en speciell smak. Därför försöker många företag inom livsmedelsindustrin utrusta sin produktionsutrustning för heta och kalla röka produkter, eftersom de alltid kommer att hitta en köpare.

För sådana ändamål är väl lämpat rökhus "Izhitsa", som har sina egna egenskaper och fördelar.

typer

Smokehouse "Izhitsa" passar dem som har bestämt sig för att starta egen verksamhet och öppna en liten verkstad för produktion av röka produkter och en butik där de kan säljas. En sådan installation kommer inte vara överflödig för caféägaren: det kommer att tillåta att diversifiera menyn och locka besökare med goda rätter.

Vikten av ett parti produkter som kan laddas i kameran, beroende på modifieringen av installationen, är från 50 till 250 kg.

För varje produkttyp läggs ett specifikt program med nödvändiga parametrar. Detta sparar rökaren från att behöva spåra varje steg och styra processen.

  • Installation "Izhitsa-1200M2" tillåter dig att ladda upp till 100 kg produkt, som kommer att rökas i en och en halv timme. Denna belastning gör att du kan göra ungefär ett halvt ton rökt kött eller fisk per dag.
  • "Izjitsa-GC" Antalet lastade produkter skiljer sig inte från föregående modell, läckra rökt kött kokas i två och en halv timme.
  • "Izjitsa-1700" rymmer för att förbereda 200 kg delikatesser. Rök kan vara från en timme till två beroende på önskat resultat. Kontinuerlig drift tillåter dig att göra en och en halv ton produkt per dag.
  • "Izjitsa-2500" Det anses vara den mest kraftfulla modellen av denna tillverkare rökt. Det låter dig ladda ner 250 kg av produkten och laga den i en halvtimme. I denna inställning kan du laga kalla och heta röka produkter.
"Izjitsa-2500"
"Izjitsa-GC"
"Izjitsa-1700"
"Izjitsa-1200m2"

Alla kan använda utrustningen efter att ha läst instruktionerna. Tack vare pekskärmen under rökning kan du justera temperaturen, ändra fuktighet, rökmättnad. Allt detta gör att du kan uppnå önskade parametrar: smak, färg, grad av rökt.

Vägen för varmrökning är väsentligt annorlunda än förkylningen. Den första processen sker vid hög temperatur och produkten kan, beroende på vilken utrustning som används, vara klar om 1-2 timmar. När det är kallt rökt vid låg temperatur kan produkten tillagas för en dag eller ännu mer. Innan fisken eller köttet går in i rökhuset behöver de ytterligare bearbetning, såsom saltning.

Hett rökt
Kall rökt

Fördelar och nackdelar

Först överväga de positiva egenskaperna hos produkterna:

  • Elements av Izhitsa rökhus är gjorda av material som inte ger korrosion, tål höga temperaturer och är resistenta mot aggressiva medier.
  • Utrustningen tillåter dig att röka inte bara kött och fisk, utan även ost, svin, korv. Dessutom kan installationen inte bara röka, utan också att torka och baka produkterna.Värmeelementen placeras bekvämt så att kammaren värms jämnt.
  • Installation tar upp lite utrymme, och viktigast av allt, det förbrukar inte mycket energi. Så det kan installeras i ett litet rum. Och ändå, med alla dessa egenskaper för det hus där en liten familj bor, är den här utsikten inte särskilt lämplig. För detta finns små rökhus för hemmabruk. Även om du vill kan du installera Izhitsu i ditt hem, som kan användas av flera familjer samtidigt.
  • När man konsumerar rökt kött tillagd med hjälp av "Izhitsa" rökhus, kan du vara säker på att de inte innehåller cancerframkallande ämnen. I alla fall garanterar tillverkarna av installationen det, och de värderar sitt rykte. Temperaturen ligger inom det normala området där inga skadliga ämnen produceras.

Hållbarheten för produkter som kokas i Izhitsa-enheter är upp till två månader. När det gäller priset är sådana installationer mycket billigare än sina importerade motsvarigheter.

Denna typ av installation förvärvas huvudsakligen av företagare.

Med verklig kundreferens finns alltid tillgänglig på specialiserade webbplatser på Internet.Många säger att den inköpta utrustningen har varit i bruk under många år och det finns ingen uppdelning. Produkterna är läckra och högkvalitativa, det uppskattas av köpare som regelbundet köper rökt kött.

Rökverket ligger längst ner, vilket eliminerar stänk av kondensat på produkterna. Många företagare uppskattar särskilt det faktum att produkterna är beredda mycket snabbt, och kapaciteten för liten produktion är ganska anständig. Men med många positiva punkter bör du överväga några av nackdelarna. Företrädare för små och medelstora företag som har testat utrustningen inkluderar till exempel frånvaron av en kylkompressor.

Att röka var enhetlig, stora delar kött eller för stor fisk bör delas upp i mindre bitar.

I allmänhet passar anläggningarnas egenskaper till de flesta företagare och låter dig laga läckra produkter, samt skapa egna recept.

På hur man röker lodda i rökhuset "Izhitsa-1200M3", se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum